Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (154. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
78
Favori
217.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ilk zamanlar aklıma geldi, nasıl da yakınıyorduk çıldırıyorduk hatırlar mısın, çok fena oldu oyun ya, hiç böyle olabileceğini hayal bile edemezdim. uğraşıp anca %15-20 verecekler sanıyordum ama bu bambaşka bir şey oldu

12-13 gb ram yiyen canavar oyun bir anda koskoca new york'da 3-5 gb ram yiyen bir kediye döndü  

ilginç bir şekilde ram kullanımı epey düşmüş, 8-10 gb'larda takılıyor

bazı büyük buglar gelmiş oyuna hava durumu gibi, yolcu uçağıyla yüksek irtifalara çıkılamama sorunu olduğu söyleniyor, zaten fbw a320 modu da bozuk şu anda düzelecek bakalım

gpu sonuna kadar kullanılıyor artık bazen cpu teklemeye başlıyor, etrafa bakınınca kullanım fırlıyor birçok kişide bu sıkıntı varmış, daha bu dx12'siz hali oyunun bir de

artık oyun alınabilir gibi gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 28 Temmuz 2021; 23:18:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

Oyunu ilk kez oynuyorum İstanbul’da Atatürk hava limanından hezarfen’e indim. Oyunda görev filan var mı yoksa öyle sürüyor muyuz? Bir de uçağı indirirken bazen takla atıyor uçak o zaman uçağı nasıl düzeltebiliriz? Restart yapıyorum her seferinde. Kısacası bu oyunda amaç nedir?

Oyunda görevler var aslında "challenge" olarak geçen. Ya çeşitli koşullarda inişleri gerçekleştirmen gerekiyor ya da önceden belirlenmiş rotaları tamamlayarak bir yolculuğu bitirmen. Bunların dışında ayrıca bir senaryo tarzı görevler maalesef bulunmuyor, tüm olay sana kalmış, istediğin havaalanından kalkıp dünyanın istediğin noktasına uçabilirsin başka bir esprisi yok diyeceğim de oyunlardaki open-world kavramını bu kadar derinden sunabilen bir başka yapım olmuş mudur bilmiyorum. Adamlar bildiğim tüm dünyanı sana sunuyorlar, hani daha ne yapsınlar?  

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Series X + Oled de oynamaya başladım bu oyunun grafikleri yere inmediğiniz sürece inanılmaz ötesi resmen gerçek yav next gen budur işte

series x de ama 1080p de oynuyorum grafikler bana kötü geldi nedense ayrıca oyun pek akıcı değil gibi umarım 4k da güzeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neczer

series x de ama 1080p de oynuyorum grafikler bana kötü geldi nedense ayrıca oyun pek akıcı değil gibi umarım 4k da güzeldir.

Alıntıları Göster

Series Xte 4K degil oyun 1440p

Bu nesil konsollarin cogu oyunda native 4K yapamayacagi artik anlasildi. Belki prolar cikinca. Ama boyle bir oyunun ultra detay olmasa da 1440p olmasi bile basari diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Temmuz 2021; 8:34:48 >
  • Oyunun konsol versiyonunda upscaling özelliği yok mu? Ben PC'de bu şekilde 4k high'da rahatlıkla oynayabiliyorum, grafik ayarlarda render scale olarak geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-994965FA4

Oyunun konsol versiyonunda upscaling özelliği yok mu? Ben PC'de bu şekilde 4k high'da rahatlıkla oynayabiliyorum, grafik ayarlarda render scale olarak geçiyor.

Xbox upscaling yapiyor. Zaten sorun orada, native diye duyuruldu ama upscalingmis. Internal res onemli olan. O 1440p. Bunu cizip 4k ya cekiyor. Siz de 4k yapmis olmuyorsunuz eger render scale i dusurduyseniz. 4k bir ekranda yuzde 70 ile yuzde 100 karsilastirin buyuk netlik farki gorursunuz.

