Şimdi Ara

MHP adayı, PKK ile federasyonu görüşmüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Söz gazetesi MHP'nin önemli isimlerinden Ümit Özdağ'ın PKK ile görüştüğü ve pazarlık yaptığına dair belgeler yayımladı.

Yeni Söz gazetesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Adayı Prof. Ümit Özdağ'ın PKK ile federasyon pazarlığı yaptığını öne sürdüğü belgeleri yayınladı.

ANKARA'DAKİ OFİSİNDE 2 KEZ GÖRÜŞTÜ

Gizli ibareli iki sayfalık MİT belgesine göre, Özdağ 1997'de ABD'de, 2002'de ise Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanı olduğu sırada, Ankara'daki ofisinde bölücü örgüt temsilcileriyle iki kez görüştü. İkinci görüşmede PKK'lılar federasyon yani özerklik dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyeceklerini dayatınca Özdağ, devletin üst düzeyinde tanıdıkları olduğunu söyleyip, konuyu onlara ileteceği garantisini veriyor.

Seçim meydanlarındaki söylemin AK Parti hükümetini PKK ile pazarlık yaptığı eleştirisi üzerine kuran MHP'de, bu belgelerin ortaya çıkmasından sonra tabanı rahatsız olacağına ve Gaziantep başta olmak üzere oylarının rengini gözden geçireceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

FEDERASYON PAZARLIĞI YAPTI

MHP'nin gerçek yüzünü ortaya koyan sarsıcı resmi belgelerde, Özdağ'ın PKK ile 1997'deki ABD buluşmasına göndermeler yapılmakla birlikte, PKK temsilcilerini ofisinde ağırladığı ve federasyon pazarlığı yaptığı 2002 görüşmesi bütün ayrıntısıyla anlatılıyor. 4 Mart 2003'te MİT Müsteşarlığı'ndan Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve MGK Genel Sekreterliği'ne "kişiye özel, ivedi" üst-notuyla gönderilen yazıda, Özdağ'ın KADEK/PKK temsilcisi İrfan Güler'le kendi ofisinde görüşmesi anlatılıyor.

Belgede, Özdağ'ın 'derin devlet'in adamı olduğuna ilişkin iddialar bulunduğuna vurgu yapılıyor. Özdağ'ın, terör faaliyetlerinden hapis yatan Güler'le, hapisten çıktıktan sonra 15 Kasım 2002'de kendi ofisinde görüştüğü ve pazarlık yaptığı anlatılıyor.

GÖRÜŞME TALEBİ ÖZDAĞ'DAN

Belgelere göre, görüşme talebi Özdağ'dan geldi. Belgede bu hususla ilgili; "KADEK/PKK temsilcisinin Ekim 2002 ayı içerisinde ASAM Başkanı'nın görüşme istemesi üzerine Avrupa alanına davet edildiği ancak gelmediği, ayrıca KADEK/PKK YBK Üyesi Murat Karayılan'ın da Kuzey Irak'a davet ettiği" bilgisi aktarılıyor. Karayılan'ın Kuzey Irak'a davetine bazı işlerini gerekçe göstererek gitmeyen Özdağ, bölücü terör örgütüyle Avrupa ve Kuzey Irak'ta değil, kendi ofisinde görüşmeyi tercih ediyor.

Özdağ'ın PKK ile 1997'de ABD'de yaptığı görüşmeye ve içeriğine ilişkin de bilgi verilen resmi belgede, orada dönemin PKK temsilcileriyle görüştüğü, görüşmede 'örgütün silahları susturması, silahlı güçlerini sınır dışına çekmesi, böylece soruna tartışma ve çözüm zemini doğacağı' teminatı verdiği anlatılıyor. Terör örgütü temsilcilerinin Özdağ'a yanıtı; "Federasyon ışında bir çözüm kabul etmeyiz" şeklinde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Predestination- -- 28 Mayıs 2015; 16:57:06 >

• Yalan atanı dikmiyolar ya, çamur at izi kalsın.
  • Hani AKP yolsuzluk yaptı dediklerinde, kanıt var mı diyorlardı?

Tapeleri kabul etmiyorlardı. Tape dışındaki belgeler kanıt olarak sunulduğunda "yolsuzluk yapılırken yanlarında mıydın?" diye cevap veriyorlardı.

