Şimdi Ara

Microsoft Banlamaya Devam Ediyor. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.117
Cevap
0
Favori
181.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ysfclk

quote:

Orijinalden alıntı: Beholder

Mikisoftun bilerek korsana izin verdiğini savunuyorum. Yeni FW ile korsan tarih olacak live olmayacak gibi söylentileri kaale almamanızı tavsiye ederim. Mikisoft isterse bugün herhangi bir oyunu çıkış tarihinden önce oynayan herkesi banlar. Bu sadece forza, halo için değil. Kabak gibi her şey loglanıyor. Hiç kimseyi banlamasa da bu sefer oyun üreticilerinden tepki alabileceği için zaman zaman göstermelik ban dalgası yapıyor. Biraz mikisoftu incelerseniz aslında bu stratejiyi tüm ürünlerde kullandığını rahatça görebilirsiniz. Dünyanın bir numaralı software üreticisi bir firmanın çıkardığı OS'ların bu kadar kolay kırılabilmesi, bilinçli ve stratejik bir şey. Live için yıllık 70 lira gibi bir rakamı korsan+live kullanan kişi ile çarparsanız, birde bunlara MS pointleri vs eklerseniz mikisoftun yılda korsan kullanıcılardan ne kadar para kazandığını tahmin edebilirsiniz. Elimde resmi bir rakam yok ama çok çok çok büyük paralar tuttuğu da kesin. O yüzden göstermelik ban dalgasını görüpte aman ne olacak halimiz diye kara kara düşünmeyi bırakın. 3K bile strateji, yoksa koskoca firmanın kıçı kırık bir 3K sorununu yıllardır çözemediğini mi sanıyorsunuz?

cok mnatıklı evet . bir oyun 50 euro ya satılırken bunu bedava oynatmak isteyip yıllık 70 liradan buyuk kar elde etmeyi dusunmek ms gibi yazılım devine yakısan bir durum olur zaten . kırılma için zaten onlemler geliyordu surekli . hatırlayın benq romlar uzun bir sure kırılmadı . lg romları flaslamak için ne kadar ugrasıldı ve pro işlemler gerektigini hatırlayın. ama sonucta fw de kendini bir adım one goturdu gecte olsa sonuc elde edildi. eger korsana izin verse geçmişte bu onlemleri de gormezdik en basitinden . bu işlemi yapanların yorumlarında soyle bir ibare var . sonucta 4. dalgada yeni onlemler bekliyorduk asa bilecegimizede inanıyorduk . ama malesef bu sefer iş biraz ciddi . motherboard korumasıda eklenecek yeni update ile . kernel tamamiyle degiştiriliyor . bu yuzden fw ve live uzun bir zaman tarih olabilir. dikkat edin burda belirtilen olay fw ve live uzerine . su anki makineler ban yer single olarak devam eder yoluna o ayrı . ancak live fw kullanıcıları için live hayal olabilir. sonucta beklenilen butun oyunlarda update sonrası geliyor. ben her oyunu dogrulamadan geçirip oynuyorum su anki makine ile . 2 makine banlatttım 2 makine 3k gordu . 6. makineyi de alırım sorun yok . banene derim kim banlanırsa banlansın derim kenara cekilirim . bir sey ogrendim ve bunu paylasmaya calısıyorum adamlar sallayın be diyip devam ediyor. hdd lere hack gelecekmiş. dogru gelecek ama koskocaman update sadece hdd hack yapanlar için gelmeyecek . baska yazım olmayacak bu konu ile ve umarım bir seyleri yanlıs okumus vede yorumlamısımdır . ben demiştim demekten nefret ederim

Farklı görüşte olabilirsiniz, gayet doğaldır. Yalnız şuda varki ban dalgasında bile "ben banlanmadım, çünkü live'mı uzattım, ms point satın aldım" diyenler var. Şöyle düşünün, siz microsoftsunuz ve elinizde atıyorum 10000 tane haloyu çıkış tarihinden önce oynayan, 5000 tane GTA'yi fılan bir listeniz var. Sizin bu mantık çerçevesinde ertesi gün tüm bu makineleri banlamanız gerekir. Ee M$'da da var bu liste peki niye banlamıyor?

M$ Sony ile nextgen konsol savaşında kıran kırana mücadele ediyor. Bu yüzden çok makine satması lazım, hatta daha önce okuduğum bir yazıda hem sony hemde M$ konsol satışından zarar ediyorlardı. Peki zarar ettiğini bile bile neden satarsın malını, çünkü uzun dönemde ettiği zararın kat be kat fazlası gelecektir. Konsol satış rakamlarında birinci olmak her iki şirketinde en önemli hedeflerinden biri. Bu yüzden ısrarla 3K sorununu çöz(e)miyor M$. Öyle ya şurda bir anket yapılsa 3K gördükten sonra bir çok kişi gidip yine X360 alacaktır.(Live+PS3'e göre daha uygun fiyat+daha iyi controller+crack vb)

Bugün M$ korsanı engellese PS3'e kayacak bir çok insan vardır, çünkü en azından PSN ücretsiz ve 3K sorunu yok. M$ isterse FW'i engeller diyemem, teknik bilgim bu konuda yetersiz ama şu varki M$ korsana karşı bir tutum da sergilemek zorunda, bir şeyler yapıyor gibi görünmesi lazım ki oyun firmalarıyla papaz olmasın. Ayrıca her orjinal oyun satışından M$ 50 USD almıyor, çok daha düşük bu miktar. Ayrıca tüm FW'liler orjinal almayacak diye bir şeyde yok. Mesela ben yılbaşında en sevdiğim oyun olan FIFA 10'u alacam, FW'li olupta Halo'nun orjinalini getirten arkadaşlarım var.

