Şimdi Ara

Mete Han Çin ordusu ile karşı karşıya gelmiştir. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
27.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: QuickPlay

quote:

Orijinalden alıntı: raver

yaşım 38

Mete Han Çin ordusu ile karşı karşıya gelmiştir.

huzur içinde yat ATAM..

Benim gerçek atalarım bunlardır arap dönmeleri değil

arap donmesi olan bir tane ata soyle bakalim.

Söylersem burayı yıkarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Türk devletlerinin gelenekleri zamandan daha yaşlıdır emperiyal gelenekler gereği farklı yönetici olabilir elbet ama lider yapmazlar.
    tabi bu yorumu dil din ırk veya kendinizi baz ırk olarak değerlendirip aynadaki yansımanıza benzemeyen fotografa bakıp dna analizi yapmadığınızdan hareketle söylüyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: centerboys

quote:

Orijinalden alıntı: Impossive

Çin = OK
    Mete Han = Yıl 2011 ismini bilen sayısı çok az.

Metehan =TÜRK =OSMANLI=TÜRKIYE...
    Ayrica metehan vatani için herşeyden vazgecti..
    çin hukumdari metehana karşı savaşmak için bahane arıyormuş bir gün gelip metehandan kılıcını istemişler vermiş birgün gelip atını istemişler vermiş çin hükümdarı iyice ileri gitmiş karısını istemiş metehan onuda vermiş..
    Bilirsiniz bizim türklerde at avrat silah çok önemlidir .
    Çin hükümdarı bahane bulamayınca gelip meteden toprakları istemiş.
    Metehan komutanlara demiş benden aldıkları benim malımdi bu topraklar vatanın derhal savaşa hazırlanın.....

dostum benim su anda okudugum bolumun yarisi cinli, kendilerine turk tarihinin cin tarihiyle ilintili oldugunu soyledigimde cok sasiriyorlar, Eger turk tarihini turk dilinin tarihi olarak alirsan hunlar turktur diyebiliriz ama kan bagi bakimindan bir alakamiz yok, hunlar cinlililerle ayni fiziksel ozelliklere sahiptiler, avrupayi isgal ettiler, bugun hun tarihine macaristan dedigimiz ulke daha cok sahip cikar, cunku macarca da turk diliyle ayni dil ailesindendir, macarca ingilizce hungary demektir bu da hun kelimesinden turemistir, hatta cocuklarina hun imparatoru attila nin ismini sikca verirler.

hungary hunlardan değil onogurlardan gelmekte, macaristan dediğimiz ülke hristiyan katolik bir ülke ve fin-ugor kavimlerinden geliyor ayrıca onogur değil macar ismini kullanır bizim tarihimizdeki bir devlete pek sahip çıkar mı bilemeyeceğim attila bizim için cengizhan ismi neyse o hunlar çinlililerle aynı fiziksel özelliklerdeyse moğollarla ve doğal olarak bizimle de benzerlikleri var ama bu önemli değil o bölgede göktürk isminde devlet kurulduğuna göre tarihimiz çin tarihiyle ilişkili senin çinliler bir şeyden anlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

quote:

quote:

yaşım 38

huzur içinde yat ATAM..

haha şakacı şey, senin osmanlıda yerel halkın durup dururken araplarla (şu anadoluda pek bulunmayan halk) aile olup dillerini de bir çırpıda söküp asimile olacaklarını düşünüyorsun. tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

quote:

quote:

quote:

quote:

yaşım 38

huzur içinde yat ATAM..

Orhan bey den sonraki osmanlının neredeyse hepsi.

+1.
    Her ne kadar aksi söylense de islam Türklük düşüncesini parçalayıp bir kenara atmıştır. Çünkü islam ve arap kültürü zengin ve baskın bir kültür olduğundan islamiyet islamiyeti kabul eden Türkleri adeta yutmuştur. Bugün hristiyan türklere türklüklerini kaybettiler diyoruz ama bizim durumumuz çok da farklı değil. Her ne kadar Atatürk Türk olduğunu hisseden Türktür dese de Türklük hissiyattan öte bir makamdır. Herkes türk olamaz. Türk olanlar geleneklerine ve töresine bağlı olur. Açın kaynakları bakın göktürk yazıtlarına. Türklere töreyi korumaları , Çin devletinden uzak durmaları öğütlenir. Çünkü Çin kültürü baskın gelip Türklük töresini bozacaktır. Fakat Çin milleti sinsi olduğundan türkleri yoldan çıkarmaya çalışacaktır . Onların boyalı renkli kumaşlarına kanma Türk milleti

konudaki en doğru yorum budur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZinedineZidane

Çin tarihi belgeleri bile türklerin,Çin'e karşı olan üstünlüğünü bas bas bağırırken bunları demeniz gülünç.Bilinen tarih yaklaşık 5000 yıllık bir süreçtir.Sizin dediğiniz ''çin hepsini dağıtmıştır'' süreci son bin yılı kapsar.Geriye kalan 4000 yıl çinliler kafalarını sınırlarından dışarı çıkaramamışlardır.

koca Çin medeniyeti ile gokturkleri, hunlari filan karsilastiramazsin, cinliler gerek nufus, gerek sanat, kultur vs. yonunde o senin cok ovundugun gocebe Turk devletlerini bine katlar.

Sanat belki medeniyet yolunda önemli bir adım olabilir ama diğer söylediğin kültür ve nüfus tespiti tamamen yanlış.Kültür dediğin şey bu dünyanın en cahil milletinde bile vardır.Kültürün üstünü veya aşağısı olmaz.Nüfusta aynı şekilde medeniyet demek değildir.Milyarlık Çin,herhangi bir avrupa ülkesinden daha medeniyetli diyebilir miyiz ? M.Ö koşullarına göre değerlendirme yaparsak,türkler savaştaki yetenekleri,devlet yönetme tecrübeleri,birlik ve beraberlik,bağımsız yaşama istek ve becerileri açısından Çin devletine uzun süre üstünlük sağlamıştır.M.Ö ve M.S'nın ilk zamanlarında ne yazık ki ipek dokumak, atı bir parçası gibi kullanan bir savaşçı karşısında pek bir işe yaramıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yaşım 38

huzur içinde yat ATAM..

eee hacut o zaman senin atan müslüman diildi.şimdi gavur oğlu gavur mu oluyosun sen?
    not:teşbihte hata olmasın

anlaman mı kıt ? islamdan önce vardı türkler.

ayrıca islamdan önce araplar ne idi ? putperest, pis bi halk. erkeklerin birbirine tecavüz ettiği bir millet. Yollarını bok götürüyormuş şamın ...

anlaman kıt mı?
    olay islamdan önce sonra olayı değil.sen benim atam diyerek osmanlıyı göstermeyip çekik gözlü atillayı gösterirsen,çok şahane yorumlar yaparım burda.
    bu sana değil arap dönmesi diyen arkadaşa.
    ülkücülüğe giriş 1 dersi alıp da gelmeyin buraya.hun-hungary ikilemesini bile anlayamayacak kadar da sığ düşünmeyin.
    orta asya devletlerinin övünülecek bir yanı yok,en nihayetinde çin hepsini dağıtmıştır.bu kadar basit.kimse bana yok göçebilik yok bla bla demesin.tarih,nihal atsızın kitaplarında ki gibi değil,inanmayın öyle hikayelere.anlatır ya ''kür-şad çin sarayını bastğında yanlarına bir de kör asker vardı.bu da en az bir çinli kadar dövüşürdü.''diye.yemeyin abicim bunları.
    o kadar üstün milletiz ki 100 yıldır ''16 tane devlet kurduk.'' diye böbürleniriz.bir aklı selim de çıkıp demez ki ''ulan 15 tane de yıktık,ayıp bize.''

o yıkılanlara senin şanlı osmanlın da dahil ama bu arada tarih boyunca orta asya türk devletleri askeri güçle değil iç oyunlarla yıkılmıştır, çin hepsini dağıtmış diyon doğru eğer o zevke düşkün padişahlar olmasaydı belki de osmanlı dağılmazdı bu arada ülkücüleride sevmem milliyetçi de değilim sadece benim atalarımın orta asya da olduğu belirttim.

• quote:

quote:

quote:

Çin tarihi belgeleri bile türklerin,Çin'e karşı olan üstünlüğünü bas bas bağırırken bunları demeniz gülünç.Bilinen tarih yaklaşık 5000 yıllık bir süreçtir.Sizin dediğiniz ''çin hepsini dağıtmıştır'' süreci son bin yılı kapsar.Geriye kalan 4000 yıl çinliler kafalarını sınırlarından dışarı çıkaramamışlardır.

koca Çin medeniyeti ile gokturkleri, hunlari filan karsilastiramazsin, cinliler gerek nufus, gerek sanat, kultur vs. yonunde o senin cok ovundugun gocebe Turk devletlerini bine katlar.

