Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11'deki Dosya Gezgini seçeneklerini azaltmaktan vazgeçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Windows 11'deki Dosya Gezgini seçeneklerini azaltmaktan vazgeçti
    Beta test kullanıcıları kısa bir süre önce sistem dosyalarının görüntülenmesi de dahil olmak üzere bir dizi özelliğin Windows 11 Dosya Gezgini'nden kaybolduğunu bildirmişti. Geliştiriciler ise bunların az kullanıldığını, modasının geçtiğini düşünüyor ve bu nedenle bazı ayarları yalnızca işletim sisteminin kayıt defteri aracılığıyla kullanılabilir hale getirmek istiyorlar.

Ayrıca Bkz.Youtube yapay zeka destekli dublaj özelliğini kullanıma sundu

Kullanıcılar Microsoft'un bu kararından son derece hoşnutsuzdular ve şirket tepkilere kulak vererek, arayüzde reform yapma planlarını iptal etme sözü verdi. Şirket gelecekteki Windows 11 güncellemesinde bu istenmeyen değişiklikleri iptal edecek. Microsoft, geliştiricilerin arayüzü ve Dosya Gezgini'ni optimize etmenin farklı yollarını arayacaklarını, ancak işlevsellikten ödün vermeyeceklerini açıkladı.

Bazı işlevler isteğe bağlı olabilir

Örneğin, bazı işlevleri 'isteğe bağlı' hale getirilebilir. Yani bu seçenekleri bir tür ek menüde gizleyebilirler. Bunun, dosya işleme verimliliği, gezgin ayarlarının esnekliği ve sistemin görünümü arasında bir denge sağlayacağına dikkat çekiliyor.

Microsoft, Windows 11'deki Dosya Gezgini seçeneklerini azaltmaktan vazgeçti

Daha önce şu seçeneklerin sistemden kaldırılması planlanmıştı:

• Sistem dosyalarının görüntülenmesi

• Sürücü harflerinin görüntülenmesi,

• Küçük resimler yerine simgelerin görüntülenmesi,

• Klasör açıklamalarının görüntülenmesi,

• Şifrelenmiş NTFS dosyalarının farklı bir renkte gösterilmesi

• Klasör açıklamalarında dosyaların toplam boyutunun gösterilmesi

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2023/06/23/microsoft-roll-backs-windows-11s-controversial-file-explorer-downgrade/

• Niye gereksiz absürt şeyleri habermiş gibi yazıp yazıp duruyorsunuz. Eminim büyük çoğunluğa gına gelmiştir. Önemli olan nicelik değil nitelik. Yakında "sabah kaltım picamamı çıkardım, şortumu giydim", "bugün kahvaltıda yumurta yemedim" gibi şeyler haber olacak diye korkuyorum.

• Microzotun yatacak yeri yok.
    20-30 yıllık alışanlıkları yok saymak büyük aptallık
    ama nedense yok saymaya devam ediyorlar.

• Bu işletim sistemi retail versiyona yükselmedi mi? Hala niye değişip duruyor, temel kullanım senaryoları...?

• "uufff.! kim okuyacak onları bi daha" diyerek vazgeçmişlerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.