Şimdi Ara

Mezun dilci günlüğü:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
2
Favori
4.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gaza gelip böyle 2-3 kere daha günlük tutma işine girmiştim ama yalan olmuştu bu sefer aşırı inançlıyım, dershaneye falan da gitmeye başladım... 12'de çok fazla boş işlerle uğraştığımdan dolayı biraz pişmanlık yaşıyorum. Saatlerce voleybol oynar, kafeye falan takılırdım bu sene aynı hataları yapmamak için buraya günü gününe yazma kararı aldım

Hedef:Odtü ya da Hacettepe elt.

AYT DENEMELER

*18.07.19: 71 Doğru 9 Yanlış
    *29.07.19: 69 Doğru 11 Yanlış(İlk 2 sayfada 7 yanlışım var, şu grammarı düzeltmem lazım acilen)
    *01.12.19: 71 Doğru 8 Yanlış 1 Boş(Ösym 2017)
    *09.12.19: 72 Doğru 7 Yanlış 1 Boş

TYT DENEMELER

TÜRKÇE
    *13.12.19: 34 Doğru 5 Yanlış 1 Boş

16.07.2019
    Bugün 1 gibi dershaneye gittim türkçe ve genel tarih gördük. Uykusuz olmama rağmen gayet rahat anladım, güzel geçti. Eve geçtiğimde saat 4-5 gibi bir şeydi. Artık yavaştan başlayayım dedim ve dershanenin bana verdiği kaynaklardan tarih ve türkçe çözeyim dedim.

TYT TÜRKÇE: Sözcükte anlam konusundan 24 soru çözdüm toplamda 0 yanlış 0 boşum var. Ardından bir tane paragraf çakayım dedim Hız ve Renkten 16 doğru 4 yanlış yaptım ama hiç memnun değilim çok fazla vakit kaybettiğimi düşünüyorum. Bayağı paslanmışım sanırım...

TYT TARİH: Bunda çok az konu işledik henüz ama sonuçta tarih diyerek az buçuk yorumla az buçuk bilgiyle çözeyim dedim Orta Çağ'da Dünya konusundan 26 soruda 5 yanlış 1 boş yaptım.

YDS:Uzun süredir buna da bakmıyordum şöyle bir paragraf çözeyim dedim evde sadece ELS'den Reading Through English kalmış onda da 30 tane advanced passage kalmış sadece. 3 tane çözeyim dedim ama benim paslanmamdan mıdır, advanced olmasından mıdır nedir çok yavaş çözdüm yav. Canım biraz sıkıldı ama ilerde düzeltirim herhalde...

17.07.19
    Yine sabah uyanıp dershaneye gittim. Matematik ve inkılap gördük. Uykumu alamadığımdan mıdır nedir matematiği ortasında bi sersemlik çöktü Eve geldiğimde kendimi çok geç topladım 6.30 gibi biraz kendime geldim. Klasik ELS'den 3 tane advanced passage çözme işini yaptım sonra 20 paragraf sorusu yapıştırdım(20d-0y) doğru yanlış sayımdan memnunum ama hızım hiç beğenmiyorum. Böyle giderse tyt türkçede üzülürüm bayağı... Sonrasında acil bir işim çıktığı için çalışmaya devam edemedim ama zaten pek de çalışacak halim yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 14 Aralık 2019; 2:13:56 >

• dil okuma kötü yerde okuyacaksan şayet 60 arası net yapıyorsan okuma konuşma yazma da iyi değilsen de okuma başka bölüme hazırlan
  • 18.07.19

Bugün sabah dershaneye gitmek istemedim. Artık matematiğe başlamam gerektiğinin farkındayım daha fazla vakit kaybedemem diye güne direkt Benim Hocam'dan Temel Kavramlar ile başladım. Belki çoğu kişi için çok basit bir konu olsa da hoca çözmeden soruları çözmeye çalıştım ama rahat 3-4 tane soruda tökezledim... Moralim bozuldu yalan yok ama daha fazla erteleyemem bu dersi.

