Şimdi Ara

Metinleri editleme programı, büyük ihtiyaç, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işimin bir parçası olarak topladığım ajans haberlerini powerpoint'te editlemek zorunda kalıyorum çünkü türkçe karakter desteği olmadan geliyorlar. yani yaptığı yerine yaptigi yazıyor, bütün kelimeleri teker teker editlemek zorunda kalıyorum. bu işi yapan bir program vardır mutlaka, bilen arkadaşlar link veremese de isim verirse programı bulabilirim. direk türkçe ingilizce karaktere dayalı olmasına gerek yok, düzeltilmesi gereken kelimelerin girişlerini teker teker kendim de yapabilirim programa tanıtmak için. yeter ki böyle bir program olsun.

• word ve not defterinde; bul ve değiştir var.mesela "i" nin yerine ı kelimeyi seçip değiştiri tıkla tümünü değiştir dersen ne kadar i varsa hepsini değiştirir değiştir dersen sırayla "i" harflerini değiştirir

örn. "muratgun" kelimesinde u harfi yerine b harfi "muratgun" seçip u yerine b yaparsak değiştir dedimizde mbratgun bidaha dersek mbratgbn olur
  • ctrl+f'ten bul ve değiştir'i biliyorum ancak o zaman tüm harfleri değiştiriyor metindeki. bütün i'ler ı olamaz ki.
    istediğim program kelimeleri kaydedecek, kayıtlı kelimeleri metinde arayıp onları değiştirecek. yani ben programa "yaptigi,ucuncu,goruntu" gibi kelimeleri kaydedeceğim, çalıştırdığımda metindekileri bulup doğrularıyla değiştirecek. mutlaka vardır böyle bir program...
  • cevap verebilecek yok mu
  • Dostum not defterini aç yazını kopyala bak sonra düzen değiştir de, o kelimede değiştiriyor sen şimdi orada tümünü değiştir değilde sadece değiştir diyeceksin sırayla değiştirir kontrolünde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratgun -- 11 Mayıs 2009; 0:14:56 >
  • o iş hepsini yazarak düzeltmekten uzun sürer.

ihtiyacım olan şey kelimeleri kaydedip gördükçe editleyecek bir program. bütün metin aynı şekilde değiştirilmesi gerekiyor, ,tek bir kelime bir harf hatası değil ki. türkçe karakter kullanmıyor kaynak, ben editlemek zorunda kalıyorum tüm ç ü ğ ş ı için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.