Şimdi Ara

MG HS Kullanıcıları... (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.595
Cevap
153
Favori
357.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende fikir vereyim size araç 9000 km İstanbul içi trafik ortalama net 10 aşağası İstanbulda trafikte kullanan yoktur sürücü falan sürüş tarzı alakası yok bu işin net 10

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • msenol11 kullanıcısına yanıt

2024 mg için daha zorlu geçecek bence.

Chery tarafında yeni modeller falan var ama mg de çok bir yenilik de göremiyorum ben. Zs modelinin f/p avantajı az ve seçenekleri de yeterli değil, kasası çok eski. Makyajlı hs hala belirsiz. Fiyat avantajını da uzun süre koruyacağını düşünmüyorum çünkü maliyeti çok düşük bir araç değil. Corolla cross lansmanı yapıldığında(2022 kasım) mg hs luxury 980bin'di, corolla cross 995bin'di mesela. O zamanlar hs'nin yüzüne bakan pek yoktu çünkü fiyat avantajı azdı. Sonradan diğer markalar çok zam yaptı ve mg, chery gibi markaların ekmeğine yağ sürdü. Bu sene satışlar düşecek, tanınmış markalar araç satmak için daha düşük fiyat verecekler. Toyota istese corolla cross passion xpack aracı mg hs luxury fiyatına satabilir. Ya da nissan qashqai modelini. Bu durum chery, mg'ye olan talebi azaltacak.

• Merhaba,

Mg kensilikle ONE modelini getirmeli, çok satar bence.

MG ONE | MG New Cars | MG Motor | Middle East

• commandx C kullanıcısına yanıt

Hocam MG7 gelecek büyük ihtimal. Gelirse D Sedan boşluğunu doldurur çok ciddi satış yapar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozcanak kullanıcısına yanıt

Ebatları hs ile benzer. Daha güçlü ve cvt şanzıman var.

Bunu getireceklerini sanmıyorum. Hs var zaten. Piyasada yer edinmiş bir model oldu hs.

Bende yakıt konusunda fikir vereyim. Yakıt tüketiminin Sürücüyle de alakası olduğunu düşünüyorum.
    İstanbulda sabahları Bahçeşehir -> Ispartakule -> otogar-> Davutpaşa Yıldız teknik kampüs trafiği yine akşamları Otogar->İstoç-> Mahmutbey gişeler -> Esenyurt gişeler -> Bahçeşehir trafiğinde kullanıyorum. Hafta sonları genelde esenyurt merkezin semt içi trafiğine giriyorum. 35 km lik güzergahta tek seferlik sürüşlerde 7küsür ortalamalar tutturabiliyorum.
    2000km Ortalamam 8.9. İlk başlarda 9 üstündeydi km gittikçe düşürdüm. Daha aşağılara düşer mi? zannetmiyorum.
    Sürekli semt içi sıkışık trafikte kullanılırsa sizin de bahsettiğiniz gibi 10lt yi bulur ama hangi aracı kullansanız kısa mesafe semt içi sürekli dur kalklarda fabrika verilerinin üstünde ortalama elde edilir diye düşünüyorum.

Yakıt tüketiminiz fabrikanın belirttiği tüketim değerleri üzerinden şu kriterlere göre herkes için değişkenlik gösterir
    1.Kriter kişisel olarak kullanım agresifliğiniz
    2.Güzergahın coğrafi durumu, yokuş,ışıklar,hız kesiciler vs
    3.Yaptığınız km de ortalama hızınızla orantılı olduğunu düşünüyorum. ( aynı güzergahı 120 ile gidenle 80 km veya 50km hızlarda gidiş arasında ciddi fark olur)
    Benim yakaladığım veriler şu şekilde.
    Ortalama 55km hızlarda ortalama tüketim 5,8 LT
    Ortalama 46km hızlarda ortalama tüketim 6.7 LT
    Ortalama 32km hızlarda ortalama tüketim 7.7 LT
    Genel ortalama verisi (2086km)
    Ortalama 26km hızlarda ortalama tüketim 8.9 LT

MG HS Kullanıcıları...

MG HS Kullanıcıları...

MG HS Kullanıcıları...

MG HS Kullanıcıları...

• AO A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, henüz araç 300 km ye yeni geldi, ara ara gazlamalar olmuştur, aracı sürmeyi merak eden eş dost binmiştir, tam tüketim verisi demek doğru olmaz, ancak 9-10 litre civarlarında geziyor henüz. Jant olarak ta görsel ekliyorum buna benzer bir jant aldım arceo marka

MG HS Kullanıcıları...

MG HS Kullanıcıları...

