Arkadaslar çevirmen diye bir program yukledim metin belgesi dosyasinin simgesini değiştirdi programi silince birlikte aç simgesi şeklinde kaldi butun metin belgesi dosyalari tiklayinca açilior ama simge birlikte aç simgesi şeklinde birde bu programi yukledikten sonra mouse sag klikte acilan menude yeni metin belgesi oluşturma kısayolu yok oldu bunlari nasil duzeltebilirim???
birlikte aç dedikten sonra not defterini seç ve bu tür dosyalar için her zaman seçili programı kullan onay kutusunu işaretle...birde dosyaların uzantısı hala aynımı txt mi? sağ klik menüsünü nasıl değiştirirsin bilmiyom ama windows/ system32 klasöründen notepad exe' yi masaüsütüne kısayol oluşturup ordan atmaya çalış bi olurmu bilmem...
saygılar..
hepsini aynı aç desemde olmuor daha oncede olmustu 3 5 sene once format atmistim yine ayni sey geldi başima nassi unuttum yau off bide systemin icinden yapmaya calisim bakim saolasin yinede
ya masaüstündeyken sağ tıkla yeni metinbelgesini tıklamak yerine şöyle kısa yoldan mesela ctrl+p ye basınca oluşturabileceğim metin belgesi kısayolu yok mu ya? çok sayıda oluşturmam gerekiyor da böyle uzun sürüyor hemen kısayolla hemencecik oluşturuverirdim :)
yeni bir klasör aç içine bir metin dosyası oluştur ve içine aşağıdakileri yaz ve uzantısını vbs olarak kaydet dosya.vbs gibi
Dim fso, MyFile Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") for i=1 to 100 Set MyFile = fso.CreateTextFile("Yeni Metin Belgesi ("+cstr(i)+").txt", True) next