Şimdi Ara

METABOLİZMA NASIL YAVAŞLAR?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
61.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: acinar666

quote:

yaa boşver altın gibi vücudun var, istediğini ye işte

o da doğru aslında buna da şükür

yemek isteyip te gözü kalan milyonlarca obez varken süper bir durumdasın bence.

obezleri de anlıyorum ben ya benim kadar yemeyen ve nerdeyse obez olan tanıdıklarım var tamamen metabolizma yani

• quote:

boyum 1.79 kilom 58. ya bi süre sonra alıcam belki biliyorum ama sonuçta bisüre sonra vücut oturuyo ve kilo alsan da kalıp kazanamıyosun kolların yine çelimsiz kalıyo omuzların gelişmiyo kısacası kilo vücuda dağılmıyo. haksız mıyım?

benimde boy 1.76 kilo 59 pek bir farkım yok göbeğimde yok olmasınıda istemem 6 senedir karate yapıyorum kendimi gayet atik ve kuvvetli hissediyorumki ki hissetme değil bir gerçek babam body antrenörü haftada 1 yanında çalışırım ama hafif ağırlıklarla omuzlarım pek geniş değil ama kollarım çok güçlü bendede dediğim gibi göbek yok fakat her gün okuldan geldikten sonra ve yatarken 3*15 şınav 3*25de mekik çekerim yaş 16 ama liseliyim

• diğer arkadaş üniversiteli sanırım.

@UmTßrkY senin yaşa göre normal durumdasın. belki biraz zayıf. 65 olsan iyi olurdu. spor yapıyorsan, spor yapıyormuş gibi görünmek gerek.
  • quote:

diğer arkadaş üniversiteli sanırım.

@UmTßrkY senin yaşa göre normal durumdasın. belki biraz zayıf. 65 olsan iyi olurdu. spor yapıyorsan, spor yapıyormuş gibi görünmek gerek.

wing chuna başlayayım diyorum ben de ama herşey para ya öğrenci adamız biz hele wing chun baya pahalı sanırım
  • quote:

evet birazcık zayıfım sanki göbeğim içe doğru ama kilo almak istemem,spor derken dediğim gibi karate karatede önemli olan hız zaten ki oda zayıf olunca gayet kolay oluyor :)
  • Çok şekilde metabolizmayı yavaşlatabilirsin. Başta kalbini yavaşlatırsan metabolizmanı yavaşlatırsın. Soğukta kalırsan metabolizman yavaşlar. Kalbin hızlı atmaya başlarsa metabolizman hızlanır. Yani sürekli dışarıdaysan, koşturuyorsan, iş güç okul vücudunu yoruyorsan kalbin sürekli daha hızlı atacak ve matabolizmanı hızlandıracaktır. Çünkü bir an önce yediklerini sindirerek enerji üretmeli. Ama evde hiçbir şey yapmadan pc başında durursan sürekli metabolizman da yavaşlar. Benim ki gayet yavaş. Günde 1 öğün yemek yiyiyor 2-3 günde bir tuvalete çıkıyorum. Yani ne yemeye ne de çıkarmaya ihtiyacım diğer insanlar kadar değil. işemeye bile en fazla 2 kez gidiyorumdur. bazen su günlerce su içmediğim olur. ihtiyaç duymuyorum çünkü çay kahve kola içerken su gerekmiyor.
  • ip man ustayı buradan saygıyla anıyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Çok şekilde metabolizmayı yavaşlatabilirsin. Başta kalbini yavaşlatırsan metabolizmanı yavaşlatırsın. Soğukta kalırsan metabolizman yavaşlar. Kalbin hızlı atmaya başlarsa metabolizman hızlanır. Yani sürekli dışarıdaysan, koşturuyorsan, iş güç okul vücudunu yoruyorsan kalbin sürekli daha hızlı atacak ve matabolizmanı hızlandıracaktır. Çünkü bir an önce yediklerini sindirerek enerji üretmeli. Ama evde hiçbir şey yapmadan pc başında durursan sürekli metabolizman da yavaşlar. Benim ki gayet yavaş. Günde 1 öğün yemek yiyiyor 2-3 günde bir tuvalete çıkıyorum. Yani ne yemeye ne de çıkarmaya ihtiyacım diğer insanlar kadar değil. işemeye bile en fazla 2 kez gidiyorumdur. bazen su günlerce su içmediğim olur. ihtiyaç duymuyorum çünkü çay kahve kola içerken su gerekmiyor.

