Ağır kaçan yemeklerin sonunda yaşanan mide şikayetleri çoğu zaman oldukça tatsız anlar yaşatabiliyor. Midede ve karındaki şişlik hissinin sebebi yutulan hava veya hazmederken bağırsaklarda oluşan gazlar olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca hızlı yemek, hareketsizlik, stres ve endişe ile mide veya bağırsaklardaki rahatsızlıkların buna neden olabileceğini söylüyor. Bu durumdan şikayetçi olanların, lahana, baklagiller, kola, limonata, kebap ve pastadan kaçınması gerektiğini belirten doktorlar, şu önerilerde bulunuyor: Antibakteriyel etkisi bulunun rezene veya anason tüketerek, bağırsakta bulunan fazla gazları temizlenmesini sağlarsınız. Papatya çayı ile mideyi dinlendirir ve rahatlatırsınız. Bol nane tüketerek, şişkinliğinizi alır, hazmınızı kolaylaştırır ve ayrıca gaz çıkarmanızı önlersiniz. En etkili yolu ise, rezene, nane, anason ve papatya karışımla çaylar tüketmektir.
Bilgilerin kaynakçasının paylaşılması daha uygun olur.
Toplumumuzda genellikle soda kullanılmaktadır. Ayrıca ağız yoluyla alınan ilaçlar da mevcuttur.
Bir de simaneki mi sinameki öyle bir şey var ama onu içince ertesi gün sabahtan işiniz olmaması lazım çünkü tuvaletten bir süre çıkamıyorsunuz ama o genellikle müsil etkisi yapıyor bir de bu tür şeylere bağırsakları pek fazla alıştırmamak gerek çünkü daha sonra bağırsak tembelliği yapıyor ve vücut sürekli istiyor...
çok iyi bir bilgi,bende de oluyo çok kötü kusucam hissi gelioneyse.eline sağlık