|
Microsoft, Majorana 1 kuantum çipini tanıttı: Hiçbir şey aynısı gibi olmayacak

-
-
yıllardır dokunmatik arayüz konusunda çalışıp da dokunmatik anlamda neredeyse sıfır olan bir firma microsoft
bu konu da da çok ciddi çalışmalar yapıp gelecekte ellerine yüzlerine bulaştırabilirler.
-
Akıllarda tek bir soru GTA 5 i açar mi
-
Süperiletken kubit yani. İyon tuzağı, gerçek kuantum kubit değil, ha?
_____________________________ o\!/o -
Metin yine mükemmel bir haber yazmışsın, herkes iphone 16e konuşurken yılın en büyük olayı olan bu haberin hak ettiği değeri vermişsin. lisanstayken bir bitirmemi de kuantum bilgisayarlar üzerine yapmıştım, gerçekten etkileyici cihazlar. çok çeşitli yöntemlerde de üretilebiliyorlar. farklılıkları gerçek RNG'yi nasıl elde ettiğinle alakalı genelde. bakalım majorana neler katacak.
ek: luh'ta quantum engineering master kabulu aldım beyler çok fazla da ilgileniyorlar benimle, gitsem evim, labda işim hazır. ben yine de hu berlin'de optical sciences'a kayıt olucam, ne kalacak yer var ne iş, kafam karışık. yorum bekliyorum hepinizden.
-
Gerçek teknoloji haberi bunlar aslında ;)
Yakın gelecekte, seri üretim, kuantum çipli,
masaüstü bilgisayarlar göreceğiz bence.
Intel pentium, nasıl ki şuan için mazi ise, Intel Ultra çipler de mazide kalacak.
-
Dh de gördüğün gerçek bi teknoloji haberi son zamanlarda herkes apple ın fakirleri soymak için çıkarttığı 16e haberini koyuyor gerçek teknoloji bu, belki buğün işe yaramaz seviyede ama yarın herkesin evine girecek
-
Microsoft’un Majorana 1 hamlesi, kuantum hesaplamada gerçekten önemli bir dönüm noktası olabilir. Ancak, topolojik kubitlerin pratik kullanımda ne kadar başarılı olacağını görmek için daha fazla test ve geliştirme sürecine ihtiyaç var. IBM ve Google gibi rakiplerin farklı yaklaşımlar izlediğini düşünürsek, bu teknolojinin uzun vadeli etkilerini görmek heyecan verici olacak. Yine de ticari olarak erişilebilir kuantum bilgisayarlar için hala birkaç yıl beklememiz gerekebilir
-
Okuduğun okuldan ziyade danışman hocanın veya proje ekibinin alanındaki uzmanlığı önemli. Tercihini bu doğrultuda yap akademik kariyer ve iyi bir bilim insanı olmayı düşünüyorsan.
-
Bir Apple ayakta uyuyor herhalde ne AI konusunda ne de Quantum bilgisayarlar hakkında çıt yok. Geçen cartoon karakteri gibi hareket eden robot yaptık ehe diyorlardı baya baya TR'de haberleri yapıldı o sırada Meta'nın robotikte yaptığı şeyler haber olmuyor ülkede Apple'dan 10 kat fazla iş yapıyor şuan Meta...
_____________________________ -
apple parasına güveniyor.zamanı gelince o alanda yeterince olgunlaşmış şirket veya projeyi satın alır.şark kurnazı yani.fanboylarda en iyisini apple yaptı diye alkışlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ B.ARI -
Şu dünya her şeyi bırakıp pil teknolojisine odaklansa bence daha mantıklı. Hala adam gibi pil üretemeyip böyle balon haberlerle milleti çeviriyorlar. Madem bu kadar iyisiniz bana bir ay gidecek pil yapın.
"Hiçbir şey aynısı gibi olmayacak" bu ifadeye bayıldım dıoğrusu.
Parası olsa nolcak rakipleride trilyon dolarlık şirket oldu hocam Nvdia kaç defa geçti en basitinden.
En Beğenilen Yanıtlar

Metin yine mükemmel bir haber yazmışsın, herkes iphone 16e konuşurken yılın en büyük olayı olan bu haberin hak ettiği değeri vermişsin. lisanstayken bir bitirmemi de kuantum bilgisayarlar üzerine yapmıştım, gerçekten etkileyici cihazlar. çok çeşitli yöntemlerde de üretilebiliyorlar. farklılıkları gerçek RNG'yi nasıl elde ettiğinle alakalı genelde. bakalım majorana neler katacak.
ek: luh'ta quantum engineering master kabulu aldım beyler çok fazla da ilgileniyorlar benimle, gitsem evim, labda işim hazır. ben yine de hu berlin'de optical sciences'a kayıt olucam, ne kalacak yer var ne iş, kafam karışık. yorum bekliyorum hepinizden. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X