Şimdi Ara

Mezuna kalmak/kalmamak için nedenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler her türlü yoruma açığım bu aralar kafamı çok kurcalıyor kalıp-kalmamak bazı sebeplerden. Eğer kapsamlı bir konu varsa linkinide atabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Birlikte çalışacağın bi arkadaşın varsa kal.
    Dershaneye gideceksen kal.
    Evde çalışıp bütün yılı yalnız ve asosyal geçireceksen kalma. Boğaziçi'nin bile dünya sıralamasında bilmem kaçıncı olduğu bi ülkede kendinden bu denli fedakarlık yapmak inan bana anlamsız. Bunları, koca bi seneyi yalnız geçirebilme ihtimalin üzerinden söylüyorum. Eğer başta da dediğim gibi birlikte çalışabileceğin biri varsa ya da dershane gibi bi ortamda vakit geçireceksen kesinlikle kal, yapacağın tek fedakarlık ders çalışmak olur. Kolay gelsin.

• Idealiniz varsa kazanmayı deli gibi istediğiniz bir bölüm varsa kalın yoksa kalma bu kadar basit
    Yok dersane yok evde sıkılma falan bahane deli gibi istediğin yer varsa bir insanın aklına evde sıkıldığı , arkadaşlarının ünideki fotoları, yalnızlık falan gelmez aha sorun mezunlara vakit nasılda hızlı geçti kimse anlamadı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drpetrıchor44 D kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla 12siniz
    mezuna kalmadan önce evet bu hırs oluyor ben istediğim bölüm için herşeyi yaparım diyorsun ama öyle olmuyor
    bir kere her şey senin planladığın gibi gitmiyor hem hayatın hem çalışman
    eğer yalnızsan çok zorlu bir dönem seni bekliyor
    onun dışında hayat da devam ediyor sen mezunsun diye her şey senin çalışman için harika gitmiyor
    bir arkadaşımın babası vefat etti bu sene böyle şeyleri hesaplayamazsın
    dediklerinin hiçbiri bahane değil emin ol
    lütfen 12ler böyle ahkâm kesmesin bu kadar mezun (hedefine ulaşan da ulaşamayan da) çok zorlu bir süreç diyorsa bir bildikleri var da söylüyorlar

• Eğer bu seneden daha iyi çalışabileceğine inanıyorsan ve gerçekten bir hedefin varsa bu yıl istemediğin yere gideceğine dur çalış fakat bak tekrardan belirteyim gerçekten çalışacağına inanıyorsan kal ve henüz sonuç açıklanmadan bunu düşünme bence, evet zorlu bir süreç fakat bir öcü değil, bütün bir ömrün adına bir seneden fedakarlık yapmak çok da zor olmasa gerek. Bu sürecin berbat veya faydalı olduğunu anlamak veya düşünmek sana kalmış, olumsuz bakarsan olumsuz görürsün, şunu da biliyorum ki yaşamadan anlayamıyorsun, on ikideyden mezunlara nedense aşırı sinir olurdum hatta mezuna kalmayı hiç düşünmezdim sonrası ise buradayım işte ve bu durumdan o kadar da şikayetçi değilim, tabi iki sene aynı konular insan bunalıyor fakat bir hedefin olunca hepsini kenara atıp biraz da olumlu bakmak lazım olaya, sonuçta bir sene daha çalışmayı kendim istedim, kimse kafana silah dayamıyor. Benim tavsiyem sınav bitesiye kadar elinden geleni yapmaya çalışman ve mezuna kalma düşüncesini sonuç gününe kadar aklından silmen yönünde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ryanfl

bildiğim kadarıyla 12siniz
    mezuna kalmadan önce evet bu hırs oluyor ben istediğim bölüm için herşeyi yaparım diyorsun ama öyle olmuyor
    bir kere her şey senin planladığın gibi gitmiyor hem hayatın hem çalışman
    eğer yalnızsan çok zorlu bir dönem seni bekliyor
    onun dışında hayat da devam ediyor sen mezunsun diye her şey senin çalışman için harika gitmiyor
    bir arkadaşımın babası vefat etti bu sene böyle şeyleri hesaplayamazsın
    dediklerinin hiçbiri bahane değil emin ol
    lütfen 12ler böyle ahkâm kesmesin bu kadar mezun (hedefine ulaşan da ulaşamayan da) çok zorlu bir süreç diyorsa bir bildikleri var da söylüyorlar

