|
Microsoft, USB-C portu karmaşasına son veriyor
1 Mobil
-
-
kaç senedir bir standart gelmemişti baştan yapsanıza şunu.
-
Mantikli olmaz ki,
Mesela bir port, 70W sarj i destekleyip, 4k60fps goruntu ile 40Gbps destwklese yeterli. Ki zaten teni opanlar tamamen boyle.
Diger kapanlar, goruntuye veya veri aktarimina odaklansa iyi olur.
Sadece guc icin diyorum bunu. Yoksa bence artik tum cihazlar typeC olmali. Hdmi, dp, typa-A lar falan. Gerek yok.
-
hepsi aynı seviyede destekleyecek demiyor zaten. Sadece her port 3 işide asgari düzeyde yapabilecek.
-
Birisi maykırosofta...
- USB 3, USB 3.0 diye bir şey olmadığını, doğrusunun USB 3.2 Gen 1x1 olduğunu
- Bağlaç tipi ile USB işlem kipi adının alakalı olduğunu ama birebir yansıtmadığını, yerine kullanılamayacağını
- USB-C, USB type-C diyerek asıl ortalığı karıştıranın kendisi olduğunu
- USB 3.2 Gen AxB ve USB4 AxB literatürünü, protokollerini, hızını, iletken sayısını, akım kapasitesini
öğretsin!
Ve M.2'ye falan el atmasına mani olunsun!
Tamamen iyi niyetle, maykırosoftun çıkarını düşşnerek yazdım, çünkü USB5 gelince toparlayamaz artık dükkanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 3 Haziran 2025; 2:34:0 >_____________________________ o\!/o -
Simdi de thunderbolt ssd aldim, niye bunda calisiyor da bunda calismiyor. 2 ekranim (ya da 4k ekranim) var, niye birinde calisiyor digerinde calismiyor vs. soru mu bitmez tek tip yapmadiktan sonra.
水善|土強|火烈|气和
-
Yahu arkadaş, USB ne güzel basit, yalın bir arayüzdü, taa ki USB 3.0'e kadar.
Ondan sonra o kadar saçma sapan ve salakça bir isimlendirme & versiyonlama yoluna gidildi ki, yani insan gerçekten şaşırıyor bu kadar teknik adamın, bilim adamının böyle adeta beyinleri yokmuş gibi davranmasına. Halbuki sen koca teknolojiyi geliştiriyorsun, data buslar vs, ama gel gör ki, isim koyma aşamasında sıvıyorsun.
İsim yahu. İSİM.
Şu hale bak:
USB 1.0
USB 1.1
USB 2.0
USB 3.2 Gen 1×1
USB 3.2 Gen 2×1
USB 3.2 Gen 2×2
USB4 Gen 3×2
USB4 Gen 4×2
Ortada USB 3.0 yok. Şu USB 2.0'den sonra woke kültürü mü baskın geldi acaba nedir?
Ha, bir de yan paralelde Thunderbolt denilen, neredeyse kimsenin kullanmadığı bir başka garip bir şey var.
Teknoloji dünyasında isimlendirmede yaşanan basiretsizlik çok şaşırtıyor beni. Mesela bir diğer örneği Xperia 1 V.
-
Ben de onu elestiriyorum zaten.
Misal biz hdmi portundan sarj desteklemesini beklemiyorduk, yeni standartlarda bekleyelim mi, bekleyelim mi karmasasi var ortada
Bir sehrin tum yollarini otoban yapmak mantikli olmaz. Hem geteksiz, hem de masrafli olur.
Benim eski leptopumda,
Bir tarafta
1 Type-A 3.2 gen 1
1 Type-C 3.2 gen 1
1 67w guc girisi
1 analog ses cikisi
1 hdmi 1.4
Diger tqrafta
1 Type-A usb 2.0
1 tane de sd kart okuyucu vardi.
