Şimdi Ara

Mezuna kalma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mezuna kalmak çok mu kötü yani 1 sene daha çalışıyoruz ama o senemiz berbat mı geçiyor nasıl oluyor? Yani büyük bir kabus mu mezuna kalmak lütfen bilgilendirir misiniz beni?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• aile ortamina cevrene vb bagli bir durum

• ailenle problemin yoksa ve zamanını düzenli doğru bir şekilde kullanabiliyorsan abarttıkları kadar kötü değil hatta muthiş bir şey ama şuan mezunluğu düşünmek için erken elinden geleni yap olmassa düşünürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 15 Mart 2017; 23:25:59 >
  • Ben mezunum eğer sağlam bi psikolojin ve çalışma azmin yoksa sakın düşünme bile
  • Müthiş bir şey derken?

• Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Çalışma azmim pek yok açıkçası ygs 100k. gibi ama sonuç açıklanınca daha iyi gelirse lys kasıcam, ne kadar çekerim bilemiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: demomanisspy

Müthiş bir şey derken?

okul yok, başka bir şey yok 24 saat sana ait zamanı adam gibi kullanırsan her şeye vakit var ben geçen sene 70 binli birşeyler oldum günde 5 saat uykuyla eşekler gibi çalışıyordum, bu sene ise hem dersimi yapıyorum hem uykumu alıyorum hem televizyona bakıyorum hem oyun oynuyorum hem spor yapıyorum, kasım ayında 96 kiloydum şuan 86 kiloyum, geçen sene o kadar emek vermeme rağmen 70k olduğum ygs bu sene güle oynaya çalışarak 15-25k arası bir şey gelecek
  • Sağolasın ya biraz düzeldi moralim

• quote:

Orijinalden alıntı: demomanisspy

Sağolasın ya biraz düzeldi moralim

hocam millete bakma zamanı doğru kullanamayanlar yada ailesiyle sorunu olanlar mezunluğu öcü gibi anlatıyor o onların problemi, alakası yok akıllı adam mezunluğu fırsata çevirir ben mezuna kalmasam vucut geliştirme işiyle uğraşabileceğimi sanmıyorum 96 kilo bir dombili olarak gidecektim uniye şuanda ise uniye için güzel bir yatırım yapıyorum anlarsın ya

ve şuanda hayatımın en rahat senesini yaşıyorum arkadaşlarımdan 9 10da yatıp 11 12de çalışanlar 15k oldu dişe gitti bende bu sene bi kaza olmassa lysde 15e çekip dişe giderim gibi gözüküyor sorarsan pişman mısın diye değilim valla iyi ki 11de yatmışım Ben 11de oyunlara akarken onlar ders çalışıyordu 1 sene kaybım var ama bu senede hayatımın en rahat senesi, fiziğime de yatırım yapıyorum ve yalnızlık insanı olgunlaştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 15 Mart 2017; 23:45:43 >

• ygs sıralamanın çok önemi yok çünkü ygs net olarak katkı yapacak sadece. Fazladan yapacağın birkaç lys sorusuyla açık kapanıyor. O yüzden lys ye girmeden mezuna kalmak hakkında düşünüp kendini o fikre alıştırma.

Mezuna kalmak berbat bir şey değil, hedefin için bir yıl daha çalışmış oluyorsun o kadar. Ama şu da var ki her şey planladığın gibi gitmiyor. Mezuna kalmaya karar verince inanılmaz bir tempoyla durmadan çalışacağına inanıyorsun ama o kadar kolay değil o azmi bir yıl boyu korumak. Bu yüzden şimdi lys için elinden gelenin en iyisini yapmalısın, yazın mezuna kalman gerekse bile o zamana yatırım yapmış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaine Benes -- 15 Mart 2017; 23:53:32 >
  • Hocam o nasıl anlatmak ya şu yazıyı okuyan adamın mezuna kalmama gibi bir olasılığı yok ya Benimde aklımda biraz mezun var hedeflerde aynı bakalım bu sene olmazsa mezun benimde aile ortamı rahat, rahatlattı benide bu mesajın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puppey

