Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
78
Favori
217.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten çok bug var pushback e kadar gelebildim daha henüz kalkabilmiş değiliz
  • denoboicreamer kullanıcısına yanıt
    çok haklısın,

sana ahlak dersi verilebilmesi, kardeş bak yaptığın yanlış ayıptır denebilmesi için önce senin "adam" olman lazım, sen adam değilsinki sana ders verelim?

çok doğru demişsin, boşa uğraşmaya gerek yok. blokla geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 22 Ağustos 2020; 21:31:59 >
  • Lanet olsun böyle işe,bıktım artık şu Microsoft'un indirme hatalarından... Ya adamların çıkan her oyunu mu sıkıntı mı olur,her oyunlarında mı indirme hatası olur pes artık.Oyun tam bitecekti,inmesi tamamlanmak üzereyken,yüzde 98'de takıldı download.Forza'da da başıma geldi,zamanında Gears of War'da da başıma geldi.Steam veya diğer yerlerde bir sıkıntı yok,ne zaman Microsoft'a gelsem bir sıkıntı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykut-993 -- 22 Ağustos 2020; 21:48:14 >
  • logitech force3d pro joysticki kullanamadım. özel bir ayarı var mı?
  • Arkadaşlar TBM 930 uçağı ile oynuyorum. Uçağın her seyine hakim oldum ve ils yaklasmali ucuslari rahat yapmaya başladım.

Size bir sorum olacak. Live traffic, live players vs her sey live modda iken diğer oyuncularin üstünde isimlerini goremiyorum. İzledigim videolarda online oyuncularin uçaklarının üzerinde kim olduklari yazıyor. Bu ayari nereden yapacagiz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masanori Takahaşi

Arkadaşlar TBM 930 uçağı ile oynuyorum. Uçağın her seyine hakim oldum ve ils yaklasmali ucuslari rahat yapmaya başladım.

Size bir sorum olacak. Live traffic, live players vs her sey live modda iken diğer oyuncularin üstünde isimlerini goremiyorum. İzledigim videolarda online oyuncularin uçaklarının üzerinde kim olduklari yazıyor. Bu ayari nereden yapacagiz?
    ayarlarda show nameplates olması gerek
  • ReflexAction kullanıcısına yanıt
    Hangi sekmenin içinden ulaşacağız oraya gerçekten bulamadim.

• Masanori Takahaşi kullanıcısına yanıt
    General/Traffic altında. Ancak bugün bir şey farkettim. Bu ayarı on yapınca 10 fps gidiyor direkt.
  • Sosruka kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. O zaman hiç yapmayayim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

logitech force3d pro joysticki kullanamadım. özel bir ayarı var mı?
    desteklemiyor mu yoksa kullanması mı zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

desteklemiyor mu yoksa kullanması mı zor

Alıntıları Göster
    joystiği görüyor ama aktif halde kullanamıyorum. tuş ayarlarını vs yapmıyor. klavye mouse ile işlem yapıyor. uyumlu mu değil diyeceğim ama en azından tuş ataması yaptırabilirdi. belki de ben çözemedim. pc kumandayı görüyor. ürün çok eski belki ondandır. bilemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambetiko

joystiği görüyor ama aktif halde kullanamıyorum. tuş ayarlarını vs yapmıyor. klavye mouse ile işlem yapıyor. uyumlu mu değil diyeceğim ama en azından tuş ataması yaptırabilirdi. belki de ben çözemedim. pc kumandayı görüyor. ürün çok eski belki ondandır. bilemedim

Alıntıları Göster
    Ya nasıl desteklemiyorlar sinir oluyorum. Desteklememesi için bir neden göremiyorum. Bilerek destek vermiyorlardır.
  • Ben oyunun sadece teknolojisini , grafiklerini ve şehir detaylarını merak ettiğim için indirdim.Fsx'i de sadece manzaraları ve şehir detayları için kullanıyordum.Kafama göre eklenti vs yüklüyordum.

İlk olarak İstanbul'la başladım.Açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu.Yapay zeka uydu görüntülerinin daha doğrusu silüetlerinin üstüne kafasına göre modelleme atmış.Örneğin trafiğe kapalı olan eski galata köprüsünün iki uç kısmını da bina olarak modellemiş.Şehirde Ayasofya ve Sultanahmet dışında cami yok.Galata kulesi yok.Yanlış hatırlamıyorsam fsx'te vardı.Topkapı sarayı desen düz beton olarak gözüküyor.Boğaz köprülerinin gerçekle alakası yok.Haliçteki köprüler de içler acısı.Anca yüksek irtifad ucup uzaktan bakarsanız bir istanbul silüeti oluşuyor.Detay namına pek birşey yok kısacası.Onun dışında ölçekleme güzel.Birebir sanırım.Yine uydu görüntüleri baz alındığı için şehir topografik olarak gayet güzel.Yükseklik olarak değil ama kara sınırları ve şekil olarak kusursuz gibi.

