Şimdi Ara

[MF] Dershane Şart Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durumumuz pek iyi değil babamla ona göre konuşucam dershane şart mı sizce lys ygs için internette çözümlü sorular , video konu anlatımları , notlar vs. mevcut dershane çok mu lazım gitmesem kazanamazmıyım

• Üniversitenin yolu dershaneden geçmiyor elbette, her dershaneye giden üniversiteyemi giriyor sanki...
    Düzenli çalışmayla olmayacak bir iş değil, yeterki konu eksiğin olmasın.
  • Önce bu işe karar vereceksin. Gerçekten bu iş için emek verip bir sene boyunca elimden geleni yapacak mıyım diye soracaksın kendine. Eğer samimi olarak cevabın evet ise dersane sana inanılmaz katkı sağlar. Tek başına çalışırsan zorlanırsın durumun da iyi değilmiş o zaman daha da zorlaşır. Mesela bir matematik konusu olur açar soru çözersin, yapamadıkların olur soramazsın bir süre sonra sıkılırsın. Ek olarak dersaneler her hafta düzenli sınavlar yaparlar bu sınavları kaçırmış olacaksın. İnternetten anlatılan konu ve soru çözümleri yüzeysel ve genelde kalıp sorular üzerinden oluyor. Bunlar sana pek fazla yarar getirmez. Gitmesen de kazanırsın ama dediğim gibi baya bir zorlanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Insurrection

Üniversitenin yolu dershaneden geçmiyor elbette, her dershaneye giden üniversiteyemi giriyor sanki...
    Düzenli çalışmayla olmayacak bir iş değil, yeterki konu eksiğin olmasın.

Aslında o sorun konu eksiğim var YGS den değilde LYS den var.
  • Ben dersaneye gidiyorum. Gittiğime çok pişmanım. Evde de düzenli ve programlı bir çalışmayla eğer içinde azim varsa çok iyi yerlere gelirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

Ben dersaneye gidiyorum. Gittiğime çok pişmanım. Evde de düzenli ve programlı bir çalışmayla eğer içinde azim varsa çok iyi yerlere gelirsin.

Teşekkürler bi babama söyliyim gidicekmiyim diye olmazsa bişey demem artık evde çalışırım zaten internette herşey var
  • Eğer evde gerçekten ciddi anlamda her gün belirli saatlerini ayırabileceksen dershanenin hiçbir gerekliliği yok. Zaten bazı hocalarda anlatma yetenegi olmuyor yada hızlı anlatıyorlar. Bazı konular hariç bütün konular kitaplardan anlaşılabilecek şekilde. Ayrıca nette cok güzel anlatımlar soru cozumleri mevcut. Bende pişmanım bu sne dershaneye gittiğime.

Ayrıca nette birçok eğitim platformu var dh eğitim bölümündede soru sorabilir bilgi paylaşımı yapabilirsin herkez yardımcı olmaya calısıyor. Belediyelerin kültür merkezlerimidir nedir oralarda hergün düzenli gelip ders calısan insanlar var dershaneyede gitmiyor bir cogu. Geliyor okul gibi belirli saat çalışıp gidiyor. Oralardada calısabilirsin. Ama deddiğim gibi evde vakit harcamaman lazım evde ciddne cok vakit gidebiliyor. 10 dk net 10 dk tv diye otururursun bakmışsın saatler gitmiş.

