Şimdi Ara

Meta Quest 3 [ANA KONU] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.715
Cevap
147
Favori
121.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En basitinden boş kanal, frekans ve band genişliği, zaten quest3 için İnternet hızı değil network hızı önemli

Dolayısıyla 100 mbit den değil aslında 2.5 gbit olan hızlardan ve daha yüksek band genisliklerinden konuşuyoruz

Wifi6 iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duplexer D kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım. Ben bu modemi kullanıyorum.

Modemi değiştirip 6 ya geçsem kablolu bağlantıdan kurtulurum sanırım.

Peki f/p alabileceğim Bi modem öneriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cahid42 -- 16 Haziran 2024; 10:1:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Cahid42 kullanıcısına yanıt
    Eğer bütçe kısmında sorun yoksa asus ax82-u (modem alacaksaniz) iyidir..

Tplink in de olabilir ama arasında fiyat olarak aşırı fark yok o yüzden asus derim

• duplexer D kullanıcısına yanıt
    Gördüm hocam 6bin tl civarında. Değer mi sence modemi upgrade etmeye?

Sadece modem upgrade olarak düşünürsek çok doğru olmaz wifi6 ve iyi bir quest3 deneyimi istiyorsanız kesinlikle değer

Ben de HeroDSL kullanıyorum. Hiç sorun yaşamıyorum. Oldukça yeterli. Masraf edeceğiniz kadar performans artışı olmaz.

Wifi ayarlarından isminin büyüsüne kapılıp açtıysanız "maksimum iletim" kapalı duruma getirin. Bir çok performans sorununun asıl sebebidir kendisi.

Detaylı ayar yapmak istiyorsanız ilgili konu.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/158915272

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Hmmm tamam hocam hemen bakıyorum. Çok saolun ilgilendiğiniz için

Hocam aynı modemi kullanmamızdan istinade yapmam gereken ayarları kabaca söyleme imkanın varmı? Biraz baktım fakat pek birşey anlamadım. Modem konusunda pek Bi bilgi sahibi değilim.
    Neler yapmam gerekiyor tam olarak?

Konu Meta Quest ve zaten yeterince konu dışına çıkıldı. Böyle bir soru soracağınızı öngörerek ilgili konu linkini paylaştım. O konuda konu içi arama yaparsanız sonuç alırsınız.

• Yakında metada kapatip gider tutmadi bu baslik işi

• 128 yeter mi?
    20 bin lira civarına bulunabiliyor şu an. Bu fiyat uygun mu?
    Teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wifi 6 modem yerine daha uygun fiyatlı çözüm yolu için aşağıdaki ürüne de bakabilirsiniz.

amazon
    D-Link DWA-F18 - VR Air Bridge (oyun bilgisayarından Meta Quest 2/ Quest3/ Meta Quest Pro, VR 360° hareket için özel kablosuz bağlantı - Oculus uygulamasını destekler)
    https://www.amazon.com.tr/D-Link-DWA-F18-bilgisayar%C4%B1ndan-uygulamas%C4%B1n%C4%B1-destekler/dp/B0CMHKHGXS?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A3O5TP4R0OZYXZ

• manifesto_007 kullanıcısına yanıt
    Buna para harcayana kadar daha düşük bütçe ile tp link wifi6 modem bulunabilir daha iyi seçim. Bu alet usb3.2 wifi donusturucu ne kadar başarılı olur muamma

• en tlefonu yenileyince kurtuldum. telefon wi6, pc wifi 6 kablosuz da donmadan gidiyor. telefonu hotspot yapıp pc ve vr i ona bağlıyorum

Uzatma kabloları ile kullansam ne sorunu yaşarım açıklayabilir misiniz? Uzatma kabloları da pd100w destekli type c olsa da sorun yaratır mı?

Fiber olduğunda mesafe sınırı kalkar demişsiniz, bu durumda 2-3 tane fiber kabloyu birbirine bağlayıp kullanırsam da sorun olmaz mı peki?

