Şimdi Ara

metalurji ve malzeme mühendisin de olması gereken nitelikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yıldız met ve malz müh 1. sınıf öğrencisiyim.İngilizce bilyorum şu an almanca kursuna yazılcam:Benim kafamdaki soru şu:Ben mezun olduktan sonra ne gibi nitelikler doğrultusunda işe alınacam ,bu bölümde okuyan arkadaşlar kendilerini ne konuda geliştiryolar , bizim bölümde olması gereken özellikler sizce nedir ?

• Bende selcuk 1.sinifim. Oncelikle hangi alanda calismak istiyorsun ? Buna gore ders secmelisin, ben demir-celik-kaynak-dokum sektorlerinde calismayi dusundugum icin bu alanlarda ders sececem. Bunun yaninda autocad ve solidworks kullanmayi cok iyi bilmelisin. Kariyer sitelerine baktigim zaman bu 2 programi cokca goruyorum. Ingilizce zaten sart eger yukselmek istiyorsan. Ingilizceyi zaten biliyorum sadece pratik yapmam gerekiyor onuda insallah yurtdisinda yapacam vize sorunum yok Ingiltereye gidecem ogrenmek icin(hollanda vatandasligim var). Bunlarin yaninda cokca calismak istedigin sektorlerde makale okumalisin. Aklima geldikce yaziyim. Okuyan veya mezun olmus tecrubeli abilerimiz ablalarimizi konuya bekleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalurjistOguz -- 15 Mart 2013; 19:54:44 >
  • de birleşik yazılır. türkçe öğrenmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

de birleşik yazılır. türkçe öğrenmelisin.

Cümleler büyük harf ile başlar.
  • Metalurji ve malzeme muhendisi ne is yapar? Cidden merak ediyorum. Hic isim dusmedi, tanidigim kimse yok, meslekte cok nadir karsilastim onlarin da kimisi insaat malzemesi pazarliyordu kimisi de agrega ya dolgu malzemesi aldigimiz yerlerde satis temsilcisi gibiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Metalurji ve malzeme muhendisi ne is yapar? Cidden merak ediyorum. Hic isim dusmedi, tanidigim kimse yok, meslekte cok nadir karsilastim onlarin da kimisi insaat malzemesi pazarliyordu kimisi de agrega ya dolgu malzemesi aldigimiz yerlerde satis temsilcisi gibiydi.

Metal, seramik, polimer, kompozit(karma),nano,yari iletken ve biomalzemelerin uretimi ve gelistirilmesi alanlarinda calisir teoride. Ben metalurji ve malzeme okudugum icin kaynak,dokum,demir asilli metal, demir disi metaller,kimyasal metalurji ve fiziksel metalurji gibi dersleri agirlikli goruyorum. Seramik malzemeler, polimer malzemeler ve kompozit malzemeler 1-2 diyede derslerimiz var. Secmeli olarakta nanomalzemeler,biomalzemeler gibi dersler var. Bende 1.sinif oldugum icin pek bilgim yok ama kariyer sitelerine baktigim zaman sunlari goruyorum metalurji muhendisleri icin; 1) Pik ve sfero dokum 2)Kaynaklarin muayanesi 3)Demir celik uretimi 4)Malzeme secimi, proses muhendisligi 5) Endustriyel firinlarda uretimde calismak(seramik malzemeler). Kisaca Hammaddeleri sanayinin istedigi sekilde islemek ve uretmektir de denebilir. Konyada dokum sektoru agirlikta. Tabi mezun olmadigimiz icin ve staj yapmadigimiz icin net bisey soyleyemiyoruz, ama kariyer sitelerinde gereken ozellikler ve isin tanimi yapilmistir metalurji muhendisleri icin. Bunun yaninda rehberlik sitelerindeki tanimlarin cok toz pembe oldugunu dusunuyorum.
    Ayrica bizim bolum metal agirlikli oldugunu soylemistim. Polimer muhendisligi,seramik muhendisligi gibi bolumlerdede seramik ve polimer agirlikta. Malzeme bilimi ve muhendisligi,malzeme muhendisligi gibi bolumlerde ise butun malzeme turlerinin dersleri esit bir sekilde goruluyor. Yeni bir bolum acildi Nanoteknoloji muhendisligi diye, onun alani ise nanoteknoloji.

• quote:

Orijinalden alıntı: boor

quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

de birleşik yazılır. türkçe öğrenmelisin.

