Şimdi Ara

Mevcut Altyapının Fiber'e Dönüşümü Zorlu Bir Süreç mi? Hangi Aşamalardan Geçer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BTK'ya fiber altyapı için defalarca şikayet oluşturdum. Türk Telekom'un şikayetlerime verdiği cevap hep aynı. Mevcut eski ADSL altyapısının Fiber altyapıya dönüşmesi sadece kazıdan ibaret değil mi? Türk Telekom'ın verdiği cevapları yorumlayacak arkadaşlar varsa lütfen konu altına bilgilerini paylaşsın. Nasıl bir süreçtir bu fiber altyapıya dönüşüm yıllardır bekliyorum İstanbul / Z.Burnu'nda...

quote:

xxxxxxxx hizmet numaralı internet aboneliğinden yararlandığınız adreste Fiber internet alt yapısı istediğinizi belirttiğiniz talebinize istinaden yapılan kontrollerde, bağlantı talep

etmiş olduğunuz adreste Fiber internet hizmetine uygun alt yapının bulunmadığı anlaşılmış olup, alt yapının ne zaman sağlanacağına dair net bir süre bilgisi iletilememektedir.

Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünüzün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır.

quote:

İnternet erişim hizmetinden yararlanmak istediğiniz lokasyonda Fiber internet hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda Fiber

internet hizmetine ait altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır.

Mevcut imkanlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 3 Temmuz 2017; 22:27:32 >

• Hocam şirketlerin çok yatirim hevesi yok olanida belediyeler kiriyor zaten. Simdi Istanbulda IBB telekom sirketi kurutor butun altyapiyi o yapacakmis alin size ayri bir tekelleşme çabasi maalesef rekabet olmayan yerde de altyapi gelişmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADSL bakır hat üzerinden havai hatlar ile direklerden iletilir genellikle bina ankastresinde birlesir dairelere sinyal ulaştırılır.

Fiber kablo ise genellikle yer alti tercih edilir HDCP borular araciligi ile taşınır.. Havai kablolar ev kullanıcılarına pek verilmez.

Son kullanıcıya genellikle FTTB/Dsl FTTB/Eth yada FTTH verilir.

Her 3 sistemdede ADSL ile alakasi yoktur.

FTTB - Binaya Kadar Fiber (Fiber To The Build)

Bu sistemde ana fiber hatti daire girisine getirilir. Buraya T11-T21 vb kabin kurulur ethernet ile yada dsl ile daireye ulaştırılır. Modem yada Router sayesinde interner hizmeti alinir.

FTTH - Eve Kadar Fiber (Fiber To The Home)

Bu sistemde ana fiber hatti daireye ulastirilir. Dairelere fiber kablo çekilir. Ana fiber hatti ile dairelerden gelen fiber kablolar bina girişinde kaset/kabin icerisinde fuzyon kaynak makinesi ile birlestirilir. Dairelerde OBK fiber kablo sonlandirilir. Daireye konulan ONT'ye girisi yapilir fiber optik hat burada sinyale cevrilir ethernet kablo ile routere girilir ve hizmet verilir. Gerçek fiber budur her daireye fiber kılı ulaştırılır. Her kullanıcınin bandwith'i farkli olur.

Diğer sistemde bandwith ortak olur, kabin kullanım haddini astiginda net yavaslar, pingde artmalae gozukur.

ADSL yada VDSL (FTTC) sistemlerin FTTB ve FTTH ile alakasi yoktur.

Bu yuzden sadece kazi ile islem bitmiyor maalesef.

Su anda Telekom bakir hat uzerinden sinyal verdiği binalari fibere çevirmede çok nazlı. Ne yazık ki uzun bir sure beklersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

ADSL bakır hat üzerinden havai hatlar ile direklerden iletilir genellikle bina ankastresinde birlesir dairelere sinyal ulaştırılır.

Fiber kablo ise genellikle yer alti tercih edilir HDCP borular araciligi ile taşınır.. Havai kablolar ev kullanıcılarına pek verilmez.

Son kullanıcıya genellikle FTTB/Dsl FTTB/Eth yada FTTH verilir.

Her 3 sistemdede ADSL ile alakasi yoktur.

FTTB - Binaya Kadar Fiber (Fiber To The Build)

Bu sistemde ana fiber hatti daire girisine getirilir. Buraya T11-T21 vb kabin kurulur ethernet ile yada dsl ile daireye ulaştırılır. Modem yada Router sayesinde interner hizmeti alinir.

FTTH - Eve Kadar Fiber (Fiber To The Home)

Bu sistemde ana fiber hatti daireye ulastirilir. Dairelere fiber kablo çekilir. Ana fiber hatti ile dairelerden gelen fiber kablolar bina girişinde kaset/kabin icerisinde fuzyon kaynak makinesi ile birlestirilir. Dairelerde OBK fiber kablo sonlandirilir. Daireye konulan ONT'ye girisi yapilir fiber optik hat burada sinyale cevrilir ethernet kablo ile routere girilir ve hizmet verilir. Gerçek fiber budur her daireye fiber kılı ulaştırılır. Her kullanıcınin bandwith'i farkli olur.

Diğer sistemde bandwith ortak olur, kabin kullanım haddini astiginda net yavaslar, pingde artmalae gozukur.

ADSL yada VDSL (FTTC) sistemlerin FTTB ve FTTH ile alakasi yoktur.

Bu yuzden sadece kazi ile islem bitmiyor maalesef.

Su anda Telekom bakir hat uzerinden sinyal verdiği binalari fibere çevirmede çok nazlı. Ne yazık ki uzun bir sure beklersiniz

Aynen birşey soracağım.

Bizim burada her yere sadece gpon veriyorlar bina altına kadar fiber oradan cat 5/6 ile de daireye eve de bir tilgin modem

Bizde sabit hat var hizmet alıyoruz gpon voip ev telefonu ping 13-15 oluyor diye ben almadım internet ama söyle oluyorsa alacağım.

Ben şimdi dairemden ankestre ye kadar 20 metre fiber kablo alsam çinden 80-90 liraya geliyor 30mt.

Bunuda cat6 kablomun yanından aşarıya kadar indirdim diyelim orada bana gpon değil de kaset koyarak daireye fiber yapa bilirler mi?

Yoksa ben alt yapıyı yapsamda olmaz mı derler?

Birde tt alt yapıyı ücretlide yapıyormuş pahalı mı olur ki?

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Türkiyede en yaygın sistem FTTC dir ve buda fiber kategorisine girer belirteyim .
    FTTC ile FTTB arasında neredeyse fark yok diyebiliriz çünkü telekom genellikler FTTB kurduğu sistemler de VDSL kulllanıyor. Çok nadir yerlerde FTTB UTP kablosu üzerinden ETH vermektedir.

Soruyu Soran arkada ş FTTC Fiber internet nasıl çekilir diye google da araştırma yapabilir.
  • Olay kazı değil

Türk Telekom zaten sana internet veriyorsa evine gelen kablolar yerin altından geçiyordur eğer köyde falan yasamıyorsan. Bir kazı yapmasina gerek yok.

Fiber kablo çekmek de bir maliyet değil. Fiber kablo ile bakır kablonun metre fiyatı neredeyse aynı.

Sıkıntı olan evine takacaklari fiber kutu. O cihazlar çok pahalı.

O kutuyu da rekabet olan yerlere takılıyor genelde Türk Telekom. Rekabet de zengin mahallelerde lüks semtlerde var. Zengin değilsen sallamazlar. Btk ya falan yazsan da pek bir şey değişmez.

• Zaten kentsel dönüşüm yapılıp site kurulan yerlerde var genelde diyorlar. Da burası köy değil, kasaba değil. Google mapten işaretlediğim yer, İstanbul'un içi. Son 1 senede 100m öteme VDSL saha dolapları koyuldu fakat bizim sokak & mahalle için bir planlama dahi yok. Bu VDSL saha dolabı koyulan yerlerde site yok, apartman her yer. Bölge olarak zaten %90'ı tekstil mağazaları.

