Şimdi Ara

MHP Genel Sekreteri:'MHP olarak Türklüğün bekası için evet diyoruz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MHP Genel Sekreteri:"MHP olarak Türklüğün bekası için evet diyoruz"

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, "MHP olarak biz millet için evet, devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz" dedi.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra referandum yoluyla milletin önüne geleceğinin açık ve net olduğunu bildirdi.

2010 anayasa referandumu ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle oluşan fiili durumun yarattığı yönetim anlayışının, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’nin çözmesi gereken bir problem olarak ortaya çıktığını belirten Ataman, bu gerçekten hareketle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa ve yasa ihlalleriyle kangren haline gelen yönetim sorunlarının ortadan kaldırılması amacıyla hükümete halkın hakemliğine dayanan bir çıkış yolu sunduğunu vurguladı.

Büyükataman, iktidar partisi ile MHP arasında varılan mutabakat sonucunda Türkiye’de hükümet modelini yeni bir zemine oturtan anayasa değişikliği paketinin hazırlandığına değinerek, 2007'de cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan ve "367 krizi" olarak bilinen süreci ve cumhurbaşkanının halk tarafından doğrudan seçilmesinin kabul edildiği 2010'da yapılan anayasa referandumunu hatırlattı.

Böylece geniş yetkilerine rağmen neredeyse hiç sorumluluğu bulunmayan cumhurbaşkanlığı kurumunun, meşruiyet açısından da orantısız olarak güçlendiğini belirten Ataman, "Nitekim bu meşruiyet karmaşası, 2014'te doğrudan halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçildiği günden itibaren ortaya koyduğu siyasi tutum ve davranışları ile 'fiili durum' tartışmalarını da beraberinde getirmiştir." ifadesini kullandı.

Yetki-sorumluluk dengesizliği çerçevesinde bakıldığında, yürütme yapısının da kendi içinde iki başlılık arz ettiğine dikkat çeken Ataman, iki başlı yürütmenin 1982'den 2007'ye kadar sorumsuz cumhurbaşkanı ve sorumlu başbakan ile Bakanlar Kurulu arasında çok ciddi tartışmaları da beraberinde getirdiğini bildirdi.

MHP'nin, tarihinin her döneminde Türk milletinin, devletinin, memleketin ihtiyaçları doğrultusunda, krizleri, sıkıntıları, tıkanıklıkları gideren, çözen bir tutum içerisinde olduğunu vurgulayan Ataman, MHP'nin bir büyük sorunu, ülkeyi felakete götürebilecek muhtemel bir gelişmeyi, son derece makul biçimde çözüme ulaştırmak için yola çıktığını ve önemli mesafe aldığına işaret etti.

quote:

-http://www.ntv.com.tr/turkiye/mhp-olarak-turklugun-bekasi-icin-evet-diyoruz,eaX0ai3NlkSjnZTOGGPekg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamadım şimdi, her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyebilen bir zihniyetle beraber olup evet diyerek mi Türklüğün bekasını düşünüyorlarmış
  • maşAllah saflar sıkılaşıyor %80 bekliyorum
  • cumhuriyet için evet? abimize birinin rejimin değişeceğini anlatması lazım
  • Bahçeli 5 ayda nasıl olmuş da dönmüş HAYIRdan EVETe onu da açıklasa keşke.

Ben anlamadım anayasadaki 18 maddenin hangisi milleti,devleti,Türklük ü ve Cumhuriyeti koruyor

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 28 Ocak 2017; 15:10:19 >
  • Koltuk bekası demek istemiş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün seçim olsa direkt baraj altı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türklük için evetmiş. birisi şunlara başkanlık gelirse mhp diye bir parti kalmayacağını akp içinde eriyip yok olacaklarını söylesin. AKP nin zaten Türklük gibi bir derdi yok. AKP siyasal görüşü her daim ümmetçiliktir,ümmetçilik ise milliyetçiliği reddeder.
    Yani bunlar evet diyerek Türkçülüğü de yok ediyorlar.
  • Hadi ordan...saadet kadar olamadin mhp

• Yalancıyı?
  • Başkanlık için Türkiye'de doğma şartının kaldırıldığı pakete onay verip TÜrklüğün bekası diye propaganda yapmak
  • Türk milleti olarak daha ne kadar bu aşşağılanmaya göz yumacağız merak ediyorum. Boş laf boşşş.
  • Madem işin içinde Türklük var bana da bir şey söyleyin ben de evet vereyim. Noluyor bunca yılldır ne değişti Sayın Bahçeli bir şey desin ilk oyumu da son oyumu da size verdim beni aydınlatın.

Sayın Erdoğana bu kadar atıp tutarken ne değişti ben Yurttaş olarak bilgilenmek istiyorum.

• RTE'ye güvenen, sonsuza dek sözünde duracağını düşünen bizzat gitsin psikolojik tedavi görsün. Türklüğü yok edecek, eyaleti getirecek kapıyı siz MHP olarak açıyorsunuz. Sizin güvendiğiniz RTE her zamanki gibi sözünden dönüp anayasayı başka bir şekilde değiştirince siz de HDP kadar aşağılık bir duruma düşeceksiniz.
  • Sizden büyük vatan haini yok bu memlekette. Allah tez zamanda belanızı versin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.