Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da 2 sezondur kullanıyorum. Yaklaşık 20bin km oldu. Daha önce de bahsettiğim gibi mevsim geçişleri haricinde sıkıntım olmadı. Ankara için neden ısrarla olmaz deniliyor anlamıyorum.
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Bana bu lastikleri bedava verseler takıp yola çıkmam bu lastiklere o kadar para vermektense ucuz kış lastiği ve ucuz yaz lastiği alsam en fazla aynı fiyata gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yil lastigi iki defa degistirme maliyetini de eklerseniz hesaba isin oyle olmadigini gorursunuz.

Maliyeti bir tarafa biraksak bile,

Tam kis ve tam yaz mevsimlerinde ucuz kislik ve yazlik lastik ile cc+ in yapilmis hicbir testi yok. Hep pahali lastiklerle yapilmis testler. Sizin boyle bir testiniz varsa gormek isterim.

Ayrica tam kis ve tam yaz mevsimleri haricindeki mevsimlerde dort mevsim lastik daha basarili. Pahali lastiklerden bile basarili. Bu testler yapilmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Ankara'da 2 sezondur kullanıyorum. Yaklaşık 20bin km oldu. Daha önce de bahsettiğim gibi mevsim geçişleri haricinde sıkıntım olmadı. Ankara için neden ısrarla olmaz deniliyor anlamıyorum.

On lastiklerde bir yillik cc+ arka lastiklerde ise yazlik kislik goodyear 4 yillik lastikleri mevsime gore degistirerek kullaniyorum. İstanbulda genellikle 4 mevsimlik lastikler iyiyken edirneye tam yaz ve tam kis mevsiminde gittigimde yazlik ve kislik lastikler daha iyi perf veriyor.

Cc+ eskidiginde bu is nasil olacak bilmiyorum ama ankara iklimi edirneden daha sert. 7 yil ankarada yasadim. Su anda ankarada yasiyor olsam 4 mevsim dusunmezdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size daha net bi açıklama yapacağım ben bu lastikleride 4 mevsim kullandım çıkma kışlık lastikte 4 mevsim kullandım hemde goodride gibi ismini cismini bilmediğim bi lastik ve şu an arabamda takılı olan lastik ki üretim tarihi 2013. Cc ye gelince sıfır aldım kullandım yazın tam bi baş belası yol tutuş sıfır sanki 7 8 senelik lastik gibi kışın ise yazlık lastiklere oranla biraz daha iyi yani ben söküp takma maliyeti hesaba katarsam yine gider yaz kış kışlık lastik kullanırım ayrıca ben şöyle bişe daha fark ettim kışlık lastikler yazlık lastiklerden daha dayanıklı oluyor ben yaz kış kullanımda erime görmedim yada fazla yakıt görmedim varsa da cüzi bişe olduğu için fark etmedim ama yazlık lastik daha konforlu.

Test olayına gelirsek ben gördüğüm gerçeği bilirim testte 10 puan vermişler ben almışım yarılmış yada yol tutuş yok yada erken erimiş o test benim için bi hiçtir.

Son olarak en kullanışlı lastik hangisi yorumunu en iyi lastik tamircileri yapar mesela forumda en iyi lastik petlas diyorlar anket onu gösteriyor ama her kes bilirki kalite deyince akla bridgestone michelin goodyear gibi markalar gelir ki ben hangi lastik tamircisine sorsam bridgestone diyorlar.

Ama şu varki birileri derseki hiç kural ihlali yapmam hızlı gitmem bütün trafik kurallarına uyarım derse cc lerden memnun kalır ama anı frende nerde durur bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: NaBeg

quote:

Orijinalden alıntı: matay555

quote:

Orijinalden alıntı: vovi

Taze kar testi: lastik:cc+ 6 bin km. Yer: Niğde merkez -2 derece yeni yağmış 15 cm ilk taze kar. Düz Yol trafiğe kapalı alan. sakin ivmelenmede patinaj yok. 2. Vites 20-30 km/h hızda sakin frenaj, sonuç ABS devrede. Yine taze kar üstünde 20 km/h hızla slalom testi; sonuç direksiyon hakimiyeti kayboldu, arabanın önünü arkasını kontrol edemedim. Yer: trafiğe açık bölünmüş yol, asfalt sulu kar. 30-40 km/h hız sakin sürüşte frenaj , yine ABS devrede. Yol tutuş hissi güvenilir. Ani direksiyon hareketleri yapılmadığı sürece. Sonuç: karlı/sulu karlı yollarda çok dikkatli kullanılmalı.

