Boyamam gereken yüzeyler 2.5 cm çapında 1 metre boru, bir kaç ufak parça, bir krank kolu ve 80 tane falan 1 mm çapında teller. Tellerin yeri sabit, yani tek tek boyanacak. Boyama mümkün olduğu kadar dekoratif ve pürüzsüz, bir yandan da sağlam olmalı. Borular işleyen parça, bazı metal parçalar üstüne sıkılarak kitleniyor. Çizik olmamalı. Küçük parçalarda da yer yer pas var. Bazılarındaki krom kaplama sökülecek. Metal borunun bir kısmını sprey boya ile boyadım. Aldığım adam metali boya, astar falan atmana gerek yok demişti ama boya döküldü. Yani bu boyayı da çıkarmam lazım. Ayrıca boyanacak yüzeyler ya küçük parçalar, yada borular olduğu için sprey boya ile israf çok oluyor. Bu yüzden bu seferki boyama işlemini fırça boya ile yapacağım. Boyama beyaz ve siyah renklerde olacak. Küçük parçalar ve 1 mm teller astar gerektirmeyen boya ile boyanacak, diğer yerler farketmez, görüntü daha güzel olacaksa astarlı da olabilir. Buna göre önerilerinize ihtiyacım var. -Hangi marka, nasıl boya? Yağlı boya daha sağlammış sanırım. Yağlı boya da parlak. Ben aslında mat renkler isterdim ama sağlamlık daha ön planda tabi. Kesinlikle hazır olmasi gerekiyor, tinerle falan uğraşamam. Boyanın biri astarsız metal boyası olacak. -Krom kaplamayı, boyayı ve pasları zımpara ile sökebilir miyim? -Nasıl bir fırça kullanmalıyım? -Boya nasıl pürüzsüz halde boyanır? İnce telleri iz bırakmadan nasıl boyayabilirim? -Boyadan sonra cila, kaplama falan gerekir mi? -Toplam maliyetin 40 lirayı geçmemesi mümkün mü? :D
Evet arkadaşlar, her türlü öneri, püf nokta paylasimlarınız çok makbule geçer. Teşekkürler.