Şimdi Ara

Mide rahatsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. 17 yaşındayım. babaannemde, babamda ve halamda ünser var. benimde bazı yiyecekleri yedikten sonra sürekli midem yanıyor. bu sebeple doktora gittim ve bana ünser olmadığını, mide asidimin dengesiz olduğunu söyledi. bir ilaçta vermedi. ama bu durum beni çok rahatsız ediyor. birşey yiyip içemiyorum. günde en az 2 şişe maden suyu içmekten bıktım.. mide asiti dengesizliği neden ve nasıl oluşur? ne yapılmalıdır? neleri yemeli, neleri yememeliyim?

şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilimy -- 23 Ocak 2009; 14:20:46 >

Mideniz yanarsa 1 yemek kaşıgı zeytinyagı içebilirsiniz.Asidi kontrol eder.Midedeki rahatsızlıgı geçirmek içinse isveç iksirini tavsiye ederim.sabah akşam 1 yemek kaşıgı içerseniz 1-2 haftada midedeki rahatsızlıgı iyileştirir.Benim ani nükseden mide agrımı 1 yemek kaşıgı içmemle hemen geçirdi.Gerçekten mücizevi iksir.
  • Talcit, renee, metsil, meteospasmyl, gaviscon, lansor.. Midesi hassas olanların bu ilaçların hepsini bi köşede tutması lazım. Gündelik sürekli kullanım için ilk üçünden biri. Gaz sancısı için meteospasmyl, mide yanması için gaviscon + ilk üçünden biri, uzun süreli mide rahatsızlığında lansor.. Doktorun ilaç vermemesi saçma olmuş, bu ilaçlar diğer ilaçlar gibi değildir, ufak bir rahatsızlıkta olsa istediğin gibi kullan zararı yok. Tavsiyem renee, meteospasmyl ve gavisconu alman. Duruma göre birini kullanırsın. Reneeyide günde 4-5 tane yemek öncesi sonrası çiğne.
  • Degişik markaları var.Orijinal olanında alkol vardır ve gercekten cok etkilidir.Maurer s schwedenbitter olanına bakın bence.Bendede var.mesela ben şuan basur için kullanıyorum cok rahatlattı.En kısa zamanda iyileşmenizi dilerim.
  • arkadasim doktorun tavsiyesi olmadigi surece mide ilaci kullanma.bazi arkadaslar lansor gibi bazi mide ilaclari yazmislar ama onlari kafana gore kullanamazsin.bikere mide agrisi sikayetiyle kac kere doktora gitmis bir insana antiasid verip yada birsey yapmadan ulserin yok diyemezsin.doktorunu degistir..ulser ihtimalin senin fazla cunku aile oykundede var.sana endoskopi veya baryumlu grafi yapmalari lazim ulser icin.90-95% tani koydurucudur.eger imkanin varsa universite hastanesine git.orda yaparlar.ulser teshisi koyduktan sonra o ulser midedemi yoksa duodenal ulsermi ona gore tedavi uygulanir.tedaviler cevap vermediyse uzun bir sure ve kroniklestiyse cerrahiyle o ulser alan rezekte edilebilir.yani cikarilir.gecmis olsun

Orjinalden alıntı: kboy

arkadasim doktorun tavsiyesi olmadigi surece mide ilaci kullanma.bazi arkadaslar lansor gibi bazi mide ilaclari yazmislar ama onlari kafana gore kullanamazsin.bikere mide agrisi sikayetiyle kac kere doktora gitmis bir insana antiasid verip yada birsey yapmadan ulserin yok diyemezsin.doktorunu degistir..ulser ihtimalin senin fazla cunku aile oykundede var.sana endoskopi veya baryumlu grafi yapmalari lazim ulser icin.90-95% tani koydurucudur.eger imkanin varsa universite hastanesine git.orda yaparlar.ulser teshisi koyduktan sonra o ulser midedemi yoksa duodenal ulsermi ona gore tedavi uygulanir.tedaviler cevap vermediyse uzun bir sure ve kroniklestiyse cerrahiyle o ulser alan rezekte edilebilir.yani cikarilir.gecmis olsun

Dostum ne güzel konuştun bende de var mide rahatsızlığı.Endoskopi ultrason kan tahlili röntgen hepsini yaptırdık bişey yok dedi doktor. Reflü başlangıcı var dedi bi hap verdi bunu iki ay kullan geçicek dedi. Kullandık faydası olmadı yine aynı yine aynı ne yapmalıyım sence...