12 yim hocam. Haklısın herşey yolunda giderken hiç hesaplamadığımız şeyler gerçekleşebilir. Şuan sizlerinde dedikleri gibi kalsam şu düzende giderim bunu şöyle yaparım diyorum ama ne kadarı o doğrultuda gider malum. Bu sene çok saçma bir şekilde çalışmaya başladım dönemin başında kendime aşırı güvendim ve şuan boka batmış durumdayım. Ne yapacağım bilmiyorum valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: birgaripfonksiyon

Eğer bu seneden daha iyi çalışabileceğine inanıyorsan ve gerçekten bir hedefin varsa bu yıl istemediğin yere gideceğine dur çalış fakat bak tekrardan belirteyim gerçekten çalışacağına inanıyorsan kal ve henüz sonuç açıklanmadan bunu düşünme bence, evet zorlu bir süreç fakat bir öcü değil, bütün bir ömrün adına bir seneden fedakarlık yapmak çok da zor olmasa gerek. Bu sürecin berbat veya faydalı olduğunu anlamak veya düşünmek sana kalmış, olumsuz bakarsan olumsuz görürsün, şunu da biliyorum ki yaşamadan anlayamıyorsun, on ikideyden mezunlara nedense aşırı sinir olurdum hatta mezuna kalmayı hiç düşünmezdim sonrası ise buradayım işte ve bu durumdan o kadar da şikayetçi değilim, tabi iki sene aynı konular insan bunalıyor fakat bir hedefin olunca hepsini kenara atıp biraz da olumlu bakmak lazım olaya, sonuçta bir sene daha çalışmayı kendim istedim, kimse kafana silah dayamıyor. Benim tavsiyem sınav bitesiye kadar elinden geleni yapmaya çalışman ve mezuna kalma düşüncesini sonuç gününe kadar aklından silmen yönünde.

Çok güzel yorumlamışsın hocam ağzına sağlık. Beni bu düşünceye iten şeyse dönem başındaki çok saçma çalışma tarzım ve netlerimin bir türlü yükselmemesi. Ek olarak benden daha altta olanların beni geçmesi. Koyuyor adama direk. Bu arada ne için mezuna kaldınız hocam hedef neresi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNavyInfantry -- 10 Mart 2018; 22:41:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    7. mezuna kalmak?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam evde çalışan bir mezunum sayısal çıkışlıyım TM den hazırlanıyorum çünkü istediğim bölüm burada ve ben bunu 1 sene sonra fark edip mezun kararı veriyorum.Pişman mıyım ? Kesinlikle hayır !! Çünkü bence mezun senesi birçok yönden insana çok şey katıyor buna gerçekten inanarak söylüyorum.Sayalım mı ? Birincisi birey olduğunu daha iyi anlıyorsun,kendi kararlarını kendin veriyorsun kendi planlarını sen yapıyorsun hata yapıyorsan meshuliyetini kabulleniyorsun çizgini bulmaya çalışıyorsun tabii ki bunda evde çalışmanın etkisi büyük.
    Bu sebepten dolayı mezun senemde hiç pişman olmadım halen de değilim Allaha şükür istemediğim bir bölümde 4 5 senemi harcayacağıma istediğim bölüm için 1 senemi riske etmeyi yeğledim yine olsa yine yaparım bu kadar net.
    FAKAT eğer kafanızda net bir alan bölüm kariyer hedefi belirmiyorsa,"ya mezuna kalsam da kalmasam da ben hedefime ulaşabilirim x bölümünü okumasam ama y yi okusam da x in işini yaparım" diyorsan kalmanın anlamı yok yazılabilir ama ben ne yazık ki çok gördüm dönem başında Tıp fakültesi hedefleyip Tıbbı kazanamayınca makine,elektronik yazanları.
    Bence bunlardan olma hedefin netse kal değilse kendine interdisipliner bi alan secer okursun yönelirsin.
    !!!FAKAT BENİM TAVSİİYEM!!!
    Mezun düşüncesini şuanlık rafa kaldırman yönünde olur akışına bırak kafandaki tek düşünce netimi nasıl arttırım olsun dönem bitsin bakarsın sonuçlara öyle düşünürsün çünkü bu düşünceler seni demoralize eder vaktini çalar fazladan 5 net koyup binlerce insanı geçebilecekken bu düşünceler sana hiçbir şey katmaz hocam,katmıyor ne yazık ki tecrübeledim bunu da.Bol şans başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: LaktozSuzSüt

