Şimdi Ara

Microsoft, ChatGPT'yi geliştiren eski OpenAI CEO'su Sam Altman'ı işe aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, eski OpenAI CEO'su Sam Altman ve kurucu ortağı Greg Brockman'ı işe alıyor. Altman, geçtiğimiz günlerde OpenAI yönetim kurulu tarafından ilginç sebeplerden dolayı CEO’luk görevinden kovulmuştu. Altman'ı potansiyel olarak OpenAI'ye geri getirmek için hafta sonu yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından Microsoft CEO'su Satya Nadella, hem Sam Altman hem de Greg Brockman'ın Microsoft'un yeni gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine katılacağını duyurdu. Sam Altman ve ekibi, dünyayı kasıp kavuran ChatGPT'yi geliştirmişti.



    Microsoft, Sam Altman'ı kaptı



    Nadella, X üzerinden paylaştığı gönderide "Sam Altman ve Greg Brockman'ın meslektaşlarıyla birlikte yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacakları haberini paylaşmaktan son derece heyecan duyuyoruz" dedi. Nadella aynı zamanda yeni ekibin ihtiyaç duyduğu gerekli kaynakları sağlamak üzere hızla harekete geçeceklerinin altını çizdi.






    Altman'ın Microsoft tarafından işe alınması, OpenAI yönetim kurulu ile yapılan görüşmelerin kendisini OpenAI CEO'su olarak geri getirememesinden sadece saatler sonra gerçekleşti. OpenAI, hem çalışan hem de yatırımcıların (yatırımcılardan kasıt Microsoft) Altman’ı tekrar göreve almak yerine eski Twitch CEO'su ve kurucu ortağı Emmett Shear geçici CEO olarak atadı.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT’yi geliştiren OpenAI'da kriz sürerken yeni CEO belli oldu



    Shear, Altman'ın Cuma günü şok bir şekilde kovulmasının ardından geçici OpenAI CEO'su olarak atanan Mira Murati'den görevi devralacak. OpenAI Shear'ın atamasını teyit etmedi ancak Microsoft'un Altman'ı işe aldığı göz önüne alındığında bu açıklama kısa süre içince gelecektir.









  • microsoft adamı havada kapmış zaten 1 yada 2 yıldır çok önem veriyor yapay zeka işlerine Microsoft
  • OpenAI kaybeder Microsoft kazanır.
  • Tiyatro oynamışlar gibi duruyor. Zaten OpenAI'ı Microsoft finanse etmiyor mu?
  • Microsoft hızlı davranmış. Davranmasa zaten Google anında kapardı adamı.
  • berkayjan kullanıcısına yanıt

    Microsoft/Satya Nadella'da ki vizyon hemşehrisinide hiç yok dikkat ederseniz Google'ın Sundar Pichai geldiğinden bu yana adam akıllı bir vizyonu yok tüm gelirler eski kaynaklardan geliyor (arama motoru,youtube,android vs)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.