Şimdi Ara

'mic in' girişi 'line in' nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC'den veya başka bir ses kaynağından kasete kayıt yapmak istiyorum. eskiden line in girişli küçük kaset çalarlar çok olurdu şimdilerde mic in girişliler var. direk mic in'den yapılan kaydın nekadar çamur olduğunu bilirsiniz. böyle bir kayıt yapabilen kaset çalar veya walkman alıp cihaza line in girişi yapmak istiyorum. şema olmaksızın bu uçları nasıl bulabilirim. ?

syg.

• bu arada micin ile linein arasnda ne fark var ?
  • Merhaba...
    Mic-In girişi , mikrofon seviyesindeki ( 1-5 0mV RMS ) sinyallerin girilebileceği bir giriştir. Ve genelde Mono dur ( istisnaları olmakla birlikte ! ) ... Line-In girişi ise , Stereo ve yüksek seviyeli ( 200mV , 315mV , 500mV , 775mV ve 1V RMS gibi standartlar olmakla birlikte , genelde 0 dBm(775mV) veya 1V (0dBV) kullanılır... Ancak deck teyp-CD vs gibi cihazlar , diğer standart değerlerden birine tabi olabilirler...) sinyallerin giriş veya çıkış yapabilmesi için kullanılırlar.
    Bunun haricinde , PC ses kartı veya bazı cihazlarda , kondanser/elektret mikrofon bağlanabilmesi için , mic girişine kapsül besleyebilecek bir DC voltaj da verilir.
    Şayet kayıt yapabilen bir Walkman alınacaksa , onun zaten kayıt girişi olmalı... Sadece mikrofon girişli olanları da zaten mono bir girişe sahip olduğundan , seviyeni ayarlayabilsen bile , kayıt devrelerin mono olacağından , hiç bir hükmü olmayacaktır.
    Bana sorarsanız , cd olayından sonra fiyatları bir hayli düşen bir Deck teyp almanızı öneririm... Hiç olmazsa , adam gibi bir kayıt yapabilir ve adam gibi de çıkışını PC nin Line girişine girerek kaset dinleyebilirsiniz.
    Saygılar...

• İkinci el temiz bir deck. Çok olsa bir kafa, bir iki lastik değiştirirsiniz. Kafaya dikkat, polisaj yaparak orijinalini kullanmak daha iyi. Piyasadakiler ses verse de kayıt kötü. Önce araştırın. Mümkünse orijinalini bulun. Tabi en iyisi 0 deck.

• sen en iyisimi,line in girişli bir cihaz al.

• çok teşekkürler ,

Deck tape almayı düşündüm ama kabinde koyacak yer yok. ayrıca slim cihazlar yanında estetik görünmüyorlar aslında küçük bir walkman veya kasetçalar ile işi halletmeyi düşünüyorum. otoda dinliyeceğim için kaliteyi pek ön planda tutmuyorum ama en azından dinlenebilir olmalı. portatif radyolu kasetçalarlar nasıl ki radyodan kayıt yapabiliyorlar ben de radyo ile kasetçaların bağlantı devresinden line in girişi çıkarabiliyorum diye düşünüyorum. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

syg.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DC-IN girişi nedir?
    6 yıl önce açıldı
    sound bar pc ye bağlanır mı
    geçen yıl açıldı
    DC IN 5v girişi nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.