Ben Microsoft tarafında sistemciyim ve şu ana kadar kırılamayan çok kastıran bir m$ ürünü duymadım, daha Win7 piyasaya tam çıkmadan bile kırıldı, M$'un stratejsi budur.

Microsoft bu nesilde bu kadar aşırı bir tutum sergileyip FW'i patchleyip live'ı banlamaz. Yapamaz demiyorum yapmaz. Yapacak olsa bugün onbinlerce kişiyi banlar ama gördüğümüz gibi bir avuç bedevi dışında Live'da cirit atıyoruz.

• Verified olmayan oyunları neden oynadınızki ? Bile bile lades denir buna...
    Gerçi evimde boş medya olmuş olsaydı, bugün bende yazıp giriyordum, ama bulamadım, deli oldum. Şimdi ise bulamadığıma sevinsemmi bilmiyorum, garip bir durum
    GT yi banlaması daha kötü olmuş, geçmiş olsun arkadaşlara

Artık GT puanı düşük olanların çoğunun erkencilerden olduğunu anlayacağız desenize
  • ben daw of war 2 ı oynadım pcde
    hile si varmıs yapmak için online olmak lazımmıs microsoft live oldum..sistemini biraz kurcaladım exe dosyasının
    anlarsınız ya..
    xbox ı taktım
    sona konsolu takıp liveye girdim update yaptım nfss oynatmıyordu ..
    ban yazısı cıktı...birden updateden sonra...
    yani direkman yakalıyamıyor update ile ilgisi var mailimide banlamıs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 18 Ekim 2009; 3:44:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysfclk

quote:

Orijinalden alıntı: Beholder

Mikisoftun bilerek korsana izin verdiğini savunuyorum. Yeni FW ile korsan tarih olacak live olmayacak gibi söylentileri kaale almamanızı tavsiye ederim. Mikisoft isterse bugün herhangi bir oyunu çıkış tarihinden önce oynayan herkesi banlar. Bu sadece forza, halo için değil. Kabak gibi her şey loglanıyor. Hiç kimseyi banlamasa da bu sefer oyun üreticilerinden tepki alabileceği için zaman zaman göstermelik ban dalgası yapıyor. Biraz mikisoftu incelerseniz aslında bu stratejiyi tüm ürünlerde kullandığını rahatça görebilirsiniz. Dünyanın bir numaralı software üreticisi bir firmanın çıkardığı OS'ların bu kadar kolay kırılabilmesi, bilinçli ve stratejik bir şey. Live için yıllık 70 lira gibi bir rakamı korsan+live kullanan kişi ile çarparsanız, birde bunlara MS pointleri vs eklerseniz mikisoftun yılda korsan kullanıcılardan ne kadar para kazandığını tahmin edebilirsiniz. Elimde resmi bir rakam yok ama çok çok çok büyük paralar tuttuğu da kesin. O yüzden göstermelik ban dalgasını görüpte aman ne olacak halimiz diye kara kara düşünmeyi bırakın. 3K bile strateji, yoksa koskoca firmanın kıçı kırık bir 3K sorununu yıllardır çözemediğini mi sanıyorsunuz?

cok mnatıklı evet . bir oyun 50 euro ya satılırken bunu bedava oynatmak isteyip yıllık 70 liradan buyuk kar elde etmeyi dusunmek ms gibi yazılım devine yakısan bir durum olur zaten . kırılma için zaten onlemler geliyordu surekli . hatırlayın benq romlar uzun bir sure kırılmadı . lg romları flaslamak için ne kadar ugrasıldı ve pro işlemler gerektigini hatırlayın. ama sonucta fw de kendini bir adım one goturdu gecte olsa sonuc elde edildi. eger korsana izin verse geçmişte bu onlemleri de gormezdik en basitinden . bu işlemi yapanların yorumlarında soyle bir ibare var . sonucta 4. dalgada yeni onlemler bekliyorduk asa bilecegimizede inanıyorduk . ama malesef bu sefer iş biraz ciddi . motherboard korumasıda eklenecek yeni update ile . kernel tamamiyle degiştiriliyor . bu yuzden fw ve live uzun bir zaman tarih olabilir. dikkat edin burda belirtilen olay fw ve live uzerine . su anki makineler ban yer single olarak devam eder yoluna o ayrı . ancak live fw kullanıcıları için live hayal olabilir. sonucta beklenilen butun oyunlarda update sonrası geliyor. ben her oyunu dogrulamadan geçirip oynuyorum su anki makine ile . 2 makine banlatttım 2 makine 3k gordu . 6. makineyi de alırım sorun yok . banene derim kim banlanırsa banlansın derim kenara cekilirim . bir sey ogrendim ve bunu paylasmaya calısıyorum adamlar sallayın be diyip devam ediyor. hdd lere hack gelecekmiş. dogru gelecek ama koskocaman update sadece hdd hack yapanlar için gelmeyecek . baska yazım olmayacak bu konu ile ve umarım bir seyleri yanlıs okumus vede yorumlamısımdır . ben demiştim demekten nefret ederim

