Şimdi Ara

mezuna kaldım yardım ve önerisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar ben ygsden sonra kendimi yıpratmamak için tamamen ders çalışmayı bıraktım o moral bozukluğu ile çalısamıyordum da zaten neyse olan oldu geçen geçti kaç zamandır kitap açmayan bünyeme bir anda yüklenmek ve yazı dolu dolu geçirmek istiyorum

öncelikle ygs de finalin sınavlarında 420 uğurda 400 başka dersanelerde 430 440 gördüğüm oluyordu (tm öğrencisiyim) (sayısal geçişli olduğumdan baya fen yapıyorum)

ancak gerçek sınavda ki heyecan beni dumur etti sonuç 305

bende seneye cidden daha iyi hazırlanıp kendimi iyice zorlamak istiorum

burada ygs de derece yapmış kişiler de gördüm hepsine soruyorum lütfen önerilerinizi benden esirgemeyin

yarın itibari ile resmen mezun oluyorum :(
    Belli ki sınavda çok heyecan yapmışsın.Ve seneye çok çalışıp kazanmak istiyorsun hepimiz gibi.Ama çok hırs yapma tabi ki çalışacaksın elinden geleni yapacaksın.Ama çok hırs,çok da heyecan getirebilir ve Allah korusun seneye de aynı heyecanı yaşayabilirsin,belki de daha fazlasını.Bu durumu yakın arkadaşımdan çok iyi bliyorum. Zaten sen eğer 400ler 430lar yapıyorsan korkmana gerek yok.Allah'ın izniyle rahat bir şekilde istediğin yeri kazanabilirsin..Başarılar..

Orijinalden alıntı: barisarock13

YGS'de derece felan yapmadım ama birkaç tavsiyede bulunabilirim.Bende bu sene sınavlara mezun olarak girdim.Ve inan mezun olmak kötü bişey değil:)Bu kadar üzülmene gerek yok:)
    Belli ki sınavda çok heyecan yapmışsın.Ve seneye çok çalışıp kazanmak istiyorsun hepimiz gibi.Ama çok hırs yapma tabi ki çalışacaksın elinden geleni yapacaksın.Ama çok hırs,çok da heyecan getirebilir ve Allah korusun seneye de aynı heyecanı yaşayabilirsin,belki de daha fazlasını.Bu durumu yakın arkadaşımdan çok iyi bliyorum. Zaten sen eğer 400ler 430lar yapıyorsan korkmana gerek yok.Allah'ın izniyle rahat bir şekilde istediğin yeri kazanabilirsin..Başarılar..

umarım dediğiniz gibi olur ama kalmışken ciddi bi işe yarasın hani nerdeyse ygs ile yolun % 80 inin gitmiş olmak istiyorum risk atmalık hakkımız kalmadı çünkü :D

önerilerin var mıdır peki bu yaz yapmalık varsa dinlemek isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

quote:

YGS'de derece felan yapmadım ama birkaç tavsiyede bulunabilirim.Bende bu sene sınavlara mezun olarak girdim.Ve inan mezun olmak kötü bişey değil:)Bu kadar üzülmene gerek yok:)

umarım dediğiniz gibi olur ama kalmışken ciddi bi işe yarasın hani nerdeyse ygs ile yolun % 80 inin gitmiş olmak istiyorum risk atmalık hakkımız kalmadı çünkü :D

Ben geçen sene çalışmaya Haziran'da başladım. Ama YGS'ye yakın sıkılmaya başladım açıkçası.Ama yinede ufaktan ufaktan çalışmaya başlayabilirsin.Özellikle eksik olduğunu düşündüğün konulara.Ve bana kalırsa sayısal çalış derim.Türkçe-Tarih halledilemeyecek şeyler değil.Ben tarihe 1 gün oturupta konu çalışmadım.Sadece dershanede hocayı dinledim.Sonuç olarak Ygs'de tarih netim gayet iyiydi.
    Matematik ve Geo'ya yazın çalışabildiğin kadar çalış.Çok sıkmadan kendini.Onları da halledersen seneye senden derece beklerim.:)
    Bu arada Fen geçişli olduğun için söylüyorum.(Genelde böyledir)Eğer edebiyatın kötüyse her akşam yatmadan önce ufak ufak yazarları ezberlemeye başla derim.Çok faydası oluyor.Ufak bir el kitabı işini görür...

