Şimdi Ara

Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
255
Cevap
2
Favori
11.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arch'ta kurdum, Multi boot yapıp Windows 10, Fedora, Deepin Os, MacOs Big Sur ile birlikte 4 tane işletim sistemini beraber kullandım.

11 Yaşında da konuya iyice hakim olunabilir, hiçbir şeyi savunduğum yok kardeş, rekabet zenginlik uygunluk getirir herşeyi getirir, Windows tarafına sataşacağız tepki göstereceğiz ki ,herşey daha iyi olsun hatalar çözülsün. Gnu/Linux'ı destekleyeceğiz ki rekabet kızışsın ve nitekim yazdıklarınızdan bir kısmına kısmen katılıyorum çünkü linux son kullanıcıya henüz tam anlamıyla uygun değil.

Görsel olarak renkler doygunluk kullanım kolaylığı uygulama desteği vs bir sürü konuda Windows'un bayağı gerisinden takip ediyor. Özetle son kullanıcıya Windows sunucu ve diğer özel durumlar için Linux kullanılabilir. Hiç bir emek çöp değildir bakınız Mac Os'ta Unix çekirdeğinin ele alınıp ortaya çıkarılan şahane bir sistemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 27 Haziran 2021; 11:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zn_volkan

Arch'ta kurdum, Multi boot yapıp Windows 10, Fedora, Deepin Os, MacOs Big Sur ile birlikte 4 tane işletim sistemini beraber kullandım.

11 Yaşında da konuya iyice hakim olunabilir, hiçbir şeyi savunduğum yok kardeş, rekabet zenginlik uygunluk getirir herşeyi getirir, Windows tarafına sataşacağız tepki göstereceğiz ki ,herşey daha iyi olsun hatalar çözülsün. Gnu/Linux'ı destekleyeceğiz ki rekabet kızışsın ve nitekim yazdıklarınızdan bir kısmına kısmen katılıyorum çünkü linux son kullanıcıya henüz tam anlamıyla uygun değil.

Görsel olarak renkler doygunluk kullanım kolaylığı uygulama desteği vs bir sürü konuda Windows'un bayağı gerisinden takip ediyor. Özetle son kullanıcıya Windows sunucu ve diğer özel durumlar için Linux kullanılabilir. Hiç bir emek çöp değildir bakınız Mac Os'ta Unix çekirdeğinin ele alınıp ortaya çıkarılan şahane bir sistemdir.

MacOS'da ayrı bir çöp merak etme. Onun da nasıl bir çöp olduğunu biliyorum.. Apple o işletim sistemini alsın ........... kendisi kullansın Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı 

Senin problemin şu dostum sen söylememişsin ama ben senin ne düşündüğünü de bilirim:

Windows format istiyor, Linux istemiyor.. Linux MacOS iyi..

Windows'a program yüklüyorum, ağırlaşıyor, Linux / MacOS iyi..

Windows mavi ekran veriyor, Linux / MacOS vermiyor öyleyse iyi..

Windows'u herkes kullanıyor ben Linux / MacOS kullanıyorum öyleyse herkesten bilgiliyim.

Windows sürekli aynı görünüyor Linux'a compiz yükleniyor, ateşli pencereler var dock yüklenebiliyor, MacOS ooo fıstık gibi iconlar falan çok cixxxxx öyleyse Linux / MacOS iyi..

Linux 1 GB ram yiyor Windows 3 gb demek ki Linux iyi..

Senin işletim sistemlerine bakış açın bu.. yani hiçbir şey bilmeyen kullanıcı bakış açısı.. fakat ben senin görmediğini, çekirdek düzeyinde, dizayn düzeyinde, tasarım düzeyinde, uyumluluk, optimizasyon, kullanışlılık ve daha bir çok farklı düzeyde görür ve değerlendiririm.. Bu değerlendirmelerimden çıkan sonuca göre Linux ve MacOS ikisi de çöptür. Zaten Windows'dan üstün olsalardı, %85 kullanım oranına onlar ulaşırdı.. Siz onlar reklam yapamıyorlar, Bill Gates piyasayı baştan ele geçirdi avuntularına falan devam edin.. Windows'dan önce Bill Gates'den önce Apple zaten vardı.. Bunu da ekleyeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 27 Haziran 2021; 11:25:42 >

• Hocam selam,

Benımde ara ara uykudan kalkınca internet bağlatısının gelmesi 1-2 dakikayı buluyor. Bazende oyunda iken kesiliyor. Sorun gider diyince geri geliyor. Sorunlar benzer mi acaba sizinle ? ryzen 5 3600 ve asus b450 gaming plus var anakart olarak.

