Şimdi Ara

MG HS Kullanıcıları... (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.668
Cevap
156
Favori
396.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
31 oy
Giriş
  • Arkadaşlar bizde 300bin tl faiz mevsusu varken hs luxury modelini dusunoyurz 1499 fiyat suan tam anlamıyla tatmin ettimi az çok sizi tavsiye edermişsiniz? performansa bakmıyorum hızla ısım yok sadece konfor, sürüş dinamiği, ve 2.eli nasıldır acaba.

birde şikayetlerde en çok kamera çözünürlüğünden dem vurulmuş doğru mudur acaba? tskler

• Trafikte sürüş asistanının normal akan sürüşte kullandığımız acc'ye göre artısı şeritleri görüp ona göre direksiyona müdahale etmek midir? Çünkü tja açmadan da acc ile durup kalkabiliyor, fakat şeritleri görmüyor diye düşünüyorum. Doğru mudur arkadaşlar?

Evet, ACC sadece öndeki araca göre kendini ayarlar.

Whatsapp linkini bana da gönderir misiniz?

Teşekkürler.

Almanya MG sitesinde yeni PHEV'in emisyonunun 14 gr olduğu yazıyor.

https://www.mgmotor.de/model/neuer-hs

MG HS Kullanıcıları...

2 yıldız koymuşlar yanına, şehir içi mi yoksa ortalama mı ona bakmak lazım. 14 ortalama ise çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Whatsapp linkini bana da gönderir misiniz?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 3 haftalık yeni MG HS Luxury sahibi olarak ben de aranıza katıldım :) Aracı almadan önce forumu başından sonuna kadar sıkı takipteyim. Ben de whatsapp grubuna dahil olmak isterim. Link paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Şu an rodaj süreci içerisinde olduğum için aracı çok zorlamadan sıkmadan kullanmaya gayret gösteriyorum. 1200 km oldu. Aracı severek, beğenerek aldım. 1200 km'lik deneyimimde de genel anlamda memnunum. Birçok arkadaşımızın yaşadığı şanzıman kararsızlık yada geçişleri hissettirme konusunu arada yaşıyorum ama rodaj sürecinde olduğum için çok önemsemiyorum açıkçası. Ses sistemi ve kamera çözünürlük eleştirilerine ise sonuna kadar katılıyorum, böyle bir araca bu ses sistemi ve bu kamera çözünürlüğü hiç yakışmamış.

Sizlere danışmak istediğim ve tecrübeleriniz ışığında fikir almak istediğim 2 konu var.

1) Aracı ilk teslim aldığım hafta fark ettiğim ama yeni olması sebebiyle aracın mekanik ve diğer tüm aksamlarının birbirine alışma & uyum sürecinde olduğunu düşünerek önemsemediğim motordan gelen metalik bir ses var. Bu ses hem rölantide hem de sürüş esnasında var. Özellikle sessiz ve duvarlı ara sokaklardan geçerken net bir şekilde kulağıma geliyor. Sesi, iki metalin birbirine çok az sürtme sesine benzetebilirim yada somun pulun içinden geçmiş yüzeyi pürüzsüz demir bir çubuğu düşünün, pulun bu demirin etrafında sallandığında çıkardığı ses gibi, bir nevi zırıldama gibi bir ses. Yüklediğim videolarda bahsettiğim sesi anlayabilmeniz için bu şekilde tarif ettim :)) Bu ses klima açık olsa da olmasa da geliyor bu arada. Çünkü sol çamurluk dodiğinde açılma olması sebebiyle servise gittiğimde servisteki arkadaşa yüklediğim bu videoyu izlettiğimde klimadan olabilir demişti ama klima kapalıyken de var dememe rağmen çok umursamadı açıkçası :) Araç çalışır vaziyette bir süre dinledi (servis içinde diğer araçların tamir gürültüsü, kompresör sesleri içinde fark etmesi zaten mümkün değildi), ben sesi alamıyorum takip edin, ses artarsa tekrar gelirsiniz dedi :) Ses arada sırada olmuyor, ne zaman araca binsem hem duruş esnasında hem sürüş esnasında kulağıma geliyor. Uzun lafın kısası aracında bahsettiğim gibi bir ses fark eden oldu mu? Olduysa bu normal mi normal değilse çözüme ulaştıran oldu mu? Bir süre daha sabredip tekrar servise gideceğim elbette ama belki başına benzer bir durum gelmiş olan bir arkadaşımız vardır ve tecrübesinden bahseder diye sormak istedim.