Aynen katılıyorum daha önce bu lastikle ilgili olumlu şeyler yazmıştım fakat yaşadığım şeylerden sonra bu lastiği kimseye tavsiye etmiyorum. çok az hızla girdiğim virajlarda bile kayma yaptı zor topladım biri biraz ıslaktı diğeri kuru idi bence alırken kullananlara ve tavsiyelere göre alın ama bu lastiği almayı düşünenler bir kez daha düşünsünler alanlar imkanı varsa değiştirsinler yada çok dikkatli kullansınlar

Yazdıklarınızdan sonra iyi ki sadece önlere almışım dedim, arkalara yeniden Primacy alıp yazın yer değiştireceğim. Burada bir arkadaş yapmıştı; yazın önde Primacy, kışın da CC+ kullanacağım. Bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum, lastiklerin ömrü de uzamış olur böylece.

Önler farklı arkalar farklı kullanan insanın güvenlik anlamında eleştiri yapması da ironik doğrusu.

Ön arka farklı kullanmanın güvenlik anlamında yaratacağı sıkıntıları yazıp aydınlatabilir misiniz?

• 13 yıldır her mevsim geçişinde 6 ayrı aracın (1 tanesi motosikletim) lastiklerini değiştirmekten sıkıldığım için deneme maksatlı buradan ve internetten araştırarak, yeni alınan 2 araçtan birine cc+ diğerine pirelli cinturato allseason aldım. 5 aydır ve yaklaşık 8 bin kmdir İstanbulda ve şehirler arası yollarda kullanıyorum. Bu sene sonbahar sıcak aralık ayıda genel olarak ılık geçti. Yağmur geçişlerinde arada ani 5 derecelere düşen, 17 derecelere çıkan havalardan ötürü ideal çalışma sıcaklıklarında güzel performans verdi. Lastiğin kendisinden herhangi bir şikayetim olmadı ama şehir içinde kullandığımız halde bu hafriyat kamyonları ve inşaatlar sebebiyle yollarımız çakıl mıcır taş dolu. İşte bu lastiğin en değişik özelliği bu, taş mıknasıtı gibi. Lastiklerin dişlerinin arası sürekli taş çakıl doluyor bu sizin için problem değilse güzel seçenek.

Aralık ortası günlerde 13 aralıkta hava 17 derece idi o yüzden henüz diğer araçların kışlık lastiklerini bile taktırmamıştım. Hava yazlık lastikler için hala uygun idi kışlıklar için ise sıcak. Aynı şekilde 17 ocakta 16 derece idi 18 ocak ve 4 derecelerde geziyordu. 8 şubatta yağmurlu 8 derece gün içinde değişken 9 şubatta 15. İstanbul gibi böyle iklim yapısına sahip şehirler için 4 mevsim çok kullanışlı. Sıcaklık gün içinde ve günler arasında 7-15 arası bazen 18 lere kadar çıkıyor. Yazlık lastik kullanılsa hava düştüğünde performansı düşüyor, kışlıkta malum 7 derecenin üstünde performansını kaybediyor.

Üstüne üslük yılbaşında bolu kartalyadada her yere girip çıktım. denemek için kar buz üstünde yokuşlarda durup kalkaran inişlerde frenle durarak denedim. karda kar lastiği ile aynı hareket kabiliyetine sahip, frende çok çol ani olmadıkça yeterli oluyor.

Bir önceki sayfadaki mesajlarda boluya gideceğini soran bir arkadaşa yolda kalırsın denmiş ki açıkçası çok şaşırdım. Allahtan internet var yoksa böyle sallayan arkadaşlar yüzünden hala sadece yazlık lastik dışında lastik satılmazdı bu memlekette. Elalem marsa araba gönderiyor, burda hala 4 mevsim lastik mi olur diyenler var :)

Otoyol sürüşünde yüksek hızlardada hem ılık 22 derece hem soğuk 5 derece civarındaki havalarda sorunsuz kullanıyorum. Max 170 ortalama ortalama 140-150 arasında. ses olarak kışlıktan çok daha sessiz.