• quote:

quote:

quote:

Ben geçen sene çalışmaya Haziran'da başladım. Ama YGS'ye yakın sıkılmaya başladım açıkçası.Ama yinede ufaktan ufaktan çalışmaya başlayabilirsin.Özellikle eksik olduğunu düşündüğün konulara.Ve bana kalırsa sayısal çalış derim.Türkçe-Tarih halledilemeyecek şeyler değil.Ben tarihe 1 gün oturupta konu çalışmadım.Sadece dershanede hocayı dinledim.Sonuç olarak Ygs'de tarih netim gayet iyiydi.
    Matematik ve Geo'ya yazın çalışabildiğin kadar çalış.Çok sıkmadan kendini.Onları da halledersen seneye senden derece beklerim.:)
    Bu arada Fen geçişli olduğun için söylüyorum.(Genelde böyledir)Eğer edebiyatın kötüyse her akşam yatmadan önce ufak ufak yazarları ezberlemeye başla derim.Çok faydası oluyor.Ufak bir el kitabı işini görür...

dediklerinizde çok haklısınız hocam ben özellikle yazın matematik çalışacam birde dil bilgisi

tarih ve coğrafya için hocanın anlattıkları bile çok diyebilirim sonuçta

coğrafya mantığım çok iyi oturmuş hani kafaya yatan şeyler bi kere anlattılar bana yetti

tarih desen zaten üstte parağraf var alta göre de yorumlarız bir zahmet :D

siz mezun olarak mı çalıstınız ? birde ayıp olmassa ygs nasıl geçti sorabilir miyim?

Edit: pardon üstteki mesaj kafamdan uçmus dalgınlıkla sormuşum mezun mu girdiniz diye yanıs anlamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubai -- 14 Haziran 2013; 17:15:30 >

• Yok estağfurullah hiç öyle yanlış anlama gibi bir durumum olmadı:)
    Açıkçası benim YGS de çok iyi geçti diyemem.Burda bu kadar laf ettim ama:D Ygs 5 puanım 356. Matematiği sona bırakınca kafa dağıldı iyicene.Onun için beni biraz matematik yaktı gibi oldu..Ama bunada şükür..
    Lys'ye de elimden geldiğince çalıştım.Artık işimiz Allah'a kalmış..

Ben geçen sene yani 12. sınıftayken sınava hazırlanmadım.Yani hem okul hem dershaneyi yürütmek pek işime gelmedi galiba:) Bu sene sadece sınava odaklandım.Pişman da değilim.Bence gayet iyi oluyormuş:) Hem bizim vaktimiz daha fazla oluyor. Okula giden adam sonuçta okul sınavlarıydı oydu buydu şuydu derken,sınav için harcayacağı süre kısalıyor..Mezun adamın vakti bol.:)

Yok estağfurullah hiç öyle yanlış anlama gibi bir durumum olmadı:)
    Açıkçası benim YGS de çok iyi geçti diyemem.Burda bu kadar laf ettim ama:D Ygs 5 puanım 356. Matematiği sona bırakınca kafa dağıldı iyicene.Onun için beni biraz matematik yaktı gibi oldu..Ama bunada şükür..

Ben geçen sene yani 12. sınıftayken sınava hazırlanmadım.Yani hem okul hem dershaneyi yürütmek pek işime gelmedi galiba:) Bu sene sadece sınava odaklandım.Pişman da değilim.Bence gayet iyi oluyormuş:) Hem bizim vaktimiz daha fazla oluyor. Okula giden adam sonuçta okul sınavlarıydı oydu buydu şuydu derken,sınav için harcayacağı süre kısalıyor..Mezun adamın vakti bol.:)

haklısınız bende bu yüzden lys abanmayı düşünüyorum ya hani ygs biraz gününde olmayı da gerektiren bir sınav o an şansın yoksa normalinin altına düşürebiliyor ama lys öyle değil

neyse şu sigorta işi kafama takıldı birde mezun olunca o sorun var mış 18 i geçtiğim için artık babadan almıyoruz para vermemiz gerekiyor

ne kadar filan hiç bilmiyorum ama hoşuma gitmedi yani ne yalan söyleyim

• quote:

quote:

Yok estağfurullah hiç öyle yanlış anlama gibi bir durumum olmadı:)

haklısınız bende bu yüzden lys abanmayı düşünüyorum ya hani ygs biraz gününde olmayı da gerektiren bir sınav o an şansın yoksa normalinin altına düşürebiliyor ama lys öyle değil

neyse şu sigorta işi kafama takıldı birde mezun olunca o sorun var mış 18 i geçtiğim için artık babadan almıyoruz para vermemiz gerekiyor