2) Araç rodaj sürecinde olduğu için gaz pedalına mümkün olduğunca kibar ve yavaş basmaya gayret gösteriyorum. İlk kalkışta çok çok çok az gaza basarak hareket ettikten hemen sonra gaz pedalında bir tıkırdama hissediyorum yada sıyırma gibi de diyebilirim. Bu tıkırdama vites geçişi sırasında olmuyor. Araç daha 1. vitesteyken oluyor. Ama ilk kalkışta gaza biraz daha kuvvetli basarsam bunu hissetmiyorum. Gaz pedalında tarif ettiğim duruma benzer bir durum yaşayan bir arkadaşımız vardı sanırım, konuda araştırdım bulamadım. Benzer durumu hisseden yada yaşayan oldu mu acaba?

Pimpirikli bir insan değilim ama küçücük bir şey bile almak istediğimde önce bir süre araştırır öyle alırım. MG HS de öyle oldu, çok araştırdım ve içime siner bir şekilde aldım. Herkesin malı kıymetli elbette sorun problem olsun kimse istemez. Hal böyle olunca da ekstra dikkat ediyor insan :)

"Ya bu kadar hassas olmayın kaaardeşim :)))" diyeniniz olacaktır belki ama 0 km almış olduğumuz araçlarda ekstra bir ses yada farklı bir durum olsun istemiyor insan. Tabi bir de eğer bu hissedilen şey anormal bir durum ise probleme dönüşmeden yada sorun daha da büyümeden önlem almak istiyoruz haliyle :)

Okuduğunuz, zaman ayırdığınız ve fikir verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• leoc07 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 2.maddede bahsettiğiniz sürtme & tıkırtıyı ben de hissediyorum ki bir üstteki mesajımda bahsettim. Sizde hala devam ediyor mu bu durum yoksa kullandıkça geçti mi? Servise kontrole götürdüğünüzde abs vs garip bir açıklama yapmıştı :) Tekrar bu konuyu danışma yada araştırma şansınız oldu mu merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carvalho -- 3 Ağustos 2024; 13:10:29 >
  • carvalho kullanıcısına yanıt
    Yok hocam geçmiyor tüm araçlarda var, 13k km geldim hala ilk kalkışta mevcut. Bana da ABS demişlerdi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Herkesin araçları hayırlı olsun. Geçen sene aracımı değiştirmek istediğimde Türkiye'deki bütün bayileri aramama rağmen MG HS araç almak için aramadığım yer kalmadı ve sonunda gidip Golf aldım. Ancak bir önceki aracım SUV olduğu için çok rahat edemedim. Araç kötü değil bu arada :) Şimdi MG HS ikinci el almak istiyorum ama genel olarak baktığımda şikayetler o kadar çok ki... Sizler arasında uzun süredir kullanım yapanlar var sanırım. Gerçekten bu aracın kronik sorunları var mı? Bilgi alabilirsem çok sevinirim. Yardımlarınız için teşekkürler.

Devir daim veya direksiyon mafsal arızası. İkisine de garantiden değişiyorlar bi daha yaşamıyorsunuz.

Onun haricinde şanzıman vs alakalı şikayetler güncelleme ile çözülen basit şeyler. Garantiden çıkmamış bir aracı kafanız rahat şekilde alabilirsiniz

• İlk olarak cevaplarınız için teşekkürler. Burada genel olarak baktığım araçlar 2023 model ve kilometresi 40.000'i geçmemiş araçlar. Garanti devam ediyor. Sizlerin yorumlarına dayanarak araca tam alıcı gözüyle bakmaya başlıyorum

Arabanın uzun bir geçmişi olmadığı için aslında belki bir sorun yok, ama yine de tedirginsiniz. Hakkınız var, benim de çekincelerim var. Sebebini öğrenirseniz paylaşınız lütfen !

Ben 2 defa test surusu yaptim. 2sindede sanzimanin kararsizliklari canimi sikti. Ama st arkadas guncellemeyle cozuluyor demedi. Onlar da bilmiyor demekki. Sanziman cozuluyorsa hs daha bir hosuma gitti.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.