Lastik hakkında bu kadar mesmetsiz atıldığını görünce yazma ihtiyacı hasıl oldu. Daha önce bu lastiği alıp kullanmamış ve memnun kalmamış arkadaşlar olabilir fakat bu kadar kötülenecek bir lastik değil. Bu kadar memnun olmayan var diyen arkadaşlar bizim insanımızın bir özelliğini unutuyor, biz genelde başımız ağrımadıkça şikayet etmeyiz. Çoğunlukla şikayetlerin gözükmesi her konuda gözlemlenen bir durum, memnun olan kolay kolay dile getirme ihtiyacı hissetmiyor.

Eğer kış mevsiminde hava şartlarının getirdiği tehlikeleri bilerek kullanıyorsanız size bir problem çıkarmayacaktır, aksi durumsa zaten kış lastiğide kullansanız sizi kış lastiğide kurtaramaz.

Bence bu lastiğin ve genel olarak all season lastiklerin en faydalı tarafı, kışın hiç bir aksesuara gerek olmadan 2 çeker araçla sizi karlı yollarda dağlara, geçitlere, kayak tesislerine çıkartıp -5 -6 derecelerde sorun yaşatmayıp şehir içine inip 15 derece havada devam edebilmek. Yazın ise yine istanbul gibi aşırı sıcak olmayan (25-35 derece arası) iklime sahip en azından nemli deniz kenarı bölgelerde yaz lastiği gibi davranması.

Bu lastik teknolojiside her geçen gün daha ileri gidiyor, 100 yıldan fazladır lastik üreten bir şirket bile da yeni cc ile gerçekten bu işe başlamış oldu. 4 mevsim, all season teknolojisinin emekleme dönemleri denebilir elbette daha iyi olması için çok ekmek yemeleri gerekiyor. Biz satın alacağız ki onlarda 4 mevsim lastiklere yönelsin yatırım yapsın. 5-10 sene sonra yazlık kışlık lastik ayrımı ortadan kalksa arabalar her zeminde en iyi performans ile gidebilse güzel olmaz mı? Bunun yoluda bu lastikleri talep etmekten geçiyor. Eksik kusur yönlerinide bir mail mesafesindeki şirketlere, lastik aldığımız bayiilere ileterek daha düzgün lastik üretilmesine katkımız olur.

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok12 -- 10 Şubat 2018; 13:30:26 >

• bozok12 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle lastikle ilgili şikayetler genelde yaz dönemine ait siz sadece kışın kullandınız sonrasında siz izleniminizi anlatınca doğru oluyor başkaları yazınca sallıyor bence yorumlar ve eleştireler saygı sınırlarında olursa daha hoş olur neticede bi firma bi ürün üretiyor ve hiç birimiz övsek de yersekde bi menfaatimiz yok ve bu firmalar için birbirimize girmenin hiç anlamı yok.

Ben lastik hakkında ki deneyimimi yeniden yazıyorum kuru zeminde özellikle yaz aylarında çıkma yaz lastiği kullanırım daha iyi bu kış da çıkma goodride marka kışlık lastik kullandım 2013 üretimli cc den çok daha memnun kaldım tek lastiğe 550 600 tl vermedim 2 lastiğe 150 tl verdim.

• Bu konularda iyi kötü değişken değildir fakat beklentiler ve alışkanlıklar farklı olduğu için farklı yorumlar olabilir. Autobild aralık sayısında kullanılmış, aşınmış 4 mevsim ve allseason lastikleri yenileri ve normal lastiklerle beraber test etmiş. Auto show türkiye dergiside ocak sayısında paylaşmıştı isteyen oradan da testi bulabilir.

Daha önceki mesajımda test denemez ama kendi denemelerimi resimleri ayrıntılarıyla paylaşmıştım. Şimdide test sonuçlarını paylaşıyorum, boş konuşmalarla kendimizi yormayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok12 -- 5 Nisan 2018; 23:55:21 >

• Ben birçok markanın bu testlere soktuğu kalitede lastik getirdiğine inanmıyorum nedense sanki bir tık kalitesini getiriyorlar bize

• Bazı özelliklerin lastiğin eskidikçe iyileşmesi şaşırtcı bir sonuç, gerçi yıllar içinde lastiklerde desenlerin silinmesiyle yuvarlanma gürültüsünün azaldığına da şahit oldum ama bunun götürüleri daha önemli tabi.

