Şimdi Ara

Microsoft - ABK alımı tamamlandı - welcome to xbox family - Sıradaki? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.772
Cevap
40
Favori
74.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Daha büyük bir yayıncı çok zor bence. Anca WB Games gibi ufak kalmış yapımcıları alabilirler.
    Maksimum da SEGA olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Çalışan sayısı vesaire haberleri takip ederken Ubisoft işi olmaz falan diyordum. Bu son Ubisoft haberlerinden sonra olabilir dedim kendi kendime. Firma küçültüp şirketi satmak için uğraşıyorlar sanki.

    ABK duyurusu öncesi çok fazla olumsuz haber vardı. Benzer olaylar yaşanırsa şaşırmamak lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -Önümüzdeki hafta Avrupa Birliğinden İtiraz Bildirisi gelecek.

    -CMA'nın hala ne tarafta durduğu hala belli değilmiş fakat kendi yaptığı araştırmalara geri dönüşlerin çoğunluğu Microsoft lehineymiş.


    CMA için zaten sürenin uzatılmasını yapacağı araştırmaların detaylı ve kapsamlı olmasına bağlamıştık. Bu kadar olumlu dönüş ve destekten sonra (Hem halk hem de sektördeki 3. partiler) çok kapsamlı bir red vereceklerini pek sanmıyorum. Zaten itiraz bildirisinde gayet hızlı ve net davrandılar. Zaten üçüncü partilerin ve halkın çoğu anlaşmaya karşı pozitif duruyor.


    CMA'dan geçerse anlaşma gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.


    Kaynak: Mlex

  • aschil kullanıcısına yanıt
    Ubisoft konusunda sanki anlasma kapilar arkasinda tamamlanmis gibi hissediyorum, aciklanmasi icin dogru zamani bekliyorlar sanki. Bakalim, su Abk bi netlige kavussun sonrani hep birlikte gorecegiz. Fakat bu is gereksiz uzadi..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7ender kullanıcısına yanıt

    Haftaya olacak dediginiz itiraz bildirisi negatif sonuclanirsa is haziranin otesine uzayacak sanirim degil mi hocam ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Bakalım hocam, hakli olabilirsiniz. Sega ve WB de oldukca guzel firmalar.. Abk nin gereksiz uzamasi, sonraki satin almayi etkiledi bu surecte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    Tam 1 sene oldu insanlar 4-5 aya bitecek şekilde bekliyordu, artık akışına bıraktık.

    Bence Ubisoft u Tencent kapacak en azından bir kısmını daha kaparlar tamamen almasalar bile.
    Çinliler aldığı için Avrupa da kimse alamazsınız da demez. Onlara her şey serbest.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • highmetin kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten negatif olacağı için "itiraz" bildirisi deniliyor. Haziran ayından önce de çözülebilir AB tarafı.


    26 Nisan, CMA kararı var. Şuan en önemlisi o.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WSJ on the FTC case against Microsoft-ABK: "It's useful to put in plainer words what previous analysts and reporters have said: The FTC is lying to have a case."

    Ms. Khan’s progress from aspiring renegade to establishment phony has truly been one for the record books.


    https://www.wsj.com/articles/hipster-antitrust-goes-beltway-lina-khan-microsoft-lawsuit-ftc-law-violation-bid-tech-11673987066


    WSJ çok ağır girmiş MS para verse bu kadar girmezlerdi herhalde ki bu WSJ Amerika daki en önemli basın kaynağı. Khan ı sahtekar olduğu FTC nin önceki davalarda sadece mahkeme de değil mahkeme dışında da komedi malzemesine döndüğünü yazmışlar. Çok ağır...