Dandik bir dershaneye gidersende hocada yeni mezun ve işinde pek iyi olmıyan biriyse vay haline. Hem vakit hem nakit kaybı olur snn için. verdikleri kitap işe yaramaz. hocaya soru cozdursen 10dkda soru cozer v.b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 7 Mart 2011; 19:27:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dershane şart mı sizce
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende dershaneye gittiğime pişmanım. en iyisi ztvye yıllık abone olup ordakı videolarla calısmak kesin başarı sağlarsın bence bi bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Balotelli

Önce bu işe karar vereceksin. Gerçekten bu iş için emek verip bir sene boyunca elimden geleni yapacak mıyım diye soracaksın kendine. Eğer samimi olarak cevabın evet ise dersane sana inanılmaz katkı sağlar. Tek başına çalışırsan zorlanırsın durumun da iyi değilmiş o zaman daha da zorlaşır. Mesela bir matematik konusu olur açar soru çözersin, yapamadıkların olur soramazsın bir süre sonra sıkılırsın. Ek olarak dersaneler her hafta düzenli sınavlar yaparlar bu sınavları kaçırmış olacaksın. İnternetten anlatılan konu ve soru çözümleri yüzeysel ve genelde kalıp sorular üzerinden oluyor. Bunlar sana pek fazla yarar getirmez. Gitmesen de kazanırsın ama dediğim gibi baya bir zorlanırsın.

İçimde gerçekten istek var çalışmak için eskiden böyle değildi sürekli kafamda lys ygs var nasıl çalışmam gerektiğini düşünüyorum hep babamla konuşucam artık bi şekilde gitsem iyi olucak ev ortamı pek müsait olmuyor gürültü falan İnşallah gidebilirim artık hayırlısı...

• hedefin ne arkadaşım hedefi barajı geçmek olan var hedefi hacettepe tıp olan var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz

Ben dersaneye gidiyorum. Gittiğime çok pişmanım. Evde de düzenli ve programlı bir çalışmayla eğer içinde azim varsa çok iyi yerlere gelirsin.

Bende dershaneye gittigimden memnum degilim. Bana derslerde bile soru cözecek dershane lazım. Hala daha bana mat-1 anlatıyor. Aslında evde tekrar yapmaktan kurtarıyor ancak ben bütün dersleri soru cözmeden anlayamıyorum. Dershanenin bana tek faydası sınavlardaki durumumu belirlemek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

hedefin ne arkadaşım hedefi barajı geçmek olan var hedefi hacettepe tıp olan var

MF-4 de 420 yi geçmek.
  • Dersane herşey değil ama insanı düzene sokuyo o açıdan iyi. Örneğin ben itici bi kuvvet olmadan malesef pek ders çalışamıyorum bu konuda az çok faydası var.Bi yöndende zaman kaybıda yaratıyo gidiyorum 6saatliğine ölüp eve geliyorum 2-3saat zor toparlıyosun kendini oda toparlayabilirsen. Arkadaşlarında dediği gibi bağzı gittiğin dersaneler resmen paranla rezil edebiliyo seni. Örneğin benim bu sene gittiğim dersanede sadece fizik hocamdan memlunum 10numa hoca ama rehberlik servisinden tut da matematikcisine kadar vasatın biraz üstü gibi. Ben son zamanlarda şunu düşünüyorum keşke dersaneye gitmeseydimde sadece son 1ay çok eksik gördüğüm derslerden özel ders alsaydım bu hem faydalı olurdu hemde çok çok daha ucuza patlardı. Ama aileye yük olucam diyede düşünme bence bu sene senin masrafın taş çatlasın 4bin lira olucak eğer allahın izniyle güzel bi bölüm okur bide güzel bi işe girersen ki bence yaparsın hedefin oldukca yüksek bu seneki masrafın olan 4-5binlirayı sen 1 bilemedin 2ayda kazanırsın ve ailene destek çıkarsın ama bi yöndende bu sene aileme zararım dokunmasın diyip düşük puan alırsan ileride ya kendi yağında kavrulursun yada onlara ömür boyu yük olursun kararını sen ver insan en iyi kendini bilir ;-) Evde düzenimi kurup o düzenden çıkmam dyosan bence pekte luzum yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy
    bende dershaneye gittiğime pişmanım. en iyisi ztvye yıllık abone olup ordakı videolarla calısmak kesin başarı sağlarsın bence bi bak