Bu arada testte diş derinliği azalan lastikleri atmayı yarısına gelen kurşun kalemi atmaya benzetmişler ancak bizler gerçek hayatta yeni lastikleri binlerce kilometre yol ve zaman geçirerek eskitiyoruz, testte ise yeni lastikleri aşındırma makinası ile tabiri caizse kabaklaştırmışlar.

Lastik zaman içerisinde sertleşiyor, hamurundaki uçucu yağlar eksiliyor, binlerce defa alınan darbe karkas yapısını bozuyor vs vs

Misal önceki araçlarımda kullanıdığım birkaç set Goodyear ve Michelin lastikler diş derinlikleri neredeyse sıfır lastiğe eş olsa da yıllar içerisinde ciddi tutunma kayıbı yaşatmaya başlamışlardı.

Paylaşım için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Orijinalden alıntı: asts

quote:

Orijinalden alıntı: asts

Arkadaşlar,

Merhaba

Aralık 2015 yılında aldığım 37. hafta üretimi 225.45.17 Michelin Crossclimate lastiklerimden aşırı derecede memnun idim.

Arabam iş ve evde kapalı garajda durmakta. Doğru düzgün güneşte kalmamakta.

Kedi gözlerinde durarak geçen, kaldırıma tekerlek çıkarmayan bir kullanım stilim var. Benden başkasına vale servis sorumlusu dahil araba teslim etmem. Yıkamada parlatıcı sürdürmem.

Bu rağmen aşağıda göreceğiniz fotoda bir lastiğimde çatlama oluştu.

Nedenini bilmemekle birlikte canım sıkıldı.

Aldığım yere götürdüm. Olumsuz konustular ama Michelin e yazacağız dediler.

İnternetten kurcaladım Michelin firması kendisini NIRVANA olarak görmekte, müşteri memnuniyetinin "M" sinin olmadığı verdikleri cevaplardan belli oluyor.

Benim düşüncem bu lastik birleşim yerinden çatlamış gibi. Üretim hatası var. Ayrıca lastik son zamanlarda sanki 5 yıllık lastik elastikiyetinde. Sertleşmiş gibi.

Şikayetimle ilgili gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.

Hayırlısı bakalım...

Arkadaşlar, Merhaba,

Kısa bir bilgilendirme yapmak istedim.

Haziran ayından bu yana Michelin ile kavgamız devam ediyor.

Bu arada çatlak lastik sayısı haziran ayında 1 idi. Şimdi 4. Hepsi aynı yerden, aynı şekilde çatladı.

Michelin Tr merkeze lastiklerden 1 tanesini gönderdim. Resmi yazı ile lastiği iade ettiler. Cevap tahmin ettiğiniz gibi kullanıcı hatası.

Michelin Tr CEO suna Fransızca mail attım dönmedi.

Michelin Başkanı na aynı maili forward ettim. CC ye Tr CEO sunu koyarak. O da dönmedi.

Ben elimden gelen tüm çabayı gösterdim. Konu şimdi Tüketici hakem heyetinde.

Bakalım ne olacak. Yine bilgilendireceğim.

Herkese hayırlı akşamlar.

Suv aracıma lastik araştırırken bu mesajınızı gördüm. İyi lastik her firmada var, müşteri memnuniyetini sağlamak daha önemli. Bu sebeple Michelin'i seçeneklerimden çıkardım. Teşekkür ederim paylaştığınız için.

Ayrıca kış lastiği kullanıyorsanız, yaz lastiği olarak Nokian Line SUV öneririm.
    Ya da uygun ebat varsa Dört mevsim olarak Bfg Urban Terrain alabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba, nereye Bf Urban Terrain yazsam sizin mesajlarınız çıkıyor. Nasıl geçen zaman içinde hala tavsiye ediyor musunuz bu lastiği? Ayrıca yaz,kış ve yağmur yorumlarınızı tekrar alsak.
    Not: Michelinle arasında bir takım lastikte yaklaşık 500TL fark ediyor.