Simdi bunlari oyle yazinca, vay ne kadar cok port varmis diyirum ama esasinda kullandiklarim, nadiren ayni anda 2 typeA portu, bir de hdmi girisi.
Misal kulaklikta, telefonum artik typeC de tek kqblolu destekledigi icin, kulakligimi laptopun type C portuna takiyordum.
Eger sarj adaptorumun cikisi type A yerine type C olsaydi, telefondan pc ye veri altarirek sadece type C portlarini kullanirdim.
Simdi asil sorun onceden neydi, cok fazla port vardi, birkacina artik hic gerek duyulmayacakti veya eski bir standartti.
Eger yenlik yapilirsa bu laptopta, bena gore,
Sarj cihazinin portu Type C olmali. 2.0 hizinda, fazladan guc girisini saglayan tek port bu olsun.
Hemen yaninda, bu sefer hdmi gorevini de ustelenecek bir type-C portu olmali, veri aktarimi oncekinden daha hizli olsun, 3.2 gen 1 veya 2.
Karsi tarafta da, tpype C usb 2.0 kadar destek saglasa da olur.
Yani bu durumda, laptopta sadece 3 giris-cikis olur. Hem ergonomik, hem de şık durur.
Son durumda port sayisi 7 den 3 e dusmus olur.
Yani simdi dusundum, benim ayni anda en fazla kullandigim port lar, sarj, type c de kulaklik, diger type A da usb bellek, digerinde de kablosuz mouse adaptoruydu. Ayni anda 4 port.
E bu tur extrem durumlarda da artik kullanicilar usb coklayicilara basvurmali.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
tlf firmaları çoğu usb 4 de geçemediler çok geriden geliyorlar.
-
Arada tonla yarı iletken üreticisi var ve hepsinin sürücüsü, özellik desteği ayrı. Telif hakları nedenli olarakta sıkıntı çıkarıyordu. Fakat ben yine bunun çözüme ulaştıracağını düşünmüyorum.
Bugün bile dokunmatik laptop aldığınızda laptop üreticisinin kendi sitesinde ki sürücüler ile laptop üreticisinin teknolojiyi tedarik ettiği üreticinin sitesinde ki sürücülerin bile çok farklı sorunlara çözüm olup üstüne başka problemler ortaya çıkardığı bilinirken bu sadece şişirme ve değeri olmayan bir söylemdir.
MS ne kadar bunun üstüne gideceğiz dese de kendi verdiği sözleri tutmayan bir şirket, önceden de Windows 10 son işletim sistemi olacak biz bunu sürekli modifiye edeceğiz demişlerdi aradan 10 sene geçmeye yakın Windows 11 çıktı.
-
Parayı takip edin;
"Microsoft, PC’lerde yalnızca USB-IF sertifikalı çipler kullanılmasını da zorunlu kılıyor. Ayrıca, yeni bir Microsoft sürücü gerekliliği sayesinde, bilgisayarlar Microsoft’un yerleşik USB kontrolcü sürücüleriyle doğrulanacak. Bu, güvenlik ve özellik güncellemelerinin Windows Update üzerinden gelmesini sağlayacak."
Sertifikalı çip demek, Microsoft üretici üzerinden son kullanıcıyı öpeceğim demektir; bknz: thunderbolt.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
aslında sağlam metal bir şekilde yapılsa laytınink başlık mantıklı şekil olarak. en ince cihazlarda bile 1mm genişliğinde bir boşluk bırakılabilir. ondan sonra bağlantı ucunun kalitesine göre daha hızlı daha yüksek akım falan ayarlanırdı.