Sorularini da ztv'ye mi cözdurecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: atatersbinenkovboy
    bende dershaneye gittiğime pişmanım. en iyisi ztvye yıllık abone olup ordakı videolarla calısmak kesin başarı sağlarsın bence bi bak

Sorularini da ztv'ye mi cözdurecek

Bencede bu pek çözüm olmaz :) ekol hoca diye bişey varmış sanırım kral site diyolar ücretsizmiş sanırm buna benzer 10larca site vardır ztn. Olmadı ders setlerini indirsin netten onlarda faydalı olabilir boş yere para baymasın ;) yapamadığı soruları eşe dosta çözdürecek yada ucuzundan bi hoca bulup 1-2haftada bir ders alıp orda eritsin sorularını çok masraf yapıcağnı sanmıyorum , okuyan öğrenciler muhremel ucuza verirler dersi konuyu çalışır yapamadığı sorularıda hocayla halledebilir.

• Dershaneye giden akıllı bir öğrenci diğer akıllı bir öğrenciye göre +1 öndedir. Tabii ki adam akıllı bir dershane de ise.

Pişmanım diyenler hangi dershaneye gidiyor bilmiyorum ama dershanenin çok büyük katkısı var, bu tartışılmaz bir gerçek. Elinde bir sürü test olacak... bir sürü kitap, binlerce öğrenci okutmuş hocaların tecrübeleri... soru çözme taktikleri, birebir ders imkanları, anlamadın mı bir daha..., sıfırdan tekrar vsvs.

İmkanın varsa şayet dershane tartışmasız fayda sağlar.

Yoksa, ekolhoca müthiş bir kaynak... Başarılar.
  • Arkadas okula devam ediyorsa acıkcası Anadolu lisesi, ögretmen lisesi gibi okullarda önemsiz dersler vs. hep boş bırakılır ve etüt havasında geçer. Simdi öyle bir ortamda sorularını hem hocalara hem de sınıftan birilerine sorma imkanı dogar. Zaten birisine arkadasının anlattıgı soru hocaların anlattıgı soruya göre daha akılda kalıcı oluyor. Ama mezun olarak sınava girecekse video izleyerek ne kadar yapabilir acıkcası bilmiyorum. Üstelik fen ögrencisi için zor. Ama bire bir etütü kolayca alabilecegi bir dershane bence gayet iyi fayda saglar. Ama bire bir etüt zor düşüyorsa dershaneye gidip derse girip cıkmak ile evde video ders izlemek arasında pek fark yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 7 Mart 2011; 23:50:10 >
  • ya aslında dershaneye hiç gerek yok, okulda dandik dersler zaten boş bırakılır konularını da okuldaki hocalara takıldığın yerleri anlattırırsın ben kimyadan öyle yapmıştım hatta sözlüne de yansır son bir ay sınıfta kimse kalmayacak millet zombi gibi rapor alıp dershaneye gidecek hem derhaneye gitseydin sen de böyle yapacaktın ama ben öyle yapmamıştım son bir ay okula bi geldim sınıfta iki kişiyiz bazen bir tek ben :D hocalar mecburen yoklama almak için sınıfa gelecek sen de sorularını sorarsın hatta konu bile anlattırabilirsin. kendine iyi bir konu anlatımlı ve soru bankası seti al şimdi den gıcık gelen konulara kas derim sene içinde rahatlarsın okul dersleri bastırmadan zor yerleri bitirmiş olursun okul açılınca da kek konulara bakarsın bu dediğimi yaparsan son iki- üç ay kala tüm konular biter okuldaki türev integral konularına bakarsın.. yerinde olsam hergün 3 konu bitirmeye bakarım. böylece son iki ay sana kalır mayısta da hergün deneme çözersin.. dershanede yapılan şey de bu zaten hem paran cebine kalır hem de dershaneye gidenlerden bir adım öne geçmiş olursun..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.