Sanat belki medeniyet yolunda önemli bir adım olabilir ama diğer söylediğin kültür ve nüfus tespiti tamamen yanlış.Kültür dediğin şey bu dünyanın en cahil milletinde bile vardır.Kültürün üstünü veya aşağısı olmaz.Nüfusta aynı şekilde medeniyet demek değildir.Milyarlık Çin,herhangi bir avrupa ülkesinden daha medeniyetli diyebilir miyiz ? M.Ö koşullarına göre değerlendirme yaparsak,türkler savaştaki yetenekleri,devlet yönetme tecrübeleri,birlik ve beraberlik,bağımsız yaşama istek ve becerileri açısından Çin devletine uzun süre üstünlük sağlamıştır.M.Ö ve M.S'nın ilk zamanlarında ne yazık ki ipek dokumak, atı bir parçası gibi kullanan bir savaşçı karşısında pek bir işe yaramıyordu.

kultur herkeste var ama kulturden kulture fark var, cin kendi medeniyetini kurmus bir ulkedir, mesela din mevzusunu ele alirsak, cin ortasya dinlerinden olan islam hiristiyanlik dinlerine girmemistir, bu onu o yobazl din anlayisindan kormustur, nufus ve ulke alani bakimindan da cok buyuk bir ulkedir, eskiden de cok buyuktu. Turkler ise gocebe olarak cadirlarda yasayan, at ustunde bir yerden baska bir yere goc eden bir halk. Cinlilerin dunya uygarligina kazandirdigi bir suru sey var. Su anda da 1.35 milyar nufuslari var, orta asyadaki butun turk devletlerini mogollari filan topla 10 da 1 i etmez. Senin anlattigina gore bir grup turk gelmiste cin imparatorlugunu ele gecirmis, sonra cin seddini turklerden korunmak icin yapmislar vs. bunlar palavra, su anda okudugum bolumde bir suru cinli ogrenci var ve kendilerine turk tarihi sizin tarihle ilintili dedigimde sasiriyorlar, kaynak istediklerinde de cikartamiyordum, artik vazgectim cunku uydurdugun tarihle yasiyamazsin dunya sana guler. Cin seddi icin hala okullarda okutulan tarih kitaplarinda turklerin akinlarindan korunmak icin yapildigi yaziyor, gercek ise bambaska.

• ırkçılık yapmayın!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yaşım 38

huzur içinde yat ATAM..

Osmanlı araplara yüzyıllarca idare etti Osmanlı araplaşmadı onları boyunduruğuna aldı.
    Halifeliği eline almak demek arap olmak demek mi ? din ile ırk ayrımını yapın bir insan müslüman olunca arap olmaz.

• quote:

cin kulturu baskin gelir turklugunu kaybeder, arap kulturu baskin gelir turklugunu kaybeder, bir kere de turk kulturu baskin gelsin bu ne samar oglanina cevirmissin.

hocam ben de memnun değilim belki durumdan ama gerçekler böyle. en eski yazılı eserlerimiz sanırım 720 yılında dikilen tonyukuk anıtı. ki bu anıtın 3 yüzü göktürkçe 1 yüzü çincedir. ve bu dikilitaş yıllarca çinlilere ait olduğu sanılmıştır. ta ki göktürk alfabesinin çözülmesine kadar. ondan sonra bu anıtların gerçeği açığa çıkmıştır. ki göktürk alfabesini çözen bir türk değil danimarkalı bir türkologdur. adı thomsen diye hatırlıyorum. sonuçta kültürel özelliklerimiz sözlü olarak kalmış. yazıyı çok geç öğrenmişiz. bu nedenle sözlü olan geleneklerimiz unutulup gitmiş . bari yazılı eserlerimizi özümseyelim

• Osmanlı ,Yavuz ile birlikte,Mısır'uın fethinin akbinde Halifeliği almış ve Osmanlı Devleti,Teokratik(Din temelli) bir platform üzerine oturmuştur.

Bu da alttan alta Osmanlı'nın duraklamasına ,gerilemesine ve parçalanmasına yol açmıştır.