Hocam evde çalışan bir mezunum sayısal çıkışlıyım TM den hazırlanıyorum çünkü istediğim bölüm burada ve ben bunu 1 sene sonra fark edip mezun kararı veriyorum.Pişman mıyım ? Kesinlikle hayır !! Çünkü bence mezun senesi birçok yönden insana çok şey katıyor buna gerçekten inanarak söylüyorum.Sayalım mı ? Birincisi birey olduğunu daha iyi anlıyorsun,kendi kararlarını kendin veriyorsun kendi planlarını sen yapıyorsun hata yapıyorsan meshuliyetini kabulleniyorsun çizgini bulmaya çalışıyorsun tabii ki bunda evde çalışmanın etkisi büyük.
    Bu sebepten dolayı mezun senemde hiç pişman olmadım halen de değilim Allaha şükür istemediğim bir bölümde 4 5 senemi harcayacağıma istediğim bölüm için 1 senemi riske etmeyi yeğledim yine olsa yine yaparım bu kadar net.
    FAKAT eğer kafanızda net bir alan bölüm kariyer hedefi belirmiyorsa,"ya mezuna kalsam da kalmasam da ben hedefime ulaşabilirim x bölümünü okumasam ama y yi okusam da x in işini yaparım" diyorsan kalmanın anlamı yok yazılabilir ama ben ne yazık ki çok gördüm dönem başında Tıp fakültesi hedefleyip Tıbbı kazanamayınca makine,elektronik yazanları.
    Bence bunlardan olma hedefin netse kal değilse kendine interdisipliner bi alan secer okursun yönelirsin.
    Mezun düşüncesini şuanlık rafa kaldırman yönünde olur akışına bırak kafandaki tek düşünce netimi nasıl arttırım olsun dönem bitsin bakarsın sonuçlara öyle düşünürsün çünkü bu düşünceler seni demoralize eder vaktini çalar fazladan 5 net koyup binlerce insanı geçebilecekken bu düşünceler sana hiçbir şey katmaz hocam,katmıyor ne yazık ki tecrübeledim bunu da.Bol şans başarılar

Ağzına saplık hocam.- lerden ve + lardan çok güzel bahsetmişsin. Hedefim ilk 30k içi yani haliyle tıp fakültesi. Yani belli bir hedefim var o konuda sorunum yok hocam. Ama şu kısım beni tırstırdı açıkcası "dönem başında Tıp fakültesi hedefleyip Tıbbı kazanamayınca makine,elektronik yazanları." Bu arada evde çalışıyorum demişsin bunun dezavantajları neler oldu senin için?

• ryanfl R kullanıcısına yanıt
    Arkadaş cevaplamış ama bana yazmıstınız ölüm hastalık bunlar zaten konuşulcak bir şey değil hocam benim bahsettiğim evde çok yalnıZım arkadaşlarım foto atıyor yok dershanesiz olmaz vs diyenlere bunların boş olduğunu mezun olmayanda anlayabilir ben demiyorumki her mezun yılı harika geçer ama 1sene alt tarafı ışık hızında geçiyorken saçma sapan seyleri bahane etmek yanlış mezunluğu hayatın en kötü şeyiymiş gibi yansıtmak çok saçma bu kadar acı moduna sokulcak bir şey değil alt tarafı daha iyi bir sıralama için 1yıl daha veriyorsun sınav süreci her türlü zor mezunla 12yle alaası yok psikolojik yönü ağır

• Kafan rahat oluyor.

• Kalmayınca 'neden kalmadim' diye ;kalinca da 'mezuna kalan aklımın' diye söyleneceksin. Tek fark şu kalmışsan ve başarmışsan: "Aklımı seveyim" diyebilirsin. Başaramamışsan: "Aklımı s...."

Ama diger türlü sevmedigin bir seye gitmissen bunu 1 sene değil her sene diyeceksin. Yani risk alacaksan değsin o riski aldığına

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNavyInfantry

quote:

Hocam evde çalışan bir mezunum sayısal çıkışlıyım TM den hazırlanıyorum çünkü istediğim bölüm burada ve ben bunu 1 sene sonra fark edip mezun kararı veriyorum.Pişman mıyım ? Kesinlikle hayır !! Çünkü bence mezun senesi birçok yönden insana çok şey katıyor buna gerçekten inanarak söylüyorum.Sayalım mı ? Birincisi birey olduğunu daha iyi anlıyorsun,kendi kararlarını kendin veriyorsun kendi planlarını sen yapıyorsun hata yapıyorsan meshuliyetini kabulleniyorsun çizgini bulmaya çalışıyorsun tabii ki bunda evde çalışmanın etkisi büyük.

Ağzına saplık hocam.- lerden ve + lardan çok güzel bahsetmişsin. Hedefim ilk 30k içi yani haliyle tıp fakültesi. Yani belli bir hedefim var o konuda sorunum yok hocam. Ama şu kısım beni tırstırdı açıkcası "dönem başında Tıp fakültesi hedefleyip Tıbbı kazanamayınca makine,elektronik yazanları." Bu arada evde çalışıyorum demişsin bunun dezavantajları neler oldu senin için?

Evet özellikle o kısım çok kritiktir bence de tıp çok spesifik bir alandır bilinçi seçmek gerekiyor tabi bizim ülkede genellikle parası,prestiji sebebiyle seçiliyor ve bundandır ki Tıp kazanacak puanı alamayanlar "yeterli imkanları oldukları halde" mezuna kalmayı göze alamıyor ve kelalaka bir bölüme yerleşiyorlar bunlar tıp fakültesini yeteri kadar istemeyen idealist olmayan insanlar benim gözlemlediğim kadarıyla bu böyle tıp istiyorsa biri 1 sene 2 sene kalır ki kalıp kazananları da tanıyor ve biliyorum.

Evde çalışmanın da elbette zorluğu var her şey tozpembe değil ama bu birazda kişilik meselesi hocam örnek vereyim kendimden.Ben açıkçası insanlarla gezip tozmayı kafelerde oturmayı sohbetler etmeyi sinemalara partilere barlara gitmeyi çok ta önemseyen biri değilim.Elbette bunları da zamanında yapıyorum,yapılmalı ama yapmaz isem de bunun ciddi sıkıntılarını yaşamam.Evde dersime çalışırım spor salonuma giderim çok canım sıkılırsa açar bir film ya da dizi seyrederim ki bu sene tamamen hayatım bu döngüde ilerliyor ve bundan da gayet memnunum.
    Anlayacağın üzere evde çalışmanın getirdiği dezavantaj genellikle asosyalliğe yönelim oluyor.Etrafındaki çoğu insan yazıp gitmişler çevrende 3 4 kişilik bir mezun kitlesi var ama 12.sınıftaki sınıf ortamın yok biraz da tek tabancasın anlayacağın ama dediğim gibi bunun bir sorun olup olmayacağı tamamen sana ve iradene bağlı.

Yakın bir arkadaşım var onunla beraber hazırlanıyoruz sınava haftanın 3 4 günü görüşüyoruz sınava beraber gidiyoruz spora beraber gidiyoruz sinemaya beraber gidiyoruz benzer dizileri izliyor benzer filmleri yorumluyoruz bu süreçte böyle bir arkadaş bulmak yukarıdaki arkadaşların dediği gibi bu süreci daha acısız geçirmeni sağlıyor.

Öte yandan biriken sorular oluyor bunları kunduz gibi uygulamalara veya foruma paylaşabilirsin genelde çözümsüz kalmıyorlar.Bir dersaneyle anlaşabilir ve sınavlarına düzenli girebilirsin ki öyle yaptım 1 2 ay
    Onun haricinde zaten bu sene Türkiye geneli denemelerin de sayısı arttı ve gittikçe artıyor paraf,limit vs de artık yapıyor sorun olacağını zannetmiyorum.

Ayrıca fazla uzun oldu ama şunu da eklemek istiyorum dersane ortamı seni motive edebilir de demotive edebilir de.Her insanda aynı etki olacak diye birşey yok eğer birilerinin seni geçmesi seni hırslandırmıyorsa ve aksine seni üzüp geriye atıyorsa o ortama hiç girmeden kendi kendinin rakibin olup dün yaptığın denemeden daha yüksek yapmaya çabalamak bence en verimli yarış ortamı oluyor ayrıca gelişimini T.G sınavlarda da görebiliyorsun

• Ben mezunum yukarıdakiler dediği gibi her şey mükemmel olmuyor bu yıl gene kazanamayabilirim ama yine olsun yine kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grosyooi -- 10 Mart 2018; 23:27:7 >
  • TheNavyInfantry kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam anlıyorum ben de benzer sebeplerden ötürü mezuna kaldım. Yanlış çalışma tarzı,az deneme çözmek,hedef belirsizliği,sınav anı,bahaneler vs sebeplerim böyle uzar gider.. Hedefim ilk on binde olup tıp fakültesine gitmek, geçen sene hedefime göre düşük bir sıralama yaptım aklım başıma sonradan geldi de işte sınav bitmişti bile, hayırlısı bu sene bakalım, senin hedefin ne?

• Mart ayinda mezuna kalinmaz, gelecek sene martta tekrar dusunmeye baslarsin kalsam mi diye. Aliskanlik yapar. Tercih doneminde dusun

• quote:

Orijinalden alıntı: birgaripfonksiyon

Sağol hocam anlıyorum ben de benzer sebeplerden ötürü mezuna kaldım. Yanlış çalışma tarzı,az deneme çözmek,hedef belirsizliği,sınav anı,bahaneler vs sebeplerim böyle uzar gider.. Hedefim ilk on binde olup tıp fakültesine gitmek, geçen sene hedefime göre düşük bir sıralama yaptım aklım başıma sonradan geldi de işte sınav bitmişti bile, hayırlısı bu sene bakalım, senin hedefin ne?

Benimde tıp fakültesi hocam hedefim. Umarım hedeflerimize yolun sonunda ulaşırız hocam.

• İstediğin değerlendirme olsun dağları taşları delerim.

Öncellikle "Kanka mezuna kalmak ölüm"diyenlere bir dur de.

Hatta de ki "Mezuna mı kaldın?" çünkü genelde kalmazlar ama bilirkişi gibi konuşur hatta makale yazarlar.

Mezuna kalmak ölüm değil ama ailenin bakış açısı önemli. Senden ne bekliyorlar, sana inanıyorlar mı, çevreye çok takılıyorlar mı? Tabi onlardan önce bunu kendine sor.

Eğer sorun çıkarmayacaklarsa ve sende karamsarlığa düşüp ağlamayacaksan kalabilirsin.

Ha kaldığında arkadaşların arayacak dört bir elden. Sana üniversitenin ilk haftalarını anlatacaklar, vıdı vıdı edip acıyacaklar hatta ki. Ama o anlattıkları bilki canım cicim ayları hatta haftası. Ben kaç arkadaşımla görüştüm, bana üniversiteleri hakkında tek anlattıkları şey yurttaki çamaşır makinesi sırası. Başka hiçbirşey anlatmıyorlar çünkü yaşamıyorlar. Bu tıpkı Eskişehirlilerin kırsalın ortasında yaşayıp orayı mükemmel bir öğrenci cenneti gibi göstermeleri gibi birşey ki orada da yerlerden bok eksik değil.

Şimdi gelelim ders çalışmaya. Evde veya kütüphanede. Dershanede olur ama dershane erken kalma disiplini olmayan bireyler için. Yoksa zaten temelin varsa tek artısı sınavları ve soru sorma kolaylığı. Ama o kolaylık için bile fedakarlık gerek çünkü kitabı hocaya çözdüren zatlar olduğu sürece senin 3 sorun kenarda beklemek zorunda.