-
Demekki yazılım ile hallocak bir sürü donanım sorunu için bize yeni donanım aldırıyorlar. Eee yaşasın kapitalist sistem...
bu karmaşanın sebebi microsoft değil ki. usb firmasının kendisi. ya biz hızı arttırdık ama çok da birşey değişmedi buna 3.1 diyelim dediler kabul ettik. biraz daha hızlandırdılar 3.2 dediler onuda kabul ettik neticede aynı şeyin hızlısı . sonra kaltılar hepsi 3.2 olacak x1 x2 x2x2 olacak hızları da bu olacak diye yeniden isimlendirdi. şimdi çıkıp bu adamlar yeniden hepsi usb 4 4.2 2x2 demediyse şaşırmak lazım. bu 4.0 nasıl oldu da sade isimle geldi. zaten thunderbolr 3 oluyor kendisi pek de özel bir şey de değil.
_____________________________ -
USB-C, USB Type-C bağlaçlı herşeye aynı tip USB muamelesi yaparak ortalığı karıştıran aynen de maykırosoft.
Standart kuruluşunun tip, iletkenler, hız, akım, mesafe, encoding, modülasyon vs. tanımları bariz.
Maykırosoft değil, USB governing body vermeli o uyum onayını, sertifikasını.
Maykırosoft kendince değişiklikler yapmak istedi anlaşılan, USB standart kuruluşu reddetti, maykırosoft da böyle bir yola girdi.
Apple... i cihazlar ile Mac cihazlarda M$ sertifikalı ürün mü yer alacak?!?
Secureboot hâlâ Linux için muamma. Bu M$ tecrübesi varken, buna izin veren PC üeticisi salaktır.
_____________________________ o\!/o -
Bu güne kadar aklınız neredeydi acaba?
En temizi usb 2. Ya flaş bellek ya şarj. Ne dert ne tasa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
Yahu arkadaş, USB ne güzel basit, yalın bir arayüzdü, taa ki USB 3.0'e kadar.
Ondan sonra o kadar saçma sapan ve salakça bir isimlendirme & versiyonlama yoluna gidildi ki, yani insan gerçekten şaşırıyor bu kadar teknik adamın, bilim adamının böyle adeta beyinleri yokmuş gibi davranmasına. Halbuki sen koca teknolojiyi geliştiriyorsun, data buslar vs, ama gel gör ki, isim koyma aşamasında sıvıyorsun. İsim yahu. İSİM. Şu hale bak: USB 1.0 USB 1.1 USB 2.0 USB 3.2 Gen 1×1 USB 3.2 Gen 2×1 USB 3.2 Gen 2×2 USB4 Gen 3×2 USB4 Gen 4×2 Ortada USB 3.0 yok. Şu USB 2.0'den sonra woke kültürü mü baskın geldi acaba nedir? Ha, bir de yan paralelde Thunderbolt denilen, neredeyse kimsenin kullanmadığı bir başka garip bir şey var. Teknoloji dünyasında isimlendirmede yaşanan basiretsizlik çok şaşırtıyor beni. Mesela bir diğer örneği Xperia 1 V. |
|
kaç senedir bir standart gelmemişti baştan yapsanıza şunu.
|
|
hepsi aynı seviyede destekleyecek demiyor zaten. Sadece her port 3 işide asgari düzeyde yapabilecek.
|
|
tlf firmaları çoğu usb 4 de geçemediler çok geriden geliyorlar.
|
|
Parayı takip edin;
"Microsoft, PC’lerde yalnızca USB-IF sertifikalı çipler kullanılmasını da zorunlu kılıyor. Ayrıca, yeni bir Microsoft sürücü gerekliliği sayesinde, bilgisayarlar Microsoft’un yerleşik USB kontrolcü sürücüleriyle doğrulanacak. Bu, güvenlik ve özellik güncellemelerinin Windows Update üzerinden gelmesini sağlayacak." Sertifikalı çip demek, Microsoft üretici üzerinden son kullanıcıyı öpeceğim demektir; bknz: thunderbolt. |
Benzer içerikler
- instagram şifremi unuttum
- instagram profil fotoğrafı büyütme
- instagram müzik ekleme
- en iyi emülatör
- whatsapp mesaj düzenleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt