Şimdi Ara

Metro Ethernet Hattı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnşallah doru yere yazıyorumdur.

Bulunduğum kurum metro ethernet internet hattı aldı TTnet'ten. Sonlandırıcı ve Alcatel Omniswitch 6400-24 adlı switch takıldı. Bu switch'in 3 ve 4 nolu girişleri interneti kullanmamız için açıldı. Ben bu 3 numaralı switch'e cat5 kablo ile bir bilgisayar bağladığımda IP'yi otomatik olarak almıyor. IP'yi (bana IP bilgileri verildi) manuel giriyorum internetim oluyor. Aklıma takılan soruları sizlere sormak istedim.

1-Şimdi bu 3 ya da 4 nolu girişe herhangi bir modemin adsl internet özelliğini kapatarak sadece router olarak kullansam ve ağımdaki bilgisayarlara bu router üzerinden ip aldırsam diğer bilgisayarlar internete girebilir mi? Girerse sağlıklı olur mu?

2-IP dağıtan ve Metro ethernet switch'inden gelen interneti diğer bilgisayarlara veren bir switch var mı? Böyle bir şey icat edildi mi? İllaki Windows Server yüklü bir ana blgisayar mı kullanmam gerekiyor?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Hocam metro ethernet switchinin size ayrılan çıkışlarına bir router takıp, router yönetim panelinde gerekli ayarlamaları yaparsanız, 2. bir ağ yani LAN oluşturmuş olursunuz ve dağıtabilirsiniz başka bilgisayarlara da. Sağlıklı olur, sorun çıkarması için bir neden yok bence, router dediğimiz aygıtın çalışma amacı bu zaten.

IP dağıtmaktan kastınızı anlamadım ama, metro ethernet alırken size muhtemelen birden fazla WAN ip adresi verilmiştir, bunların dağıtımını - rezervasyonunu neyle yapıyorsunuz tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Hocam metro ethernet switchinin size ayrılan çıkışlarına bir router takıp, router yönetim panelinde gerekli ayarlamaları yaparsanız, 2. bir ağ yani LAN oluşturmuş olursunuz ve dağıtabilirsiniz başka bilgisayarlara da. Sağlıklı olur, sorun çıkarması için bir neden yok bence, router dediğimiz aygıtın çalışma amacı bu zaten.

IP dağıtmaktan kastınızı anlamadım ama, metro ethernet alırken size muhtemelen birden fazla WAN ip adresi verilmiştir, bunların dağıtımını - rezervasyonunu neyle yapıyorsunuz tam olarak?

Çok teşekkür ederim cevap için. WAN ip adresi 1 tane verildi. eğer istersek aylık 3 lira karşılığında istediğimiz kadar ip adresi alabileceğiz. Bu ip adreslerinin dağıtımını yapamıyoruz. Çünkü herhangi bir router bağlamadım. Şimdi emanet router almaya gidiyorum. Ayarlarıyla uğraşacağım. çok teşekkür ederim yardımınız için.

• 1 tane WAN IP ile, router kullanarak birçok bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz, tıpkı evde kullandığımız internet gibi.

Örneğin, işyerinizdeki bilgisayarlar 192.168.1.2 - 192.168.1.254 arası IPlerle birbirine bağlanırken, internete çıktığınızda hepsinin ortak IP adresi sizin WAN IP adresiniz olacaktır.

Router ve NAT sisteminin varlık nedeni budur zaten.

Ayrıca, eğer birden fazla WAN IP satın alacaksanız, basit bir masaüstü router ile bu ipleri dağıtamazsınız.

Satın alacağınız WAN IP'leri bilgisayarlara statik olarak girip, Switch üzerine bağlayabilirsiniz.
  • quote:

1 tane WAN IP ile, router kullanarak birçok bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz, tıpkı evde kullandığımız internet gibi.

Örneğin, işyerinizdeki bilgisayarlar 192.168.1.2 - 192.168.1.254 arası IPlerle birbirine bağlanırken, internete çıktığınızda hepsinin ortak IP adresi sizin WAN IP adresiniz olacaktır.