Kütüphanede sabahları ve akşamları güzel. Çünkü çok insan olmadığı vakitler o zamanlar. Öğle arası savaş alanı gibidir. Herkes birbirini keser, dedikodular bir masadan diğer masaya aktarılırken kahkahalar eşliğinde senin dikkatini de motivasyonunu da s...ler. Evde de ailen olacak, eğer duyarsızlarsa en konsantre anında "Oğlum gelde şu çorbayı karıştır." diyen biri veya odana dalan birileri olabilir.

Bunlarıda geçince ha diyince iki kitap bitiremiyorsan program şart arkadaşım. Ama ha diyince bitiyorsa o kitaplar motive et kendini kapat odaya kitaplarla köşe kapmaca oyna sonra çık gez dolaş. Ama yapamıyorsan programına uy öyle gez bi zahmet.

Denemeler öyle elzem değil sınav vakti yaklaşmadan. Ama büyük sınavları takip et. Kaliteli olanlara gir. Hatta sekreterlere hocalarla içli dışlı ol, numaranı bırak arasınlar seni.

Arkadaşlarına da çok takılma öyle. Ne kadar iyi birşey olsalarda. Yanyana gelince "Belaya hazır olun.." repliğinden başka bir yere gidilmiyor çünkü.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheNavyInfantry

quote:

Evet özellikle o kısım çok kritiktir bence de tıp çok spesifik bir alandır bilinçi seçmek gerekiyor tabi bizim ülkede genellikle parası,prestiji sebebiyle seçiliyor ve bundandır ki Tıp kazanacak puanı alamayanlar "yeterli imkanları oldukları halde" mezuna kalmayı göze alamıyor ve kelalaka bir bölüme yerleşiyorlar bunlar tıp fakültesini yeteri kadar istemeyen idealist olmayan insanlar benim gözlemlediğim kadarıyla bu böyle tıp istiyorsa biri 1 sene 2 sene kalır ki kalıp kazananları da tanıyor ve biliyorum.

Evde çalışmanın da elbette zorluğu var her şey tozpembe değil ama bu birazda kişilik meselesi hocam örnek vereyim kendimden.Ben açıkçası insanlarla gezip tozmayı kafelerde oturmayı sohbetler etmeyi sinemalara partilere barlara gitmeyi çok ta önemseyen biri değilim.Elbette bunları da zamanında yapıyorum,yapılmalı ama yapmaz isem de bunun ciddi sıkıntılarını yaşamam.Evde dersime çalışırım spor salonuma giderim çok canım sıkılırsa açar bir film ya da dizi seyrederim ki bu sene tamamen hayatım bu döngüde ilerliyor ve bundan da gayet memnunum.
    Anlayacağın üzere evde çalışmanın getirdiği dezavantaj genellikle asosyalliğe yönelim oluyor.Etrafındaki çoğu insan yazıp gitmişler çevrende 3 4 kişilik bir mezun kitlesi var ama 12.sınıftaki sınıf ortamın yok biraz da tek tabancasın anlayacağın ama dediğim gibi bunun bir sorun olup olmayacağı tamamen sana ve iradene bağlı.

Yakın bir arkadaşım var onunla beraber hazırlanıyoruz sınava haftanın 3 4 günü görüşüyoruz sınava beraber gidiyoruz spora beraber gidiyoruz sinemaya beraber gidiyoruz benzer dizileri izliyor benzer filmleri yorumluyoruz bu süreçte böyle bir arkadaş bulmak yukarıdaki arkadaşların dediği gibi bu süreci daha acısız geçirmeni sağlıyor.

Öte yandan biriken sorular oluyor bunları kunduz gibi uygulamalara veya foruma paylaşabilirsin genelde çözümsüz kalmıyorlar.Bir dersaneyle anlaşabilir ve sınavlarına düzenli girebilirsin ki öyle yaptım 1 2 ay
    Onun haricinde zaten bu sene Türkiye geneli denemelerin de sayısı arttı ve gittikçe artıyor paraf,limit vs de artık yapıyor sorun olacağını zannetmiyorum.