Bulunduğum konum tam burası;

Bu arada altyapı 15 MBps destekliyor diyorlar fakat santral uzaklığı nedeniyle 8 MBps veriyorlar. Santral uzaklığım 500m'den az. Normal bir durum mu bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 4 Temmuz 2017; 12:3:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zengin yerinde değilsen yatırım falan yapmazlar,işte bu yüzden ÖZELLEŞTİRMEYE HAYIR diyorduk.o bakır kablolarda devlet tarafından çekildi,yoksa onuda bulamazdın. bedelsiz kamulaştırmanın başlayacağı yer Türk Telekom olacaktır.
  • istediğin kadar g*tunu yırt istersen başbakanlığa c.başkanlığına şikayet et hiçbir faydası yok ya mahallende yüksek katlı apartmanlar olacak yada yüksek mertebeli tanidiğin başka şekilde gelip o fiberi çekmezler geçende mahallemizde bulunan santralle uzaklığı 2 km olan okula fiber kablo döşendi özel olarak devletin işi olunca takır takır yaptılar 1 hafta sürmedi işlem önce hat çekilmesi için rögar kapaği açtilar 2 gün sürdü 2 gün sonrada kablo geldi 5.günde kablo çekimine başladilar 6. günde kablo işlemi tamamlandı çektiler gittiler 1 haftada döşediler 2 km mesafeyi sana bana olsa 1-2 ay döşemesi sürer 5-6 ay sinyal verilmesi sürer 3-4 ayda kutu takılması sürer artık yeni teknolojiler çıkıcak gigabitlik internetlere ulaşıcak insanlar biz anca o zaman geçicez fibere çok bekleriz biz seninle büyük şehirde toplu konut olan yerlerde yaşamayınca olmuyor bu iş keşke olsa oturdugum mahallede toki konutlarındada fiber internet mevcut neyse yazık oluyor şu şirkete kazanılan paralar çöpe gidiyor resmen senelerdir yatırım yapmadılar adam gibi halada yapilmiyor üzücü bi durum

• yeni yapılmış büyük sitelerde oturmuyorsanız istediğiniz kadar talep oluşturun, gelmez o fiber. böyle yuvarlak cevap verirler her talebinize altyapıya bütçe ayırmaları lazım karlarını niye altyapıya aktarsınlar ki kasaya doldurmak varken neticede internet ihtiyacı olan 5 de olsa 100 de olsa yaklaşık aynı paralara mecbur kullanacaklar
  • Biraz ötedeki kiptas konutlarında eminim iki farklı fiber alt yapı vardır. Hem turkcell in hem Türk Telekom un

Ama sana vdsl getirseler op başına koy. Türk Telekom fiber yatırımını zengine yapar.

• poison06 kullanıcısına yanıt
    Büyük site olmasına gerek yok. İstanbul Bahçelievler merkez de bir çok evde türk Telekom un fiber alt yapısı vardır. Geçerken görürüm. Fiber alt yapı bu evde falan diye. Hatta bazı yerlerde eve giden turuncu kabloları fiber kutuları da gorürüm bazen. Bahçelievler merkezde binalar maksimum beş katlidir ve site değildir. Tek blok ya da iki bloklu bahçesi otoparki olan düzenli bir mahalledir ve zenginler oturur pahalıdır. Bilenler bilir.

Ama aynı ilçe de sivayuspaşa soğanlı yani merkezin sadece iki yüz metre ilerisinde fiber kutular kendini saha dolaplarına bırakır. Adım başı saha dolabı vardır. He istisnalar vardır elbet. Ama genel olarak zengine alt yapı çoktur garibana kafana göre gazla gitsin.

• Planlama dahilinde VDSL altyapı bile yokmuş, neyse ben pes ettim. Bu arada site olmayan yerde bile fiber var burada, yürüsen 5 dk. alır. Kentsel dönüşüm fazla, sadece bizim sokakta yapım aşamasında 4 bina var. Kısmet belki bir şeyler olur zamanla. Yurt içi ping değerlerim 7-8 arası onunla idare edeceğiz. Tek avunacak şey zaten şu an benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 4 Temmuz 2017; 16:54:3 >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam Kiptaş evlerinde var. Bana en yakın yer olarak Akevler ve civarı var. PTT olduğu yer. Orada bile mevcut Fibernet. Ben de Avrasya Hastanesinin oradayım. Fakat burda ve çevrede sadece ADSL var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.