durum kötü

• haftada 1 kere tuvalete git o zaman yavaşlamak zorunda kalacaktır
  • quote:

Çok şekilde metabolizmayı yavaşlatabilirsin. Başta kalbini yavaşlatırsan metabolizmanı yavaşlatırsın. Soğukta kalırsan metabolizman yavaşlar. Kalbin hızlı atmaya başlarsa metabolizman hızlanır. Yani sürekli dışarıdaysan, koşturuyorsan, iş güç okul vücudunu yoruyorsan kalbin sürekli daha hızlı atacak ve matabolizmanı hızlandıracaktır. Çünkü bir an önce yediklerini sindirerek enerji üretmeli. Ama evde hiçbir şey yapmadan pc başında durursan sürekli metabolizman da yavaşlar. Benim ki gayet yavaş. Günde 1 öğün yemek yiyiyor 2-3 günde bir tuvalete çıkıyorum. Yani ne yemeye ne de çıkarmaya ihtiyacım diğer insanlar kadar değil. işemeye bile en fazla 2 kez gidiyorumdur. bazen su günlerce su içmediğim olur. ihtiyaç duymuyorum çünkü çay kahve kola içerken su gerekmiyor.

yani yavaşlatma imkanım yok

• tiroid bezin deli gibi çalışıyor olmalı. sakın hormon ilacı kullanayim deme yavaşlatmak için...
  • quote:

quote:

yani yavaşlatma imkanım yok

Meditasyon yapabilirsin ama hiç meditasyon yapan tibetli rahibin heycanlı heycanlı konuştuğu yada işini tabakhaneye holy tezek yetiştirir gibi iş yaptığını gördün mü? Enerjilerini fiziksel meseleler yerine ruhsal meselelere yordukları için yavaş metabolizmaları. Seninse eninde sonunda vücudunun enerjisini fiziksel işlere kullanmaman gerekiyor. Biraz hızlandığın zaman daha fazla enerji harcamaya başlarsın.

• quote:

quote:

wing chuna başlayayım diyorum ben de ama herşey para ya öğrenci adamız biz hele wing chun baya pahalı sanırım

Sen kilo almak istiyorum demişsin...Millet spor demiş ; benim bildiğim kilo vermek için spor yaparız.Sana tavsiyem çok hareketten kaçın

• Kilo almak istiyorsan canın ne isterse ye ve yedikten sonra uyu.Öğlen uykusu yap 2-3-4 gibi.Tuvalete çıkman normal şükret hatta çünkü çıkmayınca tuvalete karnın şişiyor ve kötü oluyor helede kilo aldığında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

tiroid bezin deli gibi çalışıyor olmalı. sakın hormon ilacı kullanayim deme yavaşlatmak için...

işin garip yanı doktor da böyle dedi kan testi yaptılar guatr falan mı var diye ne öle bişey varmış ne de şeker meker bişey herşer normal dedi yapcak bişe yok dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaLhipSo

quote:

quote:

Sen kilo almak istiyorum demişsin...Millet spor demiş ; benim bildiğim kilo vermek için spor yaparız.Sana tavsiyem çok hareketten kaçın

