Şimdi Ara

mezuna kalıp evde çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mezuna kalmayı düşünüyorum zaten okulu hiç sevmiyorum, kendim öğrenmeyi araştırmayı hep daha çok sevdim bu zamana kadar. sınava bir sene de evde hazırlanayım diyorum konuları da biliyorum. deneme çözmeyi de seviyorum sıkılacağımı düşünmüyorum içimde baya bi heves var şuan ama mezunlardan dinlediğim kadarıyla kötü diyorlar. bu heves normal mi şuan? geçici bir heves mi yani sizlerin düşüncesini de almak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuları biliyorsan kalan zamanda bu işi neden bitirmiyorsun. Mezunum 8-9 aydır evdeyim. Psikolojim bozuldu bunalıma girdiğim zamanlar oldu hiç arkadaşım kalmadı. Bu işi bu sene bitir kardeşim. Ayrıca geçen sene bende senin gibiydim içimde aşırı bir heves vardı. Bu duygu beynin bir oyunu. Kafana bir kere mezuna kalma fikri girdiyse daha sınava girmeden emin ol seneye de aynı durumu yaşayacaksın
    ben mezuna kaldım aynı senin mantığınla ilk öncellikle sana kısaca kişiliğimden bahsedeyim kendine göre yorumlarsın kendi kendimi eğitmeyi çok seven bir insanın bugüne kadar öğrendiğim herşeyi kendi çabalarımla elde ettim (b2 ingilizce algoritma,programlama dilleri,genel kültür,vsvs.) stresle az çok baş edebilen bir insandım ve dünyada hiçbirşeyi kafaya takmam kolay kolay rahat bir insanım yani. her neyse geçen sene bende okulun beni çok etkilediğini doğru düzgün ders çalışmadıgımı düşünüp mezuna kalma psikolojisine girdim son 2.5 ay ve hiç ders çalışmadım o süre boyunca sınav patlattı beni. mezuna kaldım. ilk başlarda düşündüğüm gibi ilerledi günde 6-10 saat arası verimli tek başıma çalışıyordum . 3-5 ay sonra çok büyük bir deprosyona girdim deneme sınavları ve 4-5 ay boyunca 1 veya 3 gün dışarı çıktıgımam gibi faktörler beni tamamen bitirdi herşeyi kafaya takan karamsar bir insana dönüştüm sağlığımı bitirdi. Anksiyete Bozuklugu, DEHB, Diyabet, uyku bozukluğu gibi hastalıklara sebep oldu psikolojimi yerle bir etti. yazılımda üretken bir insan olmamdan gelen özgüveni tamamen bitirdi. 0 özgüvene sahip bir insana dönüştüm. Ve bu sene de kazanmazsan ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum en büyük sebebi başarısızlığı kabullenemeyen bir insanım. bu sözleri bugüne kadar hiçkimseye açmadığımı belirmek isterim. sende bu duruma düşme diye yazdım hepsini ne yap ne et kazan bu sene benim tavsiyem bu yönde.
  • Konuları biliyorsan kalan zamanda bu işi neden bitirmiyorsun. Mezunum 8-9 aydır evdeyim. Psikolojim bozuldu bunalıma girdiğim zamanlar oldu hiç arkadaşım kalmadı. Bu işi bu sene bitir kardeşim. Ayrıca geçen sene bende senin gibiydim içimde aşırı bir heves vardı. Bu duygu beynin bir oyunu. Kafana bir kere mezuna kalma fikri girdiyse daha sınava girmeden emin ol seneye de aynı durumu yaşayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meturan. -- 30 Nisan 2019; 21:56:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gerçekten çok berbat bi şey bi şizofren olmadığım kaldı. Arkadaşlarla arada konuşuruz toplanırız ama zamanın çoğu evde olduğundan bunalıma girmene neden olabilir
  • Ustteki arkadaslara katiliyorum dershaneye gidiyorum ama cok sıkıldım bunaldım kafayi yemek uzereyim

