Şimdi Ara

MİDYE HARAM MI ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
3.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • midyeyi boşverin de brüksel lahanası harammıdır?
    sonuçta gavur lakaplı bi ürün?????

Orjinalden alıntı: Fetih

yazdığım mesajlara iyi bakınız lütfen.Yukarda dini açıdan hükmü nedir googleden bulup araştırdım.Ve bir pragrafı alıp buraya koydum.Yorum yaptım mı hayır. ?

ve ben kime midye yiyenlere günahkar dedim ?

Googleden midye yemenin haram olup olmadığını pekala araştırabilirsiniz.Ama araştırmak yerine araştıranlara tepki gösteriyorsunuz.

Osmanlı hayranı olmam kimseyi ilgelendirmez.Nede olsa benim geçmişimdir.

quote:

Orjinalden alıntı: in_metal
    Forumda midye seven onlarca insan var. Ben dahil. Biz midye yiyip duruyoruz. Günahkar mıyız?

bende sana kurandan ayet getiriyim gereğini yerine getirecekmisin

• bu dünyada sabredin diğer dünyada acısını çıkarırsınız eğerki bu dünyada sabredemesseniz acısı çıkar..Elbet bir gün çıkacaktırda..

Orjinalden alıntı: tarkanmanyaq

can boğazdan,gelir yiyin gitsin

Hay ağzına sağlık...

Orjinalden alıntı: modicon

quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

quote:

kimse adama sormuyor,hangi din mensubu diye

kimse yazdıklarınla ilgilenmiyor... ilgi çekmek için daha fazla post kasma istersen...

onu öyle kocamanlaştırarak benim konu dışında yapılan yorumlarda postun artmadığını bilmediğimi ima etmeye çalışıyorsan yanılıyorsun... özellikle vurgulamak için öyle dedim...

• Yerim bende genelde tezgahlardan yerim özellikle üsküdar iskelede bir midyeci var büfelerin orda durur genelde birde yeni sahrada var bir tane onların midyeleri güzel bence.Ama yaz aylarında açıktaki midyelerden yemiyorum sıcağın altında bozuluyorlardır kesin dükkanlarda satılanlardan yiyorum gidipğ
    Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

midyeyi boşverin de brüksel lahanası harammıdır?

Tazmanya canavarı da harammış.

can boğazdan,gelir yiyin gitsin

Her şey için geçerli değil bu maalesef

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

kesinlikle haramdır.
    ama yiyen de yer tabi ki. kimse kimseye karışmaz. ben neden haram olduğuna dair kaynak verdim, isteyen ciddiye alır, istemeyen almaz. sonuçta herkes kendisinden sorumlu. yiyenlere afiyet olsun

Hayır haram falan değil, yazıyı tekrar oku istersen

Kuran-ı Kerim'de denizde yaşayan midye, istiridye, karides, ıstakoz ve benzeri hayvanların yenilip yenilmeyeceği konusunda bir hüküm mevcut değildir. Hadis-i şeriflerde ve müçtehid düzeyindeki İslam fıkıh bilginlerinin içtihadlarında bu tür konularda çeşitli hükümler zikredilmiştir.

Denizin suyunun temiz ve burada yaşayan hayvanların da helal olduğu mealindeki hadis-i şerifi dikkate alan bilginler, su ürünü olan hayvanların hepsinin yenilmesinin caiz olduğuna hükmetmişlerdir. Şafii ve Maliki mezhebine mensup bilginler bu görüştedir.

Hanefi mezhebine mensup fıkıh bilginlerine göre ise, suda yaşayan hayvanlardan sadece balık cinsinden olanların yenilmesi helaldir. Midye, istiridye, yengeç ve ıstakoz gibi hayvanlar tiksindirici sayıldığı için bunların yenilmesi caiz görülmemiştir.

Ülkemizde Hanefi mezhebine göre amel ve ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar çoğunlukta olduğundan, bu görüş yaygınlaşmıştır.

Özet olarak ifade edecek olursak, denizden çıkan hayvanları yemeyi kişi kendi açısından tiksindirici bulmuyor ve bundan tiksinmiyorsa, diğer fıkıh mezhepleri de bunu caiz gördüğüne göre, bunların yenilmesinde bir sakınca yoktur.

Fıkıh ve fetva kitaplarında yer alan ‘‘caiz değildir, mekruhtur vb.’’ ifadeler, bu çeşit hayvanlardan tiksinenler için söz konusudur.

Kaynak :http://dosyalar.hurriyet.com.tr/ramazan2003/cevap105.asp

bence siz tekrar okuyun. ayrıca bir kaç hocadan da dinlemiştim bunu. kesinlikle haramdır.

• ya hiç yemedim ama haram olduğunu söyleyenler neden olduğunu söylesinler
    ayrıca adet geçiriyor yazan arkadaş allah iyiliğini versin çok güldüm valla

quote:

quote:

kesinlikle haramdır.
    ama yiyen de yer tabi ki. kimse kimseye karışmaz. ben neden haram olduğuna dair kaynak verdim, isteyen ciddiye alır, istemeyen almaz. sonuçta herkes kendisinden sorumlu. yiyenlere afiyet olsun

Kuran-ı Kerim'de denizde yaşayan midye, istiridye, karides, ıstakoz ve benzeri hayvanların yenilip yenilmeyeceği konusunda bir hüküm mevcut değildir. Hadis-i şeriflerde ve müçtehid düzeyindeki İslam fıkıh bilginlerinin içtihadlarında bu tür konularda çeşitli hükümler zikredilmiştir.

