Renk seçimi kişiden kişiye değişir ama gördüğüm kadarı ile Jetta ile Golf'ün beyazları aynı tonda değil, Jetta'da son yıllarda moda olan kreme yakın beyazın açık bir tonu kullanılıyor, VW sitesine bakarsanız isimleri farklı zaten.
Golf daha klasik beyaz rengi kullanıyor sanırım, ya da Jetta'ya beyaz belki daha çok yakıştığından öyle gibi görünüyor, nasıl Golf'e kırmızı yakışıyor Jetta'ya yakışmıyorsa, onun gibi bir durum.
Siyah araba alacak olsam kesin opak siyah alırım, sedefli almam, çünkü opak siyah daha koyu oluyor ve metalik gibi füme siyah karışımı gibi görünmüyor.
Metalik alacaklar da metalik gümüş beyazdan sonra gelen sıradan bir renk, fırtına gri ye bir bakın derim..
metalik alma, patlat beyazı, o farkı da donanıma ver gitsin. paran varsa gümüş metalik olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: aytaklar
metalik alma, patlat beyazı, o farkı da donanıma ver gitsin. paran varsa gümüş metalik olabilir.
VW de renk de bir donanım sayılıyor ve 2. el fiyatını etkiliyor. Bunu da unutmayalım.
gümüş rengi güzel
haklısın ama bu iş biraz da, hatta daha da fazla paraya bakıyor. imkanı varsa metalik yoksa mecburi istikamet beyaz.
quote:
Orjinalden alıntı: mehmetba
Sayın " aghkzlkya "
Renkleri tartışmak çok saçma geliyor bana. Tamamen zevk meselesi. Ben şahsen golf alacak olsam " Fırtına Gri " veya " Reflex Gümüş " alırdım. Ben kırmızı rengi Ferrari' den başka hiçbir araca yakıştıramıyorum.
Özellikle VW in araçlarında dış krom detaylar fazla. Krom detaylar ancak koyu bir boyanın üzerinde dikkat çekiyor. Metalik siyah veya fırtına gri bir aracın üzerinde krom detaylar daha belirgin duruyor. Bu da araca daha havalı bir görünüm katıyor.
Geçen senelerde tüm Türkiye' de satılan araçlar arasında 1. gümüş renk oldu. 2. ise beyaz.
Kişisel zevkin ve 2. el değerini düşünerek doğru bir karar vereceğine eminim. Aracın şimdiden hayırlı olsun.
aslında haklısınız.bu benim ilk aracım olucak onun için içimde tatlı bir heyecan ve herkesin görüşlerinden yararlanma isteği var : ) ben en iyisi yarın acarlar'a gideyim renklere bakayım.metalik beğenirsem metalik, opak beğenirsem opak alırım. çok teşekkür ederim.
Bende İstanbul'dan alacağım Jetta için opakmı, metalikmi diye sordum. Siyah araç, opak dedi arkadaş. Google'de opak, metalik farkını okuyalım bir dedim. Her ne kadar 2 senelik konu olsada içimi karattınız yahu. Yorum yapanların alayı metalik diyor. Opak siyah çokmu kötü duruyor acaba? Ama yok yahu, o kadar vw gördüm siyah olarak. Hepside güzel görünüyordu. Opakmıydı, metalikmiydi bilemem. Metalik rengin parlaklığı dışında başka bir önemi yoksa kalsın napalım artık
Metalik boyalar, gerek kimyasal özellikleri, gerek bileşenleri, gerek fiziksel özellikleri ile opak boyalardan çok farklıdır. Opak boyalardan çok daha zahmetli uygulaması olan boyalardır. Doğru kullanılırlarsa, opak boyadan kat ve kat daha fazla ömürleri vardır. Görünümden ziyade bu boyalar dayanıklılık için üretilmiş boyalardır. Eskiden içlerinde sim şeklinde metal parçaları bulunduğu için isimleri metalik olarak adlandırılan bu boyaların içerisinde artık metal simlerin yerini plastik şeklinde tabir edebileceğimiz sim şeklindeki polimerler almış durumda. Hem yapışma kabiliyeti üstün hemde kapatıcılığı yüksek bu boyalar içlerindeki simler sayesinde güneş ışınlarını çok daha iyi yansıtarak boya ömrünü uzatmada faydalılar. Uzun seneler kullanımda ise bu boyalar renklerini kaybetmemekte ve metali çok daha iyi korumaktadırlar. Opak boyalar ise genelde pastel tonlarda üretilen boyalardır. Güneş ışınlarına karşı dayanımları daha düşük olan bu boyalar maliyet olarak çok daha düşük rakamlara sahiptir. Zaman içerisinde aşımaya ve yıpranmaya daha dayanıksızdırlar. Silinme, yıkanma gibi işlemler sırasında daha hızlı aşınırlar. Fakat onarım sırasında opak tonları tutturmak daha kolay olmasına karşın onarım işleminin başarısı uygulamayı yapan kişinin becerisi ve deneyimi ile doğru orantılıdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme