Şimdi Ara

MICHELIN PS2 vs PS3 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, aracımda uzun yıllardır sorunsuz kullandığım michelin pilot sport ps2 leri yenilemem gerekiyor

ancak fiyat araştırırken baktım ki ps3 çıkmış ve ps2 den 60 lira daha ucuz, açıkçası kafam karıştı?

ps3 ps2 nin bir üst versiyonu mudur? yoksa kategorileri farklı mıdır?

NOT: sözkonusu lastiğin ölçüleri "205-50-r17"

lastikle ilgili termilerden anlayan üstadlardan fikir ve öneri rica ediyorum, saygılar...

Michelin Pilot Sport PS2 N3 205/50ZR17 89Y
     MICHELIN PS2 vs PS3 ?

Michelin’in Formula 1’de elde ettiği deneyim ve başarıların ürünü olan pilot sport ps2 lastik sırt deseni ve yapısal özelliklerinin mükemmelliği sebebiyle Porsche tarafından referans lastiği olarak kullanılmaktadır. Yapısal özellikleri ve lastik deseni Formula 1 teknolojisi ile yaratılmış olan pilot sport ps2  porsche 911, Boxster, Cayman ve Panamera’nın orijinal ekipman lastiği olma başarısını kazanmıştır. Pazarın en çok tercih edilen, en hızlı lastiğidir. Michelin, Bugatti Veyron ile kapalı pistte gerçekleştirdiği 400 km/s lik dünya hız rekorunu hala elinde tutmaktadır. Pilot sport ps2, Michelin’in ultra yüksek performans yaz lastiği ailesinin bir üyesidir. İlk etapta dünyanın en prestijli spor araçları ve yüksek performanslı sedan araçlar için orijinal ekipman lastiği olarak üretilen, fakat zaman geçtikçe üstün taşıma, viraj hakimiyeti ve kuru yol çekiş özelliklerini bir arada sunarak sportif sürüşte ısrarlı tüm araç sürücülerinin tercihi olmaya başlamıştır. Michelin pilot sport ps2, ilk üretildiğinde Alpina BMW Z8, Mc Laren ve Porsche GT2/GT3 modellerinde orijinal ekipman lastiği olarak kullanılmıştır. Michelin pilot sport ps2, buz ve kar üzerinde kullanıma uygun değildir. Michelin, yedi derecenin altına düşen iklim koşullarında üstün performansı, dayanıklı yapısı sebebiyle uzun ömrü ve yüksek güvenlik değerleri ile mükemmelliği rakiplerince de takdir edilen Michelin kış lastiklerinin kullanılmasını tavsiye etmektedir. 

Michelin pilot sport ps2’de iki farklı sırt kauçuk karışımı kullanılmıştır. İç omuz bölgesinde devam eden yüksek miktardaki silika hamur karışımı, dış omuz bölgesi başlangıcından sonra tüm sırt boyunca hybrid silika karbon karası bileşiği olarak devam eder. Bu uygulamaları mümkün kılan Michelin’in mükemmel variable contact patch (VCP) teknolojisi lastiğin sırt bölgesinin farklı baskılara maruz kaldığı zaman doğru cevap verebilmesini sağlamaktadır. Viraj hakimiyetini arttırmak ve mükemmel direksiyon tepkisi için geliştirilen büyük dış omuz blokları ve eksiz merkez kaburga, asimetrik sırt deseninin içine kalıplanmıştır. Sırt bölgesinin özel hamur karışımları özellikle yüksek hızlarda istikrarlı sürüş ile kuru ve ıslak zeminlerde üstün çekiş özelliklerini birleştirmek için özel olarak formüle edilmiştir. Sırt tasarımında ıslak zeminlerde yol tutuşunu arttırmak için hızlı su tasfiyesine yarayan geniş çevresel oluklar ve yanal çentikler bulunmaktadır. Mükemmel direksiyon tepkisi ve sürüş kalitesini arttırmak için geliştirilen ve yüksek direnç sağlamaya yarayan Aramid – naylon hibrid filamentler kullanılarak, yüksek gerilimli hafif çelik kord bezleri ile yüksek hızlardaki dayanıklılık arttırılmıştır.

Michelin Pilot Sport 3 GRNX 205/50R17 93W XL ZR
     MICHELIN PS2 vs PS3 ?

Michelin pilot sport 3 lastiklerinde green power compound teknolojisi kullanılarak enerji ve performans verimliliği en üst seviyeye çıkarılmıştır. Güçlü ve sportif araçlar için uzun AR-GE çalışmaları sonucunda tasarlanarak üretilen ve sürüş keyfinizi arttırmayı hedefleyen pilot sport 3 lastikleri virajlarda çok daha iyi yol tutuş sağlarken, ıslak zeminlerde de 3 metreye kadar, daha kısa fren mesafesi sunar. Daha fazla sürüş zevki için araç üreticilerinin beğenisini kazanan mükemmel direksiyon hakimiyeti sürücülere güven vermektedir. Michelin, greenx işaretini ilk kez spor sınıf da ki lastikleri arasında pilot sport 3’de kullanmaya başlamıştır. Michelin, greenx özelliği ile otomobillerin yakıt tüketimini azaltarak CO2 emisyonlarını düşürmeyi sağlamıştır. Michelin’in çevre dostu spor lastiği pilot sport 3, dayanıklılığı  ile uzun bir kullanım ömrü sunar. Yüksek yakıt verimliliğinin yanı sıra araç kullanıcısına kuru ve ıslak yol koşullarında yüksek kavrama performansı sağlaması için tasarlanmıştır. Pilot sport 3 lastikleri yağışlı hava koşullarında, yollarda oluşan su birikintilerinden optimum sırt deseni sayesinde sorunsuz bir şekilde geçer. Hydroplaninge direnmeye yardımcı olan ve ıslak zeminlerde daha kısa fren mesafesi sağlamaya yardımcı olan bileşeni su birikintilerinden geçerken çok daha hızlı su tahliyesi sağlar. Lastiğin profil sırt kanalları en iyi şekilde kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. Michelin pilot sport 3 lastikleri yüksek performanslı spor araçlar, üst sınıf sedan ve spor araçlar için araç üreticileri tarafından orijinal ekipman lastiği olarak seçilmiştir. Manevra kabiliyetini arttırmak ve maksimum viraj kabiliyeti sağlamak için asimetrik sırt desen tasarımı kullanılan pilot sport 3 lastiklerinde sürüş zevkini ve direksiyon hakimiyetini arttırmak için lastiğin iç yapısının geliştirilmesinde dijital teknoloji kullanılmıştır. Ayrıca Michelin pilot sport 3’te Michelin’e özgü programlı lastik bozulma tasarımı kullanılmaktadır. Michelin pilot sport 3, tüm yaz lastiklerinde olduğu gibi karlı ve buzlu yollarda kullanıma uygun değildir. Michelin, bu tür hava koşullarında üstün performanslı ve yüksek güvenliği ile kullanıcılarının takdirini kazanan Michelin kış lastiklerinin kullanılmasını önerir.

• bide şöle bişi var ?

MICHELIN PS2 vs PS3 ?
  • Ben bilerek PS2 cok tutulan bi model, PS3 PS2 nin ekonomik modeli diye biliyorum, daha sert lastik, yani daha uzun omurlu ama daha az spor. Genelde yuksek beygirli arabalar kullaniyo. Alternatif olarak Bdigestone Potenza S001 veya Falken FK452 tavsiye ederim. Ha birde michelinin super sports diye bi lastik cikarmis, henuz pek bilgi sahibi degilim ama edindigim bilgiler olumlu.
  • zp valla ben pilot sport 2 hakkında şunları söyleyebilirim, lastiğin tutuşu çok sağlam , zorlu koşullarda yanaklarında 5cm ve sert olması sebebiyle araç çizgiden çıkmıyor. bu özellikleri kaybetmemek adına ps2 den devam mı etsem diyorum ama öteyandan ps3 daha ileri bi teknolojiye mi sahip demeden edemiyorum.

ps2 de tek sorun "onada sorun denilebilirse" lastik yaşlandıkça sertleşiyor dolayısıyla diş derinliği 4-5 mm den sonra sabit kalıyor lastik daha kolay kolay erimiyor.

aslında şuanda lastik diş derinliklerim güvenlik sınırları dahilinde ama lastik sertleştiği için araç patinaja kalıyor ve fren mesafesi uzuyor

super sport ile ps2 neredeyse aynı fiyat çerçevesinde ancak sup sportta 205 taban yok ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errör -- 11 Mayıs 2013; 19:10:56 >
  • 2013 Ocak ayında 2012 aralık üretimli 4 tane 225-45-17 PS3 lastik aldım. Araçtaki Primacy HP lastiklere göre çok daha yumuşak ve konforlu geldi. Gerçi bunda eski lastikerin zaman içinde sertleşmeside etkili ama PS3 kesinlikle sert bir lastik değil. Ocak ayında uzun yolda kara yakalandım. Yağmurda kullandım...
    Yol tutuş ve frenleme adına zaafiyet gözlemlemedim. Ses konusunda net bir şey söylemem zor eskimiş lastiklere göre tabiki daha sessiz. Yuvarlanma direncide yüksek değil.
    Şahsen tavsiye ederim.
  • anladım supremum, türk forumlarında çok bilgiye ulaşamadım ancak yabancı forumlardaki kullanıcı yorumlarıda ps3 ün ps2 den daha yumuşak bir lastik olduğu yönünde