Ayrıca fazla uzun oldu ama şunu da eklemek istiyorum dersane ortamı seni motive edebilir de demotive edebilir de.Her insanda aynı etki olacak diye birşey yok eğer birilerinin seni geçmesi seni hırslandırmıyorsa ve aksine seni üzüp geriye atıyorsa o ortama hiç girmeden kendi kendinin rakibin olup dün yaptığın denemeden daha yüksek yapmaya çabalamak bence en verimli yarış ortamı oluyor ayrıca gelişimini T.G sınavlarda da görebiliyorsun

Yorumların, düşüncelerin ve tavsiyelerin için çok sağol hocam. Kalırsam eğer bu yazılanların hepsinden ders çıkarmaya çalışacağım açıkcası. İnşallah hedeflediğin yer tutar hocam yolun sonunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xerneo

İstediğin değerlendirme olsun dağları taşları delerim.

Öncellikle "Kanka mezuna kalmak ölüm"diyenlere bir dur de.

Hatta de ki "Mezuna mı kaldın?" çünkü genelde kalmazlar ama bilirkişi gibi konuşur hatta makale yazarlar.

Mezuna kalmak ölüm değil ama ailenin bakış açısı önemli. Senden ne bekliyorlar, sana inanıyorlar mı, çevreye çok takılıyorlar mı? Tabi onlardan önce bunu kendine sor.

Eğer sorun çıkarmayacaklarsa ve sende karamsarlığa düşüp ağlamayacaksan kalabilirsin.

Ha kaldığında arkadaşların arayacak dört bir elden. Sana üniversitenin ilk haftalarını anlatacaklar, vıdı vıdı edip acıyacaklar hatta ki. Ama o anlattıkları bilki canım cicim ayları hatta haftası. Ben kaç arkadaşımla görüştüm, bana üniversiteleri hakkında tek anlattıkları şey yurttaki çamaşır makinesi sırası. Başka hiçbirşey anlatmıyorlar çünkü yaşamıyorlar. Bu tıpkı Eskişehirlilerin kırsalın ortasında yaşayıp orayı mükemmel bir öğrenci cenneti gibi göstermeleri gibi birşey ki orada da yerlerden bok eksik değil.

Şimdi gelelim ders çalışmaya. Evde veya kütüphanede. Dershanede olur ama dershane erken kalma disiplini olmayan bireyler için. Yoksa zaten temelin varsa tek artısı sınavları ve soru sorma kolaylığı. Ama o kolaylık için bile fedakarlık gerek çünkü kitabı hocaya çözdüren zatlar olduğu sürece senin 3 sorun kenarda beklemek zorunda.

Kütüphanede sabahları ve akşamları güzel. Çünkü çok insan olmadığı vakitler o zamanlar. Öğle arası savaş alanı gibidir. Herkes birbirini keser, dedikodular bir masadan diğer masaya aktarılırken kahkahalar eşliğinde senin dikkatini de motivasyonunu da s...ler. Evde de ailen olacak, eğer duyarsızlarsa en konsantre anında "Oğlum gelde şu çorbayı karıştır." diyen biri veya odana dalan birileri olabilir.

Bunlarıda geçince ha diyince iki kitap bitiremiyorsan program şart arkadaşım. Ama ha diyince bitiyorsa o kitaplar motive et kendini kapat odaya kitaplarla köşe kapmaca oyna sonra çık gez dolaş. Ama yapamıyorsan programına uy öyle gez bi zahmet.

Denemeler öyle elzem değil sınav vakti yaklaşmadan. Ama büyük sınavları takip et. Kaliteli olanlara gir. Hatta sekreterlere hocalarla içli dışlı ol, numaranı bırak arasınlar seni.

Arkadaşlarına da çok takılma öyle. Ne kadar iyi birşey olsalarda. Yanyana gelince "Belaya hazır olun.." repliğinden başka bir yere gidilmiyor çünkü.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Eline sağlık hocam tecrübe kasmıssın valla. Ben dershaneyi aklımın kenarından bile geçirmiyorum hocam. Hem para tuzağı hem de zaman kaybı. İnternette daha ucuza alası vardır elbet. Ama tek sıkıntı herkesin de dediği gibi soru sorma sorunu. Bu arada tekrardan sağol hocam içime sindi yazdığın yazı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.