Konu anlatımını bitirdikten sonra günlük 20 tane paragraf sorumu çözeyim dedim ve 18d-2y-0b yaptım. Süreden yana şikayetçiydim birkaç gündür ama biraz daha erken bittiğini görünce sevinmedim değil(26dakika)

Bayağıdır ingilizceden deneme çözmüyordum. Bugün buna da bi' bakayım ne alemde dedim de herhalde seçebileceğim en kötü günü seçtim. Gerek aşağıdan gelen bir sürü çocuk sesi olsun, gerek anneannemlerin bizi ziyaret etmesi olsun, gerek annemin beni markete yollaması olsun bayağı bi ara verdim . Sınavı 1 SAAT 45 DAKİKA'da çözdüm ama biraz odaklanma problemleri yaşamadım değil... 71d-9y yapmışım.

Bundan sonra da 1 saat daha dinlenir Temel Kavramlar 2'yi dinler sonra hem deftere geçirir hem de tekrar yaparım. Yarın dershane olmadığı için geç uyurum büyük ihtimalle o sebeple kitap okuyacak zaman da kalır muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:16:45 >

• Takip. Ben de dilden gireceğim seneye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dili bitirdiler hocam boşver matematik kas sen 25 matematik 15 fen yapsan ingilizcen önemli değil bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxCrazyBoyxx01

dili bitirdiler hocam boşver matematik kas sen 25 matematik 15 fen yapsan ingilizcen önemli değil bile
    Evet ben de farkındayım. Üst sıralamalarda matematik ve fen çok önemli... Tyt konu anlatımı çalışır arada da ayt denemesi yaparak giderim herhalde bütün sene.
  • 19.07.19

Dün söylediklerim biraz yalan oldu sözde gece kitabımı okuyacak sonra da erkenden yatıp 10 gibi kalkacaktım. Saat 1.30 gibi arkadaş aradı işten çıkıp geleceğini söyledi, işi de uzayınca gelene kadar 2.30 oldu 1 saat kadar dışarda takıldık sonra bize geçip 1-2 saat goygoy derken 5-5.30 gibi anca uyudum. Dolayısıyla saat 3 gibi anca uyandım

Arkadaşı yolladıktan sonra saat 5 gibi Hocalara Geldik'ten Sözcükte Anlam konusunu bitirdim. Konuyu bitirdikten sonra 20 tane paragraf çözdüm(18d-2y)(25DK) bunda biraz daha hızlıydım ama 18. soruda aşağı yukarı 3dk kaybettim
    Sonra konu üstüne 24 tane sözcükte anlam çözdüm(23d-1y)

Türkçeyi hallettikten sonra geçen gün çözdüğüm denemedeki bilmediği kelimeleri deftere geçirdim, birkaçını bugün ezberledim.

Tyt matematiğe bakmak istiyorum ama yorgun hissediyorum. 1-2 saat ara vericem eğer toplarsam biraz konuyu tekrar ederim olmazsa yarına bırakırım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:17:17 >

• 20.07.19

Güne türkçe ile başladım. Hocalara Geldik'ten Cümlede Anlam İlişkileri konusunu izleyerek başladım. Konuyu izledikten sonra Sözcükte Anlam'dan 4 test çözdüm.(29d-7y) Dilbilgisi bittikten sonra 20 tane paragraf çözdüm(16d-4y)(27dk)

Türkçe ile işim bittikten sonra matematik konu tekrarı yaptım. Soru çözmek istiyorum ama maalesef şu an çok erken...

Son olarak da yine yeni kelimeler öğrendim.

Günleri elimden geldiğince verimli geçirmeye çalışıyorum ama bu sıcaklarda pek bir şey yapasım gelmiyor, özellikle öğlen vakitleri hiç çekilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:17:39 >
  • 25.07.19

Birkaç gündür yazmıyordum. Bu süreçte direkt tüm tyt konu anlatımlarına başlamaya karar verdim. Bugün yine klasik dershaneye gittim, dönüşte yeni defterleri falan aldıktan sonra youtube üzerinden konu anlatımına başladım. Coğrafya ve tarihi dinledim, deftere geçirdim şimdi ara verdim. Az sonra ingilizcenin grammarına geçiş yapacağım. Zaten az bir şey grammar çalışmıştım onu da iyice unutmuşum . Dersi dinler, deftere geçirir sonra dışarı çıkarım. 3-4 gibi eve geldikten sonra paragraflar ile dilbigisi sorularını çözüp uyurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:17:53 >
  • 26.07.19
    Bugün türkçe ve kimyadan konu anlatımı dinledim. Türkçeyi baştan geçirmek çok uzun sürdü 2 saatimi falan aldı. Akşama doğru matematik konu anlatımını dinleyip üstüne soru çözüp işi bitirecektim fakat çok fena karın ağrısı tuttu. Şimdi fok balığı gibi yatmış bunu yazıyorum yarına düzelirsem bugün kalan işleri yarın yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:18:5 >
  • 27.07.19

