Şimdi Ara

Metro Ethernet bağlantı şekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Metro Ethernet'in bağlantı şeklini bilen var mı?

Kablo sonlaması yapıldı ve bu cihazı daha sonra kendilerine ait bir switch'e bağlayıp o switch'ten dağıtılacağı söylendi..

Ancak SFP'den mi dağıtılacak yoksa CAT6 ile mi bilmiyorum?? İnternet trafiğini yönetmek için pfSense kullanıyorum. Eğer sadece SFP'den dağıtılıyorsa servere SFP kartı almam gerekecek..

• Merhaba,

teknik bilgim yok bu konuda açıkçası ama merak ettiğim için yazacağım kusura bakmazsanız Sanırım şirket için abone oldunuz. Şehir merkezinde misiniz? Bağlantıyı fiziken nasıl getiriyorlar bulunduğunuz yere? (Fiberoptik geliyor değil mi? İşyerinde olduğumdan açamıyorum fotoğrafları) Bağlantı hızı, fiyat konusunda da bilgi verebilir misiniz?

Teşekkürler.
  • Estağfurullah. Şirket için değilde Eğitim Merkezi için alıyoruz. Eğitim Merkezi'miz şehir merkezinde değil, aksine dağ başında bulunuyor. Çekilen kablo uzunluğu 1100 metre. Fiber optik kabloyu sistem odasına yani benim odaya kadar çektiler. Fiyat tablosu için:

http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/ME-Toptan.pdf

• Gelen fiber kablo SPF soketine sahip bir switch'e girer. Ordanda dağıtım işi size kalmış artık. :)
  • SFP PCI kart alacağız o zaman. Bilgilendirme için teşekkürler..
  • Üst seviye switchlerde modüler olarak takılabiliyor yada üzerinde hazır geliyor.
    Anlamadığım konu, genelde 24 ay falan taahhüt verilirse switch vs.. malzemeleri firmalar temin ediyordu.
    Türk Telekomda aynı şekilde temin ediyordu.
  • Hocam ne kadarlık hız aldınız gördüğüm kadarıyla çok ciddi bir maddi kulfeti var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ETHERNET SINIRLI BAĞLANTI HATASI
    11 yıl önce açıldı
    Metro ethernet ile ağ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Switch'te takacaklar zaten ama nasıl bir switch takarlar bilmiyorum. Eğer SFP ise PCI SFP kartı almam gerekiyor. Çünkü 2 adet farklı internet var ve bu hatların kontrolü için Ubuntu pfSense yazılımını kullanıyorum. MAC adresi üzerinden istediğim gibi static ip verebiliyorum. İstediğim ip adresine download, upload kısıtlamaları yapabiliyorum. Ve bu yazılımın bunlar gibi bir çok özelliği var. Kullanabilmem için ise hattın direk olarak modemden pfSense olan makineye takılması gerekiyor..

Neyse artık Switch'i taktıklarında göreceğim sanırım. Büyük ihtimal SFP olacak ama umarım öyle olmazda beni fazla uğraştırmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Estağfurullah. Şirket için değilde Eğitim Merkezi için alıyoruz. Eğitim Merkezi'miz şehir merkezinde değil, aksine dağ başında bulunuyor. Çekilen kablo uzunluğu 1100 metre. Fiber optik kabloyu sistem odasına yani benim odaya kadar çektiler. Fiyat tablosu için:

Bu fiyat listesi toptan satıs fiyatı son kullanıcı fiyatları değil diye biliyorum

• Hız hakkında tam bir bilgim yok. O kadar uğraştım Metro Ethernet gelecek diye. Binanın bütün kabin ve switch'lerini değiştirdim. Hepsine Patch Panel de takacağım. 100'lerce kablo ucu yapılacak(CAT6) falan. Daha çok iş var. Umarım bu kadar uğraş ve masraf boşuna olmaz ve en azından 15-20Mbit'lik olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

quote:

Estağfurullah. Şirket için değilde Eğitim Merkezi için alıyoruz. Eğitim Merkezi'miz şehir merkezinde değil, aksine dağ başında bulunuyor. Çekilen kablo uzunluğu 1100 metre. Fiber optik kabloyu sistem odasına yani benim odaya kadar çektiler. Fiyat tablosu için:

Bu fiyat listesi toptan satıs fiyatı son kullanıcı fiyatları değil diye biliyorum

Metro Ethernet ile ilgili bulabildiğim tek liste bu malesef. Zaten ücreti Diyanet karşılayacak. Hız ve fiyat ne olur bilemiyorum..

