Şimdi Ara

Michael Sikkofield (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
5
Favori
12.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştırıp zaman verip bulduğu bilgileri olduğu gibi aktarmıyor. Onu bu kadar ünlü yapanda bu zaten, yani kendi yorumunu işe katması...

ha eğer kendi açımdan bakacak olursam da ben yazılarını zevkle okuyorum ve sonuna kadarda yazmasını destekliyorum.
    her ne kadar yazdığı bazı şeylerin yanlış olduğunu bilmeme rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -öglena- -- 26 Ekim 2012; 1:30:21 >
  • adam dini de savunuyor gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

ana teması "körü körüne inanmak" ve "sorgulamamak" anladığım kadarıyla. bu açıdan belli bir konuyla sınırlandırmıyor eleştirilerini.

ama takipçilerinden şunu öğrenmek istiyorum; dini kavramlara karşı bir sorgulamaya girişmişliği var mıdır?

şahsen tasavvufi öğretiler dışında bir eleştirisine rastlamadım. eğer yoksa yapmaya çalıştığı şey konusunda ciddi bir tutarsızlık söz konusu demektir.

http://michaelsikkofield.blogspot.com/2012/10/insan-din-ve-kuran.html

• merakımdan soruyorum sadece, tüm yazılarını okumuş birisi olarak,

Atatürk'e mason, eşcinsel gibi ithamlarda mı bulundu? ya da bu kadar bağnaz ve tutarsız olduğunu farkında olmadan bi yerlerde çok mu belli etti? tespitleriniz için kaynak aldığınız michael'in yorumlarını eklerseniz sevinirim.
  • Sikkofieldin çoğu yazısını okudum adam güzel yazıyor severim.Ama şöyle bir şey varki yazılarını günlerce araştırıp koymuyor.İngilizce blog sitelerinden yada başka sitelerden alıp kendi tarzıyla yazıyor.Bir nevi kopyala yapıştır yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp2010

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

ana teması "körü körüne inanmak" ve "sorgulamamak" anladığım kadarıyla. bu açıdan belli bir konuyla sınırlandırmıyor eleştirilerini.

ama takipçilerinden şunu öğrenmek istiyorum; dini kavramlara karşı bir sorgulamaya girişmişliği var mıdır?

şahsen tasavvufi öğretiler dışında bir eleştirisine rastlamadım. eğer yoksa yapmaya çalıştığı şey konusunda ciddi bir tutarsızlık söz konusu demektir.

http://michaelsikkofield.blogspot.com/2012/10/insan-din-ve-kuran.html

sonunda dini görüşlerini net bir şekilde aktarmış. bu noktadan sonra inanışıyla ilgili yorum yapamam. kendi iç huzurunu bu şekilde yakalamış.

fakat yine de din konusunda bir sorgulama ve araştırma sürecinde olduğu belli oluyor. "körü körüne inanmamak, önümüze sunulan her şeyi sorgulamak" prensibini şiar edinmiş bir insan adına olumlu bir gelişme. anladığım kadarıyla öncelikle geleneksel anlayış içerisinde yer alan tutarsızlıkları, çıkmaz sokakları kendi dini görüşlerinden ayıklamakla işe başlamış. sorgulamaya girişen her insanın ilk geldiği duraktır bu.

neyse fazla yorum yapmayacağım ama sadece bir noktaya değinip terkediyorum konuyu.

quote:

Şu da kişisel bir gözlemimdir ki, Tanrı'ya inanmadığını veya agnostik olduğunu söyleyen birçok kişi, kafalarında "Tanrı var mı, yok mu?" gibi bir soruya cevap aramamaktadır. Bu sorunun arayışından ziyade Tanrı'ya bir küslükleri, dargınlıkları vardır. Bu isyan moduna ben de girmiştim 3 yıl evvel, fakat sonra yaptığımın saçmalıktan başka bir şey olmadığını fark ettim. Tarafsız olun ve iyi bir mealden Kuran'ı okuyun. Sonra bazı şeylerin oturması için de kendinize zaman tanıyın, hayatı gözlemleyin, insanları gözlemleyin, etrafı gözlemleyin. Bu hayatta "sorgulamak"tan daha fazla değer taşıyan çok fazla şey yok ve değeri olmayan şeylerle vakit öldürüp duruyoruz anasını satayım.

