Şimdi Ara

Metro 2033 5850 performansı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Crysis'teki performans sorunları EKSİ Crysis grafikleri = Metro 2033

dx10 ve max dx11 grafiklerini karşılaştıran SS'lere bakın doğru dürüst fark yok.. ama biri 60fps biri 15fps

geçiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulo61gun

quote:

Orijinalden alıntı: f.e.a.r

Ben kartı zaten tesselation için almadım maksat teknolojiye ayak uydurmak açılmasada olur fps düşerse kapatırız

buna "tüketim çılgınlığı" deniyor biraz

teknolojiye fazla ayak uydurmak cebede zarar saglıga da..

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

arkadaşlar makaleyi sonuna kadar okudum ve ilgisini çekenlere bazı önemli noktaları tercüme ediyorum.

dikkatimi çeken en önemli noktalar:

- Tesellation'u abarttıklarından bahsetmişler, görsel fark yaratmak niyetine falza ve biraz suni olmuş deniyor...

- Tesselation ve DOF dışında görüntü ve performans DX11 ve DX10 aynı sayılır deniyor...

- oyunda tüm ayarları birbirinden bağımsız olarak ayarlayamıyoruz. mesela ayarlarda "very high" yerine "high" seçince Sub-Surface Scattering, Object Motion Blur, AAA ve Parallax-Occlusion-Mapping eskik oluyor ayrıca gölgeler de daha kaba...

dirt2 de stalkerda durum çok mu farklıydı hepsi çakal işte ne bekliyorsun?

• Kartımı çok seviyorum yamukluk yapsada arada Ama metro 2033 gerçekten gördüğüme göre güzel grafiklere sahip ayriyetten nvidia tabanlı olduğu için oyun piyasası herzaman böyle nvidia çıkartır fps coşar belki(fermi ortada yok) onuda ati geçer böyle sürüp gider bu olay ama fermiyi merak ediyorum bekleyenlerde artık atiye geçiyor sıkıldılar banada bekle demişlerdi ben bu zamana kadar bekleseydim kriz geçirirdim heralde
  • DX 11
     Metro 2033 5850 performansı

DX 9

nerdeyse ışıklandırmalar hariç bir fark yok.
    ama ikisi arasında ki performans farkları % 60-70

crysis'e optimizasyon sorunları olan oyun diyenler artık bir daha düşünsün derim.

• bi de dx11 versiyonunda AA açık DX9'da kapalı.
  • oyunun dx11 modu daha gerçekçi ama bencede o kadar performans düşüşüne değmez
    benim anlamadığım oyun çoğunlukla kapalı alanda geçiyor ve bu kadar kasıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 17 Mart 2010; 15:32:00 >
  • aç kollarını sana geliyorum nvidia.. 5850 yi çöpe atıp.. puhaha:D:D sanki bi oyunu kendine göre ayarlatacanda şuan ki rezilliğini kapatacaksın.. önüne nvidia,physX, 3d vision gibi etiketleri yapıştırmak için binbir dalavere çevirdiğin şu oyunda istersen 5950 ye %1000 fark at.. oyunların %99 unda yani para vermediklerinde adam gibi performans verde sonra konuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 17 Mart 2010; 15:31:53 >
  • SS'lerde AA farkı o kadar çok belli oluyorki anlamamak imkansız, DirectX 11'de AA açık DirectX 9'da kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Mart 2010; 15:31:51 >
  • @mageji

Dx9 daha net görünüyor gibime geldi dx11 de motion blur falan mı açık ileriyi puslu gösteriyor oyunu yeni indiriyorum daha yükleyemedik cahilliğime verin
  • Evet Dx11 de AA acik ve nesnelerdeki doku kalitesi daha fazla ve belirgin !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: canpii

aç kollarını sana geliyorum nvidia.. 5850 yi çöpe atıp.. puhaha:D:D sanki bi oyunu kendine göre ayarlatacanda şuan ki rezilliğini kapatacaksın.. önüne nvidia,physX, 3d vision gibi etiketleri yapıştırmak için binbir dalavere çevirdiğin şu oyunda istersen 5950 ye %1000 fark at.. oyunların %99 unda yani para vermediklerinde adam gibi performans verde sonra konuş..

sen nvidiayı felan bırakta düzgün yorum yapmayı öğren
  • quote:

sanki bi oyunu kendine göre ayarlatacanda şuan ki rezilliğini kapatacaksın..

biraz zaman geçsin oyun ati kartlarda da daha optimize hale gelecektir eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: canpii

aç kollarını sana geliyorum nvidia.. 5850 yi çöpe atıp.. puhaha:D:D sanki bi oyunu kendine göre ayarlatacanda şuan ki rezilliğini kapatacaksın.. önüne nvidia,physX, 3d vision gibi etiketleri yapıştırmak için binbir dalavere çevirdiğin şu oyunda istersen 5950 ye %1000 fark at.. oyunların %99 unda yani para vermediklerinde adam gibi performans verde sonra konuş..

