Şimdi Ara

Microsoft Edge'ye yapay zeka Copilot modu geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft Edge'ye yapay zeka Copilot modu geldi
    Microsoft, yapay zeka asistanı Copilot'u ürünlerine entegre etmeyi sürdürüyor. Şirket, Edge tarayıcısında deneysel Copilot Modu’nu test etmeye başladığını duyurdu.

Bütün sekmelerinizde arama yapabiliyor

Bu mod, Copilot’un açık olan tüm sekmelerinizde arama yapmasına ve örneğin bir restoran rezervasyonu gibi görevleri yerine getirmesine olanak tanıyor. Ayrıca yeni sekme sayfasına da Copilot sohbet robotu entegre ediliyor. Copilot’un tüm açık sekmelerinizi görmesine izin verdiğinizde, örneğin birden fazla oteli karşılaştırmasını veya çeşitli alışveriş sekmeleri arasından en iyisini özetlemesini isteyebiliyorsunuz.

Copilot, adres çubuğunda da görünecek şekilde entegre ediliyor.

Ayrıca Copilot, bir web sitesinde bilgi bulmak ya da ürünleri karşılaştırmak için sekmeleri sesli komutla açma gibi özellikleri de destekliyor. Microsoft, ilerleyen dönemde Copilot’un, izninizle tarayıcı geçmişinize ve kimlik bilgilerinize erişerek sizin adınıza rezervasyon yapabileceğini belirtiyor.

Ayrıca Bkz.AI Günlükleri: Yapay zeka dünyasında bu hafta (28 Temmuz 2025)

Bu modu kullanmak istemeyen kullanıcılar için Microsoft, Copilot Modu’nun tamamen isteğe bağlı olacağını ve ayarlardan kolayca kapatılabileceğini söylüyor. 

Microsoft, Copilot Modu’nun şu an için deneysel olduğunu ve zamanla geliştirileceğini belirtiyor. Bu özellikler şimdilik sınırlı bir süre için ücretsiz olarak sunuluyor ve bazı fonksiyonlar için kullanım sınırları uygulanıyor. Bu da Microsoft’un ilerleyen zamanda bu modu bir abonelik sistemine dahil edebileceğine işaret ediyor.

Kaynak:https://blogs.windows.com/msedgedev/2025/07/28/introducing-copilot-mode-in-edge-a-new-way-to-browse-the-web/

• Gmail hesabı ile senkronize olmadığı sürece beklenen etkiyi gösteremeyecek maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Co-pilot Firefox da yatığım işlemden de bahsedince, derin bir çukur kazıp onu edge ile beraber gömdüm. 2 tane de firewall kurdum. şimdi harici olarak 3. yü kurmaya çalışıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne zaman kullansam halta yaramadı.

• Tarayıcı giderek iyi hale geldi. Bu gidişle benim için rakipsiz olacak.
    - Mobilde uBlockOrigin
    - Mobilde dark mode
    - Copilot ile hızlıca web site özet
    - Copilot ile akıllı arama

Normalde bitwarden kurup, tarayıcıdan verim alamazsam hemen değiştirirdim. Şimdi şifrelerimi de taşıdım. Böyle giderse kalıcı dururum.

Firefox mobilde berbat, takılıyor. PC tarafında disk yazma sorunu var, bellek şişiyor, bug dolu bir tarayıcı. Brave mobilde güzel ama Copilot web site özet kısmında brave den daha iyi iş çıkarıyor ki ublock Origin brave in reklam engellemesine göre daha başarılı. Chrome zaten her anlamda geriden geliyor bir halta yaradığı yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

firefox ve uBlockOrigin bilgisayarda tek geçerim hocam...

bug olsun varsın, bana dokunmuyor o sebeple hala kullanılabilir yanı var, brave(masaüstü) denedim o da iyi gibi ama firefox yerini alır mı bilemem...

Ben de bir yandex, vir edge yukluyorum mobilden.

Yandex kullaniken adguard eklentisi ekliyorum, edgede iken u-block origin.

Baska da daha guzel olan tarayici bence yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Yandex'e uzun zamandır bakmadım, aralıklarla farklı tarayıcı yükler bakarım. En nihayetinde edge'e dönüyorum hep.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Tarayıcılar PC tarafında aslında aşağı yukarı aynı, minik farklar var.... bunlar zaten tercih sebebi. İşin içine mobilde girince işler karışıyor. Mobil tarafda hepsi çok farklı durumda.

Firefox'u uzun yıllar kullandık, sırf mozilla'ya destek olsun diye kullandık hatta... ama artık yeter yani. Gelişme yok, iyileştirme yok... tabletlere otomatik masaüstü modunu daha yakın zamanda getirdiler mesela... inanılmaz yavaş özellikler getiriyorlar ve tarayıcı ilginç bir şekilde hep sorunlu olarak kalıyor. Siz sadece sorunların farkında değilsiniz.

Cihazim kotu olmamasina ragmen firefix bende hep takiliyordu. Ondan onu neredeyse hic kullanmadim.

Su anda yandex kullaniyorum. Herhalde bir haftaya edge e gecerim.

Onun arayuzu his degil. En iyi arayuz, yandexte. Hatta yandex start, yandex browserden de bile daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.