Şimdi Ara

..::MİCROLAB X23 5+1 İNCELEMESİ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Estetiğe çok önem veren Microlab, X-23 ile satış adedi olarak diğer markaların aynı ürün gamıyla karşılaştırıldığında en çok satan model oldu. Görsel açıdan bakıldığında tüm hoparlör modern çizgi hatlarıyla dikkat çekiyor. Microlab ARGE mühendisleri ses konusunda o kadar hassas ki, ürünün imalatında Danimarkalı ünlü Mühendis Mr. Peter Larsen imzasını attırıyorlar. Peter Larsen geliştirdiği (Resonance Neodymium Tweeters ) teknolojisini bu ürün ile karşımıza getirmekte. Bu teknoloji ile keskin, etkileyici ve net olarak çıkan sesi rahatsız olmadan dinlememize imkan sağlıyor. Bu ürünün başarısının temel nedenlerinden. Ürün karşımıza büyük bir koli ile geliyor koli içinde gerekli bilgiler ve ekipmanlar çok iyi hazırlanmış, evine hiç 5+1 ses sistemi kurmamış birisi bile rahatlıkla Home theatre ses sistemini kurabilir. Ürün toplam 99 Watt ( RMS ) max. çıkışlı; (Woofer) 29W RMS, (Satellite)14W x 5 RMS olarak belirtilmiş, Frekans Aralığı ise; (Woofer)30Hz-140Hz (Satellite) 140Hz-20KHz olarak geliyor, bu değerleriyle diğer markaların fiyatlarıyla karşılaştırıldığında oldukça avantajlı olduğu görülüyor. Dış ortamlarda ısıya dayanıklı olarak tasarlanmış ürün manyetik dalgalara karşı korumalı örtüye sahiptir. Bu demektir ki, cihazı monitör veya televizyonun yanında her hangi bir manyetik etkisi olmadan kullanabilirsiniz. Ancak yine en ideali subwoofer ve uydu hoparlörlerini duvardan en az 50 cm mesafede olması. Müzik dinlerken oluşan ses yükses volumlerde bile dinleyiciyi rahatsız etmiyor. Microlab X-23 5,1 Ev sinema ses sistemini sizlere öneriyoruz.
    (yazı bilişim atlasının yılın ürünleri bölümünden alıntıdır)

arkadaşım kendine microlab x23 almışta onun bir incelemesini yapayım dedim öncelikle bu sistemi alma amacı %70 film di zaten, ilk izlenimim malzemesinin işçiğinin vs çok kaliteli olduğu uydu hoparlörleri çok ağır özellikle center kaldırdığım zaman anladım aslında halter olarakta kullanılabilir birde amfiyi inceledim oda çok ağırdı tüm parçalar kaliteli ve dayanıklı subwooferinde hava çıkış yeri özel bir teknolojiyle üretilmiş heralde tüm parçalar kalite idi kurduk biraz dneme yaptık bass ayarını falan yaptık ses kartı x-fi gamer bu arada ses kalitesi tek kelime ile süperdi tiz ve mid sesler muhteşem basslarda çok doyurucu idi yalnız x540 ile karşılaştırdığımızda bassları daha tok yani x540 gibi yayvan bass ları yok aslında zevk meselesi ama genel olarak bakıldığında x23 daha iyi bir sese sahip kalite olarakta daha iyi uzaktan kumandası olması çok rahat film izlerken aynı anda uzaktan bass ayarı falan yapabiliyorsunuz genel olarak güzel bir sistemdi ses kartınında iyi olması sesi olumlu etkiledi film olarak king kong u taktık yani film i sevdiğimizden değilde efekt olarak denemek için gerçekten çok başarılıydı tokyo drifti taktık onuda izledik özellikle heyecanlı sahnelerde hepsindede gayet başarılıydı sistem cidden çok kalite özellikle konuşma seslerinde uydu hoparlörlerle subwooferin uyumu mükemmel uydu hoparlörler sesi gerçekçi verirrken subwooferde olaylara titreşim ve derinlik katıyor doğrusu z5500 ün uydularını hiç aramadım o anda çünki x23 uydu konusunda z5500 den başarılıydı ama tabikide subwooferi bir z2300 kadar bile olmaz ama yinede çok yüksek kalitede üretildiği belli sistemin, alacaklara kesinlikle tavsiye ediyorum bana sorarsanız şahsi fikrim x530 ile x23 arasında kalsam hiç düşünmeden x23 alırdım nedeni çok daha iyi malzeme kalitesi uzaktan kumanda daha kaliteli uydular ama yinede x530 bass olarak bir adım önde gibi ama sadece bass zaten bass olarakta x23 ile aralarında bariz bir fark yok sadece karakterislikleri farklı buda zevkinize kalmış birşey kısaca test edildi onaylandı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz sistemin kendi resimlerinide editlerim bi ara devam edeceğim incelemeye