E şimdi sıra bizde 😂 Yanında mıydın arkadaşım görüşme yapılırken?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar karşı atağa geçerek konuyu sapıtmayın. Kimisi akp nin videosunu atmış kimisi başka şeyler söylemiş. Ortada belgeler var. Yani bu yaptıklarınız MHP nin PKK ile görüştüğü gerçeğini değiştirmiyor.
  • Vay be ! Bu şok belge üzerine MHP'ye oy vermeyi Düşünen vatandaşlar belgeyi görünce AKP'ye üye olmak için kuyruğa girmişler. Bu gibi Şeyler mi bekliyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamza Tzortzis

Arkadaşlar karşı atağa geçerek konuyu sapıtmayın. Kimisi akp nin videosunu atmış kimisi başka şeyler söylemiş. Ortada belgeler var. Yani bu yaptıklarınız MHP nin PKK ile görüştüğü gerçeğini değiştirmiyor.

Olayı saptıran başkahraman sensin.

MHP adına bir görüşme yok belgede. Kaldı ki bahsedilen zaman 2003.

12 sene sonra bu kişi MHP değil de Saadet'ten aday olsaydı, Saadet partisi mi görüşmüş olacaktı?

Siz bakara makara muhabbeti yapan kişinin söylediklerini tüm partiye mal edebiliyor musunuz?

Adam kendi adına PKK'lı biriyle görüşmüş. Bak kendi adına diyorum dikkatini çekerim. Madem bu kadar kanınıza dokunuyor, PKK ile alenen görüşen Akp'ye neden oy veriyorsunuz? Akp görüşünce "kan akmasın", başka parti görüşünce "vatan haini"

Bu millet bu kadar dansöz görmedi, pes vallahi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Şimdi sevgili troll kardeşlerimizi fazlaca üzmemek için belgenin sahte olup olmadığı değerlendirmesine girmeyelim. Hatta bu ''çok gizli'' belgelerin nasıl ortalığa saçılabildiğini, devletin nasıl bir güvenlik zaafiyeti içinde olduğunu veya daha kötüsü AKP tarafından oy kazanmak için devletin gizli belgelerinin yandaş gazetelere servis edildiği ihtimalini de değerlendirmeye almayalım.

Belgeyi -sizin aksinize- okuyunca ben şunları görüyorum:

1- PKK temsilcisi ile görüşen MHP değil, ASAM başkanı Ümit Özdağ. MHP içinde önemli bir kişi olduğu doğrudur ancak MHP adına görüşme yürüttüğüne dair bu belgede bile herhangi bir ibare yok. Trollüğün farzlarından olan saptırma ve yanıltma icabı hemen başlık ''MHP adayı...'' diye atılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmek istenmiş. Ona bakılırsa CHP içinde Hüseyin Aygün gibi, AKP içinde Dengir Mir Mehmet Fırat gibi (şimdi ayrılıp HDP'ye geçti) PKK ile yakın ilişkisi bulunan isimlar mevcuttu. Buradan ''CHP ve AKP terör örgütü dostudur'' diye bir sonuç çıkarmak ne kadar yanlışsa, bu da o kadar yanlış.

Zaten dikkat ederseniz belgede Ümit Özdağ'ın ''MHP'de önemli bir kişi'' olduğu için değil ''devletin üst kademelerinde önemli bağlantıları olduğu'' için muhattap alındığı yazılmış.

2- ''Örgüt ile pazarlık yapıldı'' lafı tamamen iftira. Ne pazarlığı yapmışlar? Belgede ASAM başkanının ''silahları bırakın, elemanlarınızı ülke sınırları dışına çekin'' dediği, örgüt üyesinin ise ''siz bize teslimiyet öneriyorsunuz'' dediği yazıyor. ''Şunu alalım bunu verelim'' dedikleri tek satır var mı? Birileri gibi federasyon mu teklif etmişler? Hakikaten de teslimiyet önermiş Ümit Özdağ, silahınızı bırakıp öyle gelin demiş. Bu en vatansever kişileri bile gücendirmeyecek türden bir beyandır. Kaldı ki dün ve bugün bütün parti liderleri de benzer çağrılar yapmıyor mu? Ne kötülük var bunda? MHP bu görüşmeden kendisine bir çıkar mı temin etmiş?

Şu yalancılığı, iftiracılığı bırakın artık yahu. Delikanlı birisi çıksın da bana şu belgeden ''MHP ile PKK görüştü'' veya ''MHP ile PKK pazarlık yaptı'' sonucunu nasıl çıkardığını anlatsın. Saptırma yapmadan, doğru dürüst.

