Şimdi Ara

MİDYE HARAM MI ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın Osmanlı kültürü hayranı. Sence midyenin haram olup olmamasını tartışmak güzel duruyor mu?

Forumda midye seven onlarca insan var. Ben dahil. Biz midye yiyip duruyoruz. Günahkar mıyız?

Ayrıca günah sayılabilcek daha nice şeyi günlük hayatımızda pek farkında olmadan yapıyoruz. Domuz etini anladık da (ki ben de yemem), bu saatten sonra midyeymiş zürafaymış iguanaymış haram mı, haramsa yemeyelim mi diye tartışmak yakışı duruyor mu?

Zehirleyicidir. Pistir. Ama hiç mi televizyon izlemiyorsunuz? Halkı zehirleyen pislik yuvası pastahaneler var... Dağıtılan X gıdasından zehirlenen insanlar var.

Ben zevkle yiyorum. Aldığım yer güvenli. Yemeyene de güvenli bir yerden alıp denemek şartıyla tavsiye ederim. İstemeyen yemez.

Yiyen yesin....

@BJKKKK'nın anlattığı yöntem doğru. Aynı şekilde kokoreçte de bağırsaklar sıkı bir şekilde temizlenir. Ama işte alınan yerin güvenilir sağlam olması. Her sokak arasında köşe başında tezgah kuran da ne derece sağlıklı.

+ 1 hocam güvewnilir yerlerden yemek lazım midyeyi

• vay be topic baya bilgilendirici oldu sağolun beyler
  • kısacası yasaklar,Yasaklar Delinmek İcindir
  • hayatımda hiç midye yemedim midye kapalı olan şey mi yani kapak gibi açılıp kapanan cinsten benim bildiğim onun içinde pilav yenir
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

quote:

Orjinalden alıntı: tarkanmanyaq

kimse adama sormuyor,hangi din mensubu diye

kimse yazdıklarınla ilgilenmiyor... ilgi çekmek için daha fazla post kasma istersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLue1xiR -- 30 Temmuz 2007; 23:00:23 >
  • quote:

kısacası yasaklar,Yasaklar Delinmek İcindir

İşte buuuu
  • olsa da yesek.
    bol limonlu...
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • kesinlikle haramdır.
    ama yiyen de yer tabi ki. kimse kimseye karışmaz. ben neden haram olduğuna dair kaynak verdim, isteyen ciddiye alır, istemeyen almaz. sonuçta herkes kendisinden sorumlu. yiyenlere afiyet olsun
  • Midye adet görüyor diye haram ha, hastasınız olm siz yobazlar...
  • quote:

kısacası yasaklar,Yasaklar Delinmek İcindir

yeah evet; yasaklar delinmek içindir...özgürlüğüne ilişkin bir delik olduğunda pek umursama malum yasaklar delinmek içindir ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

Midye adet görüyor diye haram ha, hastasınız olm siz yobazlar...

dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

kesinlikle haramdır.
    ama yiyen de yer tabi ki. kimse kimseye karışmaz. ben neden haram olduğuna dair kaynak verdim, isteyen ciddiye alır, istemeyen almaz. sonuçta herkes kendisinden sorumlu. yiyenlere afiyet olsun

Hayır haram falan değil, yazıyı tekrar oku istersen

Kuran-ı Kerim'de denizde yaşayan midye, istiridye, karides, ıstakoz ve benzeri hayvanların yenilip yenilmeyeceği konusunda bir hüküm mevcut değildir. Hadis-i şeriflerde ve müçtehid düzeyindeki İslam fıkıh bilginlerinin içtihadlarında bu tür konularda çeşitli hükümler zikredilmiştir.

Denizin suyunun temiz ve burada yaşayan hayvanların da helal olduğu mealindeki hadis-i şerifi dikkate alan bilginler, su ürünü olan hayvanların hepsinin yenilmesinin caiz olduğuna hükmetmişlerdir. Şafii ve Maliki mezhebine mensup bilginler bu görüştedir.

Hanefi mezhebine mensup fıkıh bilginlerine göre ise, suda yaşayan hayvanlardan sadece balık cinsinden olanların yenilmesi helaldir. Midye, istiridye, yengeç ve ıstakoz gibi hayvanlar tiksindirici sayıldığı için bunların yenilmesi caiz görülmemiştir.

Ülkemizde Hanefi mezhebine göre amel ve ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar çoğunlukta olduğundan, bu görüş yaygınlaşmıştır.