ne kadar filan hiç bilmiyorum ama hoşuma gitmedi yani ne yalan söyleyim

Evet biraz onun sıkıntısını yaşayabilirsin:) Zaten en kötü yanı o mezun olmanın. Bir de minibüsçülere öğrenci mi tam mı versem diye düşünürsün:D Ben öğrenci verdim bu zamana kadar:)) Tabi tip tip bakanlar olmadı değil ama aldırma:D
    Ygs gerçekten dediğin gibi biraz gününde olmak gerekiyor. Ama çok da morali bozmamak gerek, asıl üni.ye sokan Lys...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim tavsiyem ygs ye fazla kasma ocak ayından sonra full lys hazırlan.Bu yazdıklarım sözeller için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aşkacısı -- 15 Haziran 2013; 16:12:06 >
  • Arkadaşlar bende bu senenin ilk döneminde daha iyi ders çalışacağımı umut ederek açık liseye geçtim.Aslında çalışmadım değil ama aldığım sorumlulugun altında ezildim resmen.Okula gitmediğim için sanki günün 15 saati ders calısmak zorundaymışım gibi hissettim.Her gün calısdım ama bir düzen dahilinde yapamadım bunları.Dershanede okuyan grupta devam etmem de hataydı sanırım.Dersler okul saatlerinde olmadıgı için düzensiz ders saatleri de benim bir düzen oluşturmama engeldi yani okula gitmesem de 2. senesinde deneyen bir mezun gibi değildim yani.

Sayısal bölümü öğrencisiyim aslında yeteneklerim ve ilgi alanım bu değil ama 1 sene dişimi sıkıp 50 sene rahat etmeyi hedefliyordum.İlk sene çeşitli sebeplerle beceremedim bunu..YGS denemelerimde YGS 2 puanım 250 lerden 350 lere çıkarmıştım ve gerçek sınavda 233 puan alarak 282K sıralamada yer aldım.Bu benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.Beni çok çok üzdü çünkü hedefime(veterinerlik) ulasacagıma cok inanıyordum.Herkes LYS nin daha onemli oldugunu orada basarılı olursam kazanacagımı söylediler ama o moralle insan gerçekten kendini derslere falan veremiyor.YGS ve LYS arası geçen sürede ders calısamadım.. kendimi hiç hazır hissetmiyordum ve basaramadıgım için kendime cok kızıyordum.LYS matematik sınavına da hiç bir amacım umudum olmadan girdim zaten kendimi ve ailemi seneye hazırlanacagım konusunda şartlandırmışdm ki aynen öyle oldu.Resmen kalem kıpırdatamadım.Sorular cok cok zordu ve sallayıp cıkdım.

Şimdi 1 sene daha sınava hazırlanacagım.Bir süre sonra LYS bilgilerim az ama tazeyken onları halletmeye calısacagım.Tertemiz notlar oluşturup onlara calısıp az da olsa sorularını çözecegim. Ağustos başı gibi tekrar YGS calısmalarına baslayıp ki matematik ve türkçe kısmı cok zamanımı almayacagını düşünüyorum kısa zamanda denemeler çözmeye baslayacagım.Kendi kapasitemi ve haddimi bilen biri olarak benım LYS de ki basarım ancak yerinde sekmek olacaktır.O yüzden YGS 70/ 80 k gibi bir başarı elde etmem gerekiyor .Buradan birbirimize destek olup önerilerde bulunursak kaynak .. calısma şekli vs vs hepimizin hedeflerine ulasacagını umut ediyorum.Umarım kaybettıgımız 1 sene daha olmaz

• Kal mezunlar iyidir hoştur candır. YGS çalışmanı kısa tut 400 450 alsan kafi LYS 470+ olsun hedef gelmeyecek bölüm tanımıyorum.
  • umarım o şekilde gerçekleştirebilirim hocam yazın tamamen lys mat ve geometri çalışmayı düşünüyorum çünkü (mersin) ygs döneminden sonra cidden yaz kadar sıcaklara başlıyor ve çalışmak ekstra zorlaşıyor bu yüzden o döneme binecek yükü azaltmak istiyorum

sizin de başka önerileriniz düşünceleriniz varsa dinlemek isterim

hocam forumda derece yapan arkadaşlar bile var sırt sırta vererek yardımlaşarak onların geçtiği yollardan geçmeye çalışacağız yani

Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

Hocam ben de Mersin'deyim Mezuna kalmayi düşünüyorum.

hocam ben tarsustayım şu an sıcaktan yanıyorum sizde durum ne?

birde sizde de oldu mu o sorun ygs den sonra o sıcaklar yüzünden çalışamama ?

quote:

Calisamadim dogru düzgün hocam . Buralar cok sicak

Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • quote:

quote:

quote:

Calisamadim dogru düzgün hocam . Buralar cok sicak

aynen abi ölüyorum sıcaktan :D

bakalım mezun olarak nasıl çalışacam yaz sıcağında

• Ben de Aydındayım pişiyorum :)
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.