  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Izin ver gec diyen yok zaten ama itiraz bicimleri gercekten komik duruma dusurdu zaten . Microsoft "bizimle masaya bile oturmadilar" dedi inkarda etmediler . Anlasmaya calis anlasamazsan itiraz et . Mahkemenin karsisina gecince anlasabiliriz dediler bide . Su "bethesda oyunlarini exc yapmayacagiz dediniz yaptiniz" olayi var ayrica . Bu iddialarindan sonra avrupa komisyonu "bize oyle bisey soylemediler"' demisti . Dedigim gibi izin ver gec her alima demiyorum rekabeti korumaya calismalari iyi hos ama tarzlari cok sacma ve amatorce . Haberde bu dedigimi destekliyor zaten .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highmetin -- 20 Ocak 2023; 2:33:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Davayı açan kadının kendisini kanıtlamak için kazanması zor bir davada başrolü oynayıp gücünü göstermek istediğini birkaç yerde daha okumuştum zaten.

  • Savunmanın 12 saat içerisinde EU gibi resmi yerden yalanlanması ile zaten baştan epic fail oldular.

    İnsanların "Yalancı bunlar her haltı yaparlar, bak EU yu da kandırmışlar" diye gaza gelip sonra dönüşlerini izlemekte keyifli oldu  

  • Bu işin başında 20 senedir kendisine ait stüdyolarda AAA ve PS'e özel oyun çıkaran, Hogwarts Legacy gibi oyunlarda PS'e özel içerik olsun diye yapımcıya para veren, oyunlarını PS Plus'a ekleyen geliştiricelere Game Pass'e giderseniz donunuza kadar alırız diye sözleşme imzalatan Sony'nin olduğunu hatırlayınca bir gülme alıyor beni.


    ABK satın alımında MS parasını teklif etmiş, ABK razı gelmiş. MS bu oyunları 10 sene daha her platformda tutma sözü vermiş. PS Plus'a ekleyelim demiş. Pardon da hangi monopol bu? Sony Naughty Dog oyunlarını XBOX'a çıkarır mı? MS ise 69 milyar dolarlık satın alım yapıyor ve oyunları 10 yıl daha PS'te tutma sözü veriyor. MS'in bir sadaka vermediği kaldı Sony tarafına.


    Bu davanın arkasında kirli ABD siyaseti var. Sony çok iyi lobi yapıyor olmalı. Başka akıl alır bir açıklaması yok bu işin. Sony'nin ya iyi bağlantıları var ya da senatör/bürokrat takımını mamaya bağlamış. Amerika'da fonlanan siyasetçi ve bürokrat sayısı hiç de az değildir. Bunun üzerine işleyen bir siyasi sistem var.





  • Yeni Zelanda 5. defa kararını ertelemiş.

    Her şey, CMA eline bakıyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7ender kullanıcısına yanıt

    Bu hafta veya onumuzdeki hafta bir gelisme olacakti sanki hocam dogru mu hatirliyorum ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • highmetin kullanıcısına yanıt

    AB tarafının alıma itiraz bildirisi bekleniyor hocam.


    CMA tarafından da önümüzdeki 2-3 haftada ön bulgular paylaşılacak gibi bir hareketlilik var piyasada ama çok bir şey yok elle tutulur.


    Benim takip ettiğim yerlerde de 2-3 gündür güncelleme haber filan yok zaten. Bugün Yeni Zelanda olayı geldi işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşler artık ciddileşiyor! Xbox'ın Activision Blizzard'ı satın alma konusunda devam eden mücadelesinin bir parçası olarak Microsoft, Sony'ye bir mahkeme celbi göndererek PlayStation sahibini bu yaz FTC mahkemesinde yapılacak bir duruşmaya katılmaya çağırdı.

    Davayla ilgili yeni bir dosyaya göre Microsoft yasal emri 17 Ocak'ta yayınladı ve Sony'den 20 Ocak'a kadar bir yanıt bekledi. Bu kapanış tarihinde PlayStation sahibi, mahkeme tarafından verildiği düşünülen bir haftalık uzatma talebinde bulundu.



    Microsoft ve Sony'nin 2 Ağustos'ta görülecek davada tam olarak nelerin öne sürüleceğini tartışmaya devam ettiği bildirilirken, duruşmada nelerin ele alınacağına dair tüm ayrıntılar açıklanmadı. Sony'den üretim kabiliyetleri hakkında bilgi vermesinin istenebileceği öne sürüldü.