• Programming Guru kullanıcısına yanıt
    Macbook yaklaşık 8 yıldır kullanıyorum, evet kullanımı çok basit, çok şık ve sade. Windows gibi ayarların yarısını ayarlar dan yarısını denetim masasından yapmıyoruz :D Yaklaşık 4-5 yıldır format dahi atmadım bir kere takılma, bir kere mavi ekran hatası almadım, dosyalar şişmesiymiş vs saçma sapan şeylerle uğraşmıyosun. Windows da ise virüs tarat haftada bir, diskleri birleştir, ccleaner dan tarat, advanced system care den tarat tonla saçmalıklarla uğraşıyosun.Apple babamın firması değil hangisi daha iyi olursa onu kullanırım ben ama sizin yorumunuz çok taraflı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: darkbluestaz

Macbook yaklaşık 8 yıldır kullanıyorum, evet kullanımı çok basit, çok şık ve sade. Windows gibi ayarların yarısını ayarlar dan yarısını denetim masasından yapmıyoruz :D Yaklaşık 4-5 yıldır format dahi atmadım bir kere takılma, bir kere mavi ekran hatası almadım, dosyalar şişmesiymiş vs saçma sapan şeylerle uğraşmıyosun. Windows da ise virüs tarat haftada bir, diskleri birleştir, ccleaner dan tarat, advanced system care den tarat tonla saçmalıklarla uğraşıyosun.Apple babamın firması değil hangisi daha iyi olursa onu kullanırım ben ama sizin yorumunuz çok taraflı :)

Ben de MacOS kullanıyorum bana anlatma hoca MacOS'u. Ben kullanmadığım bilmediğim şey üzerine fikir yürütmem.. Bir SS'de ondan attırmayın şimdi bana gidip laptop'ı dolaptan çıkartacam, kapağını açacam power düğmesine basacam ohooo Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı 

Windows'da virüs yok diyemem ama bulaşması eğer çok sazan bir kullanıcı değilsen çok çok ihtimal dışı. Ben kendi bilgisayarımda antivirüs kullanmıyorum. Önemli dosyalarım ve projelerim var daha önemlisi 4 adet domainin yönetim panellerine bu bilgisayardan giriş yapıyorum ve online bankacılık işlemleri de yapıyorum. Antivirüs bile kullanmıyorum. Windows Defender çalışıyor ve son derece yeterli. Artık olaylar Windows XP zamanlarındaki gibi değil. Herneyse yükledikçe şişme sorunu sağdan soldan bir sürü program yükleyip onları kaldıranların problemi.

Mavi ekran donanım arızasından ortaya çıkar %99 sebebi budur. O da donanımsal bir sorundur.

Apple MacOS mavi ekran vermez ama çoğu zaman donar. Mouse pointer sonsuz döngüye girer yanıt vermeyi bırakabilir. Kernel Panic verebilir.

Kullanmayı bilirsen Windows'a da 100 yıl format atmazsın donanımın düzgünse mavi ekran almazsın..

Senin apple bilgisayarla şu an kullandıgım Windows 10 PC'yi yanyana koyup istediğin testi de yaparız imkan olsa.. Bu bilgisayarı sadece stabilite odaklı düşünerek oluşturdum mesela ve hiç kapanmadan ve çökmeden aylarca çalışabiliyor PC'yi hiç kapatmıyorum ve haftalarca restart etmiyorum zaten.. düzgün çalışmayan PC, parçaları dandik, birbiriyle uyumsuz, belki ramleri arızalı, belki PSU'su dandik, kullanıcı bilgisizliğinden dolayı yanlış kullanılan bir Windows içeren bilgisayardır.. Bu Apple'ı PC ve Windows'dan üstün yapmıyor.

Hocam iste sizin dediginiz gibi windows kullanicilari sizin gibi bilgi sahibi olmasi gerekiyor, sizin kadar benim kesinlikle bilgim yok. Ben laptopumu acarim muzigimi dinler, filmimi izler, internette gezinir kapatirim, ve bir cok kullanici bu sekilde kullaniyor. Kimse sizin kadar detayli o bununla uyumlu mu , bu iyi mi bilmiyor. Bizim gibi insanlar icin Macbook cok daha basit , cok daha kullanisli hic birseyiyle ugrasmak zorunda degilsiniz bu cok buyuk kolaylik. Kimse sizin gibi virus nereden girer nasil girer bilmiyor. 50 yasinda babama macbook air aldim, adam 3 gun sonra windows ne kadar kotuymus ya , bu ne kadar seri dedi :) bizim gibi detaydan anlamayanlar icin Macos cok cok kullanisli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkbluestaz

Hocam iste sizin dediginiz gibi windows kullanicilari sizin gibi bilgi sahibi olmasi gerekiyor, sizin kadar benim kesinlikle bilgim yok. Ben laptopumu acarim muzigimi dinler, filmimi izler, internette gezinir kapatirim, ve bir cok kullanici bu sekilde kullaniyor. Kimse sizin kadar detayli o bununla uyumlu mu , bu iyi mi bilmiyor. Bizim gibi insanlar icin Macbook cok daha basit , cok daha kullanisli hic birseyiyle ugrasmak zorunda degilsiniz bu cok buyuk kolaylik. Kimse sizin gibi virus nereden girer nasil girer bilmiyor. 50 yasinda babama macbook air aldim, adam 3 gun sonra windows ne kadar kotuymus ya , bu ne kadar seri dedi :) bizim gibi detaydan anlamayanlar icin Macos cok cok kullanisli