Özet olarak ifade edecek olursak, denizden çıkan hayvanları yemeyi kişi kendi açısından tiksindirici bulmuyor ve bundan tiksinmiyorsa, diğer fıkıh mezhepleri de bunu caiz gördüğüne göre, bunların yenilmesinde bir sakınca yoktur.

Fıkıh ve fetva kitaplarında yer alan ‘‘caiz değildir, mekruhtur vb.’’ ifadeler, bu çeşit hayvanlardan tiksinenler için söz konusudur.

Kaynak :http://dosyalar.hurriyet.com.tr/ramazan2003/cevap105.asp

• quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

olsa da yesek.
    bol limonlu...
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Tövbe bismillah. Çarpılırız sonra. Bak adet de görüyorlarmış...

Biyolojide çığır açtık. Artık adet kanaması sadece memelilerde değil deniz ürünlerinde de olacak ! (Cem Uzan)

MSN'e de girmeyelim, mahrem. Cinsel bilgileri hiç hiç okumayalım.

Fen derslerinde de her türlü olayın nedenini öğrenmek yerine "Allah öyle yaratmış" diyelim en güzeli.

• Vicdanım doğrultusunda,Özgürlüğümü %100 yaşarım
  • midyeyi çok severim vala domuz etide çok iimiş onuda yeriz bi gün

saçma sapan işler midyeyide Allah yaratmış kardeşim niye haram olsun

hale bak neyse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Bakın çok güzel açıklanmış burda, rahatladım biraz

Kuran-ı Kerim'de denizde yaşayan midye, istiridye, karides, ıstakoz ve benzeri hayvanların yenilip yenilmeyeceği konusunda bir hüküm mevcut değildir. Hadis-i şeriflerde ve müçtehid düzeyindeki İslam fıkıh bilginlerinin içtihadlarında bu tür konularda çeşitli hükümler zikredilmiştir.

Denizin suyunun temiz ve burada yaşayan hayvanların da helal olduğu mealindeki hadis-i şerifi dikkate alan bilginler, su ürünü olan hayvanların hepsinin yenilmesinin caiz olduğuna hükmetmişlerdir. Şafii ve Maliki mezhebine mensup bilginler bu görüştedir.

Hanefi mezhebine mensup fıkıh bilginlerine göre ise, suda yaşayan hayvanlardan sadece balık cinsinden olanların yenilmesi helaldir. Midye, istiridye, yengeç ve ıstakoz gibi hayvanlar tiksindirici sayıldığı için bunların yenilmesi caiz görülmemiştir.

Ülkemizde Hanefi mezhebine göre amel ve ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar çoğunlukta olduğundan, bu görüş yaygınlaşmıştır.

Özet olarak ifade edecek olursak, denizden çıkan hayvanları yemeyi kişi kendi açısından tiksindirici bulmuyor ve bundan tiksinmiyorsa, diğer fıkıh mezhepleri de bunu caiz gördüğüne göre, bunların yenilmesinde bir sakınca yoktur.

Fıkıh ve fetva kitaplarında yer alan ‘‘caiz değildir, mekruhtur vb.’’ ifadeler, bu çeşit hayvanlardan tiksinenler için söz konusudur.

Kaynak :http://dosyalar.hurriyet.com.tr/ramazan2003/cevap105.asp

katılıyorum. bazıları da kesin haramdır! deyip kesin hükmü veriyor kim ki onlar.

• yazdığım mesajlara iyi bakınız lütfen.Yukarda dini açıdan hükmü nedir googleden bulup araştırdım.Ve bir pragrafı alıp buraya koydum.Yorum yaptım mı hayır. ?

ve ben kime midye yiyenlere günahkar dedim ?

Googleden midye yemenin haram olup olmadığını pekala araştırabilirsiniz.Ama araştırmak yerine araştıranlara tepki gösteriyorsunuz.

Osmanlı hayranı olmam kimseyi ilgelendirmez.Nede olsa benim geçmişimdir.

quote:

Orjinalden alıntı: in_metal
    Forumda midye seven onlarca insan var. Ben dahil. Biz midye yiyip duruyoruz. Günahkar mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 30 Temmuz 2007; 23:08:27 >
  • can boğazdan,gelir yiyin gitsin
  • şu anda sen haram işliyorsun bilgisayar kullanıyorsun çünkü

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnspnky -- 30 Temmuz 2007; 23:09:38 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.