• teşekkürler

Yalanı çabuk söylersin, gerçeği çabuk hatırlarsın...
  • Bağlantı olayı nasıl. Arkadaşım FC861 modelini almış, bağlamak için canım çıktı. Bunda da aynı olay var mı? Her uydu ve sub için birer çıkış yani toplamda 6 çıkış mı var anfiden?
  • dost..:) incelemen için teşekkürler 3 sene önce kullandığım sistem idi aux olarak kullandım . O an için iyiydi ama yine z5500 ile kıyaslamadan geçememişsin daha sonra z5500 aldım ve elite pro microlab x23 bodrum katına gitti uydu kalitesini tartışmaya gerek bile yok çevresel ses desteği üst düzeyde olan z5500 uyduları bana göre x23ten kat kat daha iyi 2 sistemide ayrı ayrı kullanmış biri olarak gözlemlerim bunlar oldu incelemen için tekrar teşekkürler...Fiyat aralığını araştırın bu fiyatlarda x23 mantıklı ama biraz daha derseniz z2300 çünkü afm sinemalarını evinizde yaşatıyor size biraz daha üst derseniz z5500 3 boyutlu oluyor bu sefer filmler ses derinliği açısından karar sizlere kalmış...
  • peki z2300 2.1 ile x23 5.1 karşılaştırırsak z2300 ün özellikle bass kalitesi x23 ü kaça katlar uydu kalitesinde eminim x23 daha iyidir ama bass kalitesi olarak tahminen x23 den nekadar iyidir bariz iyimidir yada x23 değilde x540 la karşılaştırırsak bu ara z2300 merakım varda

paranparça

x23 ü bir ucu lale jak bi ucu kulaklık jakı olan baklolarla x-fi xtreme gamer ses kartına bağladık özellikle tiz ve midler çok muhteşemdi tabi benim solo7 kadar olmasada ama sonuçta biri 2.0 biri 5.1 biri müzik için biri film
  • dost..:) arkadaşım inan z2300 2.1 ve ya 5.1 oalrak kıyaslama çoğu arkadaşımız müzik için 2.1 film için 5.1 demekte haklı değillermi haklılar ama ayrıntıları ortaya çıkardığımızda 5.1 de bu ayrıntılar elde edildiği zaman 2.1 den daha iyi ses almaktasınız bu ayrıntılar multi channel 6 kanal olarak kayıt edilmiş dijital seslerdir o ambiansı düşünürseniz farkı belki yaşayabiliriz.Gerçekten çok farklı oluyor.Bana göre z2300 x23ten daha güçlü bir sistem uydu kaliteleride eşdeğer diyelim ama sistem güçlü olunca ses daha tok gelmekte x23 te bir çok kez bassların pörtlediğini uyduların cızırtı yaptığını gördüm ama kötü sistem değil değerlendirilebilir kişiye kalmış.2 sistemide kulllanan biri olarak z2300ü denemeni tavsiye ederim...Güçlü bir sistem kendileri...

• müzik için 2.1 kanal çok dengesiz ses verir bir kere woofer aşırı derecede dengesizleşir müzik için en iyi stero bence müzik 5.1 de 2.1den daha iyi performans veriyor en azından sapıtan woofer sesleri biraz uydular ile bastırılıyor.
  • Dostum senin zevkin o olabilir ama sisteme göre çıkan performanslara baktığımızda herşey ortada bir çok 2.1 bir çok 5.1 leri sollamakta müzik konusunda üründen ürüne değişir.İlla 5.1 olmasına gerek yok.Markalardan örnek vermeyelim ne markalar var 2 kolonu kaç 5.1e bedel oluyor.Çok genel olmuş her sub dengesini bozucak diye birşey yok 2 kanalı ezip geçemeyiz...
  • aslında bana sorarsanız kendi düşüncem 2+1 gerçekten çok gereksiz 5+1 olsa hadi surround ses alırsın film izlersin 2+1 e ihtiyacın olmaz center ve rearları çıkardığının zaman zaten 2+1 oluyor ozaman niye bu insanlar sanki ezberlemiş gibi 5+1 film için 2+1 müzik için diyorlar zaten 5.1 ide 2.1 olarak kullanabiliyoruz yani bana sorarsanız +1 li sistemlerin tek amacı surround ses sağlamak e 2.1 de surround ses sağlayamadığına göre ve müzik performansı 2.0 sistemlere göre daha kötü olduğuna göre müzik için 2.0 kullanılması daha mantıklı olmazmı daha hacimli ve kaliteli bir ses alınır, 2.1 zaten surround ses veremiyor müzik performansıda 2.0 a göre daha vasat ozaman 2.1 benim mantığıma göre laptop dışında gereksiz(taşınabilirlik olarak vs) 5.1 daha mantıklı müzik için 2.0, film için 5.1 ama benim z2300 ü almayı düşünme nedenim z2300 ü tek başına kullanmak değil solo7 ye ek derin bass sağlamak ve z2300 ün uydularını koltuğun arkasına koyup surround ses almak böylece hem filmler hem müzikler daha keyifli olacak ama müzik dinlerken z2300 ün uydularını devre dışı bırakırım alacağım ses muhtemelen çok iyi olur solo7 nin o muhteşem müzik performansıyla z2300 ün o derin ve tatlı bassları birleştimi ortaya çıkacak sesi tahmin bile edemiyorum