Router ve NAT sisteminin varlık nedeni budur zaten.

Ayrıca, eğer birden fazla WAN IP satın alacaksanız, basit bir masaüstü router ile bu ipleri dağıtamazsınız.

Satın alacağınız WAN IP'leri bilgisayarlara statik olarak girip, Switch üzerine bağlayabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Bugün 1 WAN ip ile routeri deneyeceğim. Daha fazla ip almamıza gerek yok o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meybahane -- 24 Ocak 2012; 11:47:00 >
  • Bağlantıyı sadece genel kullanım için aldıysanız bence gerek yok ekstra wan ip adreslerine.

Ama kurumunuzda özel bir sunucunuz var ise ve sunucunuz WAN yayını yapıyorsa, sunucu için ayrı bir IP almanız iyi olur.

Metro ethernet internet için ne kadar ödediniz, aylık ödeme miktarınız nedir, PM atabilir misiniz?
  • quote:

Bağlantıyı sadece genel kullanım için aldıysanız bence gerek yok ekstra wan ip adreslerine.

Ama kurumunuzda özel bir sunucunuz var ise ve sunucunuz WAN yayını yapıyorsa, sunucu için ayrı bir IP almanız iyi olur.

Metro ethernet internet için ne kadar ödediniz, aylık ödeme miktarınız nedir, PM atabilir misiniz?

Buraya yazsam sorun olmaz herhalde. Çünkü tarifeleri standart. Sadece 2 km kablo için 3 senelik ek sözleşme karşılığı 10.000 TL tutarındaki kablo ücretini ödemedik. Hat hızı 5 mbit. Fiyatı: 1539 TL (aylık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meybahane -- 24 Ocak 2012; 11:51:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Metro ethernet ile ağ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım hocam, tarifeleri görmüştüm ama acaba esnek davranıyorlar mı diye düşünmüştüm.

Şu metro ethernet internet hizmeti biraz ucuzlasa, kurumlar için çok iyi olacak, bu haliyle çok pahalı yahu.
  • quote:

Anladım hocam, tarifeleri görmüştüm ama acaba esnek davranıyorlar mı diye düşünmüştüm.

Şu metro ethernet internet hizmeti biraz ucuzlasa, kurumlar için çok iyi olacak, bu haliyle çok pahalı yahu.

Az evvel telekom yetkilileri geldi. Yüzde 20 indirim yapacağız dediler. Bu durumda 1.230 TL oluyor. Yakında daha da ucuzlayacağını söylüyor. Fakat ticari kaygılardan dolayı söylüyor da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meybahane

quote:

Bağlantıyı sadece genel kullanım için aldıysanız bence gerek yok ekstra wan ip adreslerine.

Buraya yazsam sorun olmaz herhalde. Çünkü tarifeleri standart. Sadece 2 km kablo için 3 senelik ek sözleşme karşılığı 10.000 TL tutarındaki kablo ücretini ödemedik. Hat hızı 5 mbit. Fiyatı: 1539 TL (aylık)

vaybe 5 mbit simetrik için 1500 lira çok para valla.
    rusyada bi arkadaşım var dün görüştüm msn'de.
    servis sağlayıcıyı değiştiricem çok pahalı diyor. kaç para dedim
    60 mbit simetrik 11.49 dolar aylık sınırsız dedi.

• Metro Ethernet ile ev tipi bağlantıyı bir tutamayız ama bu Türkiyedeki fahiş fiyatlı internet gerçeğini değiştirmez.
  • quote:

Metro Ethernet ile ev tipi bağlantıyı bir tutamayız ama bu Türkiyedeki fahiş fiyatlı internet gerçeğini değiştirmez.

valla hocam öyle diyorsunda adam torrentte gece 12'den akşam 7'ye kadar sürekli 60 mbit upload yapıyor. mübarek seedbox gibi.
    ratio göklere çıkmış :) hiçmi düşme kasma olmuyor diyorum. 4-5 aydır asla olmadı diyor.
    önümüzdeki ay 85 mbit'e yükseltecekler dedi. adamlardaki ev tipi bağlantı bizdeki kurumsallardan daha stabil.
    bizde niye bu işler böyle olmuyor hala anlamadım. niye hep teknolojiyi geriden takip ediyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Metro Ethernet ile ev tipi bağlantıyı bir tutamayız ama bu Türkiyedeki fahiş fiyatlı internet gerçeğini değiştirmez.

valla hocam öyle diyorsunda adam torrentte gece 12'den akşam 7'ye kadar sürekli 60 mbit upload yapıyor. mübarek seedbox gibi.
    ratio göklere çıkmış :) hiçmi düşme kasma olmuyor diyorum. 4-5 aydır asla olmadı diyor.
    önümüzdeki ay 85 mbit'e yükseltecekler dedi. adamlardaki ev tipi bağlantı bizdeki kurumsallardan daha stabil.
    bizde niye bu işler böyle olmuyor hala anlamadım. niye hep teknolojiyi geriden takip ediyoruz ?

Dünyada en çok kan emici bizim ülkede yaşıyor da ondan hocam.

• Bu WAN bağlantı problemini çözdünmü MEYBAHANE ?
  • eğer router masrafına girmek istemezseniz . en az iki erhernetli bir bilgisayar ilede çözebilirsiniz. bu bilgisayarla router ve dhcp olarak kullabilirsiniz.

eğer birden çok ip alacaksanız sağlılık yönlendirmeler için fortineti, zywall gibi ürünleri inceleyebilirsiniz.
  • DrayTek ürünlerini öneririmwww.draytektr.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbedir

Bu WAN bağlantı problemini çözdünmü MEYBAHANE ?

Çözemedim. Bendeki adsl modemi ayarlamaya çalıştım, baktım olmuyor telekom yetkililerini aradım. Onlar da beni çözüm ortağı olabilecek bir firmaya yönlendirdiler. Draytek markasından bahsettiler. Eğitimi için de artı 200 TL talep ettiler. Bekliyoruz bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankabir

eğer router masrafına girmek istemezseniz . en az iki erhernetli bir bilgisayar ilede çözebilirsiniz. bu bilgisayarla router ve dhcp olarak kullabilirsiniz.

eğer birden çok ip alacaksanız sağlılık yönlendirmeler için fortineti, zywall gibi ürünleri inceleyebilirsiniz.

O yöntemi seneler evvel windows 2000 server ve 2003 Serverda denemiştim. Ama orada bir server pc söz konusu olacak. Daha basit ve kullanışlı bir sistem gerekiyor bize. O da routerden geçiyor.
  • Arkadaşım milletin rüyalarını süsleyen hattı almışın. 3-5 kuruştan kaçma. Al bir tane mikrotik board mesela RB450 G olabilir. 110$ gibi bir şey olması lazım. Bununla herşey yapabilirsin. DHCP den baska her ıp adresı ıcın kota sınır yonlendırme engelleme bellı zamanlarda nete gırsın cıksın vs vs vs bır cok sey yapabılırsın. kullanısıda cok bası olur ama yonetımı cok kapsamlı olur. hatta loglama bıle yapabılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: CREATIVE

Arkadaşım milletin rüyalarını süsleyen hattı almışın. 3-5 kuruştan kaçma. Al bir tane mikrotik board mesela RB450 G olabilir. 110$ gibi bir şey olması lazım. Bununla herşey yapabilirsin. DHCP den baska her ıp adresı ıcın kota sınır yonlendırme engelleme bellı zamanlarda nete gırsın cıksın vs vs vs bır cok sey yapabılırsın. kullanısıda cok bası olur ama yonetımı cok kapsamlı olur. hatta loglama bıle yapabılırsın

Telekomdan yazılı cevap istedik. Cevap geldikten sonra araştıracağım. Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.