Şimdi Ara

MF mi TM mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Uzun zamandır kafamı karıştıran ve meslek seçiminde ne kadar rol oynadığını bilmediğim bir konu. Ortaokul hayatım her ne kadar güzel ve başarılı geçse de lise de yanlış seçimlerim ve hayatıma yön veren bazı sağlık sorunlarımdan dolayı oldukça başarısızım. Bildiğiniz gibi lise de MF(Matematik Fen) ve TM(Türkçe Matematik) seçimleri var. Ben bu iki seçeneğin arasında kaldım. Benim istediğim meslek bildiğim kadarıyla Türkiye'ye yeni yeni geliyor. Her zaman görsel sanat üzerine bir meslek istemişimdir ve bunun dijital oyunlarla buluşan ayrıca görsel yetenek ve detay isteyen bir meslek olması bana çok cazip geldi. Dijital oyun tasarımcılığı. Bu meslek MF istiyormuş diye duydum fakat benim fen derslerim pek başarılı değil. Ama bu mesleği gerçekten istediğim için MF okumak istiyorum ve gerçekten çalışacağıma inanıyorum. Türkçe coğrafya gibi derslerimde matematik fen derslerine göre daha başarılıyım ama gerçekten hiç ilgimi çekmiyor. Başka forumlarda görmüştüm "dört sene çalışmış yapamamış sen mi 2 yılda başarılı olacaksın? "diye. Sizce gerçekten çalışırsam yapabilirmiyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • MF'den devam et. Eğer mühendislik isteseydin, bölümde de fizik, matematik ağırlıklı dersler göreceğin için TM seç derdim ama dijital oyun tasarımcılığında bu tarz dersler yok. O yüzden biraz dişini sıkıp sevmediğin derslere katlanmak zorundasın.
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Galiba ihtiyacım olan biraz destek ama öğretmenlerim yapamayacağım konusunda oldukça kararlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de ayni bölümü araştırıyorum ama aklimda kesin bi karar oluşmuş degil.Sence mf seçmeye değer mi? Çalışacağına inaniyosan yaparsın ama ayni cizgide ilerleyebilir misin yeni bi düzenle? İlerlerim diyosan tamam ama dediğin gibi cok fazla hep mf ilerleyip de yapamayan var.( yargılamak için demiyorum ayni sekilde kendim icin de böyle düşünüyorum.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matematik mi? İstatistik mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.