Şimdi Ara

Matematik mi? İstatistik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kuzenim bu ikisi arasında kaldı
    Matematik olursa Osmangazi Matematik olcak İstatistik yazarsa da Gazi 2. Öğretim tutuyor.
    İstatistik ve Matematik arasında çok büyük farklar oludğunu biliyorum ama bu farkları birazda siz açar mısınız?
    Hangisini tavsiye edersiniz? neden? İş olanakları nasıldır?

• istatistik bence sağlam bir bölümdür matematik okursa iş alanı darlaşır sonra formasyon alması gerekicek öğretmenlik için...
  • 1 arkadaşım gazi istatistikte

çok çok zor 1 bölüm olarak biliyorum..
  • öğretmenlikten çok daha geniş bir iş alanı olduğunu sanıyodum sonuçta puanları çok yüksek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

1 arkadaşım gazi istatistikte

çok çok zor 1 bölüm olarak biliyorum..

çok zor bir bölüm ama mezuniyetten sonra iş alanı çok geniş ...

@ilvatarr

matematik bölümünün amacı akademisyen ve araştırmacı yetiştirmektir bu yüzden bu bölüm mezunları araştırmacı olamadıkları için ya genellikle bankalara giriyor ya da formasyon alıp öğretmen olmayı seçiyor...
  • bende bu konuyu merak ediyorum aslında biraz daha açabilirseniz çok iyi olur...
  • Sistem ve yazılım firmalarında çalışmazlarmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasım kendi konunu acsana ya burası matematik mi istatistik mi bölümü
  • bence istatistik bizim üst kattaki abi mimar sinan mezunu bankada çalışıyor iyide ücret alıyo diye biliyorum ama ben okula giderken benden önce kalkıp işe giderdi tek o kötülüğü vardı bence saat 6-6:30 gibi çıkardı apartmandan
  • istatistik mi yoksa matematik mi konusunda bişey diyemem ama kimya bölümü okuyan birisi olarak haftaya programlama derslerine başlıyacağım.Ayrıca ziraat mühendisi okuyan arkadaşım elektronik programlama yaparak ,kendi adına patent alacağı bir proje üzerinde çalışıyor.Yani diyeceğim yazılımcı olmak için belli bir bölüm okumanıza gerek yok.Sırf yazılım için bölüm seçmeyin.Yazılımı sayısal anlamdaki her bölüm mezunu biraz kafa yorarak yapabilir.Zaten yazılımcı eleman ararken de, daha önce yaptığı projelerin ciddiyetine bakıyorlar çoğunlukla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilvatarr

Sistem ve yazılım firmalarında çalışmazlarmı?

onun için çok iyi bir okuldan mezun olman gerek boğaziçi falan hemde erdenar da olayın öteki boyutuna değinmiş...
  • matematik sec işsiz kalmazsın...teyzemden ve bir sürü arkadasımdan biliyorum...
  • genel istatistik demiş ama o zaman neden matematiğin puanları bu kadar yüksek
  • dostum ayni konuyu bende acmistim ama cogunluk matematik demisti ama ben istatistik yazcam buyuk ihtimalle

http://forum.donanimhaber.com/m_33131225/mpage_1/key_istatistik%2Cmatematik//tm.htm#33141401
  • Bende çukurova istatsitiğe girecem büyük ihtimal :D:D
  • quote:

Arkadaslar kuzenim bu ikisi arasında kaldı
    Matematik olursa Osmangazi Matematik olcak İstatistik yazarsa da Gazi 2. Öğretim tutuyor.
    İstatistik ve Matematik arasında çok büyük farklar oludğunu biliyorum ama bu farkları birazda siz açar mısınız?

Kuzeninin nasıl bir ortamda çalışmak isteyeceğine çok bağlı bu sorunun cevabı. İnsanlarla ilişkilerinde nasıldır? Anlatmayı öğretmeyi sever mi? ya da ofis ortamında çalışmak mı işine gelir?

Bir istatistikçinin iş imkanları daha çok olabilir ona lafım yok. Çok da bilgim yok :)

Ama matematik okuyacaksa , akademisyen olarak okulda kalanların sayısının genele oranla çok az olduğunu hesaba katarak, mesleğinin dersane / özel okul / devlet okulu gibi yerlerde hocalık olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen formasyonu pat diye alamayacağından dersanelerde bir donem stajer olarak sürünecektir. Ancak bir donem sonra "özel ders"lerin desteğiyle rahatlayacaktır, hatta çevresini genişletirse köşeyi döner :)

Onun dışında bankalara başvurabilir ama hangi bölümüne?
    Örneğin operasyon elemanı olarak girebilir bu durumda maaşı asgari ücretten hallice olur, bilgi işleme girer maaşı daha hoş bir tutar olur. Tamamen yeteneğe, neyle ilgilenmek istediğine bağlı.