Yavuz aslında kaş yapayım derken maalesef göz çıkarmıştır,ama anlayana. Kafasını batıya dönmemiş,varsa yoksa Doğu demiştir,halbuki Yavuz o koşullarda Batı dese anasını nikahına alacaktı Şarlken ve Haçlıların ama maalesef pervasızca Doğuda takılı kalmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Osmanlı ,Yavuz ile birlikte,Mısır'uın fethinin akbinde Halifeliği almış ve Osmanlı Devleti,Teokratik(Din temelli) bir platform üzerine oturmuştur.

Bu da alttan alta Osmanlı'nın duraklamasına ,gerilemesine ve parçalanmasına yol açmıştır.

Yavuz aslında kaş yapayım derken maalesef göz çıkarmıştır,ama anlayana. Kafasını batıya dönmemiş,varsa yoksa Doğu demiştir,halbuki Yavuz o koşullarda Batı dese anasını nikahına alacaktı Şarlken ve Haçlıların ama maalesef pervasızca Doğuda takılı kalmıştır.

Eğer Yavuz Sultan Selim doğudaki Şah İsmail tehlikesine karşı önlemler almasaydı,arapları yola getirmeseydi.
    Oğlu Kanuni Sultan Süleyman batıdaki seferlerini bu kadar rahat yapamazdı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yaşım 38

huzur içinde yat ATAM..

eee hacut o zaman senin atan müslüman diildi.şimdi gavur oğlu gavur mu oluyosun sen?

ayrıca islamdan önce araplar ne idi ? putperest, pis bi halk. erkeklerin birbirine tecavüz ettiği bir millet. Yollarını bok götürüyormuş şamın ...

anlaman kıt mı?
    olay islamdan önce sonra olayı değil.sen benim atam diyerek osmanlıyı göstermeyip çekik gözlü atillayı gösterirsen,çok şahane yorumlar yaparım burda.
    bu sana değil arap dönmesi diyen arkadaşa.
    ülkücülüğe giriş 1 dersi alıp da gelmeyin buraya.hun-hungary ikilemesini bile anlayamayacak kadar da sığ düşünmeyin.
    orta asya devletlerinin övünülecek bir yanı yok,en nihayetinde çin hepsini dağıtmıştır.bu kadar basit.kimse bana yok göçebilik yok bla bla demesin.tarih,nihal atsızın kitaplarında ki gibi değil,inanmayın öyle hikayelere.anlatır ya ''kür-şad çin sarayını bastğında yanlarına bir de kör asker vardı.bu da en az bir çinli kadar dövüşürdü.''diye.yemeyin abicim bunları.
    o kadar üstün milletiz ki 100 yıldır ''16 tane devlet kurduk.'' diye böbürleniriz.bir aklı selim de çıkıp demez ki ''ulan 15 tane de yıktık,ayıp bize.''

o yıkılanlara senin şanlı osmanlın da dahil ama bu arada tarih boyunca orta asya türk devletleri askeri güçle değil iç oyunlarla yıkılmıştır, çin hepsini dağıtmış diyon doğru eğer o zevke düşkün padişahlar olmasaydı belki de osmanlı dağılmazdı bu arada ülkücüleride sevmem milliyetçi de değilim sadece benim atalarımın orta asya da olduğu belirttim.

Osmanlı Oğuzların Bozok boyuna bağlı Kayı boyundan gelir.
    OSMANLI TÜRKTÜR TÜRKLÜKLERİNİ HİÇ KAYBETMEMİŞLERDİR.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

Osmanlı ,Yavuz ile birlikte,Mısır'uın fethinin akbinde Halifeliği almış ve Osmanlı Devleti,Teokratik(Din temelli) bir platform üzerine oturmuştur.

Eğer Yavuz Sultan Selim doğudaki Şah İsmail tehlikesine karşı önlemler almasaydı,arapları yola getirmeseydi.

Kardeş,sen doğmamış çocuğa don biçmişsin.

Kanuni Batı seferlei demişsin de,Batı dedğin topluluk,bir nevi toparlanma ve dinlenme sürecine girdi Yavuz ile birlikte adamların aradığı fırsat ayağına geldi.

Yavuz döneminde adım gibi eminim ki;Avusturya/Viyana tamamen silinirdi ve babalar gibi de alınırdı.Ne var ki yıllar sonra Karlofça'nın temelini oluşturan Viyana bozgunu da olmayacaktı malum.