kilo almaktan umudu kestim bari güçleneyim diyorum

• ekonomik ol o zaman...rampa çıkma..aşağı inişlerde boşa al kendini... miden her zaman full olsun. soğukta dışarı çıkma çok yakarsın...
  • Selam dostum bende seninle aynı durumdayım, boyum 1,80 kilom 60. Şimdi söze şöyle başlamak istiyorum, bazı arkadaşlar diyor işte çok hareket etmessen vücudun gerek duymaz, su içmene gerek olmaz ya da metabolizman yavaşlar büyük tuvaletine çıkmassın vs. kesinlikle yanlış. Çünkü bizim metabolizmalarımız farklı, biz hareket etmezken eriyor, çok hareket edersek metabolizmamız yavaşlıyor kilo alıyoruz. Ama kilo alsak ne fayda kollarımız, bacaklarımız ince aldığımız kilolar göbek, göğüs bölgesine gidiyor, kollar bacaklar çırpı gibi kalıyor . Şimdi bizim tipimizde kişilerin kilo almasının benim keşvettiğim 3 yolu var.

Birincisi, aşırı hareket etmek ve ortalama yemek yemek. Bu sayede metabolizmamız yavaşlayacak (diğer insanlarda hızlanır) büyük tuvaletimize 2-3 hatta 3-5 günde bir çıkacağız ve kilo almaya başlayacağız. Bu aşırı hareket nedir örnek vereyim günde en az 5km biyerlerde yürümek, çok merdiven çıkmak, yük taşımak ve zihinsel olarakta yorulmak.

İkincisi, az hareket etmek(sıradan okul-ev) ve çok çok çok çok yemek yemek. Burdada şu oluyor günde 2 kere büyük tuvaletimize çıkıyoruz ama o kadar çok yemişizki yinede kilo alabiliyoruz. Peki o kadar çok nasıl yemişiz söyleyim prakten vs. yan etkisi iştah açmak olan yiyecekler sayesinde ya da ortalama yemişiz ama yüksek kalorili yiyecekler yiyerek (şerbetli tatlılar vs.)

Ve üçüncüsü, vücut geliştirme (body building) yaparak. Şimdi bu yöntemde yüksek ağırlıklarla çalışarak (6-8kg dumbell vs.) az tekrar yaparak kollarımızı, göğsümüzü, bacaklarımız vs geliştiriyoruz.(kas kütlesi kazanıyoruz) Bunun yanında protein tozu, aminoasit hapları vs. kullanarakta bu işlemi hızlandırıyoruz ve bana göre en etkili yöntem bu çünkü bu yöntemde aynı zamanda vücudumuzu çok yoruyoruz ve istemeden birinci anlattığım yoldanda etkileniyoruz ve metabolizma yavaşlamasındanda kilo alıyoruz.

Şimdi bazı arkadaşlar diyebilir kardeşim hareketli olursak metabolizma yavaşlar mı hasta mısın? Bunun adı metabolizma olmayabilir nedenini bilmiyorum ama şu varki ben vücudumu tanıdığımı düşünüyorum ve bizim tarzı kişiler hareket etmeden çok zor kilo alıyorlar. Dostum sana önerim şu vücut geliştirmeye başla al dumbelllarını, al protein tozunu ince kollarını, bileklerini güçlendirmeye başla. Bunun için body forumlarından tavsiyeler alabilirsin. Ve şunu unutma sakın hareketsiz kalma yani tatil gelince bilgisayarına yapışıp hareketsiz vs. kalma zorluklarla aldığın kiloları verebilirsin ve bu çok sinir bozucu. Başıma geldi bu olay kışın zorluklarla aldğım 5 kiloyu bu yaz verdim 65'ten 60'a düştüm ama sorun değil çünkü kas kütlesi olarak almamıştım ve kollarım çok inceydi. Başladım tekrar ve amacım bu yaza kadar 70 kilo olabilmek ve tabi vücudumun heryeri oransal olarak aynı olmak koşuluyla. Sana başarılar moralini bozma, fit olacağız bizde.

• kahvaltıda tereyağı, bal ve pekmez yiyormusun? yağda pişmiş (haşlama kesinlikle olmaz) yumurta yiyor musun? pirinç, patates yemekleri, şerbetli tatlılar ve hamurişlerini çok yiyor musun? çokça kızartma ve fastfood yiyor musun? bolca mayonez tüket, bak nasıl kilo alıyorsun.
  • aç kal . metabolizma yı yavaşlatır aç kalmak
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.