o isyan ve küskünlük durumu kişinin inanç evrelerinden sadece birisini oluşturuyor. bu konu belli bir evreye indirgenemez. indirgemek, bu evrede kalmayıp sorgulama sürecine samimi bir şekilde ve inatla devam etmiş insanlara büyük bir haksızlık olacaktır. uzun ve çileli bir sorgulama-araştırma sürecinden sonra tanrı'ya inancını kaybeden ya da konuyu nihayete erdirmeyip, yani bir tercihte bulunmayıp agnostik kalmayı benimseyen insanların da varolduğu her daim akılda tutulmalı. insanların tanrı inancıyla sembolize edilebilecek tüm inançlara bir değer atfetmesinin ya da reddetmesinin gözlemlerimizle kısıtlanamayacak kadar çok sebebi var.

• Son yazısında tam olarak araştırma yapmadığını düşünüyorum. Mucize yalanları sitesine girmesi bile yeterliydi halbuki.
  • bazı yazılarını ilgiyle okurum ama son yazısında bazı yerlerde çokça saçmalamış sanki (cehennemin ebedi olması ve günahkarların sonsuza kadar orada kalacak olması).yani İslam çok geniş ve yorumu çok farklı olabilecek bazı konular var.bunlar hakkında herkes kendince bir yorum ve inanca sahip olabilir daha önceki yazıları gibi komplo teorileri üretilebilecek bir konu değil.gereksiz ve zorlama olmuş.
  • Cennet ve cehnnemin sonsuz olduğunu Kuran söylüyor.

Ayrıca Michael'in yazısını tam olarak okudun mu bilmiyorum ama yazıda söylenen "cehennemin geçici olduğuna dair kanıt olmadığı"dır.

İnsan Kuran'da yazanların işine gelmediğini söyleyebilir de, Kuran'a uymak yerine Kuran'ı kendine uydurmaya çalışmak biraz ayıp oluyor.

Kuran yazısından önce, eski yazılarını eleştiren fazla kimse yoktu. Ne zaman ki müslüman olduğunu açıkladı, o zaman bir anda eski yazılarının aslında ne kadar kötü olduğunu farkedenlerin sayısı arttı nedense.

Ne yapalım, kendisine buradan "kulübe hoşgeldin" diyorum. Sonuçta sabır ve imtihan olmadan da cennet kazanılmaz.
  • Üslubundan rahatsiz olan arkadaşlar uyanma projesinin belgesellerini izleyebilirler.
    maykil orda ne izlediyse kendi yorumunu katip yayinliyor blog sayfasinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Déαđ

Son yazısında tam olarak araştırma yapmadığını düşünüyorum. Mucize yalanları sitesine girmesi bile yeterliydi halbuki.

neymiş bu mucize yalanları?
  • Daha önceki yazıları ortak düşmana karşı insanları birlik ve beraberliğe itiyordu. Keşke dini hiç karıştırmasaydı zaten bu konuda yeterince bölünmüşüz..
  • Sikkofield'in bütün yazılarını okudum. Ve takipteyim bloğunu. Sık Sık bakarım. Sikkofield bence oldukça konulara objektif giriyor. Atatürk'ün mason olduğu ihtimali hakkında bir yazısı vardır doğrudur. Fakat daha sonra yazmış olduğu yazılarda o yazısı hakkında yanlış olduğunu söylemiştir. Hatta adam özür bile dilemiştir yani. Bir kaç meselede yanlışları var. (Said Nursi yazısında Said Nursi hakkında yazdıkları) onunda tamamı yanlış demiyorum. Sadece o konuda yanlışları vardı ki onlarda Yeşilay'ın mason bir kuruluş olmasıydı. Bu kanıtlanabilecek türden birşey değil.
    Son zamanlarda dine yöneldi doğrudur. Yazılarında eskiden ateist olduğunu da belirtir. Fakat Kur-an incelemelerinin doğruluğunu görünce iyice İslam yönelir. Ama pek İslamı yaşar mı Allah bilir onu ama paso içtiğini biliyorum Eğer yazıları okuyup ciddi anlamda araştırırsanız çok iyi bir kaynaktır tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Cennet ve cehnnemin sonsuz olduğunu Kuran söylüyor.