Zaten router var elimde tabi ne kadar iyi tartışılır. Xiaomi mi wifi ac1200 router modeli. Ama Virtual Desktop açtığımda 5GHz 866mbps kullandırıyor gayet akıcı. Ama kablo olmadığından gecikme oluyor minimal de olsa. Bu gecikmeyi daha iyi bir router a geçerek tamamen kaldırabilir isem yapabilirim. Fakat gecikme yine olacaksa kablo ile çözmek isterim.

Cevabınız için de çok teşekkür ederim quest 3 sahiplerine çok yardımcı olduğunuzu biliyorsunuzdur ama hatırlatmak iyi hissettirir diye düşünerek dile getirmek istedim 🙂

• İşte o 866 nin üstüne çıkmaniz lazım akicilik için. Bunu ister kablo ile ister wifi6 ile ya da daha yüksek hız verebilen wifi5 AP ler ile yapın. Wifi5 ya çok kaliteli segmente çıkarak ya da çevresel wifi lardan kaçarak yapılır da orada attığınız taş ürküttugunuz kuşa değer mi bilmem fiber kablo da mesafe sınırı yok ama yine maliyet wifi6 AP gibi olur. Ben olsam wifi6 iyi bir AP ile ilerlerdim kaliteli kablo ile de olur tabi ama siz bilirsiniz

• AstralSeyyah A kullanıcısına yanıt

Sorduğunuz sorunun cevabı alıntıladığınız mesajımda zaten yazıyor. O kadar mesafede çalışabiliyorlar, öyle dizayn edilmiş.

Fiber kablolar tek yönlüdür, bir ucunda sinyali çeviren diğer tarafında tercüme eden 2 ucu olur. Bu yüzden üstünde 1 uçta kaynak diğer uçta cihaz yazar. Mesafe sınırı olmadığı için de tek seferde ihtiyaç kadar alınır. Ekleme söz konusu değildir. Gerek de yoktur. Adı üstünde mesafe sınırı yok. Bu Fiber HDMI kablolarda da böyle.

Router yeterli ancak aradaki mesafe, diğer cihazlar, komşu sinyaller gibi bir sürü değişken varken herkes aynı performansı alamaz. Wifi 2.4Ghz en geniş kapsama alanını sunar. 5Ghz'de bu kapsama alanı azalır. 6Ghz'de biraz daha azalır. Haliyle router değiştirmek size ekstra bir şey katmayabilir.

Bilgisayar ve oynanacak alan farklı odalar ise AV2000 yada yeni nesil G.hn2400 powerline alıp bulunduğunuz odaya veriyi en stabil şekilde aktarır orada kendi router'ı yada sizin bağlayacağınız ekstra bir router ile oynamak en ideal çözüm.

Teşekkürler, iyi bayramlar.

Edit: Bu tarz ürünler ile usb uzatma yapılabiliyor ancak hız olarak sınırlı ve Quest ile çalışır mı emin değilim.

USB 3.0 Active Extension Cable

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 17 Haziran 2024; 12:53:11 >

• 30-40dk kullandıktan sonra yüzümde oluşturduğu baskı rahatsız ediyor. İnternetten araştırdığımda bobovr m3 pro kullanıldığını gördüm, hepsiburada'da satılıyormuş:

www.hepsiburada.com
    Bobovr M3 Pro Vurtual Reality 3D Gözlük Kafa Bandı - Beyaz Fiyatı
    https://app.hb.biz/5ZvzuqIXtkBk

Üstteki yerine hafif ve ucuz bir şey arıyorum. Şu head strap'i kullanan var mı? Hem pahalı değil, hem de yorumlar iyi görünüyor.

amazon
    DamonLight Head Strap Accessories Compatible with Oculus Quest 3, Adjustable Comfortable Upgraded Elite Strap Headset Replacement for Meta Quest 3 Pressure-Free Head Strap
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CJLFJ5VT/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JXUWJ8SPF9OT&th=1

• Ben memnunum güzel alet

• requizm kullanıcısına yanıt

Bobo M3 Pro'yu ben de kullanıyorum çok memnunum ama alacaksanız HB'den almayın biraz pahalıya satıyorlar AliExpress'ten aldım ben 2500 civarına geldi vergi ve kargo ile birlikte. Fiyat olarak bir şey diyemem ama kesinlikle ağır değil onun da altını çizeyim.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.