Abd'de New York ve Los Angeles'a baktım.O şehirlere ayrı bi özenilmiş.Uydu haritalarında da üç boyutlu olarak detaylı şekilde kaydedildiği için modellemeler şehir detayları çok daha fazla.Özellikle New York'ta drone ile detaylara bakmak için gezdiğimde görev yöneticisini açtım ne kadar internet kullanıyor diye.50mbps interneti sonuna kadar sömürüyor.Grafikler ultrada bu arada ve online data açık.Dronela bir binaya yaklaşıp arka plana cadde manzarasını aldığınızda görüntü her ne kadar detaylı gibi gözükse de o an interneti kullanıp daha yüksek çözünürlüklü doku ve model bilgileri alınıyor.Bir iki saniye içinde görsel kalite artmış oluyor.Aynı manzarada sabit kalırsanız internet kullanımı duruyor.Yani o an baktığınız yerin verini çekip işi bitirmiş oluyor.Eğer manzarada sürekli gezer hareket ederseniz internet sürekli kullanım halinde oluyor ve bu da oyun performansına direkt yansıyor.Sistem yetiyor olsa bile internetin yetmediği durumlarda takılmalar yaşanabiliyor.Yani internetin yettiği ölçüde kalite verip oyunun takılmaması lazım ama öyle olmuyor nedense.

Onun dışında haritaların cachelenebilmesi olayı güzel olmuş.İstediğiniz bölgeyi seçip önceden haritanın hafızaya alınmasını sağlayabiliyorsunuz.Bunun için diskinizde yer olması gerek.Performans artışı getiriyor.

Son olarak da uçuş esnasında pause tuşunu bulamadım.Klavyedeki pause-break tuşuyla uçak durduruluyor gözüküyor ama ona basınca bir menü çıkıyor sadece.

Bir de gamepadle oynuyorum.Tuş düzenini başarılı bulmadım.Gaz verme ve kesmeyi artı rudderı aynı gta 5'teki gibi ayarlayabilsem kontrol çok daha kolaylaşacak.

tbm 930 ile cruise hızın nedir? ben uçağın bir ayarını mı bozdum bilmiyorum ama önceden sanki 250 knot ile rahatça cruise yaparken bugün yaptığım 2 uçuşta 220 civarında kaldım hep, motoru köklemediğim sürece 250 civarına çıkmadı hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbara alp -- 22 Ağustos 2020; 23:13:53 >
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    220-225. Hic 250 knot görmedim. En yüksek 240 oldu. Bugün bu hızda toronto'dan chicago'ya 1 saat 23 dakika süren bir uçuş yaptım.

• isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    O hız ias (indicated airspeed) olsa gerek. Ne kadar yüksekten uçarsanız ias o kadar azalır. Dikine olan hız göstergesinin altında TAS (true air speed) gösterir. Uçağın performansını bu hız üzerinden değerlendirmek daha mantıklı.
    hmm demek ki ben yanlış hatırlamışım, sanırım king air 350 ile karıştırdım
  • Nihayet eve gelip kısa da olsa 1-2 uçuş yapabildim.

Eve geldiğimde beklemeyim diye kız arkadaşıma oyunu indirmesini söyledim 1 gün önceden Xbox game pass for PC aboneliği başlatmıştım, 100 Mbit internet var, birkaç saatte sorunsuz indirdi ve oyunu açtı.

Uçuş yapmak için sabırsızlanıyordum ama kendimi tuttum, önce Saitek Pro Flight Yoke/Throttle/Rudder setimi kurdum. Logitech almış sanırım Saitek’i, iyi olmuş yabancıya gitmemiş Windows 10’a geçmiştim nihayet yakın zamanda, Logitech sitesinden yazılımlarını indirdim kurdum.