• sonuçta sesi stero olarak verse bile woofer var o nedenle de gereksiz bir 2+1 ve müzik eşleştirmesi var arada fark yok 5+1 i de stero kullanabilirsiniz sonuçta müzik 2.0 kanaldan dinlenir2.1 olunca 5.1 den farkı kalmıyor ki genel olarak tercihim 2. kanaldır.
  • Ok beyler siz istediğiniz gb dinleyin ... 5+1 den 3 uydu atınca 2+1 oluyor diyorsanız ve hala multi channel bağlanan sistemi 6 kanaldan uydu çıkararak 2 kanal sese düştüğünü sanıyorsunuz hala teknik bilgi eksikliğiniz var size iyi dinlemeler isteyen istediği müziği istediği sistemde dinlesin....Woofer var diyede stereo bozuluyor diye birşey yok bunuda çözümleyin artık bass isteniyorsa sisteme olduki stereo sisteme aktif bass monte edilir istek giderilir...Bir de 2.0 kanalı pcden 2 kolonlu sistemlerin dışında birde düzgün bir player düzgün bir çıkışları güçlü anfi referans monitörleri yada xpand olmayan hi fi kolonlar ile dinlemenizi dilerim multimedia odaklı 2 kanal sesin dışında ne gb güzelliklere şahit olucaksınız dediğim 2 kanal sistem ile farkı o zaman yaşayın....Müzikte sınır yok kalitesindede sınır yok ne kadar çok para ve bilgi o kadar profesyonel bi o kadarda kaliteli ses...

• woofer steroyu bozar çünkü tek bass sürücü oluyor ve çoğu 5+1 de stero çevirici özellik var.Teknik bilgi olayı değil bu mantık olayı tecrübe olayı + lı sistemlerle müzik dinlenmez iki hoparlör karşılıklı stero ses verebilir ama woofer tek olduğundan fiziksel olarak steroyu tam veremez.
  • Ya dostum ne söylesek kabullenmiyorsunuz daha yazdığımı okuyamamışsın stereo 2 kanala sub isteniyorsa aktif bass monte edersin ya da şöyle anlatayım stereo sisteme aktif bass eklersen stereo sesi bozmamış olursun nerde hani tecrübe tecrübeli olan adamın teknik bilgiye hakim olan adamın bunları bi,lmesi lazım lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef ayrıca seste bozulmaz dedim ama kime diyorum ki... Teknik dedik tecrübeye dönmüş iş mantık ön planda olsa sublarla multimedyalarla stereolar birbiriyle uyumlu hale gitirilip ondan stereo onun kinden bass elde etmek istiyorum denmez uğraşmayalım hiç ya alın bi hi fi sistem bakın rahatınıza 2 kanalmış submış UĞRAŞMAYA GEREK KALMAZ...
  • Ürün toplam 99 Watt ( RMS ) max. çıkışlı; (Woofer) 29W RMS, (Satellite)14W x 5 RMS olarak belirtilmiş, Frekans Aralığı ise; (Woofer)30Hz-140Hz (Satellite) 140Hz-20KHz
    bu degerlere iyimi demisler youtube de ''hz test'' diye arama yaptırıp videoyu izlemenizi tavsiye ederim orda ses kayıplarını duyabileceksiniz daha dogrusu duyamayabileceksiniz!!!bence hz bant aralıgı cok dar bi sistem yani subwoofer 30 dan baslayaıp 140 a cıkabiliyor!!! ayrıca tizlerde bu degerlerden nasibini almıs 140 hz den baslıyoki boyle bisey gormedim benim t6100 umde bile 40hz den baslamasına sinir oluyorum. tamamen husran bence bu degerler!!! bide herkes hoparlorlerin agır olmasını kaliteye baglıyor buda cok yanlıs o zaman show markasıda her hoparlorune cimento doldursun kalteli olmaya ilk adımı atsın tabi begenen begenir buna alfım yok ama sayısal verileri berbat bi urun!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Ya dostum ne söylesek kabullenmiyorsunuz daha yazdığımı okuyamamışsın stereo 2 kanala sub isteniyorsa aktif bass monte edersin ya da şöyle anlatayım stereo sisteme aktif bass eklersen stereo sesi bozmamış olursun nerde hani tecrübe tecrübeli olan adamın teknik bilgiye hakim olan adamın bunları bi,lmesi lazım lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef ayrıca seste bozulmaz dedim ama kime diyorum ki... Teknik dedik tecrübeye dönmüş iş mantık ön planda olsa sublarla multimedyalarla stereolar birbiriyle uyumlu hale gitirilip ondan stereo onun kinden bass elde etmek istiyorum denmez uğraşmayalım hiç ya alın bi hi fi sistem bakın rahatınıza 2 kanalmış submış UĞRAŞMAYA GEREK KALMAZ...