Legen..Wait For It...Daryy!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İdrar enfeksiyonu sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadasim doktorun tavsiyesi olmadigi surece mide ilaci kullanma.bazi arkadaslar lansor gibi bazi mide ilaclari yazmislar ama onlari kafana gore kullanamazsin.bikere mide agrisi sikayetiyle kac kere doktora gitmis bir insana antiasid verip yada birsey yapmadan ulserin yok diyemezsin.doktorunu degistir..ulser ihtimalin senin fazla cunku aile oykundede var.sana endoskopi veya baryumlu grafi yapmalari lazim ulser icin.90-95% tani koydurucudur.eger imkanin varsa universite hastanesine git.orda yaparlar.ulser teshisi koyduktan sonra o ulser midedemi yoksa duodenal ulsermi ona gore tedavi uygulanir.tedaviler cevap vermediyse uzun bir sure ve kroniklestiyse cerrahiyle o ulser alan rezekte edilebilir.yani cikarilir.gecmis olsun

Lansor biraz fazla yazmışım, kendi deneyimimden yazdım onu ama diğerleri gibi değil o ilaç, belirli bir miktar kullanılıyor bir süre. Yani tedavi için, ama diğer yazdıklarım semptomatik olduğu için, rahatsızlık hissedildiğinde alınıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: daywalker148

quote:

Dostum ne güzel konuştun bende de var mide rahatsızlığı.Endoskopi ultrason kan tahlili röntgen hepsini yaptırdık bişey yok dedi doktor. Reflü başlangıcı var dedi bi hap verdi bunu iki ay kullan geçicek dedi. Kullandık faydası olmadı yine aynı yine aynı ne yapmalıyım sence...

ilacin adini nekadar kullandigini , bu rahatsizligin nezaman basladigini agrinin yemekten sonra artip artmadigini seni uykudan uyandiracak kadar olup olmadigini yani kisaca agriyla ilgili bilgi verirsen elimden gelcdigince yardimci olmaya calisirim.klasik sorudur ama alkol veya baska bir ilacta kullaniyorsan yaz.pmdende atabilirsin

• tedavın bıtene kadar sürdür mıde rahatsızlıgı sınsıdır
  • cuma günü başka bir doktora gittim. bana yarın için çalıştığı hastanede randevu verdi. bu birkaç gün içinde "Zoprol" isimli bir ilaç verdi. pek bir faydasını görmedim ama azda olsa faydası oldu midem için. biraz rahatlattı midemi. ama yanmala devam ediyor. ilgilenenlere teşekkür ederim. bakalım yarın ne çıkacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilimy -- 2 Şubat 2009; 7:42:47 >
  • zaten araştırma hastanesine gidicem.
    Core2 Quad Q6600 /\\ GIGABYTE GA-EP45-DS3R /\\ HD7850-DC-1GD5
    /\\ OCZ DDR2 1066 (2x1024MB) Titanium Intel Optimized Ed /\\
    OCZ StealthXStream 600W /\\ AEROCOOL Hi-Tech7 /\\ 22'' PHİLİPS WX8FB
    XBOX CONTROLLER FOR PC
  • bu arada hastalığım belli oldu. ülsermiş. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
  • yasasin tahminim tuttu.
    gastrik ulsermi duedenal ulsermi simdi?? ben duedenal demistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kboy -- 5 Şubat 2009; 23:56:43 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.