    Görünüşe göre Microsoft hala mahkeme savunmasını hazırlamanın "gerçek keşif aşamasında". Esasen Xbox'ın sahibi, şirket için başarılı bir duruşma olması için ihtiyaç duyduğunu düşündüğü tüm bilgileri toplamaya devam ediyor.

    Bu bulgular ABD ve FTC'ye odaklanırken, Xbox Avrupa'da da mücadele veriyor. Bu ayın başlarında bir raporda AB Komisyonu'nun anlaşmayla ilgili olarak bir "suç duyurusu" hazırladığı iddia edildi.
    https://www.purexbox.com/news/2023/01/microsoft-orders-sony-to-attend-activision-blizzard-court-hearing-this-summer

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • aschil kullanıcısına yanıt

    Sony, rekabet kurullarıyla yaptığı görüşmelerde nereden rakamlar verdi bilmiyoruz ama verdiği rakamların yalan olduğu Microsoft ve Activision Blizzard tarafından kanıtlandı ki Microsoft, CMA'ya faz 2 için verdiği cevapta bunları kanıtlarla sundu.


    Şimdi Microsoft, Sony'den direkt ortaya kanıtları koymasını istiyor. Sony'nin kazandığı paralar, üçüncü partilerle yaptığı özel anlaşmalar ve hatta Game Pass'e gelmeyecek tarzı anlaşmaların hepsi şimdi daha bir ortaya çıkacak. Bu da Sony'nin "zayıf" olduğu söylemlerini; mahkeme gözünde de kanıtlarla ve kendi sunduğu belgelerle geçersiz kılmaya yönelik bir hareket gibi.


    Apple-Epic davasında da benzer durumlar olmuştu. *


    Ben hala CMA tarafına kitliyim... CMA'dan gelecek olumlu bir hareket bütün işi bitirtecek zaten...


    *Burada ise Sony'nin oyuncular adına bazı pisliklerini görmüştük yine. Çapraz platform ve çapraz platform için talep ettiği paralar filan hep bu davada ortaya çıktı.


    Microsoft buradan da güzel sıkıştırmış Sony'yi aslında. Öyle perde arkası iddialarda bulunup, ithamlarda bulunup bunları kanıtlamadan kalkıp gitmek olmamalı... Microsoft'un CMA faz 2'den beri yaptığı tek şey tüm "endişelere" kanıtlarla cevap vermesi oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 24 Ocak 2023; 21:50:43 >




  • Idle Sloth💙💛twitter
    “(FYI) Sony doesn't want to provide documents and/or witnesses Microsoft requested in Federal Trade Commission adjudicative proceeding regarding its Activision Blizzard deal https://t.co/tQLLxppeYv”
    https://twitter.com/idlesloth84_/status/1617821329079824391?s=61&t=G3d0hGQUz2rPbcZVXdjY3A

    Şaşırtmadı. Kaynaksız karşı çıkmak ayrı bir yetenek.

  • Silkolet kullanıcısına yanıt

    Maksimum Sony seviyesi... Ya FTC dayanakları dahil her şey düşer; bu devamında Avrupa Birliği ve CMA'ya da yansır. CMA bunları görür diye umuyorum çünkü Sony onlara da "rakamlar" sunmuştu ya da Sony mahkeme emir verir Sony paşa paşa bunları sunar ve herkes neyin ne olduğunu görür.


    Öyle kaçak dövüşmek yok... İşlerin bu noktaya geleceğini akıl etmeleri gerekiyordu en başından. Dünden beri Sony'nin kendi kendine rahatını bozduğu bazında yorumlar var. YouTube'da Destin abi, son videosunda bu olayları güle güle yorumluyordu 😁


    Ekstra bir bilgi ki bunu yazmak için girmiştim başlığa:

    Sony bu FTC olayları üzerine Amerika'nın iyi lobi yapan şirketlerinden biriyle anlaşmış: Platinum Advisors DC.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.