• quote:

quote:

quote:

Metro Ethernet ile ilgili bulabildiğim tek liste bu malesef. Zaten ücreti Diyanet karşılayacak. Hız ve fiyat ne olur bilemiyorum..

yaklasık 2 katını düşünün fiyatların aynen o :)

• quote:

yaklasık 2 katını düşünün fiyatların aynen o :)

Yok artık!
    Download ve Upluad hızı aynı sonuçta ama bu listedeki fiyatlar olsa tamam diyecem. 2 katına bişey diyemem.
  • pohuman kullanıcısına yanıt
    Hmm 1100 metre çok değilmiş aslında. Dağ başı deyince ben fiberoptik altyapıdan onlarca kilometre uzaktasınız sandım Kablo nereden geliyor acaba size? Yani sokaklarda gördüğümüz yeraltındaki Telekom altyapısından bir yerden mi uç aldılar? Hep merak etmişimdir, şehirden ciddi anlamda uzak fabrikalara, işletmelere bu fiberoptik kabloları nereden ve nasıl çekiyorlar diye (yeraltından mı, havadan mı, bu kablo çekme maliyetine kim katlanıyor vs.).
  • İş yeri dağ başında..
     Metro Ethernet bağlantı şekli  Metro Ethernet bağlantı şekli

Caminin olduğu yerde bir kutuları var. Yol kenarından kabloyu çektiler ama kutudan itibaren tamamen yol kenarından mı geliyor bilmiyorum..

• pohuman kullanıcısına yanıt
    Hmm çok uzak olmasa da ters bir yerdeymiş Teşekkürler bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Hmm çok uzak olmasa da ters bir yerdeymiş Teşekkürler bilgi için.

Rıca ederim. Kablo çekme maliyeti için:

http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/Baglanti-ve-Nakil-Ucretleri.pdf
  • Eğer 24-36 ay sözleşme yaparsanız ve yüksek kapasite satın alırsanız servis sağlayıcı fiber+switch vb. masrafları karşılıyor.
    Eğer mesafe çok fazlaysa sözleşme ile fiber masrafını kurtaramıyorsa sizden metre başına ücret ister.

Fiyat konusunda ise Telekomun verdiği fiyatlar toptan fiyatlar ve oldukça yüksek ama piyasadaki diğer şirketlerden yarı fiyatına perakende olarak satın alabiliyorsunuz. Örneğin telekomda 5Mbit fiyatı vergiler dahil 1500TL civarındayken Turkcell, Türk.Net gibi şirketlerden 700 - 750 TL gibi fiyatlara alabiliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Eğer 24-36 ay sözleşme yaparsanız ve yüksek kapasite satın alırsanız servis sağlayıcı fiber+switch vb. masrafları karşılıyor.
    Eğer mesafe çok fazlaysa sözleşme ile fiber masrafını kurtaramıyorsa sizden metre başına ücret ister.

Fiyat konusunda ise Telekomun verdiği fiyatlar toptan fiyatlar ve oldukça yüksek ama piyasadaki diğer şirketlerden yarı fiyatına perakende olarak satın alabiliyorsunuz. Örneğin telekomda 5Mbit fiyatı vergiler dahil 1500TL civarındayken Turkcell, Türk.Net gibi şirketlerden 700 - 750 TL gibi fiyatlara alabiliyorsunuz.

1059 liraya mal ettikleri ürünü nasıl 750 liraya satabiliyolar?
  • Turkcell'in (eski adıyla Superonline) zaten kendi fiber ağı var. Olmayan bölgelerde bu kadar uygun fiyata vermiyor.
    Yada Gbps seviyesinde alırsanız bulunduğunuz yere kadar masrafı taahhüt karşılığı kendi karşılıyor.
    Kendi yurtdışı çıkışlarına sahip olduğu için telekomla bağı olmadığından uygun fiyat verebiliyor.

Turk.Net ise belli bir yere kadar fiber sonrasında bakır ile metro ethernet veriyor. (Fiberner - Hipernet hesabı)

Son olarakta Turk Telekom listesindeki fiyatlardan VAE ile aldığınızda fiyatlar adsl de olduğu gibi oldukça düşüyor.
    Merkezi bir noktada Telekomdan VAE ile 1Gbps kapasite satın aldığınız düşünün. bunu 5-5 sattığınızda karşınıza çıkacak rakam sizi hayli hayli kurtarıyor. ADSL veya VDSL'de de bu mantıkla kâr yapılıyor zaten. Yoksa al-sat yaparak çok bir şey elde edemezsiniz.

Bu arada oldukça fazla konu dışına çıktığım için konuyu açan arkadaştan özür diliyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.