microsoft konsolun kırılması için yeterli önlemleri almadı
    dvdrom'un bile sata girişli olması resmen gel beni pc'ye tak ve üzerimde oynama yap diyor

• Walla microsoft Türkiye'deki herkesi banlasın, veya Türkiye'deki fw li makinelerin live dan banlanacağını düşünün....
    O zaman kim orjinal xbox kullanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manavus -- 18 Ekim 2009; 9:03:12 >
  • Bende Forza 3'ü anında oynadım.Dün pesi temin ederken Xbox'ın internet kablosunu çekmiştim.Bakalım ne olacak?Forza uğruna banlanırsam üzülmemde,beni banlatacak oyun Borderlands olsaydı acaip koyardı.
  • FIFA'yı 5 gün önce oynadım, çıktığı gün kabloyu taktım. Sonra Brütal Legend'ı 3 gün önce internet takılıyken bir kere girdim. Sonra Forza düştü kabloyu çıkardım cdyi takmadan uzun süre de takmam kabloyu sanırım Şimdi de Pes 2010 oynarız biraz yeter de artar bile bunlar online pek sevmem zaten
  • Allah yardımcınız olsun MS ile bir kumar oynuyosunuz bakalım sonunuz ne olacak.
  • Forza'nın çıkış tarihine kadar internet kablosunu çıkartdım banlanmaya hiç niyetim yok çıkış tarihinden önce oynayanlarıda hiç anlamış değilim...
  • Ben yanlışlıkla fifa 10'u oynadım MS'ye mail atsam yanlışlıkla oynadım diye bir kıyak geçer mi bana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jojokel

Ben yanlışlıkla fifa 10'u oynadım MS'ye mail atsam yanlışlıkla oynadım diye bir kıyak geçer mi bana?

• 20.000'lik GT'm gidicek yanarım yanarım ona yanarım makinayı boşverdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aL3n.

20.000'lik GT'm gidicek yanarım yanarım ona yanarım makinayı boşverdim

Çek etherneti olsun bitsin internete bağlı değilken banlayabilirler mi ki gtyi? Banlasalar da sen farkeder misin offline oynarken

jojokel

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

20.000'lik GT'm gidicek yanarım yanarım ona yanarım makinayı boşverdim

Çek etherneti olsun bitsin internete bağlı değilken banlayabilirler mi ki gtyi? Banlasalar da sen farkeder misin offline oynarken

jojokel

İyi de sen oyunu oynadığında konsol bunu kaydetmiyor mu? sen oyunun çıktığı gün live a girsen bile oyunu ne zaman oynadığın gözüküyor..

Bazı arkadaşlarımızda şunu oynadım bunu oynadım şuan live a girebiliyorum demişler..pat diye banlanmassınız zaten zamanla sepetlerler merak etmeyin.

• Dostum o zaman ne anlamı var live'a girmedikten sonra banlasalar nolur banlamasalar nolur
  • quote:

Dostum o zaman ne anlamı var live'a girmedikten sonra banlasalar nolur banlamasalar nolur

Sağlam gt ile offline oyna bir tane dandik al onunla online oyna gamerpointler gitmesin onu diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

Dostum o zaman ne anlamı var live'a girmedikten sonra banlasalar nolur banlamasalar nolur

Sağlam gt ile offline oyna bir tane dandik al onunla online oyna gamerpointler gitmesin onu diyorum

GT'yi sadece Live'dan banlarlar dostum yine offline oynıyabilirsin tamamen gitmiyo yani. Ben daha sonra yeni makina aldığımda giremicem diye üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gogo. -- 18 Ekim 2009; 12:43:54 >
  • Arkadaslar hic aranizda herseye dikkat edip ban yiyen var mi ? Mesela her oyunun verified oldugunu kontrol edip cikis tarihinden sonra oynayan , hile vs yapmayan bir arkadas banlandi mi su ana kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BİG KİNG

Ben Street fighter 4 üde Halo ODST yide Forza 3 üde internete düşer düşmez orjinali çıkmadan girip online oynadım hala banlamadılar.(hatta odst ile sf4ü 1.4 fw ile oynamıştım. forza3 ü 1.6 fw ile oynadım.
    Bir tek Borderlands ı takıp oynamadım.

maşallah

sen forza 4 çıkmadan forza 5 i takıp oynarsın
  • Herkese gecmis olsun... Iyiki girmemisim live a ve 1 haftdır sadece bir kere tak cvıkar Nba Live 10 denedim...
    Umarım sıkkıın tı olmaz.. :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.