Şimdi Ara

Metalik ve Opak Farkı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
35.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar.arkadaşlar önümüzdeki salı günü vw golf 122 hp tsi siparişi vereceğim.hepimizin bildiği üzre metalik boya için 1 milyar küsür fark alınıyor.ancak opak ile arasında pek fazla fark yoksa boşu boşuna bu parayı vermeme taraftarıyım.bu ikisinin farklarını bilenler varsa yardımcı olabilirler mi ? teşekkürler.

• beyaz alacaksan opak almanı tasiye ederim, diğer renkler için bir şey diyemem, zevk meselesi. metalikte renk tonunu tutturamama gibi sorunlar yaşanıyor. servis bile bazen tutturamıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytaklar

beyaz alacaksan opak almanı tasiye ederim, diğer renkler için bir şey diyemem, zevk meselesi. metalikte renk tonunu tutturamama gibi sorunlar yaşanıyor. servis bile bazen tutturamıyor.

opak kırmızıda renk tutturamama sorunu yaşanırmı? aslında opak kırmızıda güzel bir seçim olur. çünkü golf'e spor gözüyle bakılıyor.
  • Bana kalırsa opak boya ile başın ağrımaz. Bildiğim kadarı ile metalik ile opak boya arasında ömür bakımından bir fark yok. Sadece görüntü olarak metalik haliyle biraz daha canlı gösteriyor aracı. Fakat iş küçük çiziklerin ya da eziklerin onarılmasına gelince en iyi ve ekonomik çözüm opak boya.
  • Opağın bence şöyle bir faydası var, kaza yaptığın zaman,arabanın bir parçası kazınıp yeniden boyanacaksa hem rengi tutturuyorlar hem de o boyaya vw resmi servisleri dışında ulaşma imkanında oluyor,yani arabanın o parçası boyanınca sırıtma ihtimali çok düşük oluyor

Ben olsam siyah opak alırdım, audi q7 almaya param yetseydi de ne opak ne metalik alırdım,gider sedefli siyah alırdım.
  • yorumlar için teşekkürler.bir kaç yere daha sordum herkes pek fazla görüntü düşünmüyorsan opak al diyor.beyazda hiç fark yokmuş zaten.bakalım hayırlısı.
  • genelde firmalar bazı renkleir opak olarak sunuyorlar mesela siyah opak vwde olduunu sanmıyorum beyaz kırmızı opak tır diğer renkleri istesende opak alamassın zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rötuş için Metalik Siyah Boya
    4 yıl önce açıldı
    Metalik boya farkı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • siyahın opağıda var sedefliside
    beyaz opak
    kırmızı opak
    lacivert opak var birde sedefli
    diğerleri sırf metalik.
  • siyah opak vw'de var.ancak sizinde dediğiniz gibi her rengin opak ve metal diye iki ayrı çeşiti yok.

http://www.vw.com.tr/models/binek/yeni_golf/renkler.asp
  • Zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir laf vardır Ben VW nin opak işe yarar bir rengi olduğunu düşünmüyorum. Ben olsam kesinlikle " Derin Siyah " , " Platinyum Gri " veya " Reflex Gümüş " renklerinden birini alırdım. Diğerlerine bakmazdım bile.

Bir de boya maliyeti olayını kafanıza takmayın bu kadar. Bize ne boya maliyeti ne tutarsa tutsun. Zaten hepimizin araçları full kaskolu. Sigortacılar düşünsün. Ben metalik al ve tadını çıkar derim.
  • Bencede metalik bi renk al reim derin siyah
  • metalik alırsan daha iyi olur çünkü satarken opalda fiyat baya aşağı düşüyor
  • peki beyazda fark varmıdır hocalar ? metalik ve opak arasında ?
  • Renge harcayacağın parayı donanıma yada sunroof a harca derim.Golfe beyaz çok hoş gidiyor özellikle temizken.Kirli hali için yorum yapamam
  • evet ben renge vereceğim parayı sunroof'a verme taraftarıyım.ve aracı beyaz almayı düşünüyorum.opak ve metalik arasında çok büyük farklar yoksa opakı tercih edeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aghkzlkya

peki beyazda fark varmıdır hocalar ? metalik ve opak arasında ?

Dostum her rengin metalik ve opağı yoktur. Metalik beyaz diye bişey yok. Jetta için krem, siyah, kırmızı opak renklerdir. Gümüş, derin siyah, grafit mavi, gri, bej vb. renkler de metalik ve sedefli renklerdir.

2. el olayına ben de katılıyorum. Örneğin 1.000 tl ucuz olan krem renk jetta 2. elde metaliğe göre belki de 3.000 tl zarar edecektir. Çünkü 100 kişiden 95 i metalik olanı tercih edecektir.

Kendi adıma kırmızı renk jettayı normalinden 5.000 tl ucuza verseler bile asla almam. Kısacası renk müthiş önemlidir. Hele de bu sınıf araçlarda.
  • metalik beyaz var hocam.refleks gümüş olarak geçiyor ama bildiğimiz beyazın biraz daha kapalısı.ancak onun dışında sizinde söylediğiniz gibi her renk metalik ve opak olarak ayrılmıyor.ikinci el olayında aracın metalik olması tabiki önemli.ben beyaz almayı düşünüyorum buna kesin karar verirsem opak alacağım.çünkü o ton daha çok hoşuma gidiyor.ancak diğer renklerde hoşuma gidiyor.önümüzdeki salıya kadar bir karar vereceğim.hoşuma giden renk metalik kategorisindeyse alırım.

bu arada renk tavsiyeniz var mı.diğer arkadaşlarda cevaplayabilir ?

edit : refleks gümüş ile beyaz'ın alakası yokmuş.vw'nin sitesindeki resim seçeneklerine aldanmışım çok pardon : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aokizilkaya -- 20 Mart 2008; 21:34:29 >
  • kırmızı golfte herzaman tercih edilen renklerden biridir. kırmızı bir jetta kaç kişi alır? bence %1
  • Siyah kırmızı beyaz gümüş iyidir.

beyazla gümüş daha temiz olur
    siyah daha bi başka durur
    kırmızı spor durur
  • Sayın " aghkzlkya "

Renkleri tartışmak çok saçma geliyor bana. Tamamen zevk meselesi. Ben şahsen golf alacak olsam " Fırtına Gri " veya " Reflex Gümüş " alırdım. Ben kırmızı rengi Ferrari' den başka hiçbir araca yakıştıramıyorum.

Özellikle VW in araçlarında dış krom detaylar fazla. Krom detaylar ancak koyu bir boyanın üzerinde dikkat çekiyor. Metalik siyah veya fırtına gri bir aracın üzerinde krom detaylar daha belirgin duruyor. Bu da araca daha havalı bir görünüm katıyor.

Geçen senelerde tüm Türkiye' de satılan araçlar arasında 1. gümüş renk oldu. 2. ise beyaz.

Kişisel zevkin ve 2. el değerini düşünerek doğru bir karar vereceğine eminim. Aracın şimdiden hayırlı olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.