Şimdi Ara

Michelin Crossclimate yaz performansı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Guzel bir yazlik lastik almanizi oneririm conti vs. Kislik zaten 3 4 ay lazim olursa olur onda da ucuz yollu petlas dusunebilirsiniz is gorur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. yaz sezonunda bitik lastik gibi davranıyor. Tutunma için zeminin çok sıcak olması lazım. Bir daha asla almam.
  • Bende de var. Kışın kaymayan araç yazın kaymaya başladı. Tavsiye etmiyorum.

• Bu lastikler istanbul icin kışın takılıp yazın mutlaka yazlık kullanilmali.

• İstanbul'da kışlık lastik arabaya yapışık yaşayanlar için alınabilir ama bence gereksiz. 4 Mevsimlerin durma mesafesi yazın hayli uzun o yüzden tavsiye etmem. İstanbulda 2 hafta kar yağar o 2 hafta trafiğe çıkmam. Geri kalan sıcaklığın 7 derece altındaki havalar için ise hayli temkinli olurum agresif kullanmam. O yüzden yazlık lastik kullanmak mantıklı geliyor bana. Aynı şey yalova için de geçerlidir diye tahmin ediyorum.
  • İstanbul da bu lastikleri yılbaşından beri kullanıyorum, soğuk ve yağmurlu havalarda ilk aldığım aylarda çok memnun idim.
    Ama yaz gelince işler değişti. sıcak havalar ile beraber lastik yumuşayınca yol tutuş azaldı, yakıt tüketimi arttı, kışın hiç kar a denk gelmediğim için kar performansı hakkında bişey söyleyemem. Anladım ki bu lastik ılık mevsime sahip avrupa için üretilmiş, bizim memlekete uygun değil, hatta akdeniz ve güneydoğu anadolu bölgesinde bu lastiği kullananları düşünemiyorum. Sonuç: istanbullu birisi olarak crossclimate yi hiçbir tanıdık eş ve dosta tavsiye etmem aldırmam kendimde asla tabiki bir daha almam, primacy e devam. Michelin Crossclimate yaz performansı ?

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    astra aracımda 3 yıllık (2015 üretim) crossclimatin sürekli patinaja düşmesi, kaymak asfaltta fren mesafesinin baya uzaması ve gaza yüklenince petlas kışlık lastiğin buz üstünde gösterdiği performansın yarısını bile asfaltta gösterememesi sonucu lastiklerimi değişmek zorunda kaldım. Hayatımda kullandığım en berbat lastik idi.Üstelik birde arabanın içindeki uğultu sesi dayanılmaz düzeyde çok.

Markete giderken (kısa mesafede) bile bu lastik sayesinde arabanın abs, anti patinaj vs. sistemlerinin çalıştığını test etmiş oluyorum.

Geçen yıl lastikçide (bridegestone) kışlıkları takarken eleman abi bunlar kötü michelin belki de tek şikayet alan sorunlu lastiği. Bayiler bunu pek satmak istemiyor dediğinde içimden gülmüştüm adam başkasının malını kötülüyor diye. Ama haklı olduğunu anlamam için kışlık bridgestone kullanıp ardından geri lastiklerimi takmam yetti. kışlık lastik bile daha sessiz olur mu arkadaş.

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Sok tak yapilacaksa neden 4 mevsim alsin :) kis lastigi daha dogru olmaz mi?

Crossclimate yazin sicakta tutusu kotu ama dayaniklilik olarak gayet iyi. Benim lastikler 30bin oldu, disleri iyi. Sertlesme var ama lassa, kumho gibi degil. Virajlara sert girdigim icin onlerde biraz deformasyon var.

• quote:

Orijinalden alıntı: soru.yorum

astra aracımda 3 yıllık (2015 üretim) crossclimatin sürekli patinaja düşmesi, kaymak asfaltta fren mesafesinin baya uzaması ve gaza yüklenince petlas kışlık lastiğin buz üstünde gösterdiği performansın yarısını bile asfaltta gösterememesi sonucu lastiklerimi değişmek zorunda kaldım. Hayatımda kullandığım en berbat lastik idi.Üstelik birde arabanın içindeki uğultu sesi dayanılmaz düzeyde çok.

Markete giderken (kısa mesafede) bile bu lastik sayesinde arabanın abs, anti patinaj vs. sistemlerinin çalıştığını test etmiş oluyorum.

Geçen yıl lastikçide (bridegestone) kışlıkları takarken eleman abi bunlar kötü michelin belki de tek şikayet alan sorunlu lastiği. Bayiler bunu pek satmak istemiyor dediğinde içimden gülmüştüm adam başkasının malını kötülüyor diye. Ama haklı olduğunu anlamam için kışlık bridgestone kullanıp ardından geri lastiklerimi takmam yetti. kışlık lastik bile daha sessiz olur mu arkadaş.
    Aynen katılıyorum dostum. 2,5 yıl önce ilk çıktığı zaman almıştım. 205 55 16. Aldığım günden beri sorunluydu. Nitrojen (ya da hidrojen) bastım havaları sürekli kontrol ettim, sibopları değiştirdim, her ay balans yaptırdım (ve lastikçiyle kanka oldum).... yok yok yok. Sürekli patinaj sürekli patinaj özellikle yağmurda yokuşta rezil etti beni rezil. Bugün nokian Eline 2 aldım kurtuldum. Allah utandırmasın. Michelin ile alıp veremediğim yok kimse yanlış anlamasın. Gidin primacy alın başka bişey alın BU MODELDEN UZAK DURUN

• 3 yıl, 65.000 km sonrasında Michelin Crossclimate ile yaşadığım tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum. 205/55/16 Toyota Corolla 1,6 Otomatik. Sorularınızı yoruma bırakabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=r2CNRbBt5p0&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.