Şimdi Ara

mezozom organel midir yapımıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben mezozomu bu yasima kadar organel biliyordum ancak arkadas organel degil yapi oldugunu soyluyor hangisi dogru?
    birde mezozom organel degilse prokaryotlarda ribozom harici organel yok mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mezozom: Yapısı ve İşlevi

Mezozom, bakteri hücrelerinde bulunan çift zarlı bir organeldir. Prokaryotik hücrelerde mitokondri gibi enerji üretim merkezleri yoktur. Bunun yerine, mezozom enerji üretiminden sorumludur.

Mezozom, hücre zarından içeriye doğru uzanan katlanmış bir zardan oluşur. Bu katlanmaların yüzey alanı, elektron taşıma zincirini ve ATP sentezini gerçekleştiren enzimler için daha fazla alan sağlar. Bu enzimler, hücrenin enerji döngüsü için gerekli olan kimyasal reaksiyonları katalize eder.

Mezozomun yapısı, hücresel bölünme sırasında da rol oynar. Bölünme sırasında, mezozom hücre duvarının ortasına doğru uzanır ve yeni hücre zarının oluşumunda rol oynar.

Özet:

Mezozom, bakteri hücrelerinde bulunan çift zarlı bir organeldir. Enerji üretiminden ve hücresel bölünmeden sorumludur. Mezozomun katlanmış yapısı, enerji üretimi için gerekli olan enzimler için daha fazla yüzey alanı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mezozom organel değildir prokaryot canlılarda o2li solunum için gerekli olan yapıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grider

mezozom organel değildir prokaryot canlılarda o2li solunum için gerekli olan yapıdır

peki prokaryotlarda ribozom harici organel varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

quote:

mezozom organel değildir prokaryot canlılarda o2li solunum için gerekli olan yapıdır

ribozom harici organel yok diye biliyorum ama diğer arkadaşlar teyit ederse iyi olur hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grider -- 30 Mart 2012; 12:27:10 >
  • quote:

quote:

quote:

ribozom harici organel yok diye biliyorum ama diğer arkadaşlar teyit ederse iyi olur hocam

prokaryotlarda zarlı organel yoktur. Diğer zarsız organelerde bulunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kratosburaq

quote:

quote:

quote:

örneğin ne olabilir bu zarsız organel ribozomdan baska ne var ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En bilindik, mezozom ve klorofil. Prokaryotların tek organeli ribozomdur(tüm canlılarda bulunur). Mezozom,mitakondrinin
    Klorofil ise kloroplastin gorevini yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevap veren arkadaşlara tesekkurler anladigima gore prokaryotlarda tek organel var buda ribozom .
    mezozom krolofil gibide yapilar bulunabiliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kratosburaq

quote:

quote:

quote:

örneğin ne olabilir bu zarsız organel ribozomdan baska ne var ki?

sentrozom ve ribozom zarsız sadece

• degildir

zarin faklilasmasidir
  • Şöyle de aklında kalabilir. Mezozom hücre zarının kıvrımlar yaparak oluşturduğu bir yapıdır. (Tıpkı mitokondrinin kristası gibi.) Zar yapılı olduğundan ve prokaryotlarda da zarlı organel olamayacağından organel değil yapıdır.
  • bir kez daha teşekkurler Allah razı olsun
  • Mezozom organel degildir. Prokaryot canlilarda mezozom ribozom krolofil bulunabilir ama sentrioller bulunamaz.
  • sentrozom bitkilerde yok ama sentriol bitkilerde bulunuyor muydu?
  • MEZOZOMDA ETS VAR MI
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

MEZOZOMDA ETS VAR MI

VAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

MEZOZOMDA ETS VAR MI

Var. Hatta zarlarininda kivrimli yapinin olusmasinin nedeni ets elemanlarinin sayisini artirabilmektir.
  • saolun cevaplar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhun_ua

sentrozom bitkilerde yok ama sentriol bitkilerde bulunuyor muydu?

ben bitkilerde mikrotübül var sentriol yok diye biliyordum. ancak körfez tekno denemelerde 2 farklı soruda "bitkilerde sentriol vardır" anlamı içeren öncüller doğru kabul edilmiş. eğer 2si de yanlış değilse sentrioller vardır diyoruz.
  • rüyama girdi resmen birisi de organel diyordu, ben bağırıyorum hayıır organel değil diye. sınavın bizi koyduğu şekle bak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.