Şimdi Ara

MEZUNA KALMANIN AVANTAJLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene mezuna kalmış birisi olarak size avantajlarından bahsedeceğim.

1- Hayatınızın en sakin ve düzgün yılını yaşarsınız.
    2- Gerçek arkadaşlarınız kimmiş öğrenirsiniz.
    3- Daha bilinçli olursunuz, ders çalışmanızdaki verim artar.
    4- Kendinizi daha iyi tanıma fırsatı bulursunuz.
    5- Daha verimli ders çalışırsınız.
    6- Önceki sene ile aynı puanı alsanız dahi sıralamanız YGS'de en az 20+bin ilerler, LYS'de de bu civarlarda olacaktır.
    7- Gelen nesil gittikçe zeka olarak gerileyerek geliyor, 2014 YGS'de 200 bin olan birisi, 2015 YGS'de 50'bin olabiliyor 10-20 puan farkla.
    8- Sınav zordu, o yüzden puan düştü muhabbetleri tamamen bahane. Sınava giren öğrencilerin kalitesi her geçen sene düştüğü için sıralamalara denk gelen puan düşüyor. Bu yüzden sıralamanızı 1 yılda 100 000'den 50 000'e, 90 000'den 38 000'e, 60 000'den 35 000'e 30 000'den 3 000'e, 400 000'den 100 000'e çekebilirsiniz.(Lise 4'de hiç çalışmamış 6 yakın arkadaşımdan örnek verdim sadece.)
    9- Aileniz artık bir şey demez, üzerinizde baskı hissetmenize rağmen sınav sonucu kötü dahi gelse yapacak bir şey olmadığı için bir şey demez.
    10- Kilo alamıyorsanız kilo alırsınız.

Ha eğer ders çalışmazsanız, ne olsa geçen seneki gibi yaparım derseniz durum kötü olabilir.

60 000'den 70 000'e gerileyen arkadaşımda var.

2014 YGS-LYS'ye girdim, 2015 YGS-LYS'ye girdim gözlemlerimi söylüyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradeida -- 15 Haziran 2015; 4:12:34 >

• Alın bunu içeri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezun olunca çalışıyosun ama sorularda her sene farklılaşıyo 2.senem büyük ihtimal 25-30k gelecek yerleştirme geçen sene 50k yükselttim ben ama tıp için kalmıştım yalan oldu anlayacagınız ama kesinlikle yükseltiyorsunuz o bir gerçek
  • ben de dezavantaj yazayım:

1) lisede çalışmak nedir bilinmez,mezunda büyük tempo ile çalışılır, denemeler muhteşemdir ama ösym bilgi ağırlıklı olmayan sorular sorar.
    2) benim için 1 net bile önemli deyip tüm trigonometri formüllerini öğrenirsin ama daha toplam fark bile bilmeyen bir öğrenci ile aynı trigonometri netini yaparsın.
    3) dershane denilen saçmalıkla uğraşırsın ama bunu ailene anlatamazsın.
    4) bütün atom altı parçacıkları öğrenirsin gidip bu sefer de atomla ilgili uç bir tanım sorarlar, hayatında kuark nedir bilmeyen kişiyle aynı soruyu yapamazsın.
    5) bir yandan neden emek verdim ki dersin bir yandan da fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarının çıktığını görürsün.
  • format159 kullanıcısına yanıt
    Dünki sınavda o kadar uzun trigonometriden 2 soru gelmesi ve kümelerdende 3 soru gelmesi tam bir fiyaskoydu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi tamam avantajları var güzel yazmışsın da özellikle 5. ve 6. madde o kadar değişken ki.. mesela bu seneki mezunlar, geçen seneki mezunlar kadar sıçrama yapamadı sınav çok garipti çünkü(ygs). ygs de en güvendiğim ders türkçeden kazığı yiyince sınav berbat gitmeye başladı geçen seneden bile kötü gitmeye başladı neyse ki son yarım saat kendime gelip sınavı kurtardım. ben şansa bala yaptım bişeyler fazla çalışmadan. çevremdeki mezunların büyük çoğunluğu ygs de (inek gibi, haftada en az 1500 soru çalışanlar dahil) istedikleri sonucu alamadı. ve sıkıntıdan patlıyor insan. öyle böyle değil. 12. sınıfta yine okul vardı bişeyler yapardık ama mezuna kalınca ve bir de arkadaşlarınızın hepsi üniye gitti tek siz kaldıysanız çok sıkılıyorsunuz.
    bunları sıralamasını geçen seneye göre baya yükseltmiş(3te1 oranında) biri olarak söylüyorum. çok düşünün, herkes sıralama yükseltti diye siz de yükselteceksiniz diye bir şey yok, garantisi yok bunun. ama mezuna kalırsanız yapacağınız en büyük akıllılık eylülden itibaren lys ye başlayın, ygs ye kadar çok büyük kısmını bitirin az konu kalsın. çünkü ygs sonrası insanda çalışma isteği falan kalmıyo. yani mezunken yapacağınız tek garanti eylem lys ye abanmak. ygs kötü gelse bile lys ile toparlarsınız,bu kesindir.

