Şimdi Ara

Microsoft, Xbox konsollarını yıllardır zararına satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Xbox konsollarını yıllardır zararına satıyor



    Apple ve Epic Games arasındaki dava devam ediyor ve her geçen gün konuyla alakalı alakasız yeni belger ortaya çıkıyor. Bu sefer ortada bir belge olmasa da Xbox iş geliştirme başkan yardımcısı Lori Wright, dikkate değer bir açıklama yaptı.



    Ayrıca Bkz.Resident Evil Village'ın inceleme puanları paylaşıldı



    Geçtiğimiz saatlerde Epic - Apple arasındaki dava devam ederken Epic Games avukatı Wes Earnhardt, Xbox iş geliştirme başkan yardımcısı Lori Wright'a Microsoft'un "Xbox konsollarındaki kâr marjı ne kadar?" diye sordu. Lori Wright ise "Hayır, Konsolları zararına satıyoruz. Microsoft konsollardan hiçbir zaman kâr elde etmedi." yanıtını verdi.



    Şirketlerin konsolları zararına satışla çıkardıkları aslında bir süredir bilinen bir durum. Örneğin son çıkan belgelerde Sony'nin donanım tarafından 1.7 milyar dolar zararı bulunurken, yazılım tarafında 4.1 milyar dolar kârı bulunuyor. Şirketler uzun zamandır aynı Sony gibi yazılım tarafından gelir elde ediyor. 



    Şu anda da hem PlayStation 5 hem de Xbox Series zararına satılıyor. Ancak bir süre sonra kâra geçmeye başlayacaktır. Nintendo ise Switch için biraz daha aykırı yönde giderek, konsolun kâra geçme süresini diğer şirketlere göre daha kısa tuttu.




    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/microsoft-says-it-has-never-made-a-profit-from-the-sale-of-an-xbox-console/







  • Konsoldan kar eden yok ki! Hepsi oyunlardan kar ediyor zaten. Sadece microsoft’a özgü bir durum değil bu.
  • Sony de aynı şekilde konsoldan zarar ediyor önemli olan abonelik ve oyun geliri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir makine üretip satıp sonra teknik servis ve yedek parçadan 5 kat kar etmek gibi.

  • Yakında konsollar kalkacak ortadan, tıpkı kaset çalar, cd çalar, DVD oynatıcılar ve Atari ve oyun kasetleri gibi tarihe gömülecek. Çünkü internet hızları bir oyunu internetten oynamaya elverişli hale gelmeye başladı. Ayrıca oyuncular bütün bu veri yığınlarını depolamak ve indirmek gibi angaryalarla veya konsol, bilgisayar ekipmanlarına tonla para saçmakla uğraşamayacak hale geldi dahası kimsenin bunlara dökecek parası da yok artık.

  • Sony ve microsoft merak etmesin. Biz onların da yerine kâr ediyoruz. 500 dolarlık ürün bizde 8-9 binden satılıyor.

  • şair burada demek istemiş ki, bakın bir çok firma sadece oyun/yazılım üzerinden para kazanıyor, evine ekmek götürüyor. yani donanımdan değil yazılından para kazanıyorlar. . herkesin ekmek yediği bu alanda apple oturduğu yerden haraç keser gibi %30 komisyon almaya çalışıyor. bu da sektörü boğuyor, evlere ekmek gitmiyor, tencerelerde taşlar kaynatılıyor. çocuklar aç...

  • Bu aslında bilinen bişey gerçekten de çok doğru 500 dolara 8/16 işlemci 12 tflops makinayı 500 dolara alabilen var mı tabi ki yok. Ama ben açıkçası harici donanımdan da kar ettiklerini düşünüyorum mesela artırılabilir ssd nerdeyse konsol parası biraz daha makul olabilirdi. Tamam pcie 4.0 falan desteği var ssd süper hızlı ama o paraya bir konsol daha alınıyor nerdeyse.
  • 300-500 birime sattıkları 10-12 teraflopsluk cihazlardan kar etmeleri beklenemezdi zaten. İçindeki ssd bile büyük para. Asıl olay abonelikler, oyunlar ve yazılım tarafında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakında oyun yanında konsol bedava derlerse şaşırmayın.

  • Herkes zarar ediyor ama sony voleyi vuruyor neden microsoft un exc oyunu eksikliği xbox360 zamanında milleti perisan ettiler daracık tasarım ısınma sorunu 3K hatası paralar çöpe sony ps3 te az bir falsoyla kendini kurtarmıştı..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Ben Cloud Gaming'ten çok umutluyum açıkçası, oyunu hiç indirmeden ya da yüksek donanımlı konsol ve bilgisayarlara gerek kalmadan anında tık açıyorsun ve oynuyorsun. Geforce Now'u geçtiğimiz günlerde denemiştim, 24 Mbps internet ile beni bile tatmin etti. Çok potansiyeli var hocam bu teknolojinin.

    5-10 yıl içerisinde bu durum gittikçe popülerleşecek ama Türkiye'deki ortalama internet o kadar vasat ki biz geç gireceğiz bu teknolojiye, bu aşikar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 6 Mayıs 2021; 16:38:52 >
  • şair burada demek istemiş ki, bakın bir çok firma sadece oyun/yazılım üzerinden para kazanıyor, evine ekmek götürüyor. yani donanımdan değil yazılından para kazanıyorlar. . herkesin ekmek yediği bu alanda apple oturduğu yerden haraç keser gibi %30 komisyon almaya çalışıyor. bu da sektörü boğuyor, evlere ekmek gitmiyor, tencerelerde taşlar kaynatılıyor. çocuklar aç...

  • 512gb ssd 100 euro, xbox kucugu 300 euro zaten. kontrolcu 50-60 euro.. Kar imkansiz

  • Oyunlardan kar ediyorsunuz zaten saçma bir açıklama

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Efendim konsolları zararına satılıyoruz servis sisteminden oyunlardan kar ediyoruz külliyen yalan. Hep aynı hikaye. Hiçbir firma yıllardır üzerinde çalıştığı, patentlere ve argeye para yığarak ulaştığı konsolu zararına satmaz.

  • Sadece Türkiye'de kar ediyorlar herhalde.

  • İyi de onun parası oyun yapımcılarına gitmiyor mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bulduren B kullanıcısına yanıt

    Ben çok geç kaldığımızı sanmıyorum ben de geforcenow'u denedim düşük internet hızıma rağmen gayet de akıcı oynadım. Şimdi şimdi bir de Starlink dikildi başımıza ki ileride çok daha hızlı internet kapımıza sudan ucuza geldiğinde artık oyunları internet üzerinden oynamamak için hiç bir gerekçe kalmayacak. Aylık belirli ücrete abone olup her oyunu akıcı oynadığını düşünsene hayal gibi gerçekler. Olması gereken bu zaten.

  • Hiç inandırıcı değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.