Çok şükür bugün hemen düzeldim hiç vakit kaybedesim yoktu, dün yediğim bir şey dokundu galiba. Neyse güne saat 2 gibi başladım. Kahvaltıyı yaptıktan sonra yeni kelimeler öğrendim ve eskileri tekrar ettim. Ardından birkaç gündür başladığım paragraf sorularını çözmeye devam ettim(19d-1y)(25dk). Onlar bittikten sonra dil bilgisinden sözcükte anlamda 3 test kalmıştı onları bitirdim.

Dün yapmam gerekenleri yaptıktan sonra 1 saat oyalandım. Ondan sonra konu tekrarlarımı yaptım bu zamana kadar nelere bakmışım diye. Onları hallettikten sonra tarih(İnsanlığın İlk Dönemleri) sonra da coğrafya(Harita Bilgisi) konu anlatımlarını dinledim. Yine ufak bir aranın ardından ingilizce konu anlatımlarına(Noun-Verb sent.) devam ettim.

Konu anlatımlarından sonra çok yoruldum fakat matematiği boşlamamam gerekiyordu. Bu derse olan ön yargım hala gitmedi galiba zar zor kalktım Teklik-Çiftlik'i dinledim. Çok da hoşuma gidiyor oysa dinlerken ama neden bi' ön yargım var hala çözemedim... Neyse benim için yorucu da olsa bugünü bitirdim şimdi kendimi film ve tatlıyla ödüllendircem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:18:27 >

• 28.07.19

Bugün konu anlatımı yapmak yerine soru çözmek istedim. Güne tarih ile başladım. Tarih ve Zaman'dan 2-3 test çözdüm de beklediğimden çok fazla yanlışım çıktı yav yıllardır tarih testi çözmedim, ondandır herhalde

Neyse ardından paragraf çözdüm(19d-1y)(26dk). Paragrafları şöyle 20-22 dk arasına indirebilsem çok güzel olur aslında, bakalım ne düzelecek. Paragraflar bittikten sonra dil bilgisinde Cümlede Anlam'dan 3 test çözdüm. Bir tane soruyu salı günü hocaya soracağım. Onun dışında klasikti.

Türkçeden sonra karekök 0'dan 3 sayfa, birey a'dan da 2 test çözdüm. Yorgunluktan dolayı biraz saçmaladım sonlara doğru. Soru kökündeki doğal sayıyı rakam diye algılamışım 20dk boş boş soruyu düşündüm durdum

Son olarak da geçen denemelerden kalan 5 tane kelime vardı onları da aradan çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 31 Temmuz 2019; 22:18:43 >

• 29.07.19
    Aşırı baygındım o gün.Boş geçmesin diye ayt deneme çözeyim dedim o da bayağı berbattı. (69d-11y)

30.09.2019
    Öğlen dershaneye gittim, genel tarih işledik sadece, türkçeci gelemedi. Eve geçtikten sonra çok fena bir yorgunluk geldi, sıcaklar da olunca 3 saat falan kıyıya vurmuş balina gibiydim. Soğuk duşa girdim, türk kahvesi içtim anca ayıldım 8 gibi. Ayıldıktan sonra pozitif-negatifliği bitirdim temel kavramlarda. Üstüne karekök ve birey a'dan soru çözdüm.

Matematikten sonra paragraf çözdüm fakat süre tutmadım. Dümdüz çözdüm. 18-19 doğru falandı.

31.07.19
    Yine öğlen dershaneye gittim, inkılap ve matematik gördük. Dün yapamadığım bir soruyu falan sordum onun dışında boş bir gündü yine.

Eve geçtiğimde ingilizceden Present Tense ile girişi yaptım. 2-3 güne past ile future'u da halleder testleri çözmeye başlarım.