kesinlikle katılıyorum bir hing end ses sistemi sahibi olduğum zaman extra bass a vs ihtiyacım olmayacak zaten sistem tüm frekansları çok kaliteli veriyor hiç bir + şeye ihtiyaç olmadan müzik dinlemenin zevkine varacağım tabi hi-fi sistem aldığım zaman ozamanı sabırsızlıkla bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

Ürün toplam 99 Watt ( RMS ) max. çıkışlı; (Woofer) 29W RMS, (Satellite)14W x 5 RMS olarak belirtilmiş, Frekans Aralığı ise; (Woofer)30Hz-140Hz (Satellite) 140Hz-20KHz
    bu degerlere iyimi demisler youtube de ''hz test'' diye arama yaptırıp videoyu izlemenizi tavsiye ederim orda ses kayıplarını duyabileceksiniz daha dogrusu duyamayabileceksiniz!!!bence hz bant aralıgı cok dar bi sistem yani subwoofer 30 dan baslayaıp 140 a cıkabiliyor!!! ayrıca tizlerde bu degerlerden nasibini almıs 140 hz den baslıyoki boyle bisey gormedim benim t6100 umde bile 40hz den baslamasına sinir oluyorum. tamamen husran bence bu degerler!!! bide herkes hoparlorlerin agır olmasını kaliteye baglıyor buda cok yanlıs o zaman show markasıda her hoparlorune cimento doldursun kalteli olmaya ilk adımı atsın tabi begenen begenir buna alfım yok ama sayısal verileri berbat bi urun!!!

dostum ses sistemleri konusunda nekadar tecrübelisin bilmiyorum ama subwooferin 30 hz den başlaması iyi bir şey 40hz den başlasa dahamı iyi oluyor senin görüşüne göre aycıra x23 t6100 den daha iyi ses veriyor uydu hoparlörlerin ağır olması içinde çimento ağırlaştırıcı vs olmasından değil kullanılan hoparlörlerin mıktatıslarının büyük oluşundan inanmıyorsan içini açta bak benim eski t7900 uydularının iki katı zaten x23 t7900 den çok daha iyi ses veriyordu bende enayi gibi zamanında araştırmadan t7900 almıştım

• t7900 simdi kotu yani bu sistemden oylemi???
    ses kartı ne kullanıyordun bu sistemle acaba zira bu sistemi duzgun bi ses kartıyla kullanıpta memnun kalmayan yok!!! yok bende iyi ses kartı var yine begenmedim dersen tamam!!
    bu arada 30hz subwoofer icin kotu sayılmaz idare eder bi deger deep bass adında sarkılar var onları bi dinlemenizi isterim bu sistemde bi cok sesi duyamayacagınıza dair bahse girerim!! tizlerin 140 hz olmasına ne demeli onda neredeyse normal gundelik dinledigimiz sarkılarda dahi kayıplı ses alınır!!!
  • Konu baya dağılmış, sete geri dönersek, ben de bir adet satın aldım, bakalım iki gün sonra gelince detayları yazarım.
  • Set geldi, şu anda ilk incelemelerimi yapıyorum. Özellikle müzik dinlediğim için şu anda seti 2.1 olarak ayarladım. Tiz ve midler çok güzel. Özellikle midleri kullandığım I-Trigue den bir nebze daha iyi. Yalnız sub durumu vahim gözüküyor setin. Özellikle Home Cinema etiketi taşıyan bir setin daha iyi bir subu olabilirdi. Şu anda müzikteki bass 6 m2 odayı doldurmuyor, daha büyük alanlarda neler olur kimbilir? Tabii bunlar ilk yarım saatteki gözlemlerim. Biraz daha kullanıp daha ayrıntılı bir yazı yazmak en iyisi.

Ek: Seti Home Cinema diye nitelediklerinden olacak, anfide kulaklık çıkışı yok. Benim için önemli bir sorun bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 31 Temmuz 2008; 20:52:47 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.