Şimdi Ara

Microsoft, Xbox 360 mağazasını kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, 29 Temmuz 2024 tarihinde Xbox 360 mağazasını ve Xbox 360 Marketplace'i kapatmaya hazırlanıyor. Xbox 360 sahipleri gelecek yılın temmuz ayından itibaren Xbox 360 mağazasından artık yeni Xbox 360 oyunları, DLC ve diğer içerikleri satın alamayacak. Aynı şekilde avatarların ve oyunların yer aldığı Xbox 360 Marketplace de yeni satın alımlara kapatılacak.



    Xbox 360 mağazasına elveda



    Her ne kadar Xbox 360 mağazası kapatılıyor olsa da satın almış olduğunuz Xbox 360 dijital oyunları oynamaya devam edebileceksiniz. Sadece bir Xbox 360 konsolundan yeni oyunlar veya DLC satın alamayacaksınız. Microsoft ayrıca Filmler ve TV uygulamasını da Xbox 360'tan kaldıracağını duyurdu. Xbox oyuncu hizmetlerinden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Dave McCarthy yaptığı açıklamada "TV ve film içerikleri 29 Temmuz 2024'ten sonra Xbox 360'ınızda görüntülenemeyecek" ifadelerini kullandı.



    Ayrıca Bkz.Lenovo Legion Go ortaya çıktı: Steam Deck ve Nintendo Switch'in birleşimi



    Bununla birlikte Xbox 360 mağazası önümüzdeki yıl kapanacak olsa da, geriye dönük uyumlu Xbox 360 oyunları satın alınmaya devam edilebilecek. McCarthy, "Xbox One, Xbox Series X|S ve Xbox.com üzerinden geriye dönük uyumlu yüzlerce harika Xbox 360 ile orijinal Xbox oyununu ve DLC'sini satın almaya devam edebileceksiniz" diyor. Ek olarak 29 Temmuz'dan sonra Xbox 360 mağazasından satın aldığınız filmlere erişebilmek için Windows 10 veya üzeri bir PC, Xbox One veya Xbox Series S / X kullanmak gerekecek.



    Xbox 360 mağazasının kapatılması Xbox 360 konsolları için Xbox ağ hizmetlerini etkilemeyecek. Xbox 360 sahipleri çevrimiçi oyunları oynamaya devam edebilecek ve kullanıcılar farklı bir Xbox 360'a, hatta bir Xbox One'a veya Xbox Series S / X'e aktarabilecekler. Xbox 360 oyunları, Xbox 360 mağazası kapatıldıktan sonra da güncellemeler almaya devam edecek.




    Kaynak:https://news.xbox.com/en-us/2023/08/17/xbox-360-store-will-close-july-2024/
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/8/17/23835636/microsoft-xbox-360-store-closure-july-2024







  • Keşke haberin bir yerinde konsolun çıkış tarihi de yer alsaymış

  • kardeşim, zeki alasyanın da haberlerini bekliyoruz bütün işi sana yıkmış.

  • Tepki gösterilmesi gereken bir durum çünkü ps3 için store kapanırken gelen tepkiler sonucu açık kalmıştı. Gerçi store açık kalsa bile çoğu oyun delist olduğundan dolayı bir manası olmayacak.

    Xbox 360 döneminin tartışmasız en iyi konsoluydu ve düşündüğünüzden daha fazla kullanıma sahip, elinizde rgh'li bir 360 varsa konsol banlı olsa bile live'a bağlamak basit olduğu için altın değerinde diyebilirim.

  • 360'ın mağazası son yıllarda hiç kararlı şekilde çalışmıyor ve kısıtlamaları da hep katı olmuştur. Konsolun kendisi ve bölge entegrasyonu çok sonradan Türkiye pazarına dâhil edildiği için ondan önceki yıllara ait hiçbir şey satın alınamıyordu ve gerçekten çok sinir bozucu bir durumdu. Bölge kısıtı olan bir şeyi indirmek istediğimde o VPN köprüsü kurduğum günleri unutmam üstelik. XBL Gold'dan verilen oyunları da kütüphaneye ekleyeceğim diye kırk takla atmıştım. Çünkü onların bazıları Türkiye'de yoktu. O yüzden başka hesap açmaktan başka çare yoktu.

    Bugün de hediye kartlarıyla bakiye ekleyerek durumu kurtarıyorum ama Xbox One'ın veya Series'in bölgesini değiştirmek koşuluyla o oyunları oynayabiliyorum.

    Neyse, bir perde daha kapanıyor. 360 harika bir cihazdı ama ait olmadığı bölgede kullanmak çok baş ağrıtıcı oluyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozer928 -- 18 Ağustos 2023; 08:41:21 >




  • porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle, ben de haberde konsolun çıkış tarihini aradım, çıkış tarihi Kasım 2005 imiş. Neredeyse 19 yıl hizmet ömrü verilmiş, fazlasıyla yeterli…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 18 Ağustos 2023; 10:13:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Berbat bir haber umarım geri adım atarlar.
    Bu store lar kapatıldığı anda o döneme ait oyun tarihi de zarar görüyor. Bunların koruma altında olması gerekirken bu tarz da kararlar çok yanlış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne gerek var? Kırık kullanırız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mağazada zaten çok az oyun kaldığı için fiilen yarı kapalı durumdaydı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forza Horizon 2 yi almak farz oldu kapanmadan.

  • Dijital mağazanın kapanmasını anlamıyorum, fiziken satmıyorsun sonuçta ve geriye uyumluluk bütün oyunlarda çalışmıyor. X360’a çıkan oyun sayısının X1 ve XS serileri toplamından daha fazla. Halen pişmanım ben X360’ı sattığıma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr mağazası zaten kapalı gibiydi. Kütüphanenin %70i yok. Gift card ile usa mağazası kullanmak daha mantıklı alacağınızı alın 1 yıl içinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanıcıları konsollarını kırdırmaya mecbur bırakıyorlar

  • 2005de dogdu 2024de ölecek

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    yarı ömrümüzün de gittiğinin haberidir bir yerde.

  • Gamepass üyelik ile xbox 360 a oyun indirelebilir mi peki?

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Gamepass daihl oyunları indirip oynayabilirsin

  • Bütün kütüphane Aurora da ekli bende. Orijinal mağazada oyun kalmamıştı zaten. Kutulu CD ler de alınacak gibi değil istesende bulamıyorsun. Frrestyle3 ve Aurora ile 1tb oyun dolu takılın diyor microsoft.

    Gelöiş geçmiş en iyi konsolları biridir. Elimde bütün ps1 den 5 e kadar hepsi var en değerlisi x360 şuan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.