• meturan. M kullanıcısına yanıt
    hocam empati yapmaya çalışıyorum işte kendi kendime de mezuna kaldığımda durum ne olacak bilmiyorum. bu iş artık şu sıralamayı yapmaktan çıktı yani bir hedefim var asla gerçekleşmiyor sanki mezuna kalırsam o boş zamanlarımda o hedefimi gerçekleştirebilecekmişim gibi geliyor bana bilemiyorum işte. çıkmaza girdim
  • haftada bir gün dışarı falan çıksam ya da her gün boş olduğumdan günün belirli saatlerini spora ayırsam yine o duygu oluşur mu acaba?
  • Aynı şekilde mezuna kalmayı düşünüyorum. Bazı mezunlar ise bu durumu kısa sürede alıştıklarını söylüyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gelbikonuscaz G kullanıcısına yanıt
    ben hala yapabileceğimi düşünüyorum, bilgisayarı tamamen kaldırıcaz zaten ailecek :D telefonla uğraşmayı da sevmiyorum. mecburen ders yaparım ki bu duruma alışırım artık en fazla 1 ay sonra
  • Aynen benim de sosyal medya hesabım yok fazla telefon bakmıyorum. Okul olmazsa çok daha iyi yapabileceğimi düşünüyorum. Okul beni stres ediyor ve sınıfımda hiç çalışan olmadığı için ben de salıyorum. Düşün 60 net tyt ile kurum 1.si oluyorum

okul beni de bi yerden sonra engelliyor bir de ben okulda çalışıyorum yemek molası bilmem ne sohbet derken baya vakit kaybı, sözel derslere çalışmıyorum o dersler vakit kaybı evde kendi programımı yapıp çalışınca sanki daha başarılı olacağım gibi
  • Bu düşündüklerimiz zehirli ok olmasın? Belki yapamazsak diye kendi kendime düşünmekten alikoyamiyorum nedense. Şu ortalama 40 günlük süreçte yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım olmadı tekrar deneriz :))

ben de düşünüyorum onu arada hocam. ben zaten her zaman çabalamaktan vazgeçmiyorum ama böyle de bir düşüncem var yani açıkcası :)

• Geçen yıl kpssye çalışmıştım, bu yıl da 2. üniversite için çalışıyorum, ikisinde de evdeyim. Evde daha rahat hissediyorum kendimi. Bana göre bu işte 3 temel nokta var: aile desteği, düzenli spor yapmak ve kitap okumak. Kitap okumak yerine başka bir hobi de olabilir ama düzenli kitap okursanız tyt sözel konularına çalışmanıza hiç gerek kalmaz. Sayısalda da uzun sorular geldiği için onlarda da işinizi kolaylaştırır. Spor yapmak benim için günde 3-4 gün yarım saat koşuya çıkmak ve evde şınav-dambıl çalışması yapmak, salona gerek yok illa.

Hedefim Japonca veya Korece okumak olduğu için konu olarak pek bir ağırlığı yok ama her gün düzenli çalıştırmayı gerektiriyor dil de. Günlük bir rutin oluşturduktan sonra evde kalmak pek sıkıntı olmuyor. Esnetme şansınız olduğu için daha da kolay oluyor hatta. Youtube zaten dershaneye dönüşmüş durumda, bir hocayı beğenmiyorsanız başka hoca bulabiliyorsunuz.

Hedefinizi iyi belirlediyseniz mezuna kalmanın bir sakıncası yok, burada en önemli koşul üstte yazdığım aile desteği. Bu konuda üstünüzde baskı hissetmedikten sonra kendinizi biraz sıkarak kendiniz halledebilirsiniz.