• Ben de Ankara içi 8.1-8.6 günlük kullanımda görüyorum. günlük 50km ortalama kullanım. bunun bir kısmı (20km) yoğun trafik,dur kalk diğer kısmı sakin akan (60-70km/h) düz yokuşsuz trafik (sakin kısım 30km falan vardır).

sakin kullanımda, start-stop açık, yüklenmeden kalkış ile.

araç 3000 km. 2000 km de toplam değerleri sıfırlamıştım. o zaman 8.9 km idi ilk 2000km

şu anda 8.5 (son 1000km ort). şimdi 3000km de tekrar toplamı sıfırlayacağım.

düşerse 8.3 e falan düşer belki düşmez.

trafiksiz ama cadde sokak girip çıkarak 6.8 gördüğüm de oldu ama o anlık.

full trafikte 10-11-12 gider bence. Tucson falan full trafikte kaç yakıyor bilmiyorum. Hangi araç olursa olsun dur kalk yoğun iş saati trafiğinde mecbur 10 ları görür.

• kkvan kullanıcısına yanıt

Gelirse ve uygun olursa ciddi düşünürüm o aracı ama hiç ses çıkmıyor mg'den. Var mı güncel bir bilgi? Chery arrizo 8 den ümitliydim ama o da son çeyrekte gelecekmiş.

• nocnoc kullanıcısına yanıt

Tucson 2023 kullanıyorum ekim ayında aldım 3200 km oldu yarısı uzun yol şuan ortalama 8.3 lt görünüyor .Araç 1550 kg civarında şanzıman kuru tip çift kavrama dct sanırım mg hs de de aynı şanzıman mevcut.Hergün 30 km işe git gel ortalama şehir içi 9 lt yakıyor işe giderken yolun düz olan kısmında 6.8- 7 lt arası yakıyor yaşadığım şehir kahramanmaraş rampa çok uzun yolda 100 110 km hızlarda 6.5 -7 lt arası 1550 kg olan bir araç için bence normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman83 -- 5 Ocak 2024; 21:11:7 >
  • ergelen E kullanıcısına yanıt
    Hocam trafikten çıkamıyorum ben ortalama hız 22 senin bölgeler benim şişli-fatih arası güzergaha göre açık sayılır
    Sürücü ile alakası yok bu işin zaten trafikteyim nasıl sert kullanayım basayım çok çok az farkeder uzun yolda sürücü ile alakalı olur bu durum şehir içi için değil benim 26 lara çıksa ortalama hızın sizden az yakarım heralde 10.00 ortalaması

• Ottoman83 kullanıcısına yanıt

Güzel değerler üstad.

• Takas yapan var mı son zamanda? Takas araç alıyorlar mı?

Servisi cok iyi hocam con net…

• Arkadaşlar özellikle soğuk havalarda biraz uzun yol gidince anlaşılıyor ama emniyet kemerinin dibindeki boşluktan efil efil soğuk hava geliyor belime. Klimayı sıcak da açsam koltuk isitmayi da açsam çok güzel açılı bir şekilde vuruyor. İnceledim baktim kemerin alt birleşim yerinden karoser görünüyor zaten. Araya sünger gibi bir şey koyacağım kafaya koydum. Buna benzer sorun yaşayan var mı acaba aramızda ?

Ayrıca yakıt konusunda 4500 km ortalamam 8.7 litre. 70 km iş ev arası mesafede 6.4 litreyi de 10.8 litreyi de gördüm yol düz bu arada. Arac net bir şekilde akan trafik seviyor. Dur kalk miktarı azalmadikca ve kamyon gibi hizlanmadıkça malesef 8 in altı çok mümkün olmuyor. Bir de ne yalan söyleyeyim dsg kullandım, edc kullandım, aisin kullandım ama bu kadar kötü(yokus cikarken ara hizlanmalarda vs) sanziman görmedim eğri oturup doğru konuşmak lazım. Özellikle uzun yolda rakım arttıkça sanzimanin kafasi çok karışıyor. Her türlü ayak oyununu yapıyorum gaz üzerinde ama malesef bu böyle. S modu ancak biraz daha kararlı oluyor. Hadi sanziman böyle tasarlandı bari bir Manuel modu olsaydı da hiç değilse vitesi ben tercih etseydim.

• Makyajli kasanin gelmeyecegi ile ilgili mgturkiye instagram cevabi

MG HS Kullanıcıları...

• nocnoc kullanıcısına yanıt
    Ön kısmı diye belirtip zaten pek bir değişiklik yok kasmayın mesajını da vermişler 😂

• the_mafia kullanıcısına yanıt

Benim yazılımım da aynı, aracı Ekim ayın sonunda aldım. Sorgulamada da herhangi bir güncelleme görünmüyor.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

o zaman makyasız üretimi de aynı anda devam edecek demek oluyor değil mi? aksi halde üretim bitecek demektir çünkü...

• Makyajlı kasa ile makyajsız kasa halen uretiliyor, sanırım satılan ülkelere gore farklı yerlerde üretim yapılıyor,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.