Yani ornegin;

4k yapip render yuzde 70 yapmak

1440p yapip render yuzde 100 yapmak

1080p yapip render 130 yapmak

Ayni seyler. Xboxta olan sey de 4k cikis ama render scale yuzde 70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Temmuz 2021; 10:20:41 >
  • Uzun loading süreleri sounucu oyun açılmıyor neredeyse yarım saat bekledim.aynı şey başına gelmiş olan var mıdır?community klasörü boş hiç eklenti kurmadım.benzer problemi yaşan var mı?avsim forumlarında ve ms resmi forumunda aynı konulardan açılmış çözüm önerisi şimdilik yok

• quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

Uzun loading süreleri sounucu oyun açılmıyor neredeyse yarım saat bekledim.aynı şey başına gelmiş olan var mıdır?community klasörü boş hiç eklenti kurmadım.benzer problemi yaşan var mı?avsim forumlarında ve ms resmi forumunda aynı konulardan açılmış çözüm önerisi şimdilik yok

Son update overclock ile pek anlasamiyor. Cpu'dan yana sorun olmamali ama Gpu'ya Oc yaptiysaniz kapatip bir deneyin.

• Dante kullanıcısına yanıt

Ekran kartı üreticileri de zaten native 4k’ya alternatif çözümler arıyor. Native 4k’ya yaklaşan ama daha performanslı grafik elde etme uğraşındalar. DLSS ve FSR teknolojileri bu yüzden önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 29 Temmuz 2021; 10:56:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: James T. Kirk

Ekran kartı üreticileri de zaten native 4k’ya alternatif çözümler arıyor. Native 4k’ya yaklaşan ama daha performanslı grafik elde etme uğraşındalar. DLSS ve FSR teknolojileri bu yüzden önemli.

Msfs'in temporal islemi bu konuda cok basarili. Tabii illa ki native ile fark olacaktir ama native in altina indirdiginizde dlss'e cok yakin etki gosteriyor. Bir yerde okumustum developerin bir konusmasini. Dlss'ten bu oyunda pek bir etki beklemiyoruz cunku temporal cozumumuz bunun bir benzerini yapiyor diyordu. Hatta ki DX12 de pek bir etki vermeyecek soylenene gore. Zaten yapacagini cok iyi yapti Asobo DX11'de. Msfs gibi optimizasyon ozurlu bir oyun artik optimizasyonda diger studyolara ders verir halde.

Bu arada DX12 ile PC'ye Ray tracing eklenecek muhtemelen. Su an usercfg.opt dosyasini acarsaniz raytracing satirini gorebiliyorsunuz. Kapali tabii su anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Temmuz 2021; 11:33:18 >

• Kendi evinin üstünde uçmak, bildiğin yerlere göz atmak, bilmediğin yerleri gezinmek çok keyifli ama uzun vadede bir şey vadetmiyor bence. Arada girip dolaşıp çıkarım. Bir de kendi evime uçakla daldım, 5 katlı binayı tek kat modellemişler, tüm büyüsü bozuldu.   tabii buna bir oyun olarak bakmamak lazım. Teknik olarak yeni bir şey denenmiş. Tüm dünyayı kötü de olsa simüle etmek ileride başka oyunlarda, başka fikirlerle daha iyi bir şekilde kullanılabilir. Yani devrimsel bir adım olması bakımından kıymetli.

• Xbox gamepadi için deneyimli bi adamın paylaştığı sensivity ayarları, ben henüz denemedim akşam deneyeceğim ama isteyen bir baksın:

https://www.youtube.com/watch?v=I9SagWW3jdg&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dante kullanıcısına yanıt

Ben oyunun kendi motorunun yaptığı upscale'den bahsetmiştim. Konsolların kendi yaptıkları upscale'lerin çok kaliteli bir sonuç vermediği ortada ama DLSS olsun AMD CAS olsun (FS'teki) oldukça iyi sonuçlar veriyorlar. Zaten benim bu tür bir teknolojiden beklentim 4k monitörde 1080p çözünürlükten daha iyi görüntü vermesi ki denediğim her oyunda (PC) bunu fazlasıyla aldım.

• Arkadaşlar ben bu oyunu Steam üzerinden oynuyorum. Son 40 GB'lık güncelleme sonrası her şey değişti. Sanki XBOX'ta oynuyormuşum gibi davranıyor. Ben eski düzene alıştım. Kokpitte irtifa ayarlarını falan yapamıyorum, ayrıca kamera açısı terse döndü. Yani yukarı bakmak istersen aşağıya dönüyor kamera. Tüm bunları nasıl düzeltebilirim?