P.S: Belirtmeden edemeyeceğim, en başından beri AKP'nin örgüt, parti ya da Kürtler kimi temsilcileri kabul ediyorsa görüşmelerini faydalı bulan birisiyim. Kanaatimce 13 senede yaptıkları en iyi iş bu görüşmeleri başlatıp çatışmaları sona erdirmeleri olmuştur. MHP örgütle görüşmüş olsaydı, onlara da iyi yapmışlar derdim. Zaten böyle bir çözüm süreci varken muhalefetten temsilcilerin de görüşme yapması gerekir. Neticede yarın bir gün CHP veya MHP de iktidara gelebilir, şimdiden diyalog zemininin hazırlanmasında fayda var.

Edit: Bir-iki ufak yazım hatası düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CD1888D5 -- 28 Mayıs 2015; 17:20:10 >

• @reguse Ben kimseye vatan haini demedim. Hükümetin mit aracılığıyla görüştüğünü biliyoruz zaten bunda sıkıntı yok. Ama madem sabah akşam "örgütle görüştü, ülkeyi bölüyor, çözüm değil-bölünme süreci" diye miting meydanlarında bağırıp çağırıp sonrada böyle belgeler ortaya çıkınca dansöz gibi kıvıranlar biz miyiz siz misiniz ?

Bu belgeler davanızda ne kadar samimi olduğunuzu gösteriyor işte. Siz ayetlerle dalga geçenleri tüm partiye mal ediyordunuz hiç boşuna yalan söyleme.

"Gizli ibareli iki sayfalık MİT belgesine göre, Özdağ 1997'de ABD'de, 2002'de ise Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Başkanı olduğu sırada, Ankara'daki ofisinde bölücü örgüt temsilcileriyle iki kez görüştü. İkinci görüşmede PKK'lılar federasyon yani özerklik dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyeceklerini dayatınca Özdağ, devletin üst düzeyinde tanıdıkları olduğunu söyleyip, konuyu onlara ileteceği garantisini veriyor. "

2002 de kim iktidardı ? Kıvırmayın, kıvırmayın. Sabah akşam milletten bu konuyu öne sürerek oy topluyorsunuz ama asıl görüşenler sizsiniz.

• PKK'yla görüşen şerefsizdir demiyorlar en azından
  • Ulan sanki Devlet Bahçeli görüşmüş :D Kanı bozuk birini neden tüm partiye mal ediyorsunuz?Ayrıca görüşme zamanı 2003 ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mit in PKK ile görüştünü miting meydanlarında "AKP örgütle görüşüp, ülkeyi bölecek" diye yaygara yapanların provokatör olduğunu kabul ediyorsunuz yani. Hükümet mit aracılığıyla görüşünce vatan haini, ama sizin adamınız görüşünce "kendi adına görüşmüş" oluyor öyle mi ? Bu yaptığınız ülkelerin ajanları yakalanınca "o bizim adamımız değil" demekle eşdeğer oluyor beyler.

Hakkaride Türk bayrağı sallatan tek partinin Ak parti olduğunu ve Tek millet-devlet-vatan-bayrak diye miting yaptığını bildiğiniz halde Ak partiye vatan haini diyip çamur atarak milletten oy devşiriyorsunuz aklınızca.

Yav he he he !
  • Birader adam mhp adına mı görüşmüş? Kim iktidardı diye soruyorsun da bu adam milletvekili miydi o zaman da mhp'ye çamur atıyorsun?

İyi o zaman ben de akp'ye üye olayım, milletvekili de değilim üstelik, sonra konumum gereği bi şekilde gideyim esad ile görüşeyim, Akp esad ile görüştü olsun.

Neyin kafasındasınız siz yahu? İyice zıvanadan çıktınız da hadi hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Birader adam mhp adına mı görüşmüş? Kim iktidardı diye soruyorsun da bu adam milletvekili miydi o zaman da mhp'ye çamur atıyorsun?

İyi o zaman ben de akp'ye üye olayım, milletvekili de değilim üstelik, sonra konumum gereği bi şekilde gideyim esad ile görüşeyim, Akp esad ile görüştü olsun.

Mit akp nin elemanları mıydı ? Ona neden bişey demiyorsunuz ? Varsayım anlatma bana. Ben gerçeklere bakarım. O zaman bundan sonra Ak partiye vatan haini diye miting meydanlarında ve internet ortamında ulumasınlar.
  • quote:

Mit in PKK ile görüştünü miting meydanlarında "AKP örgütle görüşüp, ülkeyi bölecek" diye yaygara yapanların provokatör olduğunu kabul ediyorsunuz yani. Hükümet mit aracılığıyla görüşünce vatan haini, ama sizin adamınız görüşünce "kendi adına görüşmüş" oluyor öyle mi ? Bu yaptığınız ülkelerin ajanları yakalanınca "o bizim adamımız değil" demekle eşdeğer oluyor beyler.