• Karda da kullanacaksanız tavsiye ediyorum hocam. Qma lastik hic kar gotemeyecekse. Ornegin Izmir tarzi yerler icin M+S SUV yaz lastigi tercih edebilirsiniz.

BFGoodrich Urban Terrain ozellikle Avrupada (yurtdisi aramalar yaparsaniz daha cok kullanici yorumu var) cok populer bir lastik oldugunu gorursunuz.

Turkiyede kullanici kitlesi fazla degil sanirim Ya da alan kisiler pek forumlarda yorum yazmiyor.

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Batı Karadeniz hocam yani kar görecek ama siz sanırım yaz performansını pek beğenmediniz. Lastiği Forester'da kullanacağım, her ne kadar Urban dese de kampa filan gittiğimizde taş, çukur vs. gibi yerlerde kolay hasar görmemesi gibi bir beklentim de var tabi.
  • astra aracımda 3 yıllık (2015 üretim) crossclimatin sürekli patinaja düşmesi, kaymak asfaltta fren mesafesinin baya uzaması ve gaza yüklenince petlas kışlık lastiğin buz üstünde gösterdiği performansın yarısını bile asfaltta gösterememesi sonucu lastiklerimi değişmek zorunda kaldım. Hayatımda kullandığım en berbat lastik idi.Üstelik birde arabanın içindeki uğultu sesi dayanılmaz düzeyde çok.

Markete giderken (kısa mesafede) bile bu lastik sayesinde arabanın abs, anti patinaj vs. sistemlerinin çalıştığını test etmiş oluyorum.

Geçen yıl lastikçide (bridegestone) kışlıkları takarken eleman abi bunlar kötü michelin belki de tek şikayet alan sorunlu lastiği. Bayiler bunu pek satmak istemiyor dediğinde içimden gülmüştüm adam başkasının malını kötülüyor diye. Ama haklı olduğunu anlamam için kışlık bridgestone kullanıp ardından geri lastiklerimi takmam yetti. kışlık lastik bile daha sessiz olur mu arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soru.yorum -- 16 Nisan 2018; 16:4:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Batı Karadeniz hocam yani kar görecek ama siz sanırım yaz performansını pek beğenmediniz. Lastiği Forester'da kullanacağım, her ne kadar Urban dese de kampa filan gittiğimizde taş, çukur vs. gibi yerlerde kolay hasar görmemesi gibi bir beklentim de var tabi.
    Offroadda bu lastik hasar gorur hocam. Size Yokohama ATS (G015 deseni)önereyim o zaman.

• Astra aracımda 2015 yılından beri kullanıyorum çok memnunum. İl Ankara.

• Bem de F20 aracımda kullanım bu kış. Bir kere de kış şartlarında
    İstanbul-Bursa-Afyon-Antayla güzergahında kullandım.
    Kar performansı beklediğimin üzerinde idi, eğer o şartlarda yazlık lastikle yol yapsaydım
    inegölde sabaha kadar saplanıp kalmıştım.
    Yalnız havalar biraz ısınıp asfalt sıcaklaşmaya başlayınca olur olmaz yerde kalkışlarda
    daha önce yaşamadığım patinajlar olmaya başladı.
    Bu da bana yazın daha da ısınan asfaltta pek de iyi sonuçlar vermeyeceğini,
    dikkatli olmam gerektiğini söylüyor bence.

Ya ben de arkadaşlar gibi yazlık lastiğe geçeceğim,
    yada bu patinajdır, uzayan fren mesafesidir bilerek önlemimi alarak yaz boyu kullanacağım.
    Bakalım
  • Ben 1 kere 1 çift aldım araba kullanmaktan da michelinden de nefret ettim

• NaBeg N kullanıcısına yanıt
    O sıkıntıların hepsi şehir efsanesi belki 1 milyon km yol yapmışımdır sırf 15 senedir hergün en az 8 10 saat trafikteyim %90 nın da ön arka lastiklerim farklı olmuştur hatta biri yazlık biri kışlık bile olur hatta kış lastiklerini 4 mevsim yıllarca kullandım burada anlatılan hiç bir olumsuzluğu yaşamadım. Sadece cc kullandığımda sıkıntı çektim Birde Goodyear prelli gibi markalar da erken yıpranma ve gevreme yaşadım başka da bişey görmedim

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.