Bu şekilde hak verebilirim belki.. Apple birbirine uygun donanım kullanıyor bir şekilde uygun donanımları sizin için seçmiş oluyor.. Fakat MacOS kullanım oranı arttığı için bu işletim sistemini hedefleyen virüs zararlı yazılımlarda da artış oldu. hala windows'u hedefleyen virüslerden daha az ama tamamen de güvenip virüs geçirmez olarak görmemek lazım. %100 güvenli bilgisayar fişi çekilmiş bilgisayardır diye bir söz var. Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı 

Aynen haklisiniz kullanici sayisi arttikca virus konusunda tehlike arz etmeye basladi Macbooklar da malesef :)

• goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Gigabyte b450m s2h anakart var. Bazen ilk açılışta da internet yok uyarısı oluyor ama %99 uykudan uyanınca. Bir tek format çözümünü denemedim, onu da yani bi ton program hesap kurulu yapamıyorum yoksa bi dk durmam onu denerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 iyiydi, gerçekten benim de beğendiğim vistadan sonra olmuş dediğimiz bir işletim sistemiydi. Uzun yıllarda kullandık ama artık teknoloji gelişiyor maalesef yeni çağda artık yeri yok. Teknoloji geliştikçe yazılımlarda beklenti değişiyor, bu yüzden Windows 10 çıktı, 11 çıktı her işletim sistemi çağın gerekliliklerine altyapı oluşturuyor. Şunu diyebiliriz gerek var mıydı 11 e direk 10 güncellemesi olarak çıkabilirdi. Bu konuda haklısınız ama firmanın ticari kaygıları gereği olsa gerek ki zaten 10 un üstüne inşa edilmiş bir sistem.

• Sen w10 kullandığına emin misin? Ya da w10 u hesap makinesinde falan mı kullanıyorsun? Çıktığından beri w10 kullanıyorum 1 kere hata veya sorunla karşılaşmadım:)

• Sonradan gördüm rayzen kullanıyormuşun, rayzenin saçma sapan hatlarını w10 a mal etmen komik. Redditte zibilyon tane rayzen hata başlığı var, geç intele rahat et. 2 kuruş ucuz olsun diye ne eziyet ettiniz be kendinize.

• kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt

sen kralsın ya en iyisi sensin kanka sen karşılaşmayınca kimse karşılaşmıyormuş sorunla, microsoft sana minnettar.

• Edit; Sorun TMP'deymiş. Biostan enabled yapınca düzeldi.

Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı

5800x - RTX 3080 - ROG X570- 32 gb 3600mhz donanımlı pc'imde gereksenimleri karşılamıyor uyarısı verdi. Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 27 Haziran 2021; 20:16:33 >
  • Aynı haltın laciverti. Yine çökmeler yine sorunlarla anılacaktır.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Bu gözler Vista'ya iyi diyen insan gördü.

• Büyük monitörler düşünülerek exstamps eklemeleri yapılmış. mantıklı Sitrex süreçleri ve verimlilik ayarları yenilenmiş. Strong ve Boxdeadle görünmlerinde iyileştirmeler yapılmış.

Sistem Ram kullanımı düzenlenmiş. Apple M1 örnek alınmışa benziyor.

• Microsoft beklenen duyuruyu yaptı: Windows 11 tanıtıldı

Bu ekran görüntüsünü şu linkten aldım https://www.techpowerup.com/review/future-hardware-releases/#alderlake

Çok büyük ihtimal ile yeni işletim sistemi eylül ayında çıkar en geç de ekimde çıkar çünkü görüyorsunuz ki Intel alder lake serisi de aynı/yakın tarihlerde piyasaya sürülecek.

• fendur kullanıcısına yanıt

Cocuk hem ayak uydurun diyor hem istedigin os yi kullanabilirsin diyor . Git otede oyna bana bulasma kendi zevkin seni ilgilendirir neyi istiyorsan onu kullan ama baskasina sunu bunu kullan yeniliklere ayak uydur diye tavsiyeden ziyade ukelaliklarda bulunma . Senin yasin kadar enformatik deneyimim var benim 30 sene . network tan isletim sistemlerine kadar . suslu mac cocugu . Hoslanmiyorsam sana da hesap verecek degilim neye ayak uyduracaksan uydur suslu ikonlarinla sana iyi vakitler zaten os ler hakkinda tek yargin da onlar uzerine orasi burasi sekilliymis de neymis ... bi acda tani neler var icinde bi powershell ogren server kur configurasyonunu yap senin os ler hakkinda tek belledigin suslu ikonlar baska sey degil . Gel de abilerinden birseyler kap .

Coluk cocuk dolmus artik ergen stresini bastiracak ne kadar kalitesizlesti forum ya sunlarin yazdiklarina bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 28 Haziran 2021; 17:40:46 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.