Ben matematik çıkışlı olduğum için "matematik seçsin" diyesim var kuzenine. Ama sonradan pişman olup oraya buraya kaçmasın :) Cebir derslerine sabredebilecek mi bilmiyorum. Bir de imkanın varsa hocaları arastırın, örneğin matematikte çok önemli olan 4 dönemlik analiz derslerini yeteneksiz birinden alacaksa hiç gitmesin o bölüme daha iyi.

Son olarak matematik ya da istatistik farketmez, hakikaten ben bunu yaparım hem de severek yaparım diyebiliyorsa, ilgisi varsa yazın. Puanı tutuyor diye değil. Ben dahil pek çok arkadaşım sonradan pişmanlıklar yaşadık bu sebeple. O nedenle kuzeninizin seçimlerinde çok dikkatli olmanızı dilerim. He bu arada matematikten gerçekten hoşlanıyorsa bölüm dersleri bir süre sonra eğlenceli olabiliyor :)) Özellikle seçimlik dersler güzel geçiyor, "ispat"sız adım atasınız gelmiyor :D

Kuzeninize başarılar dilerim, umarım seçiminden memnun kalır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sara.b -- 27 Temmuz 2009; 0:15:15 >

• matematik çok güzel ama iş imkanı ve kazanç durumu pekte iyi degil bence.
    kazançla ilgili bilgisi olan yazsın tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sara.b

quote:

Arkadaslar kuzenim bu ikisi arasında kaldı

Kuzeninin nasıl bir ortamda çalışmak isteyeceğine çok bağlı bu sorunun cevabı. İnsanlarla ilişkilerinde nasıldır? Anlatmayı öğretmeyi sever mi? ya da ofis ortamında çalışmak mı işine gelir?

Bir istatistikçinin iş imkanları daha çok olabilir ona lafım yok. Çok da bilgim yok :)

Ama matematik okuyacaksa , akademisyen olarak okulda kalanların sayısının genele oranla çok az olduğunu hesaba katarak, mesleğinin dersane / özel okul / devlet okulu gibi yerlerde hocalık olduğunu söyleyebilirim. Muhtemelen formasyonu pat diye alamayacağından dersanelerde bir donem stajer olarak sürünecektir. Ancak bir donem sonra "özel ders"lerin desteğiyle rahatlayacaktır, hatta çevresini genişletirse köşeyi döner :)

Onun dışında bankalara başvurabilir ama hangi bölümüne?
    Örneğin operasyon elemanı olarak girebilir bu durumda maaşı asgari ücretten hallice olur, bilgi işleme girer maaşı daha hoş bir tutar olur. Tamamen yeteneğe, neyle ilgilenmek istediğine bağlı.

Ben matematik çıkışlı olduğum için "matematik seçsin" diyesim var kuzenine. Ama sonradan pişman olup oraya buraya kaçmasın :) Cebir derslerine sabredebilecek mi bilmiyorum. Bir de imkanın varsa hocaları arastırın, örneğin matematikte çok önemli olan 4 dönemlik analiz derslerini yeteneksiz birinden alacaksa hiç gitmesin o bölüme daha iyi.

Son olarak matematik ya da istatistik farketmez, hakikaten ben bunu yaparım hem de severek yaparım diyebiliyorsa, ilgisi varsa yazın. Puanı tutuyor diye değil. Ben dahil pek çok arkadaşım sonradan pişmanlıklar yaşadık bu sebeple. O nedenle kuzeninizin seçimlerinde çok dikkatli olmanızı dilerim. He bu arada matematikten gerçekten hoşlanıyorsa bölüm dersleri bir süre sonra eğlenceli olabiliyor :)) Özellikle seçimlik dersler güzel geçiyor, "ispat"sız adım atasınız gelmiyor :D

Kuzeninize başarılar dilerim, umarım seçiminden memnun kalır :)

quote:

@Canis_Majoris_Vy
    matematik çok güzel ama iş imkanı ve kazanç durumu pekte iyi degil bence.
    kazançla ilgili bilgisi olan yazsın tabi.

Yukarıda gayet güzel açıklamış arkadaş. Okumadan etmeden yorum yapmayalım.

• 288 puan aldım. çukurova mat 2. öğrtmi yazdım 299 puan diyor gelmez
    hemen 2. ve 3. tercihleride çukurova istatistik yazdım ordayım sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.