• Selam Beyler, oyunda telsiz konuşmaları 16.000 ft e çıkmam gerektiğini söylüyor fakat checkpoint lerde 6.000 ft e inmem gerektiği yazıyor. Ben anlayamadım bu işi biri yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSHBILAL

Selam Beyler, oyunda telsiz konuşmaları 16.000 ft e çıkmam gerektiğini söylüyor fakat checkpoint lerde 6.000 ft e inmem gerektiği yazıyor. Ben anlayamadım bu işi biri yardımcı olursa sevinirim.

uzun yol falan yapmayın oyunda hem hava sıcaklığı bug'ı var (yüksek irtifalara çıkamama) hem de atc sapıtıyor

şimdilik GA takılın derim

• Hala sapıtmalar var mı ya? Ben de uzun süre önce AP sapıtmasından dertliydim. Alanın frekansı giriyorum, burun doğru yerde olmasına rağmen AP açınca zart diye yanlış tarafa dönüyordu, hatta 360 yapıyordum olduğum yerde  Uzundur da oynamıyordum, açmaya heveslenmiştim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Hala sapıtmalar var mı ya? Ben de uzun süre önce AP sapıtmasından dertliydim. Alanın frekansı giriyorum, burun doğru yerde olmasına rağmen AP açınca zart diye yanlış tarafa dönüyordu, hatta 360 yapıyordum olduğum yerde  Uzundur da oynamıyordum, açmaya heveslenmiştim...

O sorunun cozumu basitti aslinda deadzone yuzundendi o. Control optionstan gamepad deadzone arttirinca cozuluyor.

Su anki update ile bir cok yenilik ve performans gelmis olmasina ragmen yeni buglar da geldi.

Gamepad sorunlari, mouse ile gamepadin uyusmamasi. Legacy-lock diye ikisi de ucube ve bugli bir sistemin getirilmesi, landing challengelardaki bazi buglar ve hala yeni yeni kesfediliyor olan buglar. Asobonun update i pc ile xboxta ayirmasi gerekirdi. Ikisini entegre etmeye calisinca batirdiklari cok nokta olmus. Simulasyon olan bir oyunda konsol ile pcye farkli davranman lazim. Konsol zaten yaoisi geregi casual bir deneyim sunacak illaki. Ama bunlari bir tutarak pcye de pranga vuruyorlar. Ornegin eskiden gul gibi calisan mouse gamepad ikilisi su an xboxa yaptiklari casual ve hatta amator arayuzu pcye de empoze etmeye calismalarindan dolayi bir cok bug iceriyor.

Ben yuzlerce saat a320 ucurmusum kalkmis bana koca koca menu arayuzu getirmis kokpitte. Bak su tus sunu yapiyor diye kocaman kocaman soylemeye calisiyor. Biraksana ben biliyorum neyin ne oldugunu. Kapatsan da cikiyor o ortadaki lanet nokta. Git xboxa yap onu zaten yuzde 99 oynayan manzara gormek icin oynayip iki gun sonra birakacak. birak beni neden zorluyorsun yani. Ama tabii asobo-ms'in derdi su an konsoldan para kazanmak.

Ayrica bir can sikici durum da ucaklarin handlinglinin kolaylastigini sezdim ben update sonrasi. Landingler daha kolay ucak daha hata affedici bir sekilde ucuyor gibi geldi ama kanitim yok tabii kendi hissettigim bu. Tabii insan konsol yuzunden mi oldu bu da diye dusunmeden edemiyor.

Oyun kisaca son halinde performans olarak cok iyi hale gelse de simulasyon olarak pek de iyi yerde degil ve konsoldaki amator mekaniklerin dayatmasi altinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Temmuz 2021; 11:58:29 >

• Arkadaşlar konunun xbox tarafı yok mu burada genellikle pc den bahsediliyor.

• shinji mikami kullanıcısına yanıt
    Xbox Türkiye Facebook Grubuna yazabilirsiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.