Bilgisayarım artık yaşlandı. Radeon R9 290 Trl-x var 2 tane üzerinde. Cahiller atıp tutuyorlar crossfire/sli teknolojileri hakkında ama GTA V gibi bir oyunda tek ve çift ekran kartının farkını çok net görmüştüm. Neyse, uzatmaya gerek yok, FS2020 desteklemiyor zaten sadece birini kullanabiliyorum. Sistemi 7 sene önce dizsem de bazı parçaları zamanının ötesinde seçmiştim, 1 TB Samsung Pro SSD, 32 GB RAM gibi o yıllarda çoğu kişinin gereksiz gördüğü teknolojileri aldım. Tam sistem linkte, benzer konfigürasyonu olup oyunun nasıl çalışacağı hakkında şüphesi olan varsa fikir olsun diye bırakıyorum:
    https://forum.donanimhaber.com/3000-diye-yola-cikildi-7000-e-kasa-toplandi--86403030

İlk kurulumda medium ayarları önerdi oyun bu sistemle. Üşenmedim, burada bir arkadaş ayarlar paylaşmıştı onları da uyguladım. Nihayetinde medium-high-ultra karışık bir şekilde oldu.

Oyunu ilk açtığımda masaüstüne attı. Biraz korktum ayarları düşürmem, çok uğraşmam gerekecek diye. Yine de bir şans daha vermeye karar verdim ve hiç bir şeyi değiştirmeden yine uçuş başlattım. Sorunsuz açıldı bu sefer.

C172 ile Atatürk havalimanından havalandık önce. Grafikler gerçekten harika. Bir yazılım ile performansa bakmadım ama çoğu yerde akıcı idi, zaman zaman FPS düşüşleri var ama benim emektarda bu kadarını bile beklemiyordum dürüst olmak gerekirse. Benim tahminim tüm ayarları Low’a çekip oynarım şeklindeydi. Yine de PMDG uçakları gelince muhtemelen bu sistem yetmeyecek ama o zamana da maddi durumlar el verirse bir sistem toplayacağım zaten. Saitek set problemsiz çalıştı, yine de hassasiyetini ayarlamam gerekiyor, tepkiler biraz sert hiç ayar yapmadan oynayınca. Yine tuşları da ayarlamam gerekiyor, sonraki işler onlar. Doğal olarak(tahmin ediyorum herkesin yaptığı gibi) önce evimin üzerinden uçtum. Oturduğum binanın şekli çok bariz, alet edevat kullanmadan VFR elimle koymuş gibi bulunca biraz göğsüm kabardı Vecihi gibi üzerinde birkaç tur attıktan sonra kız arkadaşımın memleketine geçtik ve onların evi aramaya başladık. Onu bulmak biraz daha zor oldu, senelerdir gidemiyor evine bayağı değişmiş gelişmiş şehir. Yine de GPS üzerinde tam noktayı bildiği için koordinatları kopyalayarak direk evinin üzerinde uçuşa başladık şu videodaki gibi.
    https://www.youtube.com/watch?v=dd4Ha4JRPao&app=desktop

Birkaç kez de onların evin üzerinden geçtikten sonra bu gecelik noktayı koydum. Oyunun şu hali bile çok güzel ama ilerisi için potansiyelini görmemek için kör olmak lazım. Daha en az 10 sene geliştirirler büyük ihtimalle. Beni asıl heyecanlandıran VR teknolojisinin bu oyuna entegresi. Eğer üstesinden gelip kullanıcı dostu bir şekilde başarılı bir şekilde yedirebilirlerse oynanışı benim oyun dünyası için hayallerimin üst noktası gerçekleşmiş oluyor. Şu anda koronadan dolayı darbe yememin etkisi de var ama para sorun olmasa da bu oyunu VR ile yüksek çözünürlükte oynamak için yeni teknolojilerin çıkmasını bekleyeceğim. Tahminim 2022 başı gibi yeni sistemi dizmiş olurum. O sürede hem oyun iyice oturmuş olur, hem PMDG, Navigraph, FSUIPC vb. yardımcı yazılımlar da eklenmiş olur.

İlk izlenimler bu şekilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben mi bişeyi yanlış yapıyorum anlamadım, cessna citation kullanıyorum fakat otopilotta altimetre ve hız ayarını bir türlü aktifleştiremiyorum. alt butonuna basıyorum ama uçak belirlediğim yüksekliğe gitmiyor. aynı şey hız için de geçerli.
  • Alt tuşuna basarsanız uçak o anki yüksekliği tutar. Belirli bir yüksekliğe çıkmak VS tuşuna basıp vertical speedi arttırmanız lazım. Speed ise biraz farklı. Sizin dediğiniz özellik auto throttle. O özellik bu uçakta yok. Speed tuşu tırmanma esnasında, girilen hızda uçağı tırmandırır.
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.