Şimdi Ara

Microsoft, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’a 10 milyar dolarlık dev yatırım yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’a 10 milyar dolarlık dev yatırım yapabilir
    Bir süre önce piyasaya sürülen ChatGPT sohbet yazılımı hem sıradan kullanıcılar hem de yapay zeka uzmanlarını adeta çılgına çevirmişti. 2022 yılının en popüler yapay zeka girişimi olan ChatGPT’nin arkasındaki firma olan OpenAI ise Microsoft’un radarında. Firmaya yakın bir kaynağa göre Microsoft, OpenAI'a 10 milyar dolar büyüklüğünde bir yatırım yapmak için görüşmelere başladı.



    Görüşülmekte olan teklif, Redmond, Washington merkezli yazılım devinin parayı birkaç yıldan fazla bir süre içinde yatırmasını gerektiriyor. Öte yandan iki şirketin anlaşmayı aylardır tartıştığı da belirtiliyor. Öte yandan OpenAI’ın hali hazırda değerinin 29 milyar dolar olduğu düşünülüyor.



    Karmaşık ve bir o kadar büyük bir anlaşma



    Microsoft, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’a 10 milyar dolarlık dev yatırım yapabilir
    Şimdilik anlaşmanın tamamlanıp tamamlanmadığı belli değil ancak son haftalarda potansiyel yatırımcılara gönderilen ve anlaşmanın şartlarını özetleyen belgelerin olduğu gündemde. Söylentilere göre anlaşma sağlanırsa Microsoft, yatırımı geri alabilmek için OpenAI'nin kârının %75'inin sahibi olacak. Bununla birlikte Microsoft’un OpenAI hisselerinin yüzde 49’una, diğer yatırımcıların da yine yüzde 49’una sahip olması, geri kalan yüzde 2 ise OpenAI'nin kar amacı gütmeyen sahiplerinin olacak. Sonuç olarak anlaşma son derece karmaşık duruyor.



    Tüm bunlar şimdilik söylentiden ibaret ancak bu söylentilerin güçlü olduğunun da altını çizelim. Ek olarak henüz Microsoft ve OpenAI temsilcileri konu hakkında yorum yapmamış durumda.



    Ayrıca Bkz.Microsoft bu sefer korkuttu: Her türlü sesi taklit edebilen VALL-E duyuruldu



    Öte yandan OpenAI’ın ChatGPT yazılımı GPT-3 dil modeli üzerine kurulmuştu ve her şeye cevap vermesiyle dikkatleri çekmişti. Şirket ayrıca Dall-E adında bir metinden görüntü oluşturma modeline de sahip. Ayrıca OpenAI halihazırda GPT-4 modeli üzerinde de çalışıyor.



    Microsoft ise OpenAI’a bir süredir aşina ve yakından takip ediyor. Hatta 2019 yılında 1 milyar dolar yatırım bile yapılmıştı. 2020 yılında ise OpenAI, yazılım devine GPT-3 modelini lisanslamıştı. Ek olarak Microsoft, OpenAI’ın teknolojilerini Office, Bing gibi diğer uygulamalarına da entegre etmeye çalışıyor.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-10/microsoft-weighs-10-billion-chatgpt-investment-semafor-says?leadSource=uverify%20wall
    Kaynak:https://www.semafor.com/article/01/09/2023/microsoft-eyes-10-billion-bet-on-chatgpt







  • Bu bir balon demedi demeyin.
    Bunu bakalım kim oyuna entegre edecek ilk.
    Eden malı götürür.
    Oyunun ana hikayesi biter ne yapacağını bilmezsin ya orda devreye girecek işte oyun en başından beri görev verecek sana ama 3. Sınıf görev oyun bittikten sonra duruma göre başkalarının yaptığı durumlardanda etkilenerek sana ayrı bir görev verecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft satın alır bunları demedi demeyin.

  • Balon demeden önce ne olduğunu görüp test edin ilk önce, boşuna rezil olmayın sağda solda balon malon diyerek.

  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Telefon numarası istediği için test edemedim hala... :(

  • He balon, google gibi bir devi bu teknolojinin alarma geçirmesi bunlara hiç birşey ifade etmiyorsa, bunlara anlatacak birşey yok, zaten anlatsakta anlamazlar.

    Komplo teorisyenleri, gidin bilim nedir onu öğrenin, belki bir arpa boyu yol katedersiniz.Microsoft, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’a 10 milyar dolarlık dev yatırım yapabilir 


    Yapay zekanın gelişmesi ve yaygınlaşması[Alternatiflerinin geliştirilmesi] bilgi çağının sonu, zeka çağının başlangıcı, devir kapatıp devir açacak potansiyele sahip şeylerden biri. Yıllardır bu konuya milyar dolarlar harcayan firmalar boşuna harcamıyor. Sığ görüşünüzle yapay zekayı ChatGpt gibi sadece sohbet botu olarak görürseniz tabi, anlatacak birşey yok. Kullanım alanları insansız üretim modeline kadar uzanır. Tabi biraz düşünürseniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 11 Ocak 2023; 10:15:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayretler içindeyim. Microsoft doğru birşey yapıyor.......

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bing ile entegre edecekler. Google’ın tahtını sallayabilecek mi bakalım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.