Denizin suyunun temiz ve burada yaşayan hayvanların da helal olduğu mealindeki hadis-i şerifi dikkate alan bilginler, su ürünü olan hayvanların hepsinin yenilmesinin caiz olduğuna hükmetmişlerdir. Şafii ve Maliki mezhebine mensup bilginler bu görüştedir.

Hanefi mezhebine mensup fıkıh bilginlerine göre ise, suda yaşayan hayvanlardan sadece balık cinsinden olanların yenilmesi helaldir. Midye, istiridye, yengeç ve ıstakoz gibi hayvanlar tiksindirici sayıldığı için bunların yenilmesi caiz görülmemiştir.

Ülkemizde Hanefi mezhebine göre amel ve ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar çoğunlukta olduğundan, bu görüş yaygınlaşmıştır.

Özet olarak ifade edecek olursak, denizden çıkan hayvanları yemeyi kişi kendi açısından tiksindirici bulmuyor ve bundan tiksinmiyorsa, diğer fıkıh mezhepleri de bunu caiz gördüğüne göre, bunların yenilmesinde bir sakınca yoktur.

Fıkıh ve fetva kitaplarında yer alan ‘‘caiz değildir, mekruhtur vb.’’ ifadeler, bu çeşit hayvanlardan tiksinenler için söz konusudur.

bence siz tekrar okuyun. ayrıca bir kaç hocadan da dinlemiştim bunu. kesinlikle haramdır.

Ben zaten okudum, sen okumamışsın belli İnsanları yanlış yönlendirmeyelim, haram falan değildir.

• deniz kabukluları (midye,ıstakaoz vs. vs.) yemek haramdır

ayrıca birşey sormak istiyorum burdan in_metal acaba kaç Kuran kursu bitirdin? alim gibi konuşmuşsunda burada dikkatimi çekti

Şu imza kuralı o kadar saçma ki kural var yazı küçükse 7 satır büyükse 4 satır olacak diye üye bişey yazacak belki imzasına toplasan 250 harf anca tutar ama bide benim bu yazdığım gibi bir imza düşünün tam 7 satırıda sonuna kadar kullanıcam ve ben imzası silinenlerden daha çok yazı yazıcam bu birinci hata ikincisi ise sitede mp3 linki vs. vermek yasak neden kanuna aykırı ee ama senin mp3 adlı odan var orda dönen muhabbet te yasalara aykırı olmayacakmı? Benim amacım amacı sadece ceza vermek olan insanlara mantıklı çözümler sunmak cezayı herkes keser ama forumun daha iyi olmasını herkes sağlayamaz kolayı değil zoru seçmek lazım. Bir not: Fake nick kullanalar ceza yiyor ama fake olduğunu üye söylemezse site zaten tespit edemiyor (dinamik ip kullananlar için söylüyorum) öyleyse üye susup doğruyu söylemezse ceza da yemez yanlış mı?
  • Özet olarak ifade edecek olursak, denizden çıkan hayvanları yemeyi kişi kendi açısından tiksindirici bulmuyor ve bundan tiksinmiyorsa, diğer fıkıh mezhepleri de bunu caiz gördüğüne göre, bunların yenilmesinde bir sakınca yoktur.
    olay bitmiştir bence tartışmaya gerek yok

quote:

quote:

kesinlikle haramdır.

Adını bilmiyorum ama, (öldü mü kaldı mı ondan da pek haberim yok) bir ilahiyet profesörü vardı. Ya gözlüklü baya yaşlı birşeydi ve konuşması çok ağırdı. Ağzını böyle acayip bir şekilde oynatırdı konuşurken...

Bir ara haberlere çıkmıştı. Diyordu balık yemek günah. Nedeni ise bir deniz canlısını yiyor olmamızmış. Çok iyi hatırlıyorum böyle birşey demişti. Kur'an-ı Kerim'den de böyle kameralara çeşitli ayetler göstermişti (ki onların gerçekten Kur'an'dan alınıp alınmadığı belli değil).

Balık yemeyen ???????? (Zevki ve sağlık sorunları hariç)

• Deniz avı yapmak ve onu yemek, kendinize de müsâfire de fâideli olmak üzere, sizin için helâl kılındı. İhramda bulunduğunuz müddetçe ise, kara avı haram edildi. Huzuruna varıp toplanacağınız Allah'dan korkunuz"(5/96)

quote:

bende sana kurandan ayet getiriyim gereğini yerine getirecekmisin

ben sana Kuran'dan bir ayet yazsam gereğini yerine getirecekmisin ?
  • Sanırım bu konunun kilitlenme vakti geldi de geçiyor.

Orjinalden alıntı: Shady RIDDLE

deniz kabukluları (midye,ıstakaoz vs. vs.) yemek haramdır

ayrıca birşey sormak istiyorum burdan in_metal acaba kaç Kuran kursu bitirdin? alim gibi konuşmuşsunda burada dikkatimi çekti

Kur'an okumuyorum. Öyle konuştuğumu ispatla (cidden ispatla) neden yanlış konuştuğumu da ispatla. Bu konudaki herkesten özür dileyeceğim....

Orjinalden alıntı: in_metal

quote:

Tazmanya canavarı da harammış.

o zaman van gölü canavarı da helal olur

/| / \
    modun biri imzamla oynamış yakaladım çoluk çocuk işte.

• quote:

gavur dağı diye bir yemek vardı, salata mıydı neydi...
    o da haram galiba
    bir de gavur bişeyi var o da haram galiba, hani sıcak olunca diyorlar
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.