Ayrıca Michael'in yazısını tam olarak okudun mu bilmiyorum ama yazıda söylenen "cehennemin geçici olduğuna dair kanıt olmadığı"dır.

İnsan Kuran'da yazanların işine gelmediğini söyleyebilir de, Kuran'a uymak yerine Kuran'ı kendine uydurmaya çalışmak biraz ayıp oluyor.

Kuran yazısından önce, eski yazılarını eleştiren fazla kimse yoktu. Ne zaman ki müslüman olduğunu açıkladı, o zaman bir anda eski yazılarının aslında ne kadar kötü olduğunu farkedenlerin sayısı arttı nedense.

Ne yapalım, kendisine buradan "kulübe hoşgeldin" diyorum. Sonuçta sabır ve imtihan olmadan da cennet kazanılmaz.

cennet ve cehennem tabii ki sonsuzdur ama kısıtlı ömründe yaptıklarıyla insanlara sonsuz bir ceza vermek pek zalimce olur.Yaratan bu kadar zalim değildir diye inanıyorum.

• Mucize adı altında zırvalanan yalanları açıklayan bir site.
  • quote:

...

Yok ya hiç olur mu öyle şey
  • quote:

Eski yazıları da benim için pek başarılı olmayan bir blogcuydu , Müslüman olduğunu söylemesi olsa olsa isabet olmuş derim. Müslümanlarin nedense herşeyi çözmüş havalarına hastayım, birde mehdiyim demeden mehdi olduklarını anlatmaları gibi, herşeyi çözmedim sorguluyorum diyerekten herşeyi çözdüm havası yaratmaları ayrı bir tadından yenmez oluyor. maşallah, inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: dinvebilim

quote:

Eski yazıları da benim için pek başarılı olmayan bir blogcuydu , Müslüman olduğunu söylemesi olsa olsa isabet olmuş derim. Müslümanlarin nedense herşeyi çözmüş havalarına hastayım, birde mehdiyim demeden mehdi olduklarını anlatmaları gibi, herşeyi çözmedim sorguluyorum diyerekten herşeyi çözdüm havası yaratmaları ayrı bir tadından yenmez oluyor. maşallah, inşallah.

müslüman insan hiç bir şeyi çözemediyse de ne için yaşadığını çözmüştür, onun için rahattır.

sanırım sizin sıkıntınız buradan geliyor.

• Yavaş yavaş yazıları az ve öz olmaya başladı. İnsani sürecinde yeni bir aşamaya geçmiş anlaşılan. "Çok konuşan çok hata yapar" süreci.

Sonuçta yaşayan 7 milyar insan olarak 100 sene sonrasına hiç birimiz kalmayacak neredeyse hayatta, aynı 100 sene önce yaşayan ama şu an aramızda olmayan insan topluluğu gibi.

Uzun yazmaktan çok, yazdığın cümlelere sayfalarca anlam yükleyebilmektir önemli olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: zafokeko

Okunmalı,okutulmalı...Adam dolu kardeşim,irdelediği şeyler de çok düşündürücü...Okuyun,okutun...

hello maykıl =D

yalnız farkettiniz mi bilmiyorum ama o bahsettiğiniz maykıl sikko mu ne bikaç tane üyelik açıp konuya yazmış çok bariz belli oluyor =)

ne hesapsın gizli profil?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.