Hakkaride Türk bayrağı sallatan tek partinin Ak parti olduğunu ve Tek millet-devlet-vatan-bayrak diye miting yaptığını bildiğiniz halde Ak partiye vatan haini diyip çamur atarak milletten oy devşiriyorsunuz aklınızca.

Yav he he he !

Oha ya, yuh. Sen ASAM ile MİT'i bir mi tutuyorsun birader?

ASAM devlet kuruluşu mu? O PKK ile görüştü dediğin kişinin kurmuş olduğu bir kuruluş. Sen bu kuruluşu devlet kurumu olan MİT ile aynı kefede mi tutuyorsun?

Ya bu nedir abi, kimlerle tartışıyoruz...

------

Hakkari'de Türk Bayrağı açmışmış... Zaten bir seçim zamanı Türk olduğunuzu hatırlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 28 Mayıs 2015; 17:38:36 >

• Bunlar oy kaybettikçe kime çamur atacaklarına şaşırdılar. Yakında AKP kendi içindekilere de çamur atmaya başlarsa şaşırmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Mit in PKK ile görüştünü miting meydanlarında "AKP örgütle görüşüp, ülkeyi bölecek" diye yaygara yapanların provokatör olduğunu kabul ediyorsunuz yani. Hükümet mit aracılığıyla görüşünce vatan haini, ama sizin adamınız görüşünce "kendi adına görüşmüş" oluyor öyle mi ? Bu yaptığınız ülkelerin ajanları yakalanınca "o bizim adamımız değil" demekle eşdeğer oluyor beyler.

Yav he he he !

Oha ya, yuh. Sen ASAM ile MİT'i bir mi tutuyorsun birader?

ASAM devlet kuruluşu mu? O PKK ile görüştü dediğin kişinin kurmuş olduğu bir kuruluş. Sen bu kuruluşu devlet kurumu olan MİT ile aynı kefede mi tutuyorsun?

Ya bu nedir abi, kimlerle tartışıyoruz...

------

Hakkari'de Türk Bayrağı açmışmış... Zaten bir seçim zamanı Türk olduğunuzu hatırlıyorsunuz.

Akp den hiçkimse görüşmeyip, sadece mit onlarla görüştüğü halde hain dersiniz ama kendi adamlarınız bizzat görüşünce "onlar ayrı, kendi adına görüşmüşler" dersiniz.

Çocuk kandırıyorsunuz sanki.

Edit: Hadi onu geçtim bu bahsedilen adam "ben yukardakilerle görüşürüm" diyor. Ve muhtemelen yukardakilerle de görüşmüştür. Peki yukardaki insanlar bu Pkk örgütüyle görüşen adamı neden ihraç etmediler ? Neden sineye çekip yollarına devam ettiler. Hani siz görüşmeyip, savaşırdınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Predestination- -- 28 Mayıs 2015; 17:43:45 >

• quote:

quote:

Birader adam mhp adına mı görüşmüş? Kim iktidardı diye soruyorsun da bu adam milletvekili miydi o zaman da mhp'ye çamur atıyorsun?

Mit akp nin elemanları mıydı ? Ona neden bişey demiyorsunuz ? Varsayım anlatma bana. Ben gerçeklere bakarım. O zaman bundan sonra Ak partiye vatan haini diye miting meydanlarında ve internet ortamında ulumasınlar.

MİT Başbakanlık'a bağlı bir kurum. Gidip kafasına göre PKK ile görüşemez, Başbakanlık'tan emir alması gerekir. MİT çalışanları AKP elemanı değil tabii ama o anda başbakan kimse ondan aldıkları emre göre hareket ederler. Hala konuyu saptırmaya çalışıyorsun.

• Nasıl bi gizli görüşmeyse, ofiste yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delteo

quote:

quote:

MİT Başbakanlık'a bağlı bir kurum. Gidip kafasına göre PKK ile görüşemez, Başbakanlık'tan emir alması gerekir. MİT çalışanları AKP elemanı değil tabii ama o anda başbakan kimse ondan aldıkları emre göre hareket ederler. Hala konuyu saptırmaya çalışıyorsun.

Mit, Türkiye Cumhuriyetinin çıkarları doğrultusunda herkesle görüşür ve gerekirse müdahale bile yapabilir. O zaman devleti yıkmaya çalışanlara karşı koymak için önce yukardan izin alsın öyle mi? Mit gerektiğinde herşeyi yapabilir.

Kıvırdıkça kıvırıyorsunuz arkadaş ben böyle bişey görmedim yahu !

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.