Yavuz kişisel hırsları uğruna Osmanlı'nın yıkılmasının temelini atmıştır.Halifeliği aldı da başı göğe mi erdi,zaten güçlü Üslam Devleti yoktu piyasada adam akıllı neye nispet yaptı anlamak mümkün değil.

Fatih gibi evrensel ve geniş açılı düşünemedi,at gözlükleri ile fetihler yaptı.

• quote:

quote:

quote:

Kanuni Batı seferlei demişsin de,Batı dedğin topluluk,bir nevi toparlanma ve dinlenme sürecine girdi Yavuz ile birlikte adamların aradığı fırsat ayağına geldi.

Yavuz döneminde adım gibi eminim ki;Avusturya/Viyana tamamen silinirdi ve babalar gibi de alınırdı.Ne var ki yıllar sonra Karlofça'nın temelini oluşturan Viyana bozgunu da olmayacaktı malum.

Yavuz kişisel hırsları uğruna Osmanlı'nın yıkılmasının temelini atmıştır.Halifeliği aldı da başı göğe mi erdi,zaten güçlü Üslam Devleti yoktu piyasada adam akıllı neye nispet yaptı anlamak mümkün değil.

Tamam farklı açılardan baktığın zaman haklı düşüncelerin var ama,Yavuz Sultan Selim yaptığı bu fetihlerde hazineyi ağzına kadar doldurmuştur,onun kadar hazineyi dolduran padişah daha gelmedi.

• quote:

quote:

ayrıca osmanlı devletının yukselme donemınde dogu savasları batıdakılere nazaran hep zorlu gecmıstır.
    ankara savası kaybedılmıs
    otlukbelı savasında sahra topcularının ımdada yetısmesı sonucu kesın bır akkoyunlu zaferı engellenmıs
    caldıranda keza yıne zor bır zafer
    mercıdabık savasında memluk ordusundakı bır kıpcak suvarısının
    "bugun osmanlının atesıne yenıldık.zıra onlar bızım gıbı at suremez yay kullanamaz"deyısı bıle 1515 te osmanlı ordusununn halep te pekte rahat olmadıgını gostermektedır

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam farklı açılardan baktığın zaman haklı düşüncelerin var ama,Yavuz Sultan Selim yaptığı bu fetihlerde hazineyi ağzına kadar doldurmuştur,onun kadar hazineyi dolduran padişah daha gelmedi.

Vallahi Yavuz hiçbir zaman elit bir Osmanlı padişahı olmadı gözümde.

Bu kanım hiçbir zaman da değişmeyecek,Osmanlı kesinlikle yıkılmazdı ama maalesef o kırılma anı pis harcandı.

Kanuni biraz daha yaşasa farklı olabilirdi ama onun da ömrü yetmedi.

Sonrası zaten tepetaklak dımdızlak hesabı aldı başını gitti.

Osmanlı aslında " American Dream " adlı verilen bir olaydır.

Kurulan küçücük bir beylik,etrafla iyi geçinme çabaları,büyük beyliklerin(Karamanoğulları,Dulkadiroğlulları) reyizliğine belli süre boyun eğme, ama yıllar içinde apansızın büyüme,imparatorluk haline gelme,muhteşem devlet adamları ve dehalar çıkarma;tarih açma ve kapama,ama hüzünlü ve göz göre göre kendini yıkan kişiliksiz ve şahsiyetsiz padişahlar ve son olarak kimliğini kaybeden aciz bir devlet olarak dramatik bir şekilde son bulma.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yaşım 38

huzur içinde yat ATAM..

hiç beğenmedim yorumunu

Niye beğenmedin ? Arap dostu musun ? Öncelikle şunu sor kendine arkadaşım, araplar iyi bir toplumsa neden Peygamber gönderildi ?

• Atını,silahını,karısını isteme olayı Çin hüdümdarı ile olmuyor.Başka bir kavimle oluyor.

Bozkır İmparatorluğu kitabında Hunların Moğul olabileceği söyleniyor.Fakat aynı kitapta aynı yargıyı söyleyen kişi Hunların Türk olduğunu söylüyor.Zaten bu coğrafyada yaşayan toplumlar arasından çok ayrım yapamayız.Hepsinin gelenek görenekleri birbirlerine çok benzer.Ayrıca Avrupa Hun Devleti`nin bu Hunların soyundan geldiği genel olarak kabul edilen yargıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 52oguz -- 4 Aralık 2011; 11:32:30 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.