sen nvidiayı felan bırakta düzgün yorum yapmayı öğren

Alıştık bu laflara, HD 5850'yi postaladım sayılır GTX 470'i bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Mart 2010; 16:06:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: f.e.a.r

@mageji

Dx9 daha net görünüyor gibime geldi dx11 de motion blur falan mı açık ileriyi puslu gösteriyor oyunu yeni indiriyorum daha yükleyemedik cahilliğime verin

aynen bana da öyle geldi tünelin sonunda ışıklar vs blur efecti var o kadar ve netlik de kaybolmuş böylece
  • Dx9 - Dx11 karşılaştırması yapıp ışıklandırma demişsiniz ama Dx11 de oyunun atmosferini sırtlanan bir ayar var, Advanced Depth of Field. Harika bir grafik detayı ve ilk bu oyunda gördüm bunu. Dx11 de performans kaybı yaşamaya değecek derecede görsel bir kalite olmuş. Tessellation falan göremedim oyunda. Ama Advanced DOF ah ulen dedirtiyor adama.

Bu arada oyunu çok abarttınız optimizasyon konusunda. O kadar acımasız değil, hatta hiç değil bence. Oyunda bir çok bölümde 45 FPS ortalama, 60 FPS ise yer yer gördüm. 30 a da düşüyor tabii ama genel olarak 40-45 gidiyor.

Ama nerede oluyor bu FPS ler? Oyunun ilerleyen bölümlerinde. Siz oyunun en başına bakıp "bu ne ya optimizasyon berbat" diyorsunuz. Tabii ki berbat olacak, oyunun başında o merkezde onlarca harika modellenmiş karakter var. 480 olsa onda da frame düşecek ne bekliyorsunuz ki? Doğal bir şey bu. Crysis te 10.000 varili patlatın sisteminiz kitlensin, benzer şeyler. Adamlar orada abartmışlar o kadar kaliteli detaylandırılmış karakter sayısını.

Ama oyunun ilerleyen bölümlerinde o kadar harika grafiklere rağmen, hem karakter sayısı az olduğu için (haliyle tek başımıza veya iki kişi ilerliyoruz, ordu olarak değil) hem çok kaliteli görsel detaylar, hem de gayet akıcı bir performansla oyunun zevkini çıkartıyorsunuz. En azından 5870 için durum böyle. Diğer kartları bilemem.

Ben performanstan son derece memnun kaldım kısaca. Supersampling'i kapattım, pek etki etmiyor oyuna. V-Sync'te kapalı motion blur olduğu için. Diğer tüm ayarlr allah ne verdiyse sona dayadım. Sonuç: oyunun yağ gbi aktığı yerler, çok kastığı yerlerden kat kat daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 17 Mart 2010; 15:45:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

Crysis'teki performans sorunları EKSİ Crysis grafikleri = Metro 2033

dx10 ve max dx11 grafiklerini karşılaştıran SS'lere bakın doğru dürüst fark yok.. ama biri 60fps biri 15fps

geçiniz....

Ben dicektim aynısını sen demişsin...

2. bir Crysis vakası ama grafikler o kadar iyi değil... O kadar çok komple teorisi üretebilirim ki hiç gerek yok...

Olacakları yazayım:

1-) Fermi çıkacak, o da performans bazında çuvallayacak(5870 kadar olmasa da ona yakın bir şekilde)
    2-) Sonra Fermi'nin yeni driverları çıkacak + AYNI ZAMANDA oyunun bir patch'i çıkacak hoop Fermi'nin performansı artacak, 5xxx serisinin olduğu gibi kalacak...
    3-) ATI yeni bir "hotfix" yayınlayıp Fermi'yi yakalacak hatta belki de geçecek...

Bu senaryo tanıdık geliyor mu ? (bkz. Crysis)

• Bu oyun için gidip ekran kartı alacak adamın aklına şaşarım. Hiçbir yeniliği olmayan çizgisel bir oyundan ibaret. Sırf bir iki farklı şey var diye bu oyuna ekran kartı alınmaz. Oyunu tavsiye ediyorum fakat oyun için ekran kartı almayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
  • 10.3a sürücüsünü bekliyorum bakalım nolcak. Ben zaten fazla bişey beklemiyorum hd5770 yapcak bişey yok
  • Bence de ekran kartı aldıracak bir oyun değil ama atmosferi güzel. OYun kaliteli. Ben çok beğendim. Stalker'ın yanına bile yaklaşamasa da böyle kaliteli bir FPS bulmak kolay değil. Bioshock 2 ve AVP rezaletinden sonra kat kat daha kaliteli Metro 2033.

Bu arada Dx11 farkı yok diyorsunuz Advanced DOF detayını göstermek için SS aldım. Atmosfere çok etki ediyor ama görüntülerle karşılaştırınca çok fark yok gibi gelebilir. Oynarken deneyin bu detayı. Uzaklaştıkça çizim boğuk bir hal alıyor ortam daha kasvetli oluyor.

ADOF Kapalı:

ADOF Açık:

Bu da öylesine aldığım bir SS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 17 Mart 2010; 16:18:24 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.