ancak benim aklım hala karışık,bir üst seri model lastiğin fiyat olarak "alt seriden" düşük olması düz mantığa aykırı geldi :D
  • Ps3'ün yeni seri olduğunu düşünüyordum 2-3 gün önce bende fiyat farkını farkettim. Hata olacağını düşünmüştüm ama sanırım birkaç yerde böyle.
    Ayrıca ps2'den çok memnunum Takipteyim bakalım belki bende değiştiririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer aracınız 1.3 cdti falan değilse 225 45 r17 ebadı daha güzel bir ebat bunu tavsiye ederim...
  • bence primacy 3 deneyin, çok övülen bir lastik.
  • valla arkadaşlar ne yalan söyeyeyim ps2 beni "aha şimdi zçtık" dediğim çok durumdan kurtardı o anlamda michelinden hatta ps2 den vazgeçmek istemiyorum ancak ps3 de aklıma takılmıyor değil hala...

son olarak araç 2.0 140 hp 307 xsi, istanbul gibi jant ve alt takım düşmanı memlekette ben değil 45 e inmeyi 50 de bile jantı çizicez, arabayı sarsıcaz diye korkuyorum :D

uzmanlardan ps3 yorumları beklenmeye devam ediyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errör -- 14 Mayıs 2013; 19:08:49 >
  • 225/45/17 ebatın yanak kalınlığı 101.25 mm
    205/50/17 ebatın yanak kalınlığı 102.5 mm
    Yani ikisinin yanak kalınlığı arasında 1.25 mm fark var.
    225 taban ile yol tutuşunuz kesinlikle daha iyi olacaktır.
    Bunun dışında Michelin markası yeni serilerinde genel anlamda ufak bir miktar indirime gitti. PS3 PS2'den ucuz, Primacy 3 Primacy HP'den ucuz. Aklınızda soru işareti kalmasın, yeni seri lastikler de en az eski seriler kadar iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps3 vr şuan gayet memnunum
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errör -- 18 Mayıs 2013; 19:41:29 >
  • anladım arkadaşlar bilgiler için teşekkürler

225 45 ye dönmeyi düşünüyorum

peki son sorum olsun ;

Michelin pilot Sport PS2 N3 225/45R17 91Y ZR

Michelin Pilot Sport 3 GRNX 225/45 R17 94Y XL

bu terimlerin önemli bir manası var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi errör -- 18 Mayıs 2013; 19:49:42 >
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

2013 Ocak ayında 2012 aralık üretimli 4 tane 225-45-17 PS3 lastik aldım. Araçtaki Primacy HP lastiklere göre çok daha yumuşak ve konforlu geldi. Gerçi bunda eski lastikerin zaman içinde sertleşmeside etkili ama PS3 kesinlikle sert bir lastik değil. Ocak ayında uzun yolda kara yakalandım. Yağmurda kullandım...
    Yol tutuş ve frenleme adına zaafiyet gözlemlemedim. Ses konusunda net bir şey söylemem zor eskimiş lastiklere göre tabiki daha sessiz. Yuvarlanma direncide yüksek değil.
    Şahsen tavsiye ederim.

Merhaba Supremum, burada da yakaladım seni
    2012 martta 4 adet 2012 şubat tarihli ps3 taktım aracıma. yaklaşık 1 ay öncede 20.000 km de ön arka değişim yaptım. Bu aralar frenlemede kızaklama +abs, kalkışta patinaj+vsa problemini çok sık yaşamaya başladım. Ve dikkatimi çeken birşeyde arkadan öne aldığım lastiklerin iç kısmı dış kısmına göre neredeyse 1 mm fazla aşınmış durumda(sanırım arkaların yere açılı basmasından dolayı). Acaba lastik sertleşip ömrünü tamamlamış olabilirmi ??? Bu kısa bir ömür değilmi lastik için ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KHRMN99 -- 28 Ekim 2013; 19:10:20 >

• 2 hafta önce 225/45/17 primacy 3 aldım hem performans hem konfor olarak gerçekten aracıma sınıf atlattı. Arkadaşımın michelin bayisi var yıllardır överdi almamıştım en sonunda dayanamadım ne var bu lastikte bu kadar övülecek dedim adam sonuna kadar haklıymış. Yanlış olmasın primacy'den önceki lastiğim bridgestone potenza idi yani kötü bir lastikten geçiş yapmadım. İyi lastikten geçiş yapmış olmama rağmen araba kullanma keyfim arttı diyebilirim. Yanlış hatırlamıyorsam A sınıfı desibel C sınıfı yakıt tasarrufu derecesi vardı. Tavsiye ederim.
  • Primacy 3 mükemmel bir lastik

225-45-17 aracımda memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.