Cümleler büyük harf ile başlar.

bana ne? imlâ hatası yapmadığım sürece çok da fifi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistOguz

quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Metalurji ve malzeme muhendisi ne is yapar? Cidden merak ediyorum. Hic isim dusmedi, tanidigim kimse yok, meslekte cok nadir karsilastim onlarin da kimisi insaat malzemesi pazarliyordu kimisi de agrega ya dolgu malzemesi aldigimiz yerlerde satis temsilcisi gibiydi.

Metal, seramik, polimer, kompozit(karma),nano,yari iletken ve biomalzemelerin uretimi ve gelistirilmesi alanlarinda calisir teoride. Ben metalurji ve malzeme okudugum icin kaynak,dokum,demir asilli metal, demir disi metaller,kimyasal metalurji ve fiziksel metalurji gibi dersleri agirlikli goruyorum. Seramik malzemeler, polimer malzemeler ve kompozit malzemeler 1-2 diyede derslerimiz var. Secmeli olarakta nanomalzemeler,biomalzemeler gibi dersler var. Bende 1.sinif oldugum icin pek bilgim yok ama kariyer sitelerine baktigim zaman sunlari goruyorum metalurji muhendisleri icin; 1) Pik ve sfero dokum 2)Kaynaklarin muayanesi 3)Demir celik uretimi 4)Malzeme secimi, proses muhendisligi 5) Endustriyel firinlarda uretimde calismak(seramik malzemeler). Kisaca Hammaddeleri sanayinin istedigi sekilde islemek ve uretmektir de denebilir. Konyada dokum sektoru agirlikta. Tabi mezun olmadigimiz icin ve staj yapmadigimiz icin net bisey soyleyemiyoruz, ama kariyer sitelerinde gereken ozellikler ve isin tanimi yapilmistir metalurji muhendisleri icin. Bunun yaninda rehberlik sitelerindeki tanimlarin cok toz pembe oldugunu dusunuyorum.
    Ayrica bizim bolum metal agirlikli oldugunu soylemistim. Polimer muhendisligi,seramik muhendisligi gibi bolumlerdede seramik ve polimer agirlikta. Malzeme bilimi ve muhendisligi,malzeme muhendisligi gibi bolumlerde ise butun malzeme turlerinin dersleri esit bir sekilde goruluyor. Yeni bir bolum acildi Nanoteknoloji muhendisligi diye, onun alani ise nanoteknoloji.

Aha adami ucurmuslar...

• quote:

Orijinalden alıntı: smllynkglu

arkadaşlar ben yıldız met ve malz müh 1. sınıf öğrencisiyim.İngilizce bilyorum şu an almanca kursuna yazılcam:Benim kafamdaki soru şu:Ben mezun olduktan sonra ne gibi nitelikler doğrultusunda işe alınacam ,bu bölümde okuyan arkadaşlar kendilerini ne konuda geliştiryolar , bizim bölümde olması gereken özellikler sizce nedir ?

1.sınıfta ölümüne kastırıp makineye geç. Makineye puan yetmiyorsa haritaya geç. İkisinde de iş sıkıntın olmaz.
    Metalürji ile vakit kaybetme. Türkiye'de iş alanı çok dar. Kariyer sitelerindeki yalanlara inanma.
  • Kardeşim, ben Yıldız Metalurji Mezunuyum. sen erkenden bir işe gir. gerekirse bedava olarak.

Hoşuna giden alanda ekstradan çalışırsın. Ne kadar farklı insan ile tanışır, ne kadar çok ortam görürsen o kadar iyi.
    Ama, endüstriyi önceden görmen şart. Ben sektörün ve dünyanın simülasyona doğru çoktan kaydığını görüyorum, sen de kay ;)

(sana destek olmak için küçük harfle başladım birkaç cümleye. Türkiye'de metalurjiciye iş çıkmaz diyenler çok afedersin ama poh yesin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafahayden

Kardeşim, ben Yıldız Metalurji Mezunuyum. sen erkenden bir işe gir. gerekirse bedava olarak.

Hoşuna giden alanda ekstradan çalışırsın. Ne kadar farklı insan ile tanışır, ne kadar çok ortam görürsen o kadar iyi.
    Ama, endüstriyi önceden görmen şart. Ben sektörün ve dünyanın simülasyona doğru çoktan kaydığını görüyorum, sen de kay ;)

(sana destek olmak için küçük harfle başladım birkaç cümleye. Türkiye'de metalurjiciye iş çıkmaz diyenler çok afedersin ama poh yesin :)

Hocam suan memnun musunuz bolumunuzden
    Biraz bilgi verebilir misiniz??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.