Hocam o nasıl anlatmak ya şu yazıyı okuyan adamın mezuna kalmama gibi bir olasılığı yok ya Benimde aklımda biraz mezun var hedeflerde aynı bakalım bu sene olmazsa mezun benimde aile ortamı rahat, rahatlattı benide bu mesajın.

hocam valla bunlar gerçekler ben hayatım boyunca planlı programlı bir adam oldum benim gibi insanlar için harika bir şey mezunluk çünkü vakti yönetmeyi bilen adam mezunluğu avantaja çevirir siz yine de mezuna kalmaya karar verseniz bile çalışmayı bırakmayın bu sene yapacağınız her şey seneye yatırım ben geçen sene ygsye kadar eşekler gibi çalıştım lysde baya ilerlemiştim bu sene meyvelerini alıyorum geçen sene 2 haftada biten konular bu sene 4-5 gün sürüyor, dediğim gibi mezunluk bence hedef tutmadıysa herkesin 1 sene yaşaması gereken bir süreç aileyle aran iyiyse güzel geçer, ha eksileri de var tabi mesela ygs gecesi stresten uyuyamadım geçen sene afedersin osura osura uyumuştum bu sene tüm gece yatak da durdum stresten uyku yok mezun stresi bir farklı oluyor ama Allah'a şükür bir sıkıntı olmadı kazasız belasız atlattım, durumlar böyle işte ygsden 2 hafta öncesine kadar mezunluk süper gidiyordu o 2 hafta biraz sıkıntılı geçti malum mezunluğun stresi vardı

• Tam tahmin ettiğim gibi hocam.Bu sene gram heyecanım yoktu rahat rahat uyudum ama seneye çok farklı olur sonuçta 1 sene kalmışız bakalım bir işe yaramış mı meselesi var.Dediğiniz gibi bu sene giricekmiş gibi sıkı çalışıyorum seneye yüküm az olsun diye bakalım.
  • Hocam bu yıl çalışıp yapamadıysan kalma valla pişman olursun.Gerçekten bak kendini kandırmadan yapabilirim diyorsan kal.Şu an yapabileceğin en iyi şey lys kasmak nolursa olsun

• Mezunum, 12. sınıftan psikoloji olarak herhangi bi farkım yok.

Ayrıca derslere pek de abanmadan geçen seneden çok daha iyiyim.

• Teşekkür ederim arkadaşlar.

• Bu sene götünü yırt. Mezuna kalma.

• Mezuna kalmak iyi "bişiy" yada kötü bişiy değildir. Zorunluluktur. Durun bi savaşmadan daha kabulleniyorsunuz. Çok kötü desek kalmayacak mısın? O zaman zaten kalma. İyi desek kalacak mısın? O zaman hiç kalma. Umarım anlamışsındır

• Bu konu üzerine birkaç alternatif var.Durum çok kötüyse mezuna kalıp sıralamayı ciddi yükseltip mutlu olmak, mezuna kalıp yine istediği yerlere çekemeyip 1 seneyi çöp etmek, mezuna kalma psikolojisini kendinde görmemek ve mezuna kalmayıp gittiği yerde mutlu olmak, yine aynı şekilde mezuna kalmayıp ertesi sene aynı sıralardan mezuna kalan arkadaşlarından ciddi yükseltenleri görüp pişman olmak vs.Bunlardan hangisini kendine uygun görüyorsan ona göre seç.Ben gittiği yerden memnun olanlardanım mesela, mezuna kalsam mı diye çok düşündüm ama üniversiteye geçince iyi ki kalmadım kaldıramazdım dedim ama bu sıralar mezun arkadaşlarımı görünce ufak bir pişmanlık da olmuyor değil.

Tabi ki bu alternatifleri ve psikolojileri düşünmek LYSden sonra yapılmalı.Ben YGSden sonra düşündüğüm ve 3 ay yattığım için ekstra pişmandım mesela.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.