• artık mezunlukta hayal dershaneler kapandı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    # Mezuna kalmak #
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: format159

ben de dezavantaj yazayım:

1) lisede çalışmak nedir bilinmez,mezunda büyük tempo ile çalışılır, denemeler muhteşemdir ama ösym bilgi ağırlıklı olmayan sorular sorar.
    2) benim için 1 net bile önemli deyip tüm trigonometri formüllerini öğrenirsin ama daha toplam fark bile bilmeyen bir öğrenci ile aynı trigonometri netini yaparsın.
    3) dershane denilen saçmalıkla uğraşırsın ama bunu ailene anlatamazsın.
    4) bütün atom altı parçacıkları öğrenirsin gidip bu sefer de atomla ilgili uç bir tanım sorarlar, hayatında kuark nedir bilmeyen kişiyle aynı soruyu yapamazsın.
    5) bir yandan neden emek verdim ki dersin bir yandan da fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarının çıktığını görürsün.

Hayatımı özetledin kardeşim hayatımı o kadar trigo çalış gelen iki soru ve hiç çalışmayan arkadaşım tanjant iki alfanın formulunu verilen iki sayı olan 2 ve 6 nın tanjantını alarak 1/3 yani direk şekile bakmadan yaptıgını söylesin ( tamemen sallama yani) Lanet ösym emeklerimiz bir bir boşa çıkarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

artık mezunlukta hayal dershaneler kapandı

Dersane zaten vakit ve para kaybı.
  • quote:

Mezunum ve dersanenin bana gram faydası olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tataraşanu

quote:

Mezunum ve dersanenin bana gram faydası olmadı.

Kusura bakmayında mezun olup, deli gibi özel ders alıp deli gibi dersane de etüt alıp sürekli ders çalışan insanlar pek başarılı olamadı.
  • Hocam mezunluğun belki nadir dezavantajlarından biri yapamadığın soruyu çözdürmek. Bu nasıl halledilebilir?

• kilo alıyon 8 kilo aldım mk
  • mezuna kalmanin avantajlari = YOK

• quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

Bu sene mezuna kalmış birisi olarak size avantajlarından bahsedeceğim.

1- Hayatınızın en sakin ve düzgün yılını yaşarsınız.
    2- Gerçek arkadaşlarınız kimmiş öğrenirsiniz.
    3- Daha bilinçli olursunuz, ders çalışmanızdaki verim artar.
    4- Kendinizi daha iyi tanıma fırsatı bulursunuz.
    5- Daha verimli ders çalışırsınız.
    6- Önceki sene ile aynı puanı alsanız dahi sıralamanız YGS'de en az 20+bin ilerler, LYS'de de bu civarlarda olacaktır.
    7- Gelen nesil gittikçe zeka olarak gerileyerek geliyor, 2014 YGS'de 200 bin olan birisi, 2015 YGS'de 50'bin olabiliyor 10-20 puan farkla.
    8- Sınav zordu, o yüzden puan düştü muhabbetleri tamamen bahane. Sınava giren öğrencilerin kalitesi her geçen sene düştüğü için sıralamalara denk gelen puan düşüyor. Bu yüzden sıralamanızı 1 yılda 100 000'den 50 000'e, 90 000'den 38 000'e, 60 000'den 35 000'e 30 000'den 3 000'e, 400 000'den 100 000'e çekebilirsiniz.(Lise 4'de hiç çalışmamış 6 yakın arkadaşımdan örnek verdim sadece.)
    9- Aileniz artık bir şey demez, üzerinizde baskı hissetmenize rağmen sınav sonucu kötü dahi gelse yapacak bir şey olmadığı için bir şey demez.
    10- Kilo alamıyorsanız kilo alırsınız.

Ha eğer ders çalışmazsanız, ne olsa geçen seneki gibi yaparım derseniz durum kötü olabilir.

60 000'den 70 000'e gerileyen arkadaşımda var.

2014 YGS-LYS'ye girdim, 2015 YGS-LYS'ye girdim gözlemlerimi söylüyorum sadece.

Gelecek nesilin zeka olarak gerilemesi saçma olmuş mezunların bir sonraki senelerde daha iyi yapmasının sebepleri 1 sene daha fazla çalışmık olmal ki o 1 sene tempolu bir sene, sınav puanlarının düşmesiyse sınav sorularıyla alakalı öğrencilerin zekasıyla değil bu neslin önünede 2010 ygs lys koy çatır çatır yaparlar puanlar yükselir

• sıradan bir samsunlu S kullanıcısına yanıt
    Yapamadığın soruyu çözdürürmek kendini kandırmaktan başka bir şey değil. Soruyu yapamıyorsan oturacaksın gerekirse 1 soru için 1 saat kafa yoracaksın çözeceksin ki anlayacaksın. Hocalara çözdürülen soruların faydası olmuyor, o sorunun çözümünü ezberliyorsun ama o sorunun aynısı olmadığı sürece benzer soruları yapamıyorsun.

İnternette, Şenol Hoca, Tonguç Akademi ve Hocalara Geldik gibi matematik dersi anlatan hocalar var. Onlar zaten farklı farklı soruların çözümünü hiç bilmeyen birisine anlatır gibi anlatıyor ve faydalı oluyor. Onları deneyebilirsin.
  • mezuna kalmak iyidir beyler siz çalışsaydım daha iyi yapardım yada pratik yaparsam daha hızlı çözebilirdim derseniz EMİN OLUN ÇOK RAHAT YÜKSELTİRSİNİZ.
  • Sağol hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.