İngilizce bittikten sonra kimyadan Kimyanın Sembolleri'ni işledim. Gece yatmadan önce kelimeler ile birlikte bileşikleri de ezberlerim yine. Onun dışında matematiği baştan deftere geçiririm sonra da ezberleri halledip uyurum büyük ihtimalle.

• 01.08.19
    Dershaneye gittim genel tarih ve matematik gördük. Sonra arkadaşlarla takıldım eve gelince de boş boş oturdum.

02.08.19
    Akşam 5 gibi uyandım. Yemek yedim, oyalandım derken saat 7 falan oldu. Türkçeden Anlatım Biçimleri ve Düşünceyi Geliştirme Yolları'nı dinledim. Türkçenin ardından ingilizceden Past Tense'leri dinledim.

Soruları geç saate bırakmayayım diye matematikten önce soruları çözdüm. Tense sorusu çözdüm 1-2 test, 3 test paragraf ve cümlede anlam falan çözdüm. Paragraf çözerken çok fena açlık bastırdı ama işim bitsin öyle yerim dedim demez olaydım. 16d-4y(32dk) falan sürdü. Bunları da hallettikten sonra son olarak kelimeleri de ezberledim.

Şimdi matematiğe geçebilirim dedim ama çok fena uyku bastırdı. Çay, kahve içiyorum hiç faydası dokunmuyor. Yarın ilk iş Ardışık Sayıları bitireceğim.

• Hocam 750 tyt (110net), 59/21 de dil yaparak dilde 2500. Oldum haberiniz olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 03.08.19
    Sabah uyanır uyanmaz ilk iş ardışık sayılar konu anlatımı ile başladım. Ondan sonra ingilizceden Future Tense türkçeden de Anlatım Biçimleri'ni bitirdim. Konu anlatımları bittikten sonra matematiği deftere geçirmeye başladım yavaştan. Yemek,banyo vs. derken saat 7 falan oldu.

Paragrafları çözmeye başladım ilk(15d-5y)(25dk) ama nedense son birkaç gündür paragraflara kendimi veremiyorum. Dikkatim dağılıyor çok çabuk... Paragraf bittikten sonra tenseden 25-30 soru çözdüm. Dil bilgisinden de bi o kadar soru çözdüm. Ders fark etmeksizin sürekli dikkatsizlikten soru kaçırıyorum neyse dil bilgisinden sonra 10-15dk ara verdim üstüne birey a ve karekök 0'dan sorular çözdüm. Yapamadıklarımı da not aldım hocaya soracağım ya da çözüm gruplarına atacağım.

Dikkatsizliği halledersem, defter tutmaya üşenmezsem, matematiğe de kafam biraz daha basarsa sene sonunda belki bi şeyler olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ayca_22

Hocam 750 tyt (110net), 59/21 de dil yaparak dilde 2500. Oldum haberiniz olsun
    Tyt 500 bin yaptim dil 77 net yaptim 13 bindeyim. Bu ülkede matematik yapamiyorsan bir hiçsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 04.08.19
    Bu sefer güne soru çözerek başladım. Temiz kafayla paragraf çözdüm(23dk)(18d-2y) sonrasında tense çözdüm(23d-2y) tenseleri sandığımdan daha iyi çözüyorum. 25-30 soruluk testlerde 2-3 yanlışım çıkıyor geçen sene bu zamanlar 7-8 yanlış çıkarırdım çok rahat. Bi nebze de olsa ilerleme var herhalde neyse tenselerden sonra dil bilgisi çözdüm cümlede anlam ve paragraf 3 test.

Soru çözümleri bittikten sonra çarşıya gittim tyt denemesi aldım 2 tane. Geldikten sonra türkçeden ek, kök ve gövdeyi dinledim. Sıkıntı yoktu, rahat anladım. Ondan sonra matematikten ardışık sayıların 2. videosunu izleyeyim dedim ama ulan beynim bu derse çok yavaş basıyor. Hocanın yazdığı soruları önce ben çözeyim derim bugün bir tanesini bile çözemedim. Dinliyorum aynı soruya 4-5 kere baktığım oluyor yarım buçuk anca anlıyorum

1.5 saat sonra gelen edit:Allah belanı versin matematik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CliffordLeeBurtonn -- 5 Ağustos 2019; 2:13:34 >

• helal reis sen bu isi yaparsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.