• Bakın ben mezun değilim ama açığa geçtim pişman oldum okulun etkisi yok gibi görünüyor ama öyle değil okul stresi o bunalımı engelliyor sosyallik her zaman iyidir o yüzden bence mezun luk sadece sınav anında bişi olursa onun telafisi olur onun dışında pes etme nw kaldı ki sınava şimdi yap sonuna kadar ne yapabilirsen

• myfiwo kullanıcısına yanıt
    hocam ben pes etmedim zaten devam ediyorum da içimde de böyle bi istek var garip bi şekilde yoksa tabiki çalışmayı bırakmıyorum :D
  • dostum sınavdan sonra karar vermek daha sağlıklı bence eğer istediğim yer gelmezse ben de seneye tmden ilk 100 için bir daha gireceğim bence hedefi yüksek olan birine mezuna kalmak koymaz fakat dediğim gibi sınav bitsin ona göre karar verirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 30 Nisan 2019; 23:52:3 >
  • ben mezuna kaldım aynı senin mantığınla ilk öncellikle sana kısaca kişiliğimden bahsedeyim kendine göre yorumlarsın kendi kendimi eğitmeyi çok seven bir insanın bugüne kadar öğrendiğim herşeyi kendi çabalarımla elde ettim (b2 ingilizce algoritma,programlama dilleri,genel kültür,vsvs.) stresle az çok baş edebilen bir insandım ve dünyada hiçbirşeyi kafaya takmam kolay kolay rahat bir insanım yani. her neyse geçen sene bende okulun beni çok etkilediğini doğru düzgün ders çalışmadıgımı düşünüp mezuna kalma psikolojisine girdim son 2.5 ay ve hiç ders çalışmadım o süre boyunca sınav patlattı beni. mezuna kaldım. ilk başlarda düşündüğüm gibi ilerledi günde 6-10 saat arası verimli tek başıma çalışıyordum . 3-5 ay sonra çok büyük bir deprosyona girdim deneme sınavları ve 4-5 ay boyunca 1 veya 3 gün dışarı çıktıgımam gibi faktörler beni tamamen bitirdi herşeyi kafaya takan karamsar bir insana dönüştüm sağlığımı bitirdi. Anksiyete Bozuklugu, DEHB, Diyabet, uyku bozukluğu gibi hastalıklara sebep oldu psikolojimi yerle bir etti. yazılımda üretken bir insan olmamdan gelen özgüveni tamamen bitirdi. 0 özgüvene sahip bir insana dönüştüm. Ve bu sene de kazanmazsan ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum en büyük sebebi başarısızlığı kabullenemeyen bir insanım. bu sözleri bugüne kadar hiçkimseye açmadığımı belirmek isterim. sende bu duruma düşme diye yazdım hepsini ne yap ne et kazan bu sene benim tavsiyem bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maysa24 -- 1 Mayıs 2019; 0:9:14 >

• hocam zaten matematiği sevdiğim için matematik okuyacağım gibi duruyor. tabi bölüm temel bilim zaten iyi üniversiteler de o kadar yüksek değil. yola boğaziçiyle çıktım odtüye döndü (40k) (boğaziçi 15k) şuan odtünün bile gelmesi zor gibi gözüküyor, bari mezuna kalır boğaziçine oynarım olmadı odtüye giderim gibi bi his var içimde
  • maysa24 kullanıcısına yanıt
    hocam ne kadar benziyoruz öyle birbirimize :D ben de başarısızlığı kabullenemiyorum, deliriyorum içten içe. AYT kasıyorum baya uzun zamandır ki netlerim artmıyor nedense bilmiyorum bir kere ayt fende 32 yapmıştım kontrol ederkenki sevinci bir görseniz hayatımda bunu daha önce yaşamadım herhalde. O gün hayatımı etkiledi ya resmen bir masa tenisi oynamaya başladım sevincin etkisiyle performansım 20 katına falan çıkmıştı yani basit bi örnek vermek gerekirse. Başarılı olmak beni mutlu ediyor ve o mutluluğu daha ben yakalayamadım. AYT 70+